Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο δύσκολος πόλεμος της Χεζμπολά: Πώς ο νότιος Λίβανος ξαναέγραψε τους κανόνες της μάχης
  • Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;
  • Σαν σήμερα 12 Μάη
  • Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ως εντολοδόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη
  • Η Χεζμπολά έπληξε συστοιχία του Iron Dome (Σιδερένιος Θόλος)!
  • To πρώτο, μετά την έναρξη του πολέμου, καταριανό τάνκερ LNG πέρασε από το Ορμούζ, υπό τον έλεγχο του Ιράν
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Αποπειράθηκαν να φτιάξουν λουκάνικα με μολυσμένο κρέας!
Υγεία

Αποπειράθηκαν να φτιάξουν λουκάνικα με μολυσμένο κρέας!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Ιούλ 2009, 00:00

Πληροφορηθήκαμε ότι μέσα στον Ιούνη εισήχθησαν από το λιμάνι του Πειραιά τρεις παρτίδες κρέατος, δύο βόειου και μία στήθος κοτόπουλου που βρέθηκαν θετικά στο βακτήριο της Λιστέρια. Τα δείγματα πάρθηκαν από το Συνοριακό Σταθμό Κτηνιατρικού Ελέγχου (ΣΥΚΕ) και εξετάστηκαν στα εργαστήρια του υπουργείου Γεωργίας στην Αγία Παρασκευή.

Μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, οι συγκεκριμένες παρτίδες ήταν υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής (ΔΚ) της Νομαρχίας Πειραιά, επειδή οι δειγματοληψίες που έγιναν δεν ήταν δεσμευτικές, αλλά διερευνητικές. Μόνο στην περίπτωση δεσμευτικών ελέγχων τα προϊόντα δεσμεύονται στο τελωνείο μέχρι να βγουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα και αποδεσμεύονται μόνο στην περίπτωση που τα δείγματα βγουν αρνητικά. Στην περίπτωση που τα εργαστηριακά αποτελέσματα βγουν θετικά, τα εισαγόμενα προϊόντα κατάσχονται και κινείται η διαδικασία είτε της καταστροφής (κατά την γνώμη μας είναι η πιο σωστή και σίγουρη μέθοδος για να μην προωθηθούν τα επικίνδυνα αυτά τρόφιμα στην αγορά της χώρας καταγωγής τους ή σε κάποια άλλη χώρα) είτε της επαναπροώθησης. Στις περιπτώσεις διερευνητικών δειγματοληψιών, τα εισαγόμενα προϊόντα φεύγουν από τις εγκαταστάσεις του ΣΥΚΕ  και του τελωνείου και πηγαίνουν σε αποθήκες που βρίσκονται υπό την εποπτεία  των ΔΚ των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Η ΔΚ της Νομαρχίας Πειραιά γνώριζε από τις 17 Ιούνη, ότι η παρτίδα των 13 τόνων βόειου κρέατος προέλευσης Αργεντινής βρέθηκε θετική στο βακτήριο της Λιστέρια, ενώ για τις άλλες δύο παρτίδες (στήθος κοτόπουλου προέλευσης Αργεντινής και βόειου κρέατος προέλευσης Ουρουγουάης η σχετική ενημέρωση για Λιστέρια έγινε στις 30 Ιούνη.

Περίεργη σιωπή

Η Νομαρχία Πειραιά έπρεπε στις 17 ή το αργότερο στις 18 Ιούνη να εκδώσει δελτίο Τύπου και να ενημερώσει ότι παρτίδα 13 τόνων κατεψυγμένου βοδινού κρέατος, που εισήχθη από την Αργεντινή, βρέθηκε επιμολυσμένο με Λιστέρια, ότι το κρέας αυτό κατασχέθηκε και ότι ξεκίνησε η διαδικασία επαναπροώθησης ή καταστροφής του. Γιατί είναι επικίνδυνο για την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων που θα καταναλώσουν κρέατα ή προϊόντα που παρασκευάζονται με βάση το κρέας που έχουν επιμολυνθεί με το βακτήριο της Λιστέρια.

Στις 30 Ιούνη ή το αργότερο την 1η Ιούλη έπρεπε να βγάλει δεύτερο δελτίο και να ενημερώσει για τα επιμολυσμένα στήθη κοτόπουλου από την Αργεντινή και το επιμολυσμένο βοδινό κρέας από την Ουρουγουάη.

Η Νομαρχία Πειραιά, που γενικά δεν χάνει ευκαιρία να εκδώσει δελτία Τύπου και να καμαρώσει για τα κατορθώματά της στον τομέα του ελέγχου των τροφίμων, στις 17 Ιού-νη ανακοίνωσε ότι βρήκε 6,5 τόνους τρόφιμα ακατάλληλα για κατανάλωση από τον άνθρωπο. Δεν είπε λέξη, όμως, για τους 13 τόνους του επιμολυσμένου με Λιστέρια αργεντίνικου βοδινού. Επίσης, στις 30 Ιού-νη και την 1η Ιούλη εξέδωσε ανακοινώσεις για τη διακοπή της λειτουργίας εργοστασίου παραγωγής άλατος και για τη δικαίωση της νομαρχίας στο ΣτΕ. Και πάλι ούτε λέξη για τις δύο επιμολυσμένες  παρτίδες του αργεντίνικου στήθους κοτόπουλου και του βοδινού από την Ουρουγουάη.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Ιούλη, η Νομαρχία Πειραιά ανακοίνωσε στην ηλεκτρονική της σελίδα, ότι οι κτηνίατροί της κατέσχεσαν 25,1 τόνους κατεψυγμένο βοδινό κρέας προέλευσης Ουρουγουάης της εταιρίας Ερμής ΑΕ και 23,5 τόνους κατεψυγμένα πουλερικά προέλευσης Αργεντινής ιδιοκτησίας της εταιρίας Ερμής-Χαρισιάδης ΑΕ. Ανακοίνωσε ακόμη ότι η εταιρία Ερμής ΑΕ δεν υπέβαλε ένσταση κατά της απόφασης κατάσχεσης που υπέγραψαν οι κτηνίατροι της ΔΚ, σε αντίθεση με την εταιρία Ερμής-Χαρισιάδης ΑΕ που υπέβαλε ένσταση κατά της απόφασης κατάσχεσης.

Η εταιρία Ερμής ΑΕ εισήγαγε και την επιμολυσμένη παρτίδα βοδινού από την Αργεντινή για την οποία μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (Πέμπτη βράδυ) η Νομαρχία δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση για να ενημερώσει τον ελληνικό λαό. Γιατί αυτή η περίεργη, η τόσο επιλεκτική σιωπή; Ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι το συγκεκριμένο, επιμολυσμένο με Λιστέρια κρέας προοριζόταν για παραγωγή λουκάνικων με θερμική επεξεργασία;

Της τελευταίας ανακοίνωσης της Νομαρχίας Πειραιά προηγήθηκε συνομιλία μας με τον αρμόδιο αντινομάρχη Σ. Μαρκάτο. Πιστεύουμε και το λέμε ανοιχτά, ότι εάν δεν μιλούσαμε μαζί του και δεν του αποκαλύπταμε τι γνωρίζουμε γι’ αυτή την αμαρτωλή ιστορία με τις τρεις επιμολυσμένες παρτίδες, δεν υπήρχε περίπτωση να δώσει εντολή στο γραφείο Τύπου της Νομαρχίας να βγάλει αυτή την ανακοίνωση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνομιλίας μας ήταν «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» και συστηματικά έκανε πως δεν άκουγε για το βοδινό της Αργεντινής. Την Πέμπτη το πρωί, μιλήσαμε με υπηρεσιακό παράγοντα της ΔΚ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι υπάρχει πράγματι και η παρτίδα του επιμολυσμένου βοδινού από την Αργεντινή, όμως αρνούνταν να δώσει εξηγήσεις γιατί δεν έγινε καμία αναφορά. Μας παρέπεμψε στον εκτελούντα χρέη προϊσταμένου της ΔΚ της Νομαρχίας, που αρνήθηκε να μας απαντήσει και μας παρέπεμψε στον αντινομάρχη Σ. Μαρκάτο.

Το συμπέρασμα είναι πως ακόμη και τη στιγμή που κλείνει η ύλη της εφημερίδας αγνοείται η τύχη της παρτίδας των 13 τόνων μολυσμένου αργεντίνικου βοδινού. Θα καταστραφεί, θα επαναπροωθηθεί ή θα πάει για λουκάνικα με θερμική επεξεργασία;

Ξεχείλωσαν την ελεγκτική διαδικασία

Μέχρι το 2000, σύμφωνα με το ΠΔ 420, και μετά το 2000, σύμφωνα με το ΠΔ 120, ο έλεγχος των εισαγόμενων από τρίτες χώρες προϊόντων με βάση το κρέας ανήκε στη αποκλειστική αρμοδιότητα των υπηρεσιακών παραγόντων του ΣΥΚΕ και της αρμόδιας κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Γεωργίας. Αυτοί αποφαίνονταν για τις τύχες των προϊόντων, τα δείγματα των οποίων βρίσκονταν θετικά σε διάφορες επιμολύνσεις, είτε οι δειγματοληψίες ήταν διερευνητικές είτε ήταν δεσμευτικές. Οταν τα δείγματα βρίσκονταν θετικά, τα προϊόντα είτε επαναπροωθούνταν στο τόπο προέλευσής τους είτε καταστρέφονταν. Η τελευταία επιλογή, όπως είπαμε, είναι η πιο ασφαλής, γιατί αποτρέπει την εισαγωγή τους στην κατανάλωση σε άλλες χώρες. Με το ισχύον ΠΔ (120/2000) δεν προβλέπεται η συγκρότηση επιτροπών που θα κρίνουν σε πρώτο και δεύτερο βαθμό την τύχη των επιμολυσμένων και ακατάλληλων για κατανάλωση από τον άνθρωπο προϊόντων.

Αυτή όμως η σφιχτή διαδικασία για τα επιμολυσμένα προϊόντα δεν άρεσε στους εισαγωγείς. Ετσι, στο ΠΔ 79/2007 μπήκε διάταξη με την οποία επαναφέρονται διατάξεις του ΠΔ 40/1977 για τις περιπτώσεις εισαγόμενων από τρίτες χώρες προϊόντων στα οποία δεν γίνονται δεσμευτικές δειγματοληψίες. Με τις διατάξεις αυτές, που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, είναι σίγουρο ότι φάγαμε πολλά επιμολυσμένα και ακατάλληλα προϊόντα, γιατί οι υπηρεσιακοί παράγοντες που συγκροτούσαν τις επιτροπές δέχονταν να αποχαρακτηρίσουν τα επιμολυσμένα προϊόντα, αδιαφορώντας για τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

Πέρα, λοιπόν, από το αυτονόητο αίτημα να καταστραφούν εδώ και τώρα και οι τρεις παρτίδες με τα επιμολυσμένα κρέατα και να πάρει θέση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, που αφήνει τη Νομαρχία Πειραιά να αλωνίζει σε ξένα χωράφια, πρέπει να απαιτήσουμε την άμεση κατάργηση των παράθυρων που άνοιξε το ΠΔ 79/2007.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤο κράτος της Χρυσής Αυγής
Επόμενο άρθρο Η Υγεία από τις τσέπες των εργαζόμενων

Σχετικά Αρθρα

Ξεπέρασε και τον Παττακό ο γκεμπελίσκος του υπουργείου Υγείας: Πέταξε πέτρα σε σκάμμα και τη βάφτισε… θεμέλιο λίθο

Υγεία 23 Απρ 2026, 19:53

Συνεχείς μετακινήσεις γιατρών ΕΣΥ: Μπαλώνουν μια τρύπα, ανοίγουν μια άλλη

Υγεία 19 Μαρ 2026, 10:40

Η πρόληψη της βίας στο σχολείο δεν χωράει κομματικούς πειραματισμούς, απειλές και εκφοβισμούς

Παιδεία 8 Μαρ 2026, 12:51

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό

Υγεία 5 Μαρ 2026, 09:29

SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Υγεία 2 Μαρ 2026, 12:56

Ο Βαρτζόπουλος επέλεξε να ανακοινώσει το κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης από «το κοπή τη πίτα» της ΝΔ στη Δράμα

Υγεία 26 Φεβ 2026, 13:11
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ο δύσκολος πόλεμος της Χεζμπολά: Πώς ο νότιος Λίβανος ξαναέγραψε τους κανόνες της μάχης

Οι παραδοσιακοί αλλά και οι σύγχρονοι ορισμοί του πολέμου δυσκολεύονται να εξηγήσουν αυτό που συνέβη και εξακολουθεί να συμβαίνει στον νότιο Λίβανο

12 Μάι 2026, 11:57
Αθλητισμός

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

12 Μάι 2026, 08:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Μάη

12 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ως εντολοδόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

11 Μάι 2026, 19:41
Διεθνή

Η Χεζμπολά έπληξε συστοιχία του Iron Dome (Σιδερένιος Θόλος)!

11 Μάι 2026, 14:07
Διεθνή

To πρώτο, μετά την έναρξη του πολέμου, καταριανό τάνκερ LNG πέρασε από το Ορμούζ, υπό τον έλεγχο του Ιράν

11 Μάι 2026, 12:23
Κόντρες

Βόλεμα των «μαύρων»

11 Μάι 2026, 11:09
Η παπάρα

Πολιτικό μάρκετινγκ

11 Μάι 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Μάη

11 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Σκληρά χτυπήματα στους δωσίλογους από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

10 Μάι 2026, 12:09
Διεθνή

Kυριακάτικη καλημέρα από τη Χώρα των Κέδρων

10 Μάι 2026, 10:04
Διεθνή

Μια φασιστικοποιημένη κοινωνία σε ένα ναζιστικό κράτος

10 Μάι 2026, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Μάη

10 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η Αντίσταση ως Ιδεολογία: Η πολιτική κουλτούρα επιβίωσης του Ιράν

9 Μάι 2026, 10:02
Ιστορία

81 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Σήμερα η καρδιά της ανθρωπότητας χτυπά στην Παλαιστίνη, στον Λίβανο, στο Ιράν

9 Μάι 2026, 00:57
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

9 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Μάη

9 Μάι 2026, 00:01
Κόντρες

Aυτό σημαίνει αυτοκρατορίσκος

8 Μάι 2026, 19:13
Εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ | Η 7η Οκτώβρη ορόσημο για μια Μέση Ανατολή που αλλάζει σε έναν κόσμο που αλλάζει

Συζήτηση στην Κόντρα (8 μμ)

8 Μάι 2026, 12:58
Πολιτική

Οταν η ομάδα παραπαίει, φεύγει ο προπονητής

8 Μάι 2026, 12:56
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Μάη

Ημέρα νοσηλευτριών.

1936: Ογκώδεις διαδηλώσεις σε Αθήνα και Πειραιά, άγριες συγκρούσεις με την αστυνομία.

1947: Εγκαινιάζεται το στρατόπεδο της Μακρονήσου.

1969: Καταδίκες δεκαέξι μελών και στελεχών του ΚΚΕ από το στρατοδικείο Αθηνών.

1971: Συλλαμβάνονται τέσσερις βομβιστές του ΠΑΚ.

1972: Βομβιστικές επιθέσεις της RAF σε Ακουρσμπουργκ και Μόναχο, πέντε τραυματίες αστυνομικοί και εξήντα καταστραμμένα αυτοκίνητα.

1974: Καταδίκη 27 ατόμων από το στρατοδικείο Ιωαννίνων για συμμετοχή στην οργάνωση “Αρης Βελουχιώτης“.

1979: Βόμβα στην αίθουσα του εργατοδικείου στην Ομόνοια (ΕΛΑ).

1981: Πεθαίνει ο αγωνιστής του IRA Francis Hughes μετά από 59 μέρες απεργίας πείνας.

1985: Φασίστες της ΕΠΕΝ υπό τον Μάκη Βορίδη επιτίθενται σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την αστυνόμευση των Εξαρχείων και την αστυνομική βία.

1998: Βόμβες σε δύο εκθέσεις αυτοκινήτων σε Κατεχάκη και Μεσογείων (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Προσωπικά, είμαι πολύ αισιόδοξος και θα επιμείνω στην άποψή μου. Η ΝΔ θα λάβει αυτοδυναμία και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή. Ο ελληνικός λαός στο δίλημμα, αστάθεια ή κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποκλείεται να επιλέξει την αστάθεια. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εξελέγη από τον ελληνικό λαό για να κάνει τη ζωή του καλύτερη. Όσο πετυχαίνουμε αυτόν τον στόχο, δεν έχουμε να ανησυχούμε για τίποτα.

Σπυρίδων-Αδωνις Γεωργιάδης

(Ο Μητσοτάκης είπε στους βουλευτές του ότι πρέπει να ιδρώσουν τη φανέλα για να ξανακερδίσουν τις εκλογές. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός του, όμως το έχει σίγουρο. Οχι μόνο θα κερδίσουν, αλλά θα πάρουν αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή και δε θα χρειαστεί να υπάρξει δεύτερη. Οπως το περιγράφει, μάλιστα, αυτό θα γίνει περίπου αυτόματα: οι αντίπαλοι αποτελούν τον ορισμό της αστάθειας, οπότε μπροστά στο φόβο της αστάθειας οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν και πάλι Μητσοτάκη. Η συνέντευξη – δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της Political – είναι προφανές ότι έχει γίνει με γραπτές ερωτήσεις και απαντήσεις, οπότε δεν υπάρχει follow up ερώτηση. Εστω και για ξεκάρφωμα, ένας δημοσιογράφος θα ρωτούσε από πού αντλεί αυτή τη βεβαιότητα ο ακροδεξιός κτλ. υπουργός. Αλλά και ο τελευταίος κάθε άλλο παρά πολιτικά αφελής είναι. Πολιτικό μάρκετινγκ κάνει. Οχι για λογαριασμό του Μητσοτάκη, αλλά για τον εαυτό του. Πετώντας μια… φιδεμπορική ατάκα, λέγοντας αυτό που ξέρει ότι οι πάντες ξέρουν ότι δε στέκεται με τίποτα, κόβει την περαιτέρω συζήτηση. Θυμίζει την ιστορική πλέον ατάκα που έλεγε ο Γιόχαν Κρόιφ στους παίκτες της Μπαρτσελόνα, προτού βγουν στον αγωνιστικό χώρο: «Βγείτε έξω και απολαύστε το». Μόνο που – τηρουμένων των αναλογιών – ούτε η ΝΔ είναι Μπαρτσελόνα ούτε ο ακροδεξιός κτλ. υπουργός είναι Κρόιφ. Πάντα τηρουμένων των αναλογιών, είναι σαν να παίζει ο ΟΦΗ με τη Μπαρτσελόνα και ο Κόντης να εκφράζει βεβαιότητα νίκης και πρόκρισης! Πίσω από αυτή την επιτηδευμένη βεβαιότητα κρύβεται η επένδυση στο δικό του πολιτικό μέλλον, στην μετά-Μητσοτάκη εποχή. Το βασικό επιχείρημα του ακροδεξιού κτλ. στελέχους της ΝΔ θα είναι: «Εγώ ήμουν συνέχεια στα χαρακώματα, έδινα μάχη για να κερδίσουμε με αρχηγό τον Μητσοτάκη, όμως ο Δένδιας κρυβόταν και υπονόμευε τον Μητσοτάκη. Εγώ ενδιαφερόμουν για την παράταξη, ενώ ο Δένδιας ενδιαφερόταν μόνο για τον εαυτό του». Κανονικό πολιτικό μάρκετινγκ επιπέδου τηλεπλασιέ που πουλάει έντυπη σαβούρα και την παρουσιάζει σαν απαύγασμα γνώσης, σοφίας και λογοτεχνικότητας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo