Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • EΣΥ: Τα ψέματα του Μητσοτάκη και η αλήθεια των αριθμών
  • ΑΘΩΟΙ ΟΛΟΙ! | Δίκη 5 αγωνιστών – Συνεχής ενημέρωση
  • Ο Μητσοτάκης με το πηλίκιο του Παπαδόπουλου και το σκήπτρο του Λουδοβίκου ΙΕ
  • Ιδιωτικά πανεπιστήμια: απροκάλυπτοι και «ντροπαλοί» υποστηρικτές
  • Σαν σήμερα 11 Ιούνη
  • Ολοι αύριο (11/6) στις 9:30 στην Ευελπίδων (κτίριο 6 αίθουσα 4): Να σταθούμε στο πλευρό των αγωνιστών και να απαιτήσουμε την αθώωσή τους
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Eνταφιάστηκε στα μουλωχτά ο αντιλαϊκός θεσμός του προσωπικού γιατρού
Υγεία

Eνταφιάστηκε στα μουλωχτά ο αντιλαϊκός θεσμός του προσωπικού γιατρού

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Απρ 2023, 10:27

Από τις αρχές Γενάρη, ο λαλίστατος Πλεύρης έπαψε να δίνει υλικό (συνεντεύξεις, δηλώσεις, ανακοινώσεις) στα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης γα τον αντιλαϊκό θεσμό του προσωπικού γιατρού. Είναι ο ίδιος που από τον Αύγουστο του 2022, με συνεχείς συνεντεύξεις, φούσκωνε τα νούμερα των γιατρών (ιδιωτών και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – ΠΦΥ) που δήθεν είχαν ενταχθεί σ’ αυτόν το θεσμό. Εφτασε στο σημείο να εντάσσει στους προσωπικούς γιατρούς και τους γιατρούς της ΠΦΥ, που δεν ήταν υποχρεωμένοι να ενταχθούν, και ισχυριζόταν ψευδώς ότι θα πάρουν δήθεν 800 ευρώ τον μήνα, πέρα από το μισθό τους!

Στις 6 Δεκέμβρη του 2022, σε συνέντευξή του στο Star, ο Πλεύρης έλεγε: «Εχουν μπει 3.400 γιατροί στο σύστημα. 4.700.000 πολίτες. Χρειαζόμαστε ακόμα γύρω στους 1.000-1.200 γιατρούς για να μπορούμε να καλύψουμε τον πληθυσμό». 

Στην επίσημη ιστοσελίδα του προσωπικού γιατρού (prosopikos.gov.gr) διαβάζουμε ότι έχουν ενταχθεί 4.836.968 πολίτες και 3.397 γιατροί από τους οποίους οι 2.238 της ΠΦΥ και οι 1.159 ιδιώτες. Ηταν αναμενόμενο, λοιπόν, ο Πλεύρης να ρίξει παραβάν για την πορεία αυτού του αντιλαϊκού θεσμού.

Με τις πρώτες αποφάσεις του για τον προσωπικό γιατρό ο Πλεύρης απειλούσε τον ελληνικό λαό πως όποιος μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη του 2022 δεν γραφεί στον προσωπικό γιατρό, θα πληρώνει επιπλέον συμμετοχή 10% για τα φάρμακα και τις εξετάσεις. Και όσοι δεν γραφούν μέχρι τις 31 Δεκέμβρη του 2022 θα δουν το πρόστιμο να διπλασιάζεται (20%).

Επειδή, όμως, οι ιδιώτες γιατροί δεν εντάσσονταν στο θεσμό, καθώς ζητούσαν «τα κέρατά τους», ο Πλεύρης αναγκάστηκε να δώσει δύο παρατάσεις στην επιβολή του προστίμου: πρώτη μέχρι την 1η Δεκέμβρη του 2022 και μετά μέχρι την 1η Απρίλη του 2023. Φτάσαμε στις 3 Απρίλη και ο Πλεύρης δεν έβγαλε νέα απόφαση για την αναβολή του προστίμου στα εκατομμύρια των εργαζόμενων που δεν γράφονται στον αντιλαϊκό θεσμό του προσωπικού γιατρού. Είναι φανερό ότι ο θεσμός έχει χρεοκοπήσει οριστικά. 

Πρόκειται για εξέλιξη που την είχαμε προδιαγράψει από την πρώτη στιγμή, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τις βαριές συνέπειες που θα υπάρξουν αν τελικά «περπατήσει» αυτός ο θεσμός. Στις 10 του περασμένου Δεκέμβρη, σε άρθρο με τίτλο: Χρεοκόπησε οριστικά ο θεσμός του προσωπικού γιατρού, γράφαμε μεταξύ των άλλων: 

  • Ο θεσμός του προσωπικού γιατρού χρεοκόπησε. Αν όλοι οι ιδιώτες γιατροί δέχονταν να ενταχθούν σ’ αυτόν, σε κάθε ασθενή θα αναλογούσε ένα ραντεβού κάθε εφτά μήνες!
  • Οι ιδιώτες γιατροί ζητούσαν «τα κέρατά τους» για να ενταχθούν στο θεσμό. Ανάμεσα ατ’ άλλα, ζητούσαν και να πληρώνουν οι ασθενείς. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, διά του Πλεύρη, αρνούταν να δεχτεί αυτές τις απαιτήσεις, γιατί ήθελε να χρησιμοποιήσει τη δωρεάν επίσκεψη στον προσωπικό γιατρό σαν «τυράκι», προκειμένου να περάσει αυτόν τον αντιδραστικό θεσμό. Από τις αρχές Νοέμβρη, Πλεύρης και Μητσοτάκης υποχώρησαν στις απαιτήσεις των ιδιωτών γιατρών, όμως ακόμη δεν δημοσιοποιούν τη νέα απόφασή τους.
  • Οι γιατροί της ΠΦΥ του ΕΣΥ που θα ενταχθούν σ’ αυτό το θεσμό, αν γράψουν μέχρι 1.500 ασθενείς δε θα πάρουν δεκάρα πέρα από το μισθό τους. Είναι ψέμα ο ισχυρισμός του Πλεύρη ότι θα πάρουν 800 ευρώ το μήνα επιπλέον από το μισθό τους.
  • Με νέα απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη δόθηκε και άλλη αναστολή, μέχρι την 1η Απρίλη του 2023, στην επιβολή προστίμων για μη εγγραφή στον προσωπικό γιατρό.

Με τον περιβόητο προσωπικό γιατρό, θεσμό που προβλέπεται από το νόμο 4931/2022, Μητσοτάκης και Πλεύρης επιχειρούν να αποκλείσουν την εργατική τάξη και τη φτωχολογιά του χωριού και της πόλης από τα νοσοκομεία, ενώ απειλούσαν με την επιβολή προστίμων για τα φάρμακα και τις εργαστηριακές εξετάσεις στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας όσους και όσες δεν γράφονταν σε προσωπικό γιατρό (10% από 1.1.2022 και 20% από 1.1.2023).

Ομως, και όσοι θα γράφονταν θα αναγκάζονταν να καταβάλλουν το χαράτσι του 20%, γιατί δε θα μπορούσαν να περιμένουν για να εξεταστούν από τον προσωπικό γιατρό, όταν τους αναλογεί μια εξέταση κάθε εφτά μήνες κατά μέσο όρο. Ετσι, θα κατέφευγαν σε άλλο ιδιώτη παθολόγο ή γενικό γιατρό ή σε νοσοκομείο για εξετάσεις και θεραπεία.

Στις 23 Ιούνη του 2022 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (3233 Β) απόφαση του Πλεύρη, στην οποία ανάμεσα στ΄ άλλα αναφέρεται ο αριθμός των ασθενών που θα γράφει ο προσωπικός γιατρός, η εβδομαδιαία απασχόλησή του και η δέσμευσή του με υπογραφή σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ. Επικοινωνήσαμε τότε με παθολόγους του ΕΣΥ και ιδιώτες και τους ρωτήσαμε πόσο χρόνο χρειάζονται για να εξετάσουν έναν ασθενή (πραγματικά, όχι «αρπακόλλα»). Μας είπαν ότι χρειάζονται μισή ώρα για την εξέταση ενός ασθενή και ένα τέταρτο διάλειμμα μεταξύ δύο ασθενών. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι σε μια ώρα (μαζί με το διάλειμμα) ο προσωπικός γιατρός μπορεί να εξετάσει δυο ασθενείς, φτιάξαμε τον Πίνακα που δημοσιεύουμε για τρίτη φορά. Ακολουθήσαμε τα αναγραφόμενα στην απόφαση Πλεύρη για το υποχρεωτικό ωράριο απασχόλησης του προσωπικού γιατρού σε συνάρτηση με τον αριθμό των ασθενών που θα γράψει. 

Οι ιδιώτες γιατροί ζητούσαν «τα κέρατά τους». Ζητούσαν να μπορούν να είναι οι γενικοί γιατροί και παθολόγοι, προσωπικοί γιατροί χωρίς να κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, να τους καλύπτει το κράτος τα έξοδα ιατρείου και γραμματέα, να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι την επίσκεψη κ.ά. 

Για μεγάλο διάστημα ο Πλεύρης απέρριπτε τα αιτήματα που προέβαλλαν τα ΔΣ των ΙΣΘ (Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης), ΙΣΑ (Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας), ΠΙΣ (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος), ΕΕΠΕ (Επαγγελματική Ενωση Παθολόγων Ελλάδας) και ΕΛΕΓΕΙΑ (Ελληνική Εταιρεία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής). Ιδιαίτερα το αίτημά τους να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι από την τσέπη τους τις επισκέψεις στον προσωπικό γιατρό, που θα ανέτρεπε όλη τη δημαγωγική βάση της κυβερνητικής μεταρρύθμισης.

Ο καιρός περνούσε και οι ιδιώτες παθολόγοι και γενικοί γιατροί δεν υπέβαλλαν αιτήσεις για ένταξη στον προσωπικό γιατρό με σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Από την άλλη, ο γενικός γραμματέας ΠΦΥ Θεμιστοκλέους την 1η Αυγούστου του 2022 εξέδωσε απόφαση με την οποία υποχρέωνε τους γενικούς γιατρούς και τους παθολόγους της ΠΦΥ του ΕΣΥ να ενταχθούν υποχρεωτικά στο θεσμό του προσωπικού γιατρού, χωρίς αυτό να προβλέπεται από το νόμο 4931/2022 και από τις υπουργικές αποφάσεις που είχαν εκδοθεί και χωρίς να υπάρχει εξουσιοδοτική διάταξη στο νόμο 4931/2022 για την έκδοση αποφάσεων όπως αυτή του Θεμιστοκλέους. Το αναφέρουμε για να τονίσουμε ότι η απόφαση Θεμιστοκλέους είναι παράνομη και κατά συνέπεια οι γιατροί της ΠΦΥ δεν είναι υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουν.

Παραπάνω αναφερθήκαμε στο πρόστιμο του 10% και 20%, με το οποίο απειλούσε ο Πλεύρης όσους δεν γράφονταν στον προσωπικό γιατρό. Προσθέτουμε ότι εδώ και χρόνια δεν ισχύει το 10% και 25% όσον στη συμμετοχή του ασφαλισμένου στην αγορά των φαρμάκων.

Στις 11 Δεκέμβρη του 2022, σε άρθρο με τίτλο: Το κράτος σαν… κοινός πορτοφολάς – Κλοπή των ασφαλισμένων με τα φάρμακα, σημειώναμε:

Αν απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε φαρμακείο και ρωτήσετε τον υπεύθυνο, αν εξακολουθεί να ισχύει η διάταξη για 25% συμμετοχή του ασφαλισμένου στην αγορά των φαρμάκων, θα σας απαντήσει ότι δεν ισχύει, μετά την καθιέρωση της τιμής αναφοράς που διαφέρει από τη λιανική τιμή του φαρμάκου, με αποτέλεσμα η συμμετοχή του ασφαλισμένου να εκτινάσσεται σε ποσοστά πολύ πάνω από το 25% (ανάλογα με τη διαφορά της λιανικής τιμής από την τιμή αναφοράς).

Μάλιστα, ο φαρμακοποιός θα σας πει πως δε γνωρίζει εκ των προτέρων σε τι ποσοστό διαμορφώνεται η συμμετοχή του ασφαλισμένου, αλλά το μαθαίνει μόνο όταν εκτελεί τη συνταγή.

Ο αντιλαϊκός θεσμός του προσωπικού γιατρού χρεοκόπησε οριστικά, γιατί οι γιατροί της ΠΦΥ δεν είναι υποχρεωμένοι να ενταχθούν σ’ αυτόν, ούτε μπορούν να εκπληρώσουν τις πρόσθετες υποχρεώσεις του προσωπικού γιατρού, ενώ οι ιδιώτες γιατροί ζητούν «τα κέρατά τους» για να ενταχθούν. Ο ακροδεξιός Πλεύρης, έχοντας καταγράψει ΄’ενα μεγάλο φιάσκο, καθώς δεν μπόρεσε να επιβάλει το θεσμό του προσωπικού γιατρού, επέλεξε να τον ενταφιάσει σιωπηλά, για να μην παραδεχθεί δημόσια την ήττα του (είμαστε και σε προεκλογική περίοδο).

Εκτύπωση 🖨
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 3 Απρίλη
Επόμενο άρθρο Νεοναζιστές… παντός καιρού για τα αστικά κόμματα

Σχετικά Αρθρα

EΣΥ: Τα ψέματα του Μητσοτάκη και η αλήθεια των αριθμών

Υγεία 11 Ιούν 2026, 12:07

Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών

Υγεία 7 Ιούν 2026, 11:15

Για τα μάτια της Σταμάτας…

Υγεία 29 Μάι 2026, 12:22

Eξαρση γαστρεντερίτιδας στο «Αττικόν» – Πώς θα σταματήσει όταν οι ασθενείς είναι σε ράντζα και δεν έχουν ούτε τουαλέτα;

Υγεία 28 Μάι 2026, 09:19

Aμα έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη» γίνεσαι και πρωταθλητής στο… άλμα εις ύψος

«Αττικό»: Τοποθέτηση τομεάρχη με παράκαμψη δεκάδων εργαζόμενων

Υγεία 27 Μάι 2026, 19:12

Ξαναδοκιμάζουν να βάλουν εξετάσεις στους γιατρούς για έναρξη ειδικότητας – Να μην περάσει!

Υγεία 21 Μάι 2026, 13:06
Ροή Ειδήσεων
Υγεία

EΣΥ: Τα ψέματα του Μητσοτάκη και η αλήθεια των αριθμών

11 Ιούν 2026, 12:07
Καταστολή

ΑΘΩΟΙ ΟΛΟΙ! | Δίκη 5 αγωνιστών – Συνεχής ενημέρωση

11 Ιούν 2026, 11:54
Η παπάρα

Ο Μητσοτάκης με το πηλίκιο του Παπαδόπουλου και το σκήπτρο του Λουδοβίκου ΙΕ

11 Ιούν 2026, 10:44
Παιδεία

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: απροκάλυπτοι και «ντροπαλοί» υποστηρικτές

11 Ιούν 2026, 07:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούνη

11 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Ολοι αύριο (11/6) στις 9:30 στην Ευελπίδων (κτίριο 6 αίθουσα 4): Να σταθούμε στο πλευρό των αγωνιστών και να απαιτήσουμε την αθώωσή τους

10 Ιούν 2026, 22:24
Καταστολή

Μητσοτάκης-Χρυσοχοΐδης υλοποιούν το βρόμικο αφήγημα της Μοσάντ

10 Ιούν 2026, 21:12
Διεθνή

Ποιανού η σημαία κυματίζει; Οι ηγέτες του Λιβάνου συντάσσονται με το Ισραήλ εναντίον του ίδιου τους του λαού

10 Ιούν 2026, 20:07
Πολιτική

Eπιχείρηση «Αποδομήστε τον Σαμαρά»

10 Ιούν 2026, 19:25
Κόντρες

Mπαρτζώκα, Τράκη, μάθετε μπαλίτσα από τον άρχοντα

10 Ιούν 2026, 13:10
Διεθνή

Γαλλία: Απαγόρευση εισόδου και στον σιωναζιστή Σμότριτς

Την ίδια απόφαση έχουν πάρει Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Noρβηγία

10 Ιούν 2026, 11:51
Πολιτική

Μην ψωνίζετε από τη ZARA – Στηρίζει τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη

10 Ιούν 2026, 08:49
Παιδεία

Κυβέρνηση και διοίκηση ΕΚΠΑ ιδρύουν ξενόγλωσσα διατμηματικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με ΔΙΔΑΚΤΡΑ στο Φυσικό

10 Ιούν 2026, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούνη

10 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Μπεν Κάσπιτ: Συσσωρευόμενες στρατηγικές αποτυχίες αφήνουν το Ισραήλ αντιμέτωπο με αυξανόμενες απειλές και ελάχιστες σαφείς οδούς προς μακροπρόθεσμη ασφάλεια

9 Ιούν 2026, 22:31
Διεθνή

Γάζα: Εξουδετέρωση δικτύου πρακτόρων των σιωναζιστών

9 Ιούν 2026, 21:50
Καταστολή

Προβοκάτσια Μοσάντ – ΕΥΠ/ΚΥΠ – Αντιτρομοκρατικής

9 Ιούν 2026, 21:36
Διεθνή

Το τζογάρισμα της Ντάχια: Πώς η κλιμάκωση του Νετανιάχου κατέληξε σε ιρανική νίκη

9 Ιούν 2026, 13:46
Πολιτισμός

Oλα τα σιωναζιστικά γουρούνια έχουν την ίδια μούρη

9 Ιούν 2026, 12:49
Διεθνή

Φαντάζεστε τον Μητσοτάκη να αποχωρεί από τηλεοπτική συνέντευξη;

9 Ιούν 2026, 11:34
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούνη

1903: Δολοφονούνται ο βασιλιάς Αλέξανδρος και η βασίλισσα Ντράγκα (Βελιγράδι).

1921: Οι γυναίκες στη Βραζιλία αποκτούν δικαίωμα ψήφου.

1929: Επεισόδια στο Βοτανικό σε απεργία κεραμοποιών για τη μη εφαρμογή του οκτάωρου από τους εργοδότες.

1945: Αποκηρύσσεται ο Αρης Βελουχιώτης από το ΚΚΕ.

1969: Βόμβα (ΔΑ) στο θέατρο “Ορβο“, τέσσερις τραυματίες.

1984: Πεθαίνει ο Ενρίκο Μπερλίνγκουερ

1997: Κυρώνεται από την ελληνική βουλή η συνθήκη Σένγκεν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Αυτή, λοιπόν, η κωμικοτραγική «Βαβέλ», αν και μιλάει με τελείως διαφορετικές γλώσσες, μπορεί να συνεννοηθεί. Και μπορεί να συνεννοηθεί μόνο σε ένα κοινό σύνθημα: «να πέσει η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης». Λοιπόν, δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Έτσι, μην περιμένετε ότι στην προεκλογική περίοδο θα συγκριθούν προγράμματα, θέσεις και ιδέες, παρά μόνο καταγγελίες, fake news και προπαγάνδα. Από τη μία πλευρά, θα παρελαύνουν με τάχα σημερινά προσωπεία χθεσινοί πρωταγωνιστές, με προχθεσινά συνθήματα, αλλά και κόμματα που εισηγούνται ένα εύκολο και κυρίως ακοστολόγητο αύριο, την ώρα που η δική τους βελόνα παραμένει κολλημένη σε περασμένες δεκαετίες. Ενώ, από την άλλη πλευρά, ο αριστερός και δεξιός λαϊκισμός θα συναντιούνται στο πεδίο του αντισυστημισμού. «Πλαστογράφοι της ελπίδας» και «τυμβωρύχοι του θυμού» θα γίνονται ένα, για να ενωθούν τελικά στην πράξη και με όσους «πωλούν» τη θρησκεία με το μέτρο και τον πατριωτισμό με το κιλό. Μια συμμαχία κατά της Νέας Δημοκρατίας, που καταλήγει τελικά απειλή κατά της ίδιας της δημοκρατίας. Μη γελιέστε, ο θίασος αυτός δεν έχει στόχο να κυβερνήσει, αλλά να εξαντλήσει την Ελλάδα.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Αν αναρωτιέστε τι σας θυμίζει αυτή η τοποθέτηση του Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, να σας το πούμε για να μην κουράζεστε. Θυμίζει την τοποθέτηση του αρχιχουντικού Παπαδόπουλου στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε μετά το στρατιωτικοφασιστικό πραξικόπημα της 21ης Απρίλη του 1967. Οπως ο Παπαδόπουλος τσουβάλιασε όλο τον αστικό πολιτικό κόσμο στο τσουβάλι της «φαυλοκρατίας» έτσι και ο Μητσοτάκης τσουβαλιάζει όλη την αντιπολίτευση στον «αντισυστηματισμό». Ταυτίζει την αστική αριστερά και κεντροαριστερά με την ακροδεξιά. Και κατηγορεί όλα τα κόμματα – πλην ΝΔ – ότι δε θέλουν να κυβερνήσουν αλλά να «εξαντλήσουν» τη χώρα. Να την οδηγήσουν «εις τον κρημνόν» όπως έλεγε ο αρχιχουντικός Παπαδόπουλος. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Παπαδόπουλος με τη χούντα του έβαλαν τη χώρα «εις τον γύψον», ενώ ο Μητσοτάκης είναι αναγκασμένος να πάει σε εκλογές. Θέλει να πάει, όμως, σε εκλογές χρησιμοποιώντας τη λογική Παπαδόπουλου ως εργαλείο εκφοβισμού. ‘Η, αν θέλετε, τροποποιώντας τη λογική του Λουδοβίκου ΙΕ’: Après moi, le déluge – Μετά από εμένα η καταστροφή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo