Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οπλο τους η πολιτική κακομοιριά του κοινοβουλευτικού κρετινισμού
  • Η Χεζμπολά χτύπησε τους σιωναζιστές που (ξανα)παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός
  • Πρόκληση! Κρατικός οργανισμός σπεύδει να νομιμοποιήσει κολλέγιο που έχει κάνει αίτηση να πανεπιστημιοποιηθεί
  • Γλίτωσε το βέτο, όχι και το αλεξίσφαιρο τζάμι
  • Σαν σήμερα 26 Ιούνη
  • Εξακολουθούν να βυσσοδομούν οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Κυνική ομολογία Πλεύρη: 16.000 ασθενείς covid πέθαναν εκτός ΜΕΘ!
Υγεία

Κυνική ομολογία Πλεύρη: 16.000 ασθενείς covid πέθαναν εκτός ΜΕΘ!

Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Μαρ 2022, 09:42

Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Πλεύρης, χωρίς καν να το καταλάβει (το τελευταίο δεν αποτελεί είδηση). Παραδέχτηκε, ότι από τους 26.246 νεκρούς λόγω πανδημίας (μέχρι τις 7 Μάρτη του 2022) οι 16.000 πέθαναν εκτός ΜΕΘ!

Σωστά διαβάζετε. Και βέβαια, πρέπει να θυμίσουμε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Κοντοζαμάνης αποκαλούσε τους γιατρούς του ΕΣΥ ψεύτες, όταν αποκάλυπταν ότι πάρα πολλοί ασθενείς με Covid-19 πέθαιναν εκτός ΜΕΘ. Οι γιατροί δεν είχαν στοιχεία για το συνολικό αριθμό των ασθενών που πέθαιναν σε απλές κλίνες Covid-19, γιατί αυτά τα στοιχεία τα κρατούσε ο ΕΟΔΥ ως επτασφράγιστο μυστικό.

Στις 11 Μάρτη του 2022, συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία. Η επίκαιρη επερώτηση είχε κατατεθεί στα μέσα του περασμένου Νοέμβρη! Οπως αντιλαμβάνεστε, η καθυστέρηση έγινε σκόπιμα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σοβαρές αποκαλύψεις για την πανδημία αλλά γιατί την περίοδο που προηγήθηκε είχαμε εκατόμβες νεκρών, σε καθημερινή βάση. 

Στην αρχή της συνεδρίασης μίλησαν αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Πλεύρης. Θα παραθέσουμε αρκετά αποσπάσματα από την ομιλία του και όχι μόνο αυτό για τον αριθμό των νεκρών εκτός ΜΕΘ, γιατί με τα επιχειρήματα που προέβαλε για να δικαιολογήσει το θάνατο 16.000 ασθενών covid, που νοσηλεύτηκαν σε απλές κλίνες, εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε ότι οι κλίνες ΜΕΘ δεν είναι 1.105, όπως ισχυρίζονται ο ίδιος και ο Μητσοτάκης.

Για τον αριθμό των νεκρών εκτός ΜΕΘ ο Πλεύρης είπε: «Πάμε λοιπόν και στους θανάτους, αυτά τα οποία ζητάτε. Είναι με προηγούμενη ημερομηνία προφανώς, αφού έχουν πάρει τα στοιχεία. Εχουμε συνολικούς θανάτους είκοσι έξι χιλιάδες διακόσιους σαράντα έξι. Εκτός ΜΕΘ ήταν οι δεκαέξι χιλιάδες περίπου. Εκτός νοσοκομείου εκατόν είκοσι πέντε. Ο μικρότερος μέσος όρος σε όλη την Ευρώπη» (η έμφαση δική μας). 

Οι νεκροί λόγω κοροναϊού από την αρχή της πανδημίας ήσαν 26.246 στις 7 Μάρτη. Η συζήτηση στη Βουλή έγινε στις 11 Μάρτη. Γι’ αυτό το λόγο ο Πλεύρης ανέφερε ότι ο αριθμός των θανάτων είναι με προγενέστερη ημερομηνία.

Με αυτή την κυνική ομολογία, ότι εκτός ΜΕΘ πέθαναν 16.000 ασθενείς, δηλαδή το 60,96% του συνόλου των θανάτων από την αρχή της πανδημίας, ο Πλεύρης «ξεβράκωσε» τον Κοντοζαμάνη για τα ψέματά του και συνολικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την εγκληματική πολιτική της στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτή η ομολογία Πλεύρη επιβεβαιώνει τις δικές μας καταγγελίες για την εγκληματική πολιτική που ασκούσε και συνεχίζει να ασκεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις συνεχείς εκκλήσεις μας να πάρει η εργατική τάξη στα χέρια της την υπόθεση αντιμετώπισης της πανδημίας για να σταματήσουν οι καθημερινές εκατόμβες νεκρών, ανθρώπων που στη συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται από την εργατική τάξη, τη φτωχή αγροτιά και τα άλλα εργαζόμενα στρώματα.

Για να κρύψει το γεγονός ότι 16.000 άνθρωποι (μέχρι τις 7 Μάρτη) πέθαναν σε απλές κλίνες Covid, επειδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδιοργανώσει ακόμη περισσότερο το ΕΣΥ, επειδή έχουν πολύ λιγότερες κλίνες ΜΕΘ, ο Πλεύρης προέβαλε διάφορες αντικρουόμενες και εξαιρετικά προκλητικές θέσεις.

«Διότι λένε ότι όλοι όσοι έχουν πεθάνει εκτός ΜΕΘ θα έπρεπε να είναι εντός ΜΕΘ. Είναι αυτό ιατρικά αποδεκτό θέμα; Ολοι μπαίνουν στη ΜΕΘ; Ολοι πληρούν τις προϋποθέσεις να μπουν στη ΜΕΘ; Απαντες;»!

Είναι εξόχως προκλητικό, να πεθαίνουν 16.000 άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, αβοήθητοι, σαν τα σκυλιά, και την ίδια στιγμή ο Πλεύρης να διαφωνεί με το ότι όλοι αυτοί έπρεπε να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, βάζοντας τα αισχρά ερωτήματα αν αυτό είναι ιατρικά αποδεκτό και αν όλοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις να εισαχθούν σε ΜΕΘ! Η απάντηση είναι γνωστή και απλή: Ναι, όλοι οι ασθενείς που διασωληνώνονται πρέπει να διακομίζονται σε ΜΕΘ. Αυτό δεν είναι απλώς «ιατρικά αποδεκτό», είναι ιατρικά επιβεβλημένο.

Η πρόκληση εξελίχτηκε σε ωμό κυνισμό του Πλεύρη: «Από τους δεκαέξι χιλιάδες αυτούς που σας λέω που ήταν εκτός ΜΕΘ, ο μέσος όρος ηλικίας είναι ογδόντα ενός ετών και συνολικά άπαντες είχαν ένα συνοδό πρόβλημα»!

Με άλλα λόγια, δεν πειράζει που πέθαναν εκτός ΜΕΘ, γιατί ο θάνατός τους ήταν προδιαγεγραμμένος! Μήπως να του θυμίσουμε τον 92χρονο Αλβανίας Αναστάσιο και τον 84χρονο Αθηνών Ιερώνυμο, με υποκείμενα νοσήματα και οι δύο, που νοσηλεύτηκαν με Covid-19 στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» και θεραπεύτηκαν;

Eίχε και συνέχεια ο κυνισμός: «Από αυτούς όσοι χρειάστηκε να διασωληνωθούν διασωληνώθηκαν και όσοι έμειναν εκτός ΜΕΘ, υπήρχε χρόνος αναμονής για εκτός ΜΕΘ έως τριάντα ώρες. Μακάρι να μπορούσαμε και καλύτερα. Αλλά αυτά είναι τα πραγματικά στοιχεία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο υπάρχει και με τις δυνατότητες τις οποίες έχει»!

Ψέμα από την αρχή μέχρι το τέλος. Οσοι χρειάστηκε να διασωληνωθούν διασωληνώθηκαν από τους γιατρούς. Ομως δεν εισήχθησαν στις ΜΕΘ, γιατί αυτό δεν είναι ευθύνη των θεραπόντων γιατρών. Είναι ευθύνη του ΕΚΑΒ/ΕΚΕΠΥ στο οποίο διαβιβάζεται αμέσως (με αναγραφή στη γνωστή ηλεκτρονική βάση) αίτημα διακομιδής, μόλις οι θεράποντες γιατροί διασωληνώσουν έναν ασθενή. Ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ δεν υπήρχαν, όμως, και οι ασθενείς παρέμεναν διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους covid, όπου και κατέληγαν σε ελάχιστες μέρες. Ακόμα και η φιλοκυβερνητική Ματίνα Παγώνη, που ως τηλεμαϊντανός προετοιμάζει την πολιτική της καριέρα, αναγκάστηκε κάποια στιγμή να υπογράψει σχετική ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ.

Ο Πλεύρης επανέλαβε το ψέμα που έχουν επαναλάβει σαν παπαγαλάκια ο Κοντοζαμάνης, ο Κικίλιας, η Παπαευαγγέλου, η Γκάγκα, ότι δήθεν ο χρόνος αναμονής εκτός ΜΕΘ ήταν κατά μέσο όρο 30 ώρες. Με το θέμα αυτό έχουμε ασχοληθεί κατ’ επανάληψη, παρουσιάζοντας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για τους διασωληνωμένους ασθενείς που παρέμεναν για πολλές μέρες (και όχι για 30 ώρες) εκτός ΜΕΘ. Αυτοί οι ασθενείς δεν διακομίζονταν, γιατί δεν υπήρχαν κενές κλίνες ΜΕΘ. Ετσι κατέληγαν σε κοινούς θαλάμους, με την υποβοήθηση ενός φορητού αναπνευστήρα, χωρίς ποτέ να πάρουν την κρίσιμη βοήθεια της Εντατικής Θεραπείας. Από την πληθώρα των δημοσιευμάτων μας παραθέτουμε ενδεικτικά ένα, πρόσφατο (1η Φλεβάρη του 2022): 117 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονταν χθες εκτός ΜΕΘ.

Οταν ο Πλεύρης καταλήγει με κουροπόνηρη κακομοιριά («Μακάρι να μπορούσαμε και καλύτερα. Αλλά αυτά είναι τα πραγματικά στοιχεία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο υπάρχει και με τις δυνατότητες τις οποίες έχει»), ομολογεί εμμέσως πλην σαφώς ότι οι κλίνες ΜΕΘ συνολικά (Covid και nonCovid) είναι πολύ λιγότερες από τις 1.105 που ισχυρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΥΓ1. Στη συνεδρίαση της Boυλής μίλησε και η Γκάγκα. Επανέλαβε τις γνωστές θέσεις για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, που έχουμε σχολιάσει στο άρθρο μας με τίτλο: Πανέτοιμη η κυβέρνηση Μητσοτάκη να υλοποιήσει τη στρατηγική της για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, και ανέλυσε για ποιους λόγους θα προχωρήσουν και σε συγχωνεύσεις νοσοκομείων!

ΥΓ2. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα υπόλοιπα αντιπολιτευόμενα αστικά κοινοβουλευτικά κόμματα δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να ψελλίσουν τίποτα για την κυνική ομολογία Πλεύρη ότι 16.000 ασθενείς πέθαναν αβοήθητοι σε απλές κλίνες Covid-19.

Εκτύπωση 🖨
ΓΚΑΓΚΑ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΜΕΘ ΠΛΕΥΡΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 14 Μάρτη

Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

Επόμενο άρθρο Το δράμα των διπλά προσφύγων

Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

Σχετικά Αρθρα

«Το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών» χρωστάει στους εργαζόμενους του Αττικόν 68.000 μέρες κανονικής άδειας και 10.000 ρεπό!

Υγεία 16 Ιούν 2026, 22:23

EΣΥ: Τα ψέματα του Μητσοτάκη και η αλήθεια των αριθμών

Υγεία 11 Ιούν 2026, 12:07

Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών

Υγεία 7 Ιούν 2026, 11:15

Το Σύμφωνο έγινε νομοσχέδιο-σκούπα: διαλογή, κράτηση, απελάσεις και φακέλωμα στο όνομα της «ευρωπαϊκής τάξης»

Καταστολή 30 Μάι 2026, 08:45

Για τα μάτια της Σταμάτας…

Υγεία 29 Μάι 2026, 12:22

Eξαρση γαστρεντερίτιδας στο «Αττικόν» – Πώς θα σταματήσει όταν οι ασθενείς είναι σε ράντζα και δεν έχουν ούτε τουαλέτα;

Υγεία 28 Μάι 2026, 09:19
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Οπλο τους η πολιτική κακομοιριά του κοινοβουλευτικού κρετινισμού

Απ' αφορμή τη «σκιώδη κυβέρνηση» του Τσίπρα

26 Ιούν 2026, 13:47
Διεθνή

Η Χεζμπολά χτύπησε τους σιωναζιστές που (ξανα)παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός

26 Ιούν 2026, 08:49
Παιδεία

Πρόκληση! Κρατικός οργανισμός σπεύδει να νομιμοποιήσει κολλέγιο που έχει κάνει αίτηση να πανεπιστημιοποιηθεί

26 Ιούν 2026, 08:31
Διεθνή

Γλίτωσε το βέτο, όχι και το αλεξίσφαιρο τζάμι

26 Ιούν 2026, 07:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούνη

26 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Εξακολουθούν να βυσσοδομούν οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού

25 Ιούν 2026, 22:09
Κόντρες

Χωρίς τη φινέτσα του κονσιλιέρε

25 Ιούν 2026, 19:24
Διεθνή

Τα βρόμικα σχέδια του «Συμβουλίου Ειρήνης» του Τραμπ για αφοπλισμό της Παλαιστινιακής Αντίστασης θα αποτύχουν

Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης: Η συνείδηση του λαού μας και της ελεύθερης, επαναστατικής νεολαίας του θα σταθεί απέναντι στους μηχανορράφους

25 Ιούν 2026, 14:23
Πολιτική

Πίσω έχει η Κοβέσι την ουρά

25 Ιούν 2026, 13:38
Διεθνή

Ενας «θολωμένος» Τραμπ προσπαθεί να σταματήσει την κατρακύλα των Ρεπουμπλικανών

25 Ιούν 2026, 10:02
Παιδεία

ΟΛΜΕ: Αφωνία μπροστά στην πρόκληση του υπουργείου Παιδείας για το πολλαπλό βιβλίο

25 Ιούν 2026, 05:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούνη

25 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

ΕΑΣ, ΕΑΣ, να φύγει ο κερατάς…

24 Ιούν 2026, 21:02
Παιδεία

Ντράπηκε και η ντροπή: Κατακρατούν αυθαίρετα αντικείμενα εστιακών και φοιτητών στα Γιάννενα

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

24 Ιούν 2026, 18:52
Καταστολή

ΕΙΝΑΠ: Υστατη έκκληση για την υγεία του απεργού πείνας Α. Χατζή

24 Ιούν 2026, 18:37
Διεθνή

Αραγτσί προς Χαμάς: Το Ιράν στηρίζει τον παλαιστινιακό λαό και τη δίκαιη υπόθεσή του μέχρι την επίτευξη όλων των νόμιμων εθνικών του δικαιωμάτων

24 Ιούν 2026, 14:18
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των αγωνιστών από την Τουρκία για τη στημένη υπόθεση της δήθεν βιαιοπραγίας μέσα στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού

Οι δικαζόμενοι αγωνιστές δέχτηκαν άγρια επίθεση από τους κουκουλοφόρους μπάτσους της ΕΟΜ

24 Ιούν 2026, 14:07
Διεθνή

Σιωναζιστές στρατιωτικοί: Στον νότιο Λίβανο αισθανόμαστε σαν καθιστές πάπιες*

24 Ιούν 2026, 13:22
Εργατικά

Υπό διωγμόν οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί – Διώκονται ξανά οι Ζ. Γκέρτσος και Π. Χουντής

24 Ιούν 2026, 12:30
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται τα στελέχη του που καταδικάστηκαν για το emailgate

24 Ιούν 2026, 12:26
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούνη

Ημέρα κατά των βασανιστηρίων.

Ημέρα ομοφυλοφίλων.

Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

Μαδαγασκάρη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1969: Δίκη του δεκαεπταμελούς “4ου κλιμακίου” της ΚΟΘ και του ΠΑΜ στη Θεσσαλονίκη, δεκατέσσερις καταδίκες.

1969: Βόμβα (ΠΑΜ) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

1994: Ο Γιάσερ Αραφάτ επιστρέφει στη Γάζα μετά από 27 χρόνια εξορίας.

1995: Απόπειρα εναντίον του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ στην Αιθιοπία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

“Το PosoKanei είναι μια πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών που δημιούργησε η νέα Ανεξάρτητη Αρχή. Ο καταναλωτής κοιτάζει ποιες είναι οι τιμές σε κάθε είδος και παίρνει μια απόφαση για το πού μπορεί να ψωνίσει φθηνότερα. Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντί να γκρινιάζουν, θα έπρεπε να πουν μπράβο που το κάναμε”, υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και σημείωσε πως είναι μια πρωτοβουλία που θα έπρέπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια από τις καταναλωτικές οργανώσεις. “Θέλουμε να συμβάλλουμε να υπάρξει καταναλωτική συνείδηση στους πολίτες και να συνεργαστούμε με το καταναλωτικό κίνημα. Είμαστε από την ίδια μεριά του λόφου”, τόνισε χαρακτηριστικά. Για το αν η δημιουργία αυτής της εφαρμογής είναι παραδοχή ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος ζωής, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε πως “δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Το να γνωρίζει ο πολίτης είναι αποδοχή ότι δεν κάνουμε τίποτα; Σε όλες τις χώρες το καταναλωτικό κίνημα επιβάλει πράγματα και έχει ισχύ, εδώ είναι περιορισμένη η παρεμβατικότητα του. Αντί να πολιτικολογούν ορισμένοι, θα έπρεπε να αναδεικνύουν ορισμένα πράγματα, εκθέτοντας όσους προσπαθούν να αισχροκερδίσουν. Ένα πιο ισχυρό καταναλωτικό κίνημα, θα βοηθούσε και θα έπρεπε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας”.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Μια βδομάδα μετά τη φιέστα του μεγάρου Μαξίμου, όπου «παρουσιάστηκε» στον Μητσοτάκη το PosoKanei για να εισπράξει το θαυμασμό του και τα θερμά του συγχαρητήρια, κατεβαίνει ο πήχυς. «Πώς κάνετε έτσι, ρε παιδιά, μια πλατφόρμα ενημέρωσης είναι, για να ενισχύσουμε την καταναλωτική συνείδηση», λέει ο πολιτικός γυρολόγος Θεοδωρικάκος, αποσυνδέοντας πλήρως το PosoKanei από την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ο λαός κάτι τέτοιες συμπεριφορές τις λέει «βάζω την ουρά στα σκέλια». Ο Μητσοτάκης δεν μοίραζε συγχαρητήρια για την «πραγματικά εξαιρετική και πολύ χρήσιμη εφαρμογή», με την οποία «από σήμερα ο έλληνας καταναλωτής αποκτά ένα ακόμα «όπλο» στη μάχη κατά της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους ζωής»; Πολιτική αλητεία και κυνισμό του αισχίστου είδους χαρακτηρίσαμε αυτή την τοποθέτηση. Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι ο καταναλωτής «θα γνωρίζει πια στην κυριολεξία πόσο κάνει κάθε προϊόν σε πραγματικό χρόνο, θα μπορεί να συνθέτει το δικό του καλάθι, να συγκρίνει τιμές, όχι μόνο εντός Ελλάδος αλλά και με αντίστοιχα προϊόντα στο εξωτερικό, έτσι ώστε να μπορεί να επιλέγει εύκολα τι και πού έχει συμφέρον να κάνει τις αγορές του»; Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι «είναι μία σημαντική πρωτοβουλία, η οποία ενισχύει τον ανταγωνισμό»; Τώρα όλα αυτά τα έβαλαν… να μην πούμε που. Εκαναν γαργάρα με ταβανόπροκες. Γιατί; Γιατί διαπίστωσαν ότι η αλήτικη προπαγάνδα έγινε μπούμερανγκ και τους χτύπησε κατακούτελα. Ο κόσμος βρίζει. Ακόμα και τα αστικά μίντια δεν βρήκαν κάτι που να τους επιτρέπει να στηρίξουν την προπαγάνδα του Μητσοτάκη και του Θεοδωρικάκου. Στις πιο ευνοϊκές περιπτώσεις κατέληγαν σε ένα «καλό είναι, αλλά η ακρίβεια…». Γι’ αυτό και αναδιπλώνονται. Το μόνο που έμεινε είναι ένα επικοινωνιακό φιάσκο και τα λεφτά που έβγαλε η εταιρία που έφτιαξε το πρόγραμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

    • Εφετείο 17Ν

      Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

  • ΕΛΑ

    Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

      Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

      Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

      Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

      Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

    Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

  • Επικοινωνία

    Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

    Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

  • Όροι χρήσης

    Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

    Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

  • Ποιοι είμαστε

    Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

    Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

  • Επικοινωνία

    Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

    Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

  • Όροι χρήσης

    Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

    Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας: πρόκειται για το 61% των νεκρών

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo