Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ελα μωρέ, τι να τον κάνουν τον ψηφιακό μαστογράφο στη Νίκαια;
  • Χασάν Φαντλαλά: Η κυβέρνηση Αούν είναι «απόλυτα υποταγμένη» στις ΗΠΑ
  • Σαν σήμερα 22 Σεπτέμβρη
  • Σκιάχτηκαν οι Ιρανοί: Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας… διαλογίζεται
  • Ο Σχοινάς ανοίγει την πόρτα του εμβολιασμού για τον αφθώδη πυρετό και ομολογεί ότι επίκειται υποχρεωτική ορολογική εξέταση των ζώων
  • Γιατί βρίσκει πελατεία ο γκεμπελισμός;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Η Υγεία από τις τσέπες των εργαζόμενων
Υγεία

Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

Η Υγεία από τις τσέπες των εργαζόμενων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Ιούλ 2009, 00:00

Το ασφαλιστικό ξανανοίγει αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση, προωθώντας μες στο κατακαλόκαιρο νομοθετική ρύθμιση (είναι έτοιμη, ανακοίνωσαν Καραμανλής και Πετραλιά) για το διαχωρισμό των κλάδων Υγείας και Σύνταξης του ΙΚΑ. Φυσικά, θα πρόκειται για πλήρη διαχωρισμό, για δημιουργία δυο διαφορετικών Ταμείων, αφού ως κλάδοι και τώρα είναι διαχωρισμένοι.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα για γενικότερες ανατροπές στο χώρο της Υγείας για τους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων. Η αρχή γίνεται από το ΙΚΑ, που αποτελεί το μεγαλύτερο Ταμείο και πολλές φορές έχει χρησιμοποιηθεί ως πιλότος. Ισως, το νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση να θεσπίζει και την περιβόητη «κάρτα δαπανών υγείας». Ενα είδος τηλεκάρτας, μέσω της οποίας ο ασφαλισμένος θα πιστώνεται ένα ποσό δαπανών κατ’ έτος κι αν το ξεπεράσει θα πρέπει να πληρώνει από την τσέπη του ή να τρέχει σε επιτροπές και επιτροπούλες για να πείσει τους βαριεστημένους γραφειοκράτες ότι ό-ντως δικαιούται περισσότερη πίστωση λόγω έκτακτων αναγκών.

Εννοείται πως το κράτος δεν θα δίνει δεκάρα τσακιστή για τις δαπάνες Υγείας, αφού το 1% του ΑΕΠ ετησίως, στο οποίο περιορίζεται η κρατική συμμετοχή στα έσοδα του ΙΚΑ, θα πηγαίνει ολόκληρο στον κλάδο σύνταξης, ο οποίος βρίσκεται επίσης στα όρια της κατάρρευσης, καθώς τα έσοδα μειώνονται δραματικά (λόγω απολύσεων, εισφοροδιαφυγής, μείωσης του ΑΕΠ, άρα μείωσης της κρατικής συμμετοχής) και οι δαπάνες παραμένουν στα ίδια επίπεδα (δυστυχώς για τους καπιταλιστές, δεν έχει βρεθεί μέθοδος ευθανασίας για τους συνταξιούχους).

Είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα επιστρατεύσει και πάλι τα γνωστά περί πολυφαρμακίας και συνταγών-μαϊμούδων, για να δικαιολογήσει τα αντιασφαλιστικά της μέτρα. Ηδη, ορισμένα κυβερνητικά παπαγαλάκια άρχισαν να μιλούν για «υπέρογκες δαπάνες, πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» κ.λπ. Ας μας δώσουν, όμως, στατιστικά στοιχεία για την κατά κεφαλήν κατανάλωση φαρμάκων από τους έλληνες ασφαλισμένους και όχι στοιχεία για την κατά κεφαλήν δαπάνη, γιατί η δαπάνη δεν σημαίνει υποχρεωτικά πολυφαρμακία και ψευδή κατανάλωση φαρμάκων, αλλά μπορεί να σημαίνει και πολύ μεγάλες τιμές.

Εμείς που παρακολουθού-με χρόνια το θέμα, έχουμε δει μόνο μια τέτοια μελέτη, το μακρινό 1996. Πρόκειται για μια μελέτη του ΙΟΒΕ (Ινστιτούτο Οικονομικών και  Βιομηχανικών Ερευνών) για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, η οποία αποκάλυψε ότι αιτία για τη διόγκωση της φαρμακευτικής δαπάνης δεν είναι η υπερκατανάλωση φαρμάκων, αλλά οι τρομακτικές υπερτιμολογήσεις στις τιμές των φαρμάκων και η συνεργασία κράτους-φρμακοβιομηχανιών, που έσπρωξε ακόμα και τους ντόπιους φαρμακοβιομήχανους να παρατήσουν την παραγωγή και να το ρίξουν στις εισαγωγές.

Η μελέτη εκείνη απέδειξε:

α) Οτι δεν υπήρξε καμιά υπερκατανάλωση φαρμάκων, δεδομένου ότι η μέση ετήσια αύξηση σε κατανάλωση ήταν 2,84%. Συγκριτικά, η Ελλάδα έπεσε από την 11η στη 14η θέση σε κατά κεφαλήν κατανάλωση φαρμάκων στη Δ. Ευρώπη.

β) Οτι δεν υπήρξε υπερσυνταγογράφηση, δεδομένου ότι ο αριθμός συνταγών ανά ασθενή σημείωσε μικρή κάμψη.

γ) Οτι η φαρμακευτική δαπάνη αυξήθηκε με δεκαπλάσιο ρυθμό σε σχέση με την αύξηση της κατανάλωσης. Συγκεκριμένα, η μέση ετήσια αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης ήταν 28,58%, όταν η κατανάλωση αυξανόταν μόνο κατά 2,84%!

Το τελευταίο στοιχείο δεν ξαναεμφανίστηκε σε μελέτη του ΙΟΒΕ. Είδαμε τις μελέτες  του 2001 και του 2004. Δεν παρουσιάζουν στοιχεία για την αύξηση της κατανάλωσης και την αύξηση της δαπάνης. Ο λόγος είναι ευνόητος. Θέλουν να κρύψουν το μεγάλο πλιάτσικο σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων εκ μέρους των πολυεθνικών του φαρμάκου και των ντόπιων φαρμακέμπορων συνεργατών τους. Πλιάτσικο που γίνεται με πλήρη κάλυψη από τις κυβερνήσεις. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ενώ το 1987 τα εγχωρίως παραγόμενα φάρμακα αποτελούσαν το 75% του συνόλου και τα εισαγόμενα το 18% (το υπόλοιπο 7% είναι φάρμακα που παράγονται έξω και συσκευάζονται εδώ), το 2003 οι όροι αντιστράφηκαν. Τα εγχωρίως παραγόμενα αποτελούσαν το 19% και τα εισαγόμενα το 70%! Η σχετική μελέτη του ΙΟΒΕ για το 2004 αναφέρει: «Η πλήρης αντιστροφή των μεριδίων αποδίδεται κυρίως στην ευνοϊκή τιμολογιακή μεταχείριση των δεύτερων έναντι των πρώτων». Δηλαδή, οι κυβερνήσεις πριμοδοτούν τιμολογιακά τα εισαγόμενα φάρμακα και οι φαρμακοβιομήχανοι, που ενδιαφέρονται μόνο για το μέγιστο κέρδος, το ‘ριξαν στις εισαγωγές και γδέρνουν τα ασφαλιστικά ταμεία και το λαουτζίκο.

Η ληστρική πολιτική των φαρμακοβιομηχάνων και εισαγωγέων είναι, λοιπόν, η αποκλειστική αιτία για τις εκρηκτικές αυξήσεις της φαρμακευτικής δαπάνης. Οι κυβερνήσεις, όμως, αντί να βάλουν χέρι σ’ αυτούς τους ληστές, προωθούν συνεχώς μέτρα που ως μόνο αποτέλεσμα έχουν να μεταφέρουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο της φαρμακευτικής δαπάνης στους ίδιους τους ασφαλισμένους, εργαζόμενους και συνταξιούχους. Η σημερινή κυβέρνηση ετοιμάζει ένα ακόμη, κρίσιμο χτύπημα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

Αποπειράθηκαν να φτιάξουν λουκάνικα με μολυσμένο κρέας!
Επόμενο άρθρο

Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σχετικά Αρθρα

Ελα μωρέ, τι να τον κάνουν τον ψηφιακό μαστογράφο στη Νίκαια;

Υγεία 22 Σεπ 2026, 08:59

«Κολλητάρια» από παλιά Πλεύρης, Γάκα και Θεοδωρόπουλος

Υγεία 18 Σεπ 2026, 20:54

Θάνατος Μαζωνάκη: Δεν μας τα λέει καλά ο ακροδεξιός Θάνος Πλεύρης

Ασθενής μνήμη και άτυπη μαρτυρία υπεράσπισης του γιατρού του Κολωνακίου

Υγεία 16 Σεπ 2026, 13:18

Παριστάνουν τους αγανακτισμένους, αλλά είναι όλοι τους στο κόλπο της «ιατρικής» κονόμας

Υγεία 15 Σεπ 2026, 21:27

Η ιατρική της κονόμας ενισχύεται από το κράτος αλλά ενίοτε σκοτώνει

Οχετός υποκρισίας και αποποίησης ευθυνών μετά το θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη

Υγεία 14 Σεπ 2026, 14:11

Αντιμετωπίζουν τους ψυχικά ασθενείς σαν σκουπίδια

Η αθλιότητα της Ψυχιατρικής Κλινικής του «Σωτηρία»

Υγεία 8 Σεπ 2026, 12:56
Ροή Ειδήσεων
Υγεία

Ελα μωρέ, τι να τον κάνουν τον ψηφιακό μαστογράφο στη Νίκαια;

22 Σεπ 2026, 08:59
Διεθνή

Χασάν Φαντλαλά: Η κυβέρνηση Αούν είναι «απόλυτα υποταγμένη» στις ΗΠΑ

22 Σεπ 2026, 08:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Σεπτέμβρη

22 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκιάχτηκαν οι Ιρανοί: Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας… διαλογίζεται

21 Σεπ 2026, 19:51
Αγροτικά

Ο Σχοινάς ανοίγει την πόρτα του εμβολιασμού για τον αφθώδη πυρετό και ομολογεί ότι επίκειται υποχρεωτική ορολογική εξέταση των ζώων

21 Σεπ 2026, 19:06
Κόντρες

Γιατί βρίσκει πελατεία ο γκεμπελισμός;

21 Σεπ 2026, 14:21
Πολιτική

Ερεσός Λέσβου: Μόνο σιωναζίστρια ή και κάτι παραπάνω;

21 Σεπ 2026, 12:55
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης, ο Μπελέρι, ο Κασιδιάρης: τι τους συνδέει;

21 Σεπ 2026, 11:50
Διεθνή

Δυτική Σαχάρα: Ελλάδα και Δανία στηρίζουν το μαροκινό σχέδιο «αυτονομίας»

21 Σεπ 2026, 09:56
Παιδεία

Η καλή σχολική χρονιά είναι εικονική πραγματικότητα

21 Σεπ 2026, 08:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Σεπτέμβρη

21 Σεπ 2026, 00:01
Πολιτική

Νίκος Μαζιώτης: Αν με επαινούσε η Γκίλφοϊλ, θα ανησυχούσα…

20 Σεπ 2026, 11:42
Αγροτικά

14 νέες εστίες ευλογιάς των αιγοπροβάτων σε μια εβδομάδα

20 Σεπ 2026, 11:21
Διεθνή

Η μωροφιλοδοξία ενός ηγέτη της αντιπολίτευσης ως ασπίδα του Ερντογάν

20 Σεπ 2026, 10:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Σεπτέμβρη

20 Σεπ 2026, 00:01
Αγροτικά

Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Η αλήθεια δεν κρύβεται με τα ψέματα των κολαούζων της κυβέρνησης

19 Σεπ 2026, 13:50
Πολιτισμός

Οι Βίκινγκ στην Αθήνα

19 Σεπ 2026, 11:22
Διεθνή

Ανακοινώθηκε συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία

Αλλα λέει ο Τραμπ και άλλα οι Φρεντέρικσεν-Νίλσεν

19 Σεπ 2026, 10:40
Διεθνή

Τι είναι το σουμούντ;

19 Σεπ 2026, 08:48
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

19 Σεπ 2026, 00:02
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Σεπτέμβρη

Ημέρα των hobbit.

Μάλι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1942: Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιζομένων Νέων ανατινάζει τα γραφεία της φιλοναζιστικής Εθνικοσοσιαλιστικής Πατριωτικής Οργάνωσης, νεκροί 43 Γερμανοί και Ιταλοί και 29 στελέχη της ΕΣΠΟ.

1968: Ιδρύεται η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

1968: Κυκλοφορεί παράνομα ο πρώτος «Οδηγητής».

1969: Βόμβες (ΚΕΑ) στον δεύτερο όροφο του δημαρχείου και μέσα στο κεντρικό ταχυδρομείο Αθήνας.

1980: Εκτελείται από κομάντο Σαντινίστας ο πρώην δικτάτορας της Νικαράγουα Αναστάσιο Σομόσα, που είχε καταφύγει στην Παραγουάη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    17Ν
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Εφετείο 17Ν
  • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    ΕΛΑ
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Ποιοι είμαστε
  • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Επικοινωνία
  • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Όροι χρήσης
  • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Ποιοι είμαστε
  • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Επικοινωνία
  • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo