Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία
  • Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου
  • Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη
  • Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες
  • Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
  • Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Η Υγεία από τις τσέπες των εργαζόμενων
Υγεία

Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

Η Υγεία από τις τσέπες των εργαζόμενων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Ιούλ 2009, 00:00

Το ασφαλιστικό ξανανοίγει αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση, προωθώντας μες στο κατακαλόκαιρο νομοθετική ρύθμιση (είναι έτοιμη, ανακοίνωσαν Καραμανλής και Πετραλιά) για το διαχωρισμό των κλάδων Υγείας και Σύνταξης του ΙΚΑ. Φυσικά, θα πρόκειται για πλήρη διαχωρισμό, για δημιουργία δυο διαφορετικών Ταμείων, αφού ως κλάδοι και τώρα είναι διαχωρισμένοι.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα για γενικότερες ανατροπές στο χώρο της Υγείας για τους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων. Η αρχή γίνεται από το ΙΚΑ, που αποτελεί το μεγαλύτερο Ταμείο και πολλές φορές έχει χρησιμοποιηθεί ως πιλότος. Ισως, το νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση να θεσπίζει και την περιβόητη «κάρτα δαπανών υγείας». Ενα είδος τηλεκάρτας, μέσω της οποίας ο ασφαλισμένος θα πιστώνεται ένα ποσό δαπανών κατ’ έτος κι αν το ξεπεράσει θα πρέπει να πληρώνει από την τσέπη του ή να τρέχει σε επιτροπές και επιτροπούλες για να πείσει τους βαριεστημένους γραφειοκράτες ότι ό-ντως δικαιούται περισσότερη πίστωση λόγω έκτακτων αναγκών.

Εννοείται πως το κράτος δεν θα δίνει δεκάρα τσακιστή για τις δαπάνες Υγείας, αφού το 1% του ΑΕΠ ετησίως, στο οποίο περιορίζεται η κρατική συμμετοχή στα έσοδα του ΙΚΑ, θα πηγαίνει ολόκληρο στον κλάδο σύνταξης, ο οποίος βρίσκεται επίσης στα όρια της κατάρρευσης, καθώς τα έσοδα μειώνονται δραματικά (λόγω απολύσεων, εισφοροδιαφυγής, μείωσης του ΑΕΠ, άρα μείωσης της κρατικής συμμετοχής) και οι δαπάνες παραμένουν στα ίδια επίπεδα (δυστυχώς για τους καπιταλιστές, δεν έχει βρεθεί μέθοδος ευθανασίας για τους συνταξιούχους).

Είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα επιστρατεύσει και πάλι τα γνωστά περί πολυφαρμακίας και συνταγών-μαϊμούδων, για να δικαιολογήσει τα αντιασφαλιστικά της μέτρα. Ηδη, ορισμένα κυβερνητικά παπαγαλάκια άρχισαν να μιλούν για «υπέρογκες δαπάνες, πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» κ.λπ. Ας μας δώσουν, όμως, στατιστικά στοιχεία για την κατά κεφαλήν κατανάλωση φαρμάκων από τους έλληνες ασφαλισμένους και όχι στοιχεία για την κατά κεφαλήν δαπάνη, γιατί η δαπάνη δεν σημαίνει υποχρεωτικά πολυφαρμακία και ψευδή κατανάλωση φαρμάκων, αλλά μπορεί να σημαίνει και πολύ μεγάλες τιμές.

Εμείς που παρακολουθού-με χρόνια το θέμα, έχουμε δει μόνο μια τέτοια μελέτη, το μακρινό 1996. Πρόκειται για μια μελέτη του ΙΟΒΕ (Ινστιτούτο Οικονομικών και  Βιομηχανικών Ερευνών) για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, η οποία αποκάλυψε ότι αιτία για τη διόγκωση της φαρμακευτικής δαπάνης δεν είναι η υπερκατανάλωση φαρμάκων, αλλά οι τρομακτικές υπερτιμολογήσεις στις τιμές των φαρμάκων και η συνεργασία κράτους-φρμακοβιομηχανιών, που έσπρωξε ακόμα και τους ντόπιους φαρμακοβιομήχανους να παρατήσουν την παραγωγή και να το ρίξουν στις εισαγωγές.

Η μελέτη εκείνη απέδειξε:

α) Οτι δεν υπήρξε καμιά υπερκατανάλωση φαρμάκων, δεδομένου ότι η μέση ετήσια αύξηση σε κατανάλωση ήταν 2,84%. Συγκριτικά, η Ελλάδα έπεσε από την 11η στη 14η θέση σε κατά κεφαλήν κατανάλωση φαρμάκων στη Δ. Ευρώπη.

β) Οτι δεν υπήρξε υπερσυνταγογράφηση, δεδομένου ότι ο αριθμός συνταγών ανά ασθενή σημείωσε μικρή κάμψη.

γ) Οτι η φαρμακευτική δαπάνη αυξήθηκε με δεκαπλάσιο ρυθμό σε σχέση με την αύξηση της κατανάλωσης. Συγκεκριμένα, η μέση ετήσια αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης ήταν 28,58%, όταν η κατανάλωση αυξανόταν μόνο κατά 2,84%!

Το τελευταίο στοιχείο δεν ξαναεμφανίστηκε σε μελέτη του ΙΟΒΕ. Είδαμε τις μελέτες  του 2001 και του 2004. Δεν παρουσιάζουν στοιχεία για την αύξηση της κατανάλωσης και την αύξηση της δαπάνης. Ο λόγος είναι ευνόητος. Θέλουν να κρύψουν το μεγάλο πλιάτσικο σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων εκ μέρους των πολυεθνικών του φαρμάκου και των ντόπιων φαρμακέμπορων συνεργατών τους. Πλιάτσικο που γίνεται με πλήρη κάλυψη από τις κυβερνήσεις. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ενώ το 1987 τα εγχωρίως παραγόμενα φάρμακα αποτελούσαν το 75% του συνόλου και τα εισαγόμενα το 18% (το υπόλοιπο 7% είναι φάρμακα που παράγονται έξω και συσκευάζονται εδώ), το 2003 οι όροι αντιστράφηκαν. Τα εγχωρίως παραγόμενα αποτελούσαν το 19% και τα εισαγόμενα το 70%! Η σχετική μελέτη του ΙΟΒΕ για το 2004 αναφέρει: «Η πλήρης αντιστροφή των μεριδίων αποδίδεται κυρίως στην ευνοϊκή τιμολογιακή μεταχείριση των δεύτερων έναντι των πρώτων». Δηλαδή, οι κυβερνήσεις πριμοδοτούν τιμολογιακά τα εισαγόμενα φάρμακα και οι φαρμακοβιομήχανοι, που ενδιαφέρονται μόνο για το μέγιστο κέρδος, το ‘ριξαν στις εισαγωγές και γδέρνουν τα ασφαλιστικά ταμεία και το λαουτζίκο.

Η ληστρική πολιτική των φαρμακοβιομηχάνων και εισαγωγέων είναι, λοιπόν, η αποκλειστική αιτία για τις εκρηκτικές αυξήσεις της φαρμακευτικής δαπάνης. Οι κυβερνήσεις, όμως, αντί να βάλουν χέρι σ’ αυτούς τους ληστές, προωθούν συνεχώς μέτρα που ως μόνο αποτέλεσμα έχουν να μεταφέρουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο της φαρμακευτικής δαπάνης στους ίδιους τους ασφαλισμένους, εργαζόμενους και συνταξιούχους. Η σημερινή κυβέρνηση ετοιμάζει ένα ακόμη, κρίσιμο χτύπημα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

Αποπειράθηκαν να φτιάξουν λουκάνικα με μολυσμένο κρέας!
Επόμενο άρθρο

Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σχετικά Αρθρα

Ψ.Ν.Α. (Δαφνί): Η αθλιότητα του μεγαλύτερου ψυχιατρικού νοσοκομείου της χώρας

Ξεμένει από οδηγούς, αλλά τα αυτιά διοίκησης, 2ης ΥΠΕ και κυβέρνησης δεν ιδρώνουν

Υγεία 26 Νοέ 2025, 20:34

Αυτό είναι ταβάνι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο!

Υγεία 21 Οκτ 2025, 20:40

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

Υγεία 19 Οκτ 2025, 20:17

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

Υγεία 16 Οκτ 2025, 19:16

ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους υγειονομικούς στο «Αττικόν»

Υγεία 15 Οκτ 2025, 14:33

«Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη

Υγεία 14 Οκτ 2025, 20:43
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

4 Δεκ 2025, 12:37
Κόντρες

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

4 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

1 Δεκ 2025, 19:21
Αγροτικά

Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς – Παλλαϊκό μέτωπο στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών

1 Δεκ 2025, 14:26
Διεθνή

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

1 Δεκ 2025, 13:35
Κόντρες

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

1 Δεκ 2025, 11:37
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

1920: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του βασιλιά Κωνσταντίνου στο Μιλάνο.

1929: Εκτεταμένες συγκρούσεις απεργών των τραμ με απεργοσπάστες και χωροφυλακή (Αθήνα).

1929: Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται τη χορήγηση 13ου μισθού (Χριστουγέννων) στους εργάτες.

1931: Πολλοί τραυματίες σε συγκρούσεις αρτεργατών – αστυνομίας, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν στα γραφεία της ομοσπονδίας αρτεργατών (Αθήνα).

1936: Είσοδος της CNT στην ισπανική κυβέρνηση (υπουργεία Δικαιοσύνης, Εμπορίου, Υγείας και Βιομηχανίας).

1944: Ο «Δεκέμβρης» γενικεύεται με χιλιάδες θύματα, ο Σκόμπι κηρύσσει στρατιωτικό νόμο.

1949: Απολύονται από τη Μακρόνησο 1.590 «ανανήψαντες».

1992: Τραυματισμός στο πόδι του βουλευτή της ΝΔ Ελευθέριου Παπαδημητρίου (17Ν).

1992: Βόμβα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    17Ν
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Εφετείο 17Ν
  • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    ΕΛΑ
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Ποιοι είμαστε
  • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Επικοινωνία
  • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Όροι χρήσης
  • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Ποιοι είμαστε
  • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Επικοινωνία
  • Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Διαχωρισμός Υγείας-Σύνταξης

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo