Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Βία και ανομία δημιουργεί η κυβέρνηση με την πολιτική της
  • Οσα δε φτάνει η (σιωνιστική) αλεπού τα κάνει… παραμύθια
  • Σαν σήμερα 30 Ιούλη
  • Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια
  • Ζιάντ Ραχμπάνι: Ο Λίβανος αποχαιρέτησε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και διανοούμενο
  • Σύρος, Ρόδος, Αγιος Νικόλαος. Next?
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ο ιός φουντώνει στα βρετανικά σχολεία, μια βδομάδα μετά το άνοιγμα!
Διεθνή Υγεία

Ο ιός φουντώνει στα βρετανικά σχολεία, μια βδομάδα μετά το άνοιγμα!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Σεπ 2020, 10:14

Δεκάδες σχολεία στην Αγγλία και την Ουαλία ανέφεραν εστίες κοροναϊού, που τους ανάγκασαν είτε να κλείσουν είτε να επιβάλουν σε δασκάλους και μαθητές καραντίνα στα σπίτια τους. Αυτό αποκαλύπτει ο βρετανικός «Γκάρντιαν» σε χθεσινό δημοσίευμα με τίτλο: «Κοροναϊός: δεκάδες σχολεία σε Αγγλία και Ουαλία αναφέρουν εστίες». Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι μία βδομάδα μετά από το άνοιγμα των σχολείων –για πρώτη φορά μετά τον Μάρτη– τα σχολεία στη Βρετανία εμφανίζουν σωρεία κρουσμάτων!

Αυτό συμβαίνει παρά τη στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης στα τέλη Αυγούστου, που οδήγησε στην επιβολή της μάσκας ως υποχρεωτικής για τα παιδιά άνω των έξι ετών.

Στο Λίβερπουλ, γύρω στους 200 μαθητές και 21 εργαζόμενοι, σε πέντε σχολεία, βρέθηκαν θετικοί και τους έβαλαν σε καραντίνα. Στο Σάφοκ, πέντε καθηγητές βρέθηκαν θετικοί, με αποτέλεσμα να κλείσει το σχολείο, ενώ στα Μίντλαντς, στο σχολείο που είχε επισκεφτεί ο πρωθυπουργός προ δυο εβδομάδων, ένας δάσκαλος βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό.

Σε περιοχές όπως το Μπράντφορντ, το Λιντς, το Λάνκασιρ, το Μάντσεστερ και το Λέστερ, πολλοί μαθητές και εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί και μπήκαν σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Οπως έχουμε επισημάνει από τον περασμένο Μάη, πολλές μελέτες έχουν αναδείξει το θέμα της μεταδοτικότητας του κοροναϊού από τα παιδιά. Μάλιστα, οι έφηβοι μεταδίδουν τον ιό όσο και οι ενήλικες. Γι’ αυτό, ακόμα και ο ΠΟΥ και η Unicef συστήνουν, τα παιδιά άνω των 12 ετών να φορούν μάσκες όπως και οι ενήλικες.

Πληθώρα μελετών που δημοσιεύτηκαν μέσα στο καλοκαίρι κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη μεταδοτικότητα του κοροναϊού από τα παιδιά και τους εφήβους. Από τη νοτιοκορεάτικη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του αμερικάνικου Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις 16 Ιούλη, μέχρι την τελευταία έκθεση της αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής, που δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου.

Η πρώτη βρήκε ότι ο βαθμός μετάδοσης του ιού μέσα στα νοικοκυριά είναι μεγαλύτερος από τα παιδιά που πάνε στο σχολείο (σε ποσοστό 18.6%).

Η τελευταία διέψευσε κατηγορηματικά τον Τραμπ που υποστήριζε ότι τα παιδιά έχουν ανοσία στον κοροναϊό! Η έκθεση ανέφερε ότι μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων (από 13/8 μέχρι 27/8) ο αριθμός των παιδιών που νόσησαν αυξήθηκε κατά 17%.

Σε άλλη έκθεση, που δημοσιεύτηκε στο αμερικάνικο ακαδημαϊκό περιοδικό Jama Pediatrics, στις 30 Ιούλη, επισημαίνεται ότι τα παιδιά κάτω των πέντε ετών, όταν νοσούν, φέρουν 10 εως 100 φορές περισσότερο ιικό φορτίο SARS-CoV-2 στο ανώτερο αναπνευστικό τους σύστημα (δηλαδή από το φάρυγγα μέχρι τη μύτη). Αυτό ίσως να παίζει ρόλο στη μεταδοτικότητα ακόμα και σε αυτές τις ηλικίες.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το άνοιγμα των σχολείων εγκυμονεί κινδύνους. Δεν αρκεί να φορούν όλοι μάσκα και «καθαρίσαμε». Οχι μόνο γιατί κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι η μάσκα θα φορεθεί όπως πρέπει (και μάλιστα για πολλές ώρες), αλλά και γιατί η μάσκα δεν εξασφαλίζει τη μη μεταδοτικότητα, αν δεν τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις. Μειώνει σαφώς τη μεταδοτικότητα αλλά δεν την εξαφανίζει.

Από την άλλη, ούτε οι αποστάσεις των 2 μέτρων αποτελούν πανάκεια. Γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που ούτε αυτές αρκούν. Σε ανάλυση του βρετανικού ακαδημαϊκού περιοδικού British Medical Journal, που δημοσιεύτηκε στις 25 Αυγούστου, επισημαίνεται ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και σε αποστάσεις άνω των δύο μέτρων, μέσω του βήχα και του φτερνίσματος: «Το ξεφύσημα, το τραγούδι, ο βήχας και το φτέρνισμα δημιουργούν ζεστά, υγρά, μεγάλης ορμής σύννεφα αερίων από εκπνεόμενα σταγονίδια. Αυτό οδηγεί τα σταγονίδια γρηγορότερα από την τυπική ροή εξαερισμού, τα κρατά συγκεντρωμένα και μπορεί να επεκτείνει το εύρος τους μέχρι 7 με 8 μέτρα μέσα σε δευτερόλεπτα. Αυτά τα ευρήματα από τις μελέτες δυναμικής ρευστών μπορούν να εξηγήσουν γιατί σε μία χορωδία στις ΗΠΑ ένα συμπτωματικό άτομο μόλυνε τουλάχιστον 32 άλλους μουσικούς, με πιθανές άλλες 20 περιπτώσεις, παρά τη φυσική απόσταση. Αλλες περιπτώσεις σε εσωτερικούς χώρους έχουν αναφερθεί σε γυμναστήρια, αγώνες μποξ, τηλεφωνικά κέντρα και εκκλησίες, όπου οι άνθρωποι μπορεί να τραγουδούν, να λαχανιάζουν ή να μιλούν δυνατά».

Από την άλλη, άλλο άρθρο του «Γκάρντιαν», που αναδημοσιεύει στοιχεία από την παραπάνω ανάλυση, επισημαίνει: «Πρόσφατο άρθρο στο Βρετανικό Ιατρικό Περιοδικό έχει ένα έγχωμο γράφημα που δείχνει πόσο ποικίλλει η μεταδοτικότητα ανάλογα με τις συνθήκες, για ασυμπτωματικά άτομα. Κάθε σχολιαρόπαιδο μπορεί εύκολα να επιβεβαιώσει ότι οι σημερινές συνθήκες στα σχολεία αντιστοιχούν στις κόκκινες ζώνες αυτού του γραφήματος, που αντιπροσωπεύουν σχετικά μη ασφαλείς καταστάσεις: φτωχά εξαεριζόμενα, πολυπληθή περιβάλλοντα με ανθρώπους που μιλούν χωρίς καλύματα στα πρόσωπα για μεγάλα χρονικά διαστήματα».

Αν κοιτάξει κανείς πιο προσεκτικά το γράφημα που δημοσιεύει το βρετανικό ιατρικό περιοδικό, θα διαπιστώσει ότι ακόμα και στην περίπτωση καλά αεριζόμενου χώρου, που όλοι φορούν μάσκες, σε περίπτωση που υπάρχουν πολλοί άνθρωποι μέσα σε αυτόν (high occupancy), οι οποίοι φωνάζουν ή τραγουδούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Μήπως θα επιβληθεί σιγή ιχθύος στα σχολεία για να αποφευχθεί ο κίνδυνος; Να δούμε πώς θα το πετύχουν αυτό, ιδιαίτερα στις μικρότερες τάξεις!

Το παράδειγμα της Βρετανίας, με τις εστίες κοροναϊού που αυξάνονται στα σχολεία, θα πρέπει να μας προβληματίσει. Πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας ότι αρκούν μόνον οι μάσκες; Πώς μπορούμε να δεχτούμε πολυπληθείς τάξεις και παντελή έλλειψη μαζικών μοριακών τεστ στην κοινωνία; Αδιαφορούμε για το πόσο θα κοστίσει αυτό. Αν οι κρατούντες ενδιαφέρονταν πραγματικά για τη δημόσια Υγεία και Παιδεία, θα ήξεραν πού να βρουν τα χρήματα για να τις εξασφαλίσουν και τις δύο. Απλά, δε θέλουν να αγγίξουν ούτε σεντ από τα κέρδη των καπιταλιστών, που αποτελούν τα ιερά και τα όσια του συστήματος που υπηρετούν.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ παπάρα
Επόμενο άρθρο Υπάρχει εθελούσια απόλυση;

Σχετικά Αρθρα

Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια

Διεθνή 29 Ιούλ 2025, 21:55

Εσπρεσάκι και μπινελίκια στους σιωνιστές σε βενζινάδικο στο Μιλάνο

Θα τους χαρακτηρίσετε κι αυτούς «αντισημίτες»;

Διεθνή 29 Ιούλ 2025, 11:13

Κι άλλο «κάρφωμα» βόμβας από παλαιστίνιο μαχητή μέσα σε σιωναζιστικό τανκ (εκθαμβωτικό video)

Διεθνή 29 Ιούλ 2025, 10:21

Σιωναζιστής έποικος δολοφόνησε παλαιστίνιο αγωνιστή στη Δυτική Οχθη

Ο Οντεχ Χανταλίν ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο ντοκιμαντέρ Νο Οther Land

Διεθνή 29 Ιούλ 2025, 09:20

Σιωναζιστής αξιωματικός: «Χάνουμε τους στρατιώτες μας μάταια στη Γάζα καθημερινά και ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας»

Διεθνή 28 Ιούλ 2025, 20:18

Γελοίο θέατρο με τη σκόπιμη λιμοκτονία των Παλαιστίνιων της Γάζας

Διεθνή 28 Ιούλ 2025, 19:38
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Βία και ανομία δημιουργεί η κυβέρνηση με την πολιτική της

Κινητοποίηση φοιτητών στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 31/7 στις 10:00

30 Ιούλ 2025, 10:41
Κόντρες

Οσα δε φτάνει η (σιωνιστική) αλεπού τα κάνει… παραμύθια

30 Ιούλ 2025, 10:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια

29 Ιούλ 2025, 21:55
Πολιτισμός

Ζιάντ Ραχμπάνι: Ο Λίβανος αποχαιρέτησε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και διανοούμενο

Πάντα κομμουνιστής, πάντα με την Αντίσταση

29 Ιούλ 2025, 21:33
Καταστολή

Σύρος, Ρόδος, Αγιος Νικόλαος. Next?

Μητσοτάκης, ο αρχιμπάτσος του Νετανιάχου

29 Ιούλ 2025, 19:29
Διεθνή

Εσπρεσάκι και μπινελίκια στους σιωνιστές σε βενζινάδικο στο Μιλάνο

Θα τους χαρακτηρίσετε κι αυτούς «αντισημίτες»;

29 Ιούλ 2025, 11:13
Πολιτική

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αθλια δικονομικά κολπάκια λίγο προτού εκδοθεί η δικαστική απόφαση για παράνομες επιδοτήσεις

Ενοχοι όλοι κατά το κατηγορητήριο

29 Ιούλ 2025, 11:09
Διεθνή

Κι άλλο «κάρφωμα» βόμβας από παλαιστίνιο μαχητή μέσα σε σιωναζιστικό τανκ (εκθαμβωτικό video)

29 Ιούλ 2025, 10:21
Διεθνή

Σιωναζιστής έποικος δολοφόνησε παλαιστίνιο αγωνιστή στη Δυτική Οχθη

Ο Οντεχ Χανταλίν ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο ντοκιμαντέρ Νο Οther Land

29 Ιούλ 2025, 09:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούλη

29 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστής αξιωματικός: «Χάνουμε τους στρατιώτες μας μάταια στη Γάζα καθημερινά και ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας»

28 Ιούλ 2025, 20:18
Διεθνή

Γελοίο θέατρο με τη σκόπιμη λιμοκτονία των Παλαιστίνιων της Γάζας

28 Ιούλ 2025, 19:38
Κόντρες

Πατροκτόνος ο Κούλης;

28 Ιούλ 2025, 13:32
Πολιτισμός

Φεστιβάλ Zάλτσμπουργκ: Εσπασαν τη βιτρίνα της συνενοχής

28 Ιούλ 2025, 08:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Ιούλη

28 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών σε διεθνή ύδατα

27 Ιούλ 2025, 08:20
Πολιτισμός

«Ω, σκατένιε κόσμε, η Γάζα πεθαίνει από την πείνα»

27 Ιούλ 2025, 07:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούλη

27 Ιούλ 2025, 00:01
Παιδεία

Βάσεις εισαγωγής 2025: 26.239 υποψήφιοι αποκεφαλίστηκαν λόγω Ελάχιστης Bάσης Εισαγωγής

33.667 υποψήφιοι συνολικά έμειναν εκτός νυμφώνος

26 Ιούλ 2025, 06:47
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

Ημέρα φιλίας.

Κούβα: Ημέρα μαρτύρων επανάστασης.

1903: Σε παράνομο συνέδριο του Εργατικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ρωσίας σχηματίζονται δύο μπλοκ: οι οπαδοί του Λένιν μπολσεβίκοι (πλειοψηφούντες) και του Μάρτοφ μενσεβίκοι (μειοψηφούντες) με κοινό σκοπό την ανατροπή του τσαρικού καθεστώτος.

1919: Επέμβαση του στρατού σε φυλετικές ταραχές στο Σικάγο, 31 νεκροί και πεντακόσιοι τραυματίες.

1920: Δολοφονείται ο Ιωνας Δραγούμης.

1931: Ανταλλαγή πυροβολισμών σε απόπειρα της αστυνομίας να διαλύσει συγκέντρωση εκατό ατόμων στις Σέρρες. Νεκρός αξιωματικός της χωροφυλακής, τραυματίας ο διοικητής της.

1955: Συλλαμβάνεται η Ρούλα Κουκούλου, σύζυγος του Νίκου Ζαχαριάδη.

1978: Βόμβα και εμπρησμός στην είσοδο της πλαζ ΕΟΤ Αλίμου, αναγραφή συνθημάτων (ΕΛΑ).

2006: Πεθαίνει ο Murray Bookchin.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo