Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο
  • Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη
  • Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης
  • Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά
  • Όλες-οι σήμερα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίστασή του
  • Μπαίνει στην ξεχοντριστήρα το σχέδιο Τραμπ, για να μείνουν οι όροι της Παλαιστινιακής Αντίστασης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Γκεμπελίστικη προπαγάνδα από Πλεύρη-Μητσοτάκη
Υγεία

Γκεμπελίστικη προπαγάνδα από Πλεύρη-Μητσοτάκη

Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Φεβ 2022, 11:04

Ο Πλεύρης συναγωνίζεται τον Κικίλια στα ψέματα σχετικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ και ιδιαίτερα για τη δημιουργία νέων ΜΕΘ. Εφτασε στο σημείο να φτιάξει βίντεο χοντροκομμένης προπαγάνδας, στο οποίο ισχυρίζεται ότι οι ΜΕΘ (Covid και non Covid) στο ΕΣΥ είναι 1.105, ενώ είναι μόνο 776 (με ερώτημα αν είναι όλες πραγματικές ΜΕΘ και όχι ψευδο-ΜΕΘ).

Ο Πλεύρης και η παρέα του κινούνται στη «γραμμή Δούκα». Ενεργούν σύμφωνα με την κυνική περιγραφή που έκανε ο νυν δήμαρχος Σπάρτης και πρώην υφυπουργός του Καραμανλή του νεότερου, για το πώς κερδίζονται οι εκλογές: αντιμετωπίζεις τους ψηφοφόρους σαν Χαχόλους που εύκολα μπορείς να εξαγοράσεις τις ψήφους τους.

Στο βίντεο, ο Πλεύρης ισχυρίζεται ότι οι ΜΕΘ ήταν τον Ιούλη του 2019 557 και πως το 2022 αυξήθηκαν σε 1.105. Επειδή και ο ίδιος και ολόκληρος ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη εμφανίζονται σαν να έπαθαν αμνησία, θα του θυμίσουμε καταρχάς μερικούς αριθμούς για την κατασκευή νέων ΜΕΘ. Κατασκευάστηκαν:

  • Με «δωρεά» από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) 155 κλίνες ΜΕΘ και 19 ΜΑΦ (Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, που δεν έχουν καμία σχέση με τις ΜΕΘ). Βέβαια, στις αρχικές βαρύγδουπες εξαγγελίες γινόταν λόγος για 177 κλίνες ΜΕΘ και 46 ΜΑΦ. Υπάρχουν σοβαροί λόγοι που μας κάνουν να ισχυριστούμε ότι και οι 155 που ανακοινώθηκε ότι κατασκευάστηκαν τελικά δεν είναι όλες κλίνες ΜΕΘ. Γι’ αυτό και μιλάμε για «αριθμούς για την κατασκευή νέων ΜΕΘ». 
  • Με «δωρεά» Μαρινάκη 12 κλίνες ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας (ΓΝΝ). 
  • Με «δωρεά» της Βουλής των Ελλήνων 50 κλίνες ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακα Σωτηρία.

Διαπιστώνουμε, λοιπόν, ότι στη διάρκεια της διαχείρισης της καπιταλιστικής εξουσίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη κατασκευάστηκαν 169 κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα (με το αζημίωτο, φυσικά, όπως θα δούμε παρακάτω) και 50 από την ελληνική Βουλή. Επομένως, προστέθηκαν 219 κλίνες στις υπάρχουσες 557 και έχουμε ένα σύνολο 776 κλινών ΜΕΘ.

Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν διέθεσε ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κατασκευή νέων ΜΕΘ, προσέλαβε μόλις 200 ειδικευμένους γιατρούς για να στελεχώσει όλες τις ΜΕΘ (και όχι μόνο τις 219 καινούργιες κλίνες) και δεν φρόντισε ούτε μετά την έναρξη της πανδημίας να προσλάβει ειδικευμένους γιατρούς που θα στελέχωναν τις ΜΕΘ για να αποκτήσουν την εξειδίκευση του εντατικολόγου. Αν το είχε κάνει, αυτή την περίοδο εκατοντάδες γιατροί θα είχαν αποκτήσει την εξειδίκευση του εντατικολόγου. Τα κενά σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό εξακολουθούν να είναι τεράστια.

Το ΙΣΝ προσδοκά ότι με την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ που σχεδιάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πάρει μεγάλο μέρος από το φιλέτο του ΕΣΥ και γι’ αυτό έσπευσε το να παίξει μεγάλος δωρητής στο ΕΣΥ. Ο Γιάννης Ζερβάκης, Υπεύθυνος Διαχείρισης Μεγάλων Δωρεών του ΙΣΝ, δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία του Ιδρύματος με το Ελληνικό Δημόσιο: 

«Είναι ολοφάνερο πως για να είναι αποτελεσματική η αντιμετώπιση μιας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, όπως αυτή που ζήσαμε, και ζούμε ακόμα, είναι απαραίτητη, περισσότερο από ποτέ, η συνεργασία ανάμεσα στον ιδιωτικό τομέα και τους κρατικούς φορείς. Ολοι μαζί μπορούμε να είμαστε πιο δυνατοί τώρα, εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες για όσους μάχονται καθημερινά απέναντι στην πανδημία και, κυρίως, να γίνουμε ισχυρότεροι απέναντι σε ένα νέο, ενδεχόμενο κύμα. Η εξαιρετική συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, όχι μόνο τώρα αλλά εδώ και 3 χρόνια που υλοποιούμε από κοινού την Πρωτοβουλία για την Υγεία, δίνει σε εμάς στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ένα ξεχωριστό κίνητρο κάθε μέρα να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να βοηθήσουμε στη θωράκιση, ενδυνάμωση και αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας της χώρας».

Χρειαζόμαστε άλλους μάρτυρες; Αυτοί που υποτίθεται ότι είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, αυτοτοποθετούνται στον ιδιωτικό τομέα και ζητούν συνεργασία με το κράτος. Στις περιβόητες ΣΔΙΤ είναι στραμμένα τα μάτια τους και προσανατολισμένες οι κινήσεις τους. Γι’ αυτό και λένε πως η συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού «είναι απαραίτητη, περισσότερο από ποτέ». Χρειάζεται μήπως να θυμίσουμε ότι ο ιδιωτικός καπιταλιστικός τομέας έχει ως μοναδικό σκοπό την αύξηση του κέρδους; Οτι ο κάθε μάνατζερ λογοδοτεί στους μετόχους της εταιρίας μόνο ως προς αυτό;

Το ΙΣΝ σε ένα από τα πολλά προπαγανδιστικά Δελτία Τύπου που εξέδωσε ισχυρίστηκε ότι θα διαθέσει ως δωρεά 16,4 εκατ. ευρώ για να κατασκευάσει 177 ΜΕΘ και 46 ΜΑΦ: «Με δωρεά, άνω των $17.8 εκατομμυρίων (€16,4 εκατομμυρίων), το ΙΣΝ θα υποστηρίξει την ανακαίνιση χώρων σε 19 νοσοκομεία στην Ελλάδα, προκειμένου να επιτευχθεί η προσθήκη συνολικά 177 κλινών εντατικής θεραπείας και 46 κλινών αυξημένης φροντίδας στη χώρα, καθώς και την πραγματοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος για το προσωπικό των ΜΕΘ». 

Μερικές παρατηρήσεις προς αντίκρουση των ισχυρισμών του ΙΣΝ:

H Βουλή των Ελλήνων έκανε δωρεά 8 εκατ. ευρώ για την κατασκευή 50 κλινών ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακα Αθηνών Σωτηρία (ΓΝΝΘ). Oταν για 50 κλίνες ΜΕΘ απαιτούνται 8 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή 177 κλινών θα απαιτούνταν 28,32 εκατ. ευρώ και όχι 16,4 εκατ. ευρώ που το ΙΣΝ ανακοίνωσε ότι διέθεσε για να κατασκευάσει 177 κλίνες ΜΕΘ συν 46 κλίνες ΜΑΦ. Προφανώς, με τα 16,4 εκατ. ευρώ δεν θα κατασκευαστούν 177 κλίνες ΜΕΘ αλλά λιγότερες. Προφανώς, το ΙΣΝ θα εμφανίσει ως ΜΕΘ την προσωρινή μετατροπή χειρουργείων και άλλων χώρων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ σε ψευδο-ΜΕΘ. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τη φράση που χρησιμοποιεί: «θα υποστηρίξει την ανακαίνιση χώρων».

Αναφέραμε παραπάνω ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν φρόντισε να προσλάβει τον απαραίτητο αριθμό μόνιμων γιατρών στις ΜΕΘ,  προκειμένου να αποκτήσουν -μέσα σε δύο χρόνια- την εξειδίκευση του εντατικολόγου, με σκοπό να στελεχωθούν όλες οι ΜΕΘ που έχουν τεράστια κενά. Και έρχεται το ΙΣΝ να δηλώσει με θράσος χιλίων καρδιναλίων ότι θα καταρτίσει προγράμματα για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των ΜΕΘ! Με τι προϋποθέσεις θα κάνει αυτά τα προγράμματα;

Ο Πλεύρης ισχυρίζεται στο προπαγανδιστικό του βίντεο ότι στη «Σωτηρία» κατασκευάστηκαν 67 κλίνες ΜΕΘ, ενώ γνωρίζει ότι η Βουλή των Ελλήνων έκανε δωρεά για την κατασκευή 50 κλινών ΜΕΘ!

Ο Πλεύρης ισχυρίζεται ψευδώς ότι η χώρα μας έχει τώρα 702 κλίνες ΜΕΘ COVID. Ποια είναι η πραγματικότητα;

Στις 31 Γενάρη του 2022 οι διασωληνωμένοι ασθενείς COVID ήταν -σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ- 576. Την ίδια μέρα είχαν υποβληθεί από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ στο ΕΚΑΒ (που πραγματοποιεί τις διακομιδές) αιτήματα διακομιδής σε ΜΕΘ 61 διασωληνωμένων ασθενών COVID και 56 NON COVID. Αν πράγματι ήταν 702 οι κλίνες MEΘ COVID, δε θα είχαμε τόσα αιτήματα διακομιδής διασωληνωμένων ασθενών, πολλά εκ των οποίων παρέμεναν επί μέρες στην αναμονή χωρίς να μπορούν να ικανοποιηθούν. Η μακρύτερη παραμονή εκτός ΜΕΘ για covid ασθενή έφτανε τις 21 μέρες (από τις 10 Γενάρη!) και για non covid ασθενή έφτανε τις 18 μέρες (από τις 13 Γενάρη!).

Πέντε μέρες νωρίτερα, στις 26 Γενάρη, οι διασωληνωμένοι ασθενείς COVID ήταν -σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ- 605 και είχαν υποβληθεί αιτήματα για διακομιδή σε ΜΕΘ 96 COVID και 43 NON COVID ασθενών.

Και από αυτά τα στοιχεία, λοιπόν, αποδεικνύεται ότι οι κλίνες ΜΕΘ COVID είναι πολύ λιγότερες από 702.

Οι κλίνες ΜΕΘ είναι λιγότερες και από τις 776 (557 τον Ιούλη του 2019 + 219 το 2021), γιατί αρκετές από τις 157 κλίνες που κατασκεύασε το ΙΣΝ δεν είναι κλίνες ΜΕΘ. Θυμίζουμε, τέλος, ότι οι 207 κλίνες ΜΕΘ των εμπόρων της υγείας δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για τη θεραπεία ασθενών που προσβλήθηκαν από Covid-19. Τις χρησιμοποιούν για να βγάζουν υπερκέρδη, καθώς η μείωση των χειρουργείων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και η μετατροπή ολόκληρων νοσοκομείων σε νοσοκομεία αποκλειστικά COVID, έσπρωξε κόσμο στα ιδιωτικά μαγαζιά που θησαύρισαν και εξακολουθούν να θησαυρίζουν.

ΥΓ1. Οταν κατασκευάζονταν οι 12 κλίνες ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, διαφημίστηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον Μαρινάκη ως κλίνες ΜΕΘ COVID. Τελικά, δεν χρησιμοποιούνται για COVID ασθενείς, γιατί ο χώρος που κατασκευάστηκαν είναι δίπλα από το χώρο που είναι εγκατεστημένες οι 8 κλίνες ΜΕΘ NON COVID και έχουν κοινό αερισμό. Ετσι, το νοσοκομείο της Νίκαιας, ένα από τα μεγαλύτερα της Αττικής, έχει μεν θαλάμους για περιστατικά COVID, αλλά έμεινε χωρίς ΜΕΘ COVID!

ΥΓ2. Στις 8 Φλεβάρη δημοσιεύσαμε ανάλυση με τίτλο: Πως ο ΕΟΔΥ «μαϊουδίζει» τα κρούσματα με κυβερνητική εντολή. Η αποκάλυψή μας σχετιζόταν με την ανάλυση των λυμάτων στη Θεσσαλονίκη. Εδώ θα προσθέσουμε ότι το «μαϊμούδισμα» των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ επιβεβαιώνεται και από τον αριθμό των εισαγωγών ασθενών που νόσησαν από Covid-19. Συγκεκριμένα, το δεκαήμερο 31 Γενάρη με 9 Φλεβάρη του 2022 οι εισαγωγές -με βάση τον ΕΟΔΥ- ανήλθαν σε 4.624. Εκτιμούμε ότι είναι περισσότερες, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες μας στέλνουν τους ελαφρώς νοσούντες από νοσοκομεία αναφοράς Covid-19 σε μικρότερα νοσοκομεία, για να αδειάζουν θέσεις σε απλές κλίνες COVID.

ΥΓ3. Ο πατέρας Πλεύρης, ο πατριάρχης του ελληνικού εθνικοσοσιαλισμού, μετά την υπουργοποίηση του γιου του έσπευσε να χαρακτηρίσει τον Μητσοτάκη ηγέτη! Επειδή έχει θητεύσει στον γκεμπελισμό, δηλαδή την εθνικοσοσιαλιστική τακτική στον τομέα της προπαγάνδας («όσο μεγαλύτερο είναι το ψέμα τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να γίνει πιστευτό»), αναρωτιόμαστε αν είχε κάποια ανάμιξη –ως άτυπος σύμβουλος- στην κατασκευή του βίντεο της αισχρής προπαγάνδας.

https://youtu.be/ZkOwsP1zrdE

Για όσους/ες θέλουν να αποκτήσουν βαθύτερη γνώση στα της εντατικής θεραπείας δημοσιεύουμε την απόφαση για τις ελάχιστες προϋποθέσεις λειτουργίας Τμημάτων Εντατικής Θεραπείας.

2017_6_2016
Εκτύπωση 🖨
ΜΕΘ ΨΕΥΔΟ-ΜΕΘ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΦοιτητική Εστία μέσω ΣΔΙΤ

Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

Επόμενο άρθρο Κοκορομαχία με μισόλογα και υπεκφυγές

Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

Σχετικά Αρθρα

152 ασθενείς σε ράντζα στο «Αττικόν» σε μια εφημερία!

Υγεία 30 Σεπ 2025, 11:26

Μονάρχη στο Παίδων «Π&Α Κυριακού» προσπαθεί να εγκαταστήσει ο αυτοκράτορας της Υγείας Γεωργιάδης

Ιταμό τελεσίγραφο Γεωργιάδη στο ΔΣ του Νοσοκομείου-Ιδρύματος

Υγεία 24 Σεπ 2025, 10:04

Καιάδας για τα άτομα με αναπηρία

Υγεία 1 Σεπ 2025, 14:13

Σε φιάσκο ολκής κατέληξε η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ

Εδωσαν τη «δουλειά» σε ιδιώτη με 11 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια

Υγεία 26 Ιούλ 2025, 06:32

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

Υγεία 5 Ιούλ 2025, 07:30

Και η απεξάρτηση στους εμπόρους της Υγείας

Υγεία 16 Ιούν 2025, 14:37
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο

3 Οκτ 2025, 09:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

3 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης

Τα τελευταία video από τις καταδρομικές επιχειρήσεις των παλαιστίνιων μαχητών

2 Οκτ 2025, 22:54
Παιδεία

Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά

2 Οκτ 2025, 18:46
Πολιτική

Όλες-οι σήμερα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίστασή του

Πάρκο Ελευθερίας, Πέμπτη 2/10, 18.30

2 Οκτ 2025, 14:44
Διεθνή

Μπαίνει στην ξεχοντριστήρα το σχέδιο Τραμπ, για να μείνουν οι όροι της Παλαιστινιακής Αντίστασης

2 Οκτ 2025, 14:33
Παιδεία

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πιέζουν για τη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με δίδακτρα

Ο επιχειρηματικός μετασχηματισμός της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης

2 Οκτ 2025, 11:38
Διεθνή

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών ενάντια στην αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Επίθεση στoν Global Sumud Flotilla, σε διεθνή νερά

2 Οκτ 2025, 10:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

2 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

1 Οκτ 2025, 19:45
Διεθνή

Ακου σιωναζιστάκο…

1 Οκτ 2025, 12:25
Παιδεία

ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Ο νόμος για την «ασφάλεια» των ΑΕΙ τα μετατρέπει σε στρατόπεδα με ακραία μέτρα παρακολούθησης και επιτήρησης

1 Οκτ 2025, 11:32
Αγροτικά

Nέο θλιβερό ρεκόρ: 137 νέες εστίες ευλογιάς – Θανατώθηκαν άλλα 24.787 αιγοπρόβατα!

Την ίδια ώρα, ο Τσιάρας παραμύθιαζε ξεδιάντροπα τη Βουλή, μιλώντας για μείωση!

1 Οκτ 2025, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη

1 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ: Παράδοση άνευ όρων ζητούν Τραμπ-Νετανιάχου

30 Σεπ 2025, 14:24
Υγεία

152 ασθενείς σε ράντζα στο «Αττικόν» σε μια εφημερία!

30 Σεπ 2025, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

30 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση είναι ένας οργανωμένος στρατός που χρησιμοποιεί τακτική ανταρτοπόλεμου (video)

Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

29 Σεπ 2025, 20:10
Κόντρες

Eίδ’ ο ρατσιστής τη γενιά του κι αναγάλιασ’ η καρδιά του

29 Σεπ 2025, 14:59
Παιδεία

Χιλιάδες τα εκπαιδευτικά κενά: Προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης για το δημόσιο σχολείο

29 Σεπ 2025, 13:35
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

Ιράκ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1932).

Νότια Κορέα: Ημέρα ίδρυσης.

Γερμανία: Ημέρα επανένωσης (1990).

Μπαρμπάντος: Ημέρα Ηνωμένων Εθνών.

1979: Αυτοκτονεί ο Νίκος Πουλαντζάς.

1979: Βόμβες σε δύο αυτοκίνητα Αμερικάνων σε Νέα Σμύρνη και Βριλήσσια.

1980: Βόμβα σε εβραϊκή συναγωγή στο Παρίσι, τέσσερις νεκροί.

1990: Ενοποίηση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας.

1991: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αϊτή ανατρέπει τον πρόεδρο Αριστίντ, περισσότεροι από 150 νεκροί.

1995: Βόμβα σε αυτοκίνητο στα Πατήσια (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

    • Εφετείο 17Ν

      Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

  • ΕΛΑ

    Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

      Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

      Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

      Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

      Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

    Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

  • Επικοινωνία

    Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

    Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

  • Όροι χρήσης

    Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

    Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

  • Ποιοι είμαστε

    Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

    Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

  • Επικοινωνία

    Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

    Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

  • Όροι χρήσης

    Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

    Λένε ψέματα για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo