Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 24 Αυγούστου
  • Μαχμούντ Καμάτι: Τα όπλα της Αντίστασης είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Χεζμπολά
  • Η Οδύσσεια του Νόλαν και ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός
  • Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση
  • Σαν σήμερα 23 Αυγούστου
  • Η ένοπλη Παλαιστινιακή Αντίσταση χαιρετίζει το ευρύ μέτωπο εκλογικής συνεργασίας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Zoom»Ποιος κινδυνεύει με χρεοκοπία;
Zoom

Ποιος κινδυνεύει με χρεοκοπία;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Δεκ 2009, 00:00

Τελικά, πτωχεύουμε ή όχι; Κινδυνεύουμε με χρεοκοπία; Κι αν ναι, τι πρέπει να κάνουμε; Απ’ αυτά τα ερωτήματα ξεκινά όλη η φιλολογία των ημερών, που έχει σαν σκοπό να δημιουργήσει ένα κλίμα τρόμου, που θολώνει τις συνειδήσεις και παραλύει κάθε διάθεση κίνησης.

Καταρχάς, ας τελειώνουμε με το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο. Δεν «πτωχεύ-ουμε» ούτε «κινδυνεύουμε» όλοι. Υπάρχει μια τάξη, η τάξη των καπιταλιστών, που δεν αντιμετωπίζει κανέναν τέτοιο κίνδυνο, μολονότι σ’ αυτήν οφείλεται η κρίση, θύμα της οποίας είναι και η ελληνική οικονομία. Οπως συμβαίνει πάντοτε, αυτή η τάξη, για λογαριασμό της οποίας ενεργεί το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίζεται το κράτος, αντιστρέφει την πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας γι’ αυτό το σκοπό μια καλοκουρδισμένη προπαγανδιστική μηχανή, που ξεκινά από τον πρωθυπουργό και φτάνει μέχρι τον τελευταίο τσόγλανο του αστικού Τύπου. Αυτή η προπαγάνδα μετατρέπει τα θύματα σε θύτες. Τι φταίει για το δημοσιονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ελληνικό κράτος; Φταίει το ότι «καταναλώνουμε περισσότερα απ’ όσα έχουμε», όπως λέει χαρακτηριστικά ο Μητσοτάκης, που ξανάσκασε μύτη για να ενισχύσει από τα δεξιά την «εθνική προσπάθεια». Φταίνε οι μισθοί που είναι πάνω από 2.000 ευρώ, φταίει που οι εργαζόμενοι βγαίνουν στη σύνταξη στα 65, φταίνε οι υψηλές συντάξεις των… 600 ευρώ, φταίει που η μερική απασχόληση δεν έπιασε ακόμη το 30% του εργατικού δυναμικού, φταίει που τα φάρμακα δεν τα πληρώνουν εξ ολοκλήρου από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι κ.λπ. κ.λπ.

Σε τέτοιες κατευθύνσεις στριφογυρίζει η τρομο-φιλολογία των ημερών. Για το ότι ο συντελεστής φορολόγησης των καπιταλιστικών κερδών έπεσε από το 45% στο 25% και μάλιστα σε μια περίοδο που ο ελληνικός καπιταλισμός γνώρισε τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης δεν λέγεται τίποτα. Πού πήγαν όλα τα κέρδη που συσσωρεύτηκαν αυτό το διάστημα; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μετατράπηκαν σε παραγωγικές επενδύσεις. Τοποθετήθηκαν στα διάφορα «φαντς», εγχώρια και του εξωτερικού, και αναζήτησαν το μέγιστο κέρδος σε κερδοσκοπικές-παρασιτικές δραστηριότητες. Το πιο λογικό θα ήταν, ένα κράτος που αντιμετωπίζει προβλήματα να αναζητήσει πρόσθετα έσοδα εκεί όπου υπάρχει «ευχέρεια». Να επιβάλει τουλάχιστον μια έκτακτη φορολογία στα υπερκέρδη των προηγούμενων ετών, παίρνοντας πίσω ένα μέρος από τις πραγματικά προκλητικές φοροαπαλλαγές που τους έδωσε. Οταν «κινδυνεύει η εθνική μας ανεξαρτησία», όπως δηλώνει ο πρωθυπουργός, είναι σαν να έχουμε απειλή πολέμου. Τότε, το κράτος οφείλει να επιτάξει κάθε διαθέσιμο πόρο. Αντί να εποφθαλμιά το μεροκάματο του εργάτη (που δεν είναι και σίγουρος ότι θα το έχει αύριο) και τη συνταξούλα του ΙΚΑ, να κοιτάξει τα κέρδη των επιχειρήσεων και τις αμύθητες προσωπικές περιουσίες των καπιταλιστών.

Κάθε τέτοια σκέψη, όμως, θεωρείται ιεροσυλία. Δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνουμε τις επιχειρήσεις, διότι θα σταματήσουν να κάνουν επενδύσεις, φωνάζει εν χορώ ο εσμός των προπαγανδιστών που δημοσιολογούν. Θα πάρουν τις επιχειρήσεις τους και θα πάνε στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, όπου τα μεροκάματα είναι 10 ευρώ και η φορολογία 10%, κραυγάζουν σαν υστερικές «Κατίνες» κάποιοι που παριστάνουν τους μεγάλους οικονομολόγους. Αρα, αυτοί εκβιάζουν την «κοινή μας πατρίδα». Και γιατί η «κοινή μας πατρίδα», που εκπροσωπείται από το κράτος, να μην τους βάλει χέρι; Αυτά είναι κομμουνιστικές ανοσησίες που τις αποδοκιμάζει η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, λένε ξινίζοντας κακιασμένα τα μούτρα τους οι διάφοροι Πρετεντεράκοι.

Φεύγουμε, επομένως, από το επίπεδο του «κοινού μας σκάφους, του έθνους», φεύγουμε από την προπαγάνδα του τύπου «καταναλώνουμε περισσότερα απ’ όσα έχουμε» και πάμε στον πυρήνα της υπόθεσης: έχουμε και παραέχουμε, αλλά αυτοί που τα έχουν δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν. Απαιτούν να πληρώσουν εκείνοι που δεν έχουν, μολονότι δεν φταίνε για τη δημιουργία του προβλήματος. Εχουμε, δηλαδή, να κάνουμε μ’ έναν ωμό εκβιασμό. Η υπερσυσσώρευση κερδών κατά την περίοδο των «παχέων αγελάδων» οδήγησε στην καπιταλιστική κρίση, όμως τα κέρδη πρέπει να μείνουν αλώβητα και στην περίοδο των «ισχνών αγελάδων», γιατί η έννοια του εθνικού συμφέροντος ταυτίζεται με το αλώβητο των κερδών και μόνο μ’ αυτό. Το αν οι εργαζόμενοι θα αποδεχτούν ή όχι αυτόν τον εκβιασμό είναι μια άλλη υπόθεση, να ξέρουμε όμως γιατί μιλάμε και όχι να κοροϊδευόμαστε. Αν το ελληνικό κράτος ήταν εθνικό-υπερταξικό και όχι όργανο μιας μειοψηφίας, της τάξης των καπιταλιστών, μπορούσε με μερικές απλές κινήσεις να λύσει τα όποια δημοσιονομικά του προβλήματα.

Ας επιστρέψουμε, όμως, στο αρχικό ερώτημα, το οποίο θα μας οδηγήσει από το εθνικό στο διεθνές πεδίο. Κινδυνεύει με χρεοκοπία το ελληνικό κράτος; Στις καθημερινές συναλλαγές, όταν ένας απλός άνθρωπος χρωστάει σ’ έναν άλλο λεφτά και δυσκολεύεται να του τα επιστρέψει, ο δεύτερος προσπαθεί να του κάνει κάποιες διευκολύνσεις, ώστε και ο πρώτος να μην εξοντωθεί κι αυτός να μη χάσει τα λεφτά του, διότι «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Στην… υψηλή διεθνή οικονομική πολιτική, όμως, τι βλέπουμε; Βλέπουμε τους διεθνείς ραντιέρηδες, την… ευγενή τάξη των κατόχων του χρηματιστικού κεφάλαιου, να μη σταματούν να δανείζουν το ελληνικό κράτος. Απλά, αυξάνουν τα επιτόκια δανεισμού! Είναι δυνατόν να δανείζει κάποιος συνεχώς λεφτά σε κάποιον υπερχρεωμένο που κινδυνεύει με χρεοκοπία;  Επειδή το είδος του… μαλάκα δεν ενδημεί σ’ αυτούς τους κύκλους, οδηγούμαστε αναγκαστικά στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό κράτος δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία. Γι’ αυτό και εξακολουθούν να το δανείζουν με ευκολία, αλλά με ψηλότερα επιτόκια.

Ταυτόχρονα, τα πολιτικά επιτελεία που διαθέτει το χρηματιστικό κεφάλαιο υπαγορεύουν όρους. Η Ευρωπαϊκή Ενωση στην περίπτωσή μας, καθόσον το ελληνικό κράτος ανήκει στον σκληρό πυρήνα της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης. Ορους που δεν οδηγούν σε πρώτο επίπεδο στην εξασφάλιση των δυνατοτήτων αποπληρωμής του χρέους, αλλά στην εξασφάλιση όρων που οδηγούν σε αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης. Οπως βλέπουμε, αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα. Οσο αυξάνεται ο βαθμός εκμετάλλευσης των εργαζόμενων (στη γενική του μορφή, που περιλαμβάνει και το μέρος εκείνο του εθνικού εισοδήματος που διανέμεται μέσω των κοινωνικών δαπανών του κράτους) τόσο αυξάνεται η δυνατότητα του κράτους να μειώνει τα ελλείμματά του και να αποπληρώνει το χρέος. Οι λύσεις, δηλαδή, αναζητούνται μονοσήμαντα στην κατεύθυνση των εργαζόμενων, που βγαίνουν διπλά χαμένοι. Και ως μισθωτοί εργαζόμενοι και ως πολίτες ενός αστικού κράτους.

Τι θα γινόταν αν οι εργαζόμενοι δεν δέχονταν να υποστούν αυτή τη νέα διπλή επίθεση; ‘Η το κράτος θα την επέβαλε διά πυρός και σιδήρου, όπως υπαινίσσεται ότι θα κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αν η «εθνική συναίνεση» δεν ευοδοθεί, ή θα παραδεχόταν την ήττα του και αναγκαστικά η τάξη των καπιταλιστών θα διέθετε κάποια από τα κέρδη της για να μπαλωθούν οι δημοσιονομικές τρύπες. Αλλιώς, θα διακινδύνευε το ίδιο το σύστημά της, δηλαδή την ίδια τη δυνατότητά της να ξεζουμίζει το λαό και τη χώρα.

Πέτρος Γιώτης

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚόντρες
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Οχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα – Τις γροθιές τους να δείξουν οι πλημμυροπαθείς

Zoom 12 Σεπ 2023, 14:40

Ο λαός πρόβατα κι ο Τσίπρας τσοπάνης!

Zoom 4 Οκτ 2022, 11:17

Στόχος τους η κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης με τη μετατροπή της σε ατομική αποταμίευση

Zoom 9 Ιούλ 2022, 09:04

EastMed: Οσα δε φτάνει η αλεπού…

Zoom 15 Ιαν 2022, 00:02

Κοινωνικός εκφασισμός

Zoom 30 Οκτ 2021, 00:03

Κρείττον του λαλείν το σιγάν…

Zoom 14 Αυγ 2021, 10:23
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

24 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχμούντ Καμάτι: Τα όπλα της Αντίστασης είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Χεζμπολά

23 Αυγ 2026, 18:44
Πολιτισμός

Η Οδύσσεια του Νόλαν και ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός

23 Αυγ 2026, 10:42
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

87 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2026, 05:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ένοπλη Παλαιστινιακή Αντίσταση χαιρετίζει το ευρύ μέτωπο εκλογικής συνεργασίας

22 Αυγ 2026, 18:14
Διεθνή

Η Ιρλανδία απορρίπτει περισσότερες βίζες Παλαιστίνιων απ’ όσες εγκρίνει, για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια

22 Αυγ 2026, 09:57
Διεθνή

Ενα κράτος τρομοκράτης που κάνει «εξαγωγή» του πολέμου

22 Αυγ 2026, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Θα δώσουν έδρα στο ακροδεξιό γκεσέμι;

21 Αυγ 2026, 20:11
Διεθνή

Ναφτάλι Μπένετ: Εχουμε χάσει τις ΗΠΑ, έχουμε χάσει τον κόσμο

21 Αυγ 2026, 10:57
Διεθνή

Παλαιστίνη: Ευρύ εκλογικό μέτωπο με πυρήνα τις δυνάμεις της Αντίστασης

21 Αυγ 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτική

Η πολεμοτρομοϋστερία είναι ο καπνός παραλλαγής που προσπαθεί να κρύψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν,

20 Αυγ 2026, 20:51
Εργατικά

Με νέα δίωξη παραπέμπουν στο Πειθαρχικό συνταξιούχους (!) και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς στον Πειραιά

20 Αυγ 2026, 20:19
Πολιτική

Η σιωνιστική τύφλωση του Συνήγορου του Πολίτη

20 Αυγ 2026, 15:09
Διεθνή

The Economist: Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν κρίση στους πυραύλους αναχαίτισης μετά την εκτεταμένη χρήση τους στον πόλεμο με το Ιράν

20 Αυγ 2026, 10:43
Διεθνή

«Η Αντίσταση έχει κόκκινες γραμμές και ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει την κατοχή»

Δηλώσεις του εκπρόσωπου της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ

20 Αυγ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Αυγούστου

20 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Αμάν πια με τους εθελοντές

19 Αυγ 2026, 19:42
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

Λιβερία: Ημέρα σημαίας (1847).

1902: Αρχίζει η λειτουργία του υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου.

1905: Οκτώ ναύτες του «Ποτέμκιν» καταδικάζονται σε θάνατο για την ανταρσία.

1930: Διαδηλώσεις στην Ινδοκίνα με αφορμή την τρίτη επέτειο της εκτέλεσης των Sacco και Vanzetti, δύο νεκροί.

1962: Προάστιο της Αβάνας βομβαρδίζεται από τη θάλασσα κατά την επίθεση κουβανών εξόριστων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo