Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη
  • Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση
  • «Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη
  • Aυτή είναι η παλαιστινιακή οικογένεια
  • «Ξέπλυμα» των σιωναζιστών μέσα από συνέδριο της «Διεθνούς Εταιρείας Σωκρατικών Μελετών ‘’Socratica VI’’»
  • Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Zoom»Σαν λακέδες του κεφαλαίου
Zoom

Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

Σαν λακέδες του κεφαλαίου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Οκτ 2005, 00:00

Στις 7.10.05 το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ συνεδρίασε με θέμα τις ΔΕΚΟ. Η εισήγηση του προέδρου της Χρήστου Πολυζωγόπουλου διανεμήθηκε σε όλο τον Τύπο. Θα υπάρχει, υποθέτουμε, στο σάιτ της ΓΣΕΕ για όποιον ενδιαφέρεται να εντρυφήσει στο πως η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών προσεγγίζει, αναλύει και τελικά χαράζει τη δράση της, για ένα ζήτημα που αφορά πρωτίστως τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, αλλά και ολόκληρη την εργατική τάξη, όλες τις τάξεις και τα στρώματα της κοινωνίας.

Να σου υπενθυμίσουμε, αγαπητέ αναγνώστη, ότι η διοίκηση της ΓΣΕΕ είναι μια ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ (έτσι ακριβώς, με κεφαλαία, αυτοαναφέρεται στο χαρτί). Η υπευθυνότητα κατά τους γραφειοκράτες είναι συνώνυμη του ρεαλισμού και του πραγματισμού. Της συνδιαλλαγής με την εργοδοσία και το κράτος, του ξεπουλήματος των εργατικών συμφερόντων. Αυτή ακριβώς η… ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ «επιβάλλει» στη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών να αναγνωρίσει από την πρώτη κιόλας λέξη το εξής πλαίσιο: «Η διεθνοποίηση των αγορών και το άνοιγμά τους στον διεθνή ανταγωνισμό, οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις και το πλαίσιο λειτουργίας της εσωτερικής αγοράς της Ευρωπαϊκής Ενωσης επιβάλλουν αναγκαστικές και συνεχείς προσαρμογές, ώστε να γίνουν οι δημόσιες επιχειρήσεις ανταγωνιστικές και ταυτόχρονα να νιώθει ο πολίτης ότι λειτουργούν με γνώμονα το γενικό συμφέρον».
 
Αφαιρούμε τις αταξικές σάλτσες περί πολίτη και γενικού συμφερόντος, που έτσι κι αλλιώς ακόμα και οι βιομήχανοι θα τις χρησιμοποιούσαν, και έχουμε ανάγλυφα μπροστά μας το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο που μέσα του θα κινηθεί η εργασία -κατά τη ΓΣΕΕ πάντα- για να διεκδικήσει τα δικαιώματά της. Τον ανταγωνισμό σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ο πραγματισμός και ο ρεαλισμός προσαρμόζουν τη ΓΣΕΕ στο πεδίο της ανταγωνιστικότητας, όπως χτες την προσάρμοζαν στο πεδίο της παραγωγικότητας. Φυσικά, οι γραφειοκράτες δεν μένουν μόνο εκεί. Είναι γνωστό ότι μέσω της ανταγωνιστικότητας το κεφάλαιο επιδιώκει να μειώσει το κόστος – στην ουσία να συνθλίψει την αξία της εργατικής δύναμης- για να πάρει όσο γίνεται περισσότερη υπεραξία. Να αυξήσει όσο γίνεται τα κέρδη των επιχειρήσεων. Των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως ιδιοκτησιακού καθεστώτος.
 
Από κοντά η ΓΣΕΕ. Ορίστε πως καθορίζει τους στόχους για τις ΔΕΚΟ: «Οι επιβαλλόμενες θεσμικές αλλαγές οφείλουν να έχουν σαφείς στόχους: – Βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των ΔΕΚΟ μέσω της εισαγωγής σύγχρονων μεθόδων διοίκησης και αύξησης της αποτελεσματικότητας και της ανταγωνιστικότητας… – Μείωση του κόστους και βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών. Η δραστηριότητα της Επιχείρησης να εντάσσεται πάντοτε σε επιχειρηματικό πρόγραμμα αναπτυξιακού σχεδιασμού και προοπτικής, με σαφή προσαντολισμό…». Εδώ, για ξεκάρφωμα, ως τελευταίο στόχο και καταϊδρωμένο, κολλάει και κάποιες γενικότητες για κατοχύρωση (όχι μονιμότητα, προς θεού) των θέσεων εργασίας των εργαζομένων, βελτίωση της θέσης τους.
 
Αναρωτιέται κανείς σε ποιον αστερισμό -πλην αυτόν του κεφαλαίου- ζουν οι γραφειοκράτες. Το κεφάλαιο συντρίβει την εργασία με τον ανταγωνισμό, κλείνει επιχειρήσεις, μειώνει δραματικά τις θέσεις εργασίας, αναζητά το πιο εξευτελισμένο μεροκάματο, συσσωρεύει αμύθητα κέρδη και αυτοί υιοθετούν τη λογική του, τους στόχους του. Το πράγμα όμως έχει και συνέχεια. Στο δεύτερο κεφάλαιο της εισήγησης, με τίτλο «Δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των ΔΕΚΟ», οι γραφειοκράτες κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία δέχονται τη μερική-μειοψηφική μετοχοποίηση των οργανισμών (δέχονται, δηλαδή, να δρουν σαν Ανώνυμες Εταιρείες) και επιπλέον δέχονται ή παραδέχονται ή υποχρεώνονται να δεχτούν «την άρση του μονοπωλιακού χαρακτήρα του στην οικονομία».
 
Εδώ έχουμε μια ασθμαίνουσα προσαρμογή στις αξιώσεις του κεφαλαίου και του κράτους, που κάνει τους γραφειοκράτες να κάνουν γαργάρα τις παλιότερες (όχι πολύ παλιές) θέσεις τους για «μία μετοχή και αυτή στο κράτος», μονοπωλιακό χαρακτήρα των ΔΕΚΟ για προάσπιση του κοινωνικού τους έργου κ.λπ. Προξενεί τεράστια εντύπωση η αποφυγή στην εισήγηση των αποτελεσμάτων που έχουν τα τελευταία χρόνια οι πολιτικές της ανταγωνιστικότητας στην εργατική τάξη. Ακόμα περισσότερο απουσιάζουν οι αναφορές, η συγκέντρωση στοιχείων, η παράθεση αντικειμενικών δεδομένων για την κατάσταση που βιώνουν πλέον οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, μετά την λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων με καθαρά επιχειρηματικό χαρακτήρα. Θα περίμενε κανείς να δει τα πραγματικά δεδομένα που αντιμετωπίζει ο κόσμος της δουλειάς (που γι’ αυτόν υποτίθεται ότι συνεδριάζει η ΓΣΕΕ), όχι μόνο με βάση την εμπειρία της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού, αλλά σε συνδυασμό με τα αντικειμενικά δεδομένα που διαμορφώνονται για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ. Οχι μόνο αυτό. Αλλά να συζητήσουν για το κόστος, την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν στους υπόλοιπους εργαζόμενους και τη διατύπωση ανάλογων προτάσεων, θέσεων, διεκδικήσεων. Θα περίμενε κανείς να αναφερθούν στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού, τη διαμόρφωση των μισθών, των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών εξελίξεων, σε αντίθεση με τους μισθούς και τα προνόμια των διευθυντικών στελεχών, των μάνατζερ και όλων των υπόλοιπων παράσιτων. Θα περίμενε κανείς να αναφερθούν στη τιμολογιακή πολιτική των οργανισμών απέναντι στις κοινωνικές τάξεις, το στυγνό αντιλαϊκό προσανατολισμό των τιμολογίων τους, την αύξηση των τεράστιων κερδών τους όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις μίζες, τις υπεργολαβίες, τα δοσίματα στους ημέτερους. Απολύτως τίποτα. Ακρα του τάφου σιωπή.
 
Στο Γ’ και Δ’ κεφάλαιο, που αναφέρονται στις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ και στην άρση της «μονιμότητας» (έτσι, το βάζει σε εισαγωγικά για να μην «παρεξηγηθεί»), παρά τη σαλτσολογία, ξεχωρίζουν η θέση ότι η ΓΣΕΕ είναι κατά της άκριτης ιδιωτικοποίησης (δηλαδή, υιοθετεί τις ιδιωτικοποιήσεις) και η θέση ότι η αύξηση της παραγωγικότητας πρέπει να στηρίζεται -μεταξύ άλλων- στον εξής άξονα: «Ανάπτυξη της συλλογικότητας μεταξύ διοίκησης, εργαζομένων και χρηστών εκπροσώπων του κοινωνικού συνόλου»!!!
 
Ολα αυτά στην εισήγηση του Πολυζωγόπουλου στο ΓΣ της ΓΣΕΕ. Μεταξύ τους δηλαδή. Εκεί που μιλούν και σκέπτονται «εργατικά». Φανταστείτε τι λένε στα υπουργεία, στην ΟΚΕ, σε όλους τους θεσμούς, όπου νταραβερίζονται με εργοδοτικούς και κρατικούς αξιωματούχους. Πως «υπερασπίζονται» την εργατική υπόθεση. Είναι φανερό ότι η γραφειοκρατική καμαρίλα των αφεντικών έχει χάσει οριστικά ακόμα και εκείνον τον θολό σοσιαλιστικό ουμανισμό που συνόδευε τις αναλύσεις της παλιότερα. Τώρα δεν έχουμε τίποτε άλλο παρά τον φοβισμένο υπολογισμό για εξασφάλιση καριέρας και εισοδήματος.
 
Πρακτικά, δεν είναι τυχαίο που αυτή η εισήγηση και αυτή η συζήτηση γίνεται τώρα. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία προετοιμάζεται για το νομοσχέδιο που πολύ σύντομα θα φέρει η κυβέρνηση. Προετοιμάζεται για το παζάρι και τη μεγάλη υποχώρηση. Πάντα έτσι ενεργούν. Πρώτα στρώνουν το έδαφος σε ιδεολογικό επίπεδο, ύστερα φωνάζουν τάχα αγανακτισμένοι και μετά τα ξεπουλούν όλα, καταπνίγοντας κάθε αγωνιστική διάθεση στους εργαζόμενους.

 

Παντελής Νικολαΐδης
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

«Ισπανικό θαύμα»
Επόμενο άρθρο

Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

Πρωτιά μιζέριας και όχι ελπίδας

Σχετικά Αρθρα

Οχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα – Τις γροθιές τους να δείξουν οι πλημμυροπαθείς

Zoom 12 Σεπ 2023, 14:40

Ο λαός πρόβατα κι ο Τσίπρας τσοπάνης!

Zoom 4 Οκτ 2022, 11:17

Στόχος τους η κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης με τη μετατροπή της σε ατομική αποταμίευση

Zoom 9 Ιούλ 2022, 09:04

EastMed: Οσα δε φτάνει η αλεπού…

Zoom 15 Ιαν 2022, 00:02

Κοινωνικός εκφασισμός

Zoom 30 Οκτ 2021, 00:03

Κρείττον του λαλείν το σιγάν…

Zoom 14 Αυγ 2021, 10:23
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση

14 Οκτ 2025, 22:44
Υγεία

«Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη

14 Οκτ 2025, 20:43
Διεθνή

Aυτή είναι η παλαιστινιακή οικογένεια

14 Οκτ 2025, 19:24
Παιδεία

«Ξέπλυμα» των σιωναζιστών μέσα από συνέδριο της «Διεθνούς Εταιρείας Σωκρατικών Μελετών ‘’Socratica VI’’»

14 Οκτ 2025, 18:13
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!

14 Οκτ 2025, 17:59
Παιδεία

Κινητοποίηση στα Προπύλαια για τα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών – Ο Πρύτανης έκανε τον «Κινέζο»

14 Οκτ 2025, 10:56
Πολιτισμός

H απαγγελία ολοκληρώθηκε

14 Οκτ 2025, 10:49
Διεθνή

Γάζα: Οι προδότες ή παραδίνονται ή τσακίζονται

14 Οκτ 2025, 10:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Οκτώβρη

14 Οκτ 2025, 00:01
Πολιτική

Ξανά κατηγορούμενοι οι Χλύκες (πατέρας και γιος) και ο Καλφούτζος

13 Οκτ 2025, 19:39
Διεθνή

Τραμπ: «Ο πόλεμος στη Γάζα τελείωσε»

Υποχρέωσε τον Νετανιάχου να επαναλάβει το ίδιο

13 Οκτ 2025, 13:26
Καταστολή

Tα ΜΑΤ έζωσαν τα Προπύλαια

Συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία ενάντια στα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών

13 Οκτ 2025, 11:53
Διεθνή

Αρχισε η ανταλλαγή κρατούμενων ανάμεσα στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και τους σιωναζιστές

13 Οκτ 2025, 11:37
Διεθνή

Η Αντίσταση ξεπαστρεύει τους δωσίλογους

Γενική αμνηστία σε όσους δεν έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα, εφόσον παραδοθούν εντός μιας εβδομάδας

13 Οκτ 2025, 10:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Οκτώβρη

13 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Τα σιωνιστικά μίντια περνάνε πριονοκορδέλα τον Νετανιάχου και θρηνούν για την «επάνοδο της Χαμάς»

12 Οκτ 2025, 22:25
Διεθνή

Δωσίλογοι απήγαγαν και δολοφόνησαν παλαιστίνιο δημοσιογράφο στην Πόλη της Γάζας

12 Οκτ 2025, 21:03
Αθλητισμός

Ούτε στη Νορβηγία ούτε πουθενά…

12 Οκτ 2025, 20:40
Διεθνή

Πιο γρήγοροι από τους Κινέζους…

12 Οκτ 2025, 19:48
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

Ημέρα αγρότισσας.

Ημέρα πλυσίματος χεριών.

Ημέρα τυφλών.

1907: Η Εβστιλία Ρογκοζινίκοβα εκτελεί τον διευθυντή των φυλακών της Πετρούπολης, Μαξιμόφσκι.

1920: Φασίστες πυρπολούν τα γραφεία σοσιαλιστικής εφημερίδας στην Τεργέστη (Ιταλία).

1945: Εκτελείται για προδοσία ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Πιερ Λαβάλ.

1951: Δολοφονείται ο πακιστανός πρωθυπουργός Λιακουάτ Αλή Χαν.

1973: Σε έφοδο τανκς κατά φοιτητών διαδηλωτών στην Ταϊλάνδη σκοτώνονται πάνω από τριακόσια άτομα.

1979: Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στην Ουάσιγκτον στην πρώτη παρέλαση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

    17Ν
    • Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

      Εφετείο 17Ν
  • Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

    ΕΛΑ
    • Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

      Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

      Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

      Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

      Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

    Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

    Ποιοι είμαστε
  • Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

    Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

    Επικοινωνία
  • Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

    Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

    Όροι χρήσης
  • Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

    Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

    Ποιοι είμαστε
  • Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

    Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

    Επικοινωνία
  • Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

    Εισήγηση ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo