Τα τοπικά Μέσα του Λασιθίου μίλησαν για 10.000 κόσμο. Θέλετε να πούμε ότι υπερβάλλουν; Θέλετε να δεχτούμε ότι ήταν οι μισοί, μολονότι το βίντεο επιβεβαιώνει την εκτίμηση των τοπικών Μέσων; Τουλάχιστον ένας στους τέσσερις κατοίκους της Ιεράπετρας πήρε μέρος την περασμένη Πέμπτη στο συλλαλητήριο για να μην κλείσει το Νοσοκομείο της πόλης. Είναι σαν να διαδήλωσαν ένα εκατομμύριο άνθρωποι στην Αθήνα!
Σύμφωνα με τον Μητσοτάκη και τους α(χ)ρίστους του, όλος αυτός ο κόσμος που ξεσηκώθηκε αποτελείται από… οπισθοδρομικούς και… λαϊκιστές που αντιδρούν στον… εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ. Δεν είναι τυχαίο, όμως, ότι η προηγούμενη φορά που γνώρισε η Ιεράπετρα τέτοια κινητοποίηση ήταν το 2012, πάλι για το Νοσοκομείο, που τότε σχεδίαζε να κλείσει η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων. Κάτι ξέρει όλος αυτός ο κόσμος και ξεσηκώνεται, αδιαφορώντας για το ποιος είναι στην κυβέρνηση. Εκτός από τα κομματόσκυλα, που σιτίζονται από τον κρατικό κορβανά, ο απλός κόσμος ξεσηκώνεται σύσσωμος, ανεξάρτητα από την κομματική του προτίμηση, γιατί ξέρει ότι αυτό το Νοσοκομείο είναι η απαντοχή του, το καταφύγιο του άρρωστου σε έκτακτες συνθήκες, που σώζει ζωές γερόντων, νέων και παιδιών.
Η στρατηγική των κυβερνήσεων έχει γίνει σαφής. Εγκατάλειψη, ώστε το λουκέτο να έρθει σαν ώριμο φρούτο.
Βασικό αίτημα των διαδηλωτών είναι ο άμεσος διορισμός 11 γιατρών, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει στοιχειωδώς το Νοσοκομείο. Η βασικότερη κλινική του, η Παθολογική, έχει μείνει με ένα γιατρό! Ετσι, μπορεί να εφημερεύσει μόνο 8-9 φορές το μήνα. Θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις παθολόγοι για να εφημερεύει 30 μέρες το μήνα, όπως παλιά. Πώς να λειτουργήσει ένα επαρχιακό νοσκομείο με έναν παθολόγο, έναν καρδιολόγο, έναν αναισθησιολόγο και έναν ακτινολόγο; Και να παραμυθιάζουν τον κόσμο ότι διαθέτει και ΜΑΦ;
Γι’ αυτό ξεσηκώθηκε όλος αυτός ο κόσμος, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ενα μήνυμα που πρέπει να στείλει ο λαός απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας.
Το χάλι των Κρατικών Νοσοκομείων δεν αφορά μόνο την έτσι κι αλλιώς παρατημένη επαρχία. Αφορά και την πρωτεύουσα. Μπορεί να το δει κανείς ακόμα και στις «άχρωμες», «άνευρες» και «άψυχες» ανακοινώσεις της ΕΙΝΑΠ. Επιλέγουμε δύο πολύ πρόσφατες.