Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ιρανικός Στρατός: Οι αμερικανικές επιθέσεις δε θ’ ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ
  • Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω
  • Φράξια με το φελλό
  • Ενα τεράστιο, προσβάσιμο ψηφιακό αρχείο συγκεντρώνει τα πειστήρια της σιωναζιστικής θηριωδίας στη Γάζα
  • Λίβανος: Σταθερά αντίθετος στο αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο ο πρόεδρος της Βουλής, Ναμπίχ Μπέρι
  • Σαν σήμερα 16 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Δεκ 2009, 00:00

♦ Ο εκβιαστής

«Αν δε γίνουν οι αλλαγές στα Ταμεία ως προς το Ασφαλιστικό τώρα, το 2015 δε θα μπορέσουν να καταβάλλουν 14 συντάξεις. Είναι απολύτως βέβαιο και πρέπει και τώρα να φροντίσουμε ώστε να μη δεινοπαθήσουν οι συνταξιούχοι του 2015. Δεν υπάρχει περιθώριο για την παραμικρή καθυστέρηση». Σαν κοινός εκβιαστής συμπεριφέρεται ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος. ‘Η δέχεστε την επί της ουσίας κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης ή σε τρία-τέσσερα χρόνια δεν θα παίρνετε σύνταξη. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει.

♦ Δυο γλώσσες

«Εμείς δηλώνουμε ότι είμαστε εναντίον της αστικής βίας τους και υπέρ κάθε επαναστατικής μορφής πάλης, που επιλέγει ο λαός για να αποτινάξει τους δυνάστες του». Ν. Μπογιόπουλος, Ριζοσπάστης, 10.12.09.

«Στη λαϊκή επανάσταση δε θα σπάσει ούτε ένα τζάμι». Αλέκα Παπαρήγα, Βουλή, ένα χρόνο πριν.

Δυο γλώσσες από τον Περισσό. Μία (Παπαρήγα), την κρίσιμη ώρα, όταν η λαϊκή βία σάρωνε τους δρόμους της Αθήνας και το σύστημα έτρεμε μη τυχόν γενικευτεί. Μια άλλη (Μπογιόπουλος), ένα χρόνο μετά, για να παραμυθιαστεί το κομματικό ακροατήριο και να σταματήσει η όποια «μουρμούρα».

♦ Αρχιμπάτσος για βραβείο

Βραβείο πρέπει να δοθεί στον αστυνομικό διευθυντή Χανίων Β. Στεφανουδάκη που μέσα σε λίγες αράδες κατάφερε να αυτοδιαψευστεί και να αποκαλύψει ποιος σχεδίασε την παρουσία των κουκουλοφόρων ασφαλιτών στη διαδήλωση στα Χανιά. Από τη μια είπε ότι «κατεγράφη και το είδαμε όλοι» και από την άλλη ότι «ερευνάται τι και πώς ακριβώς συνέβη» (αφού το είδαμε όλοι, τι ακριβώς ερευνάται;). Οσο για τις άσεμνες χειρονομίες, ο αρχιμπάτσος δήλωσε ότι «εάν αυτά έχουν γίνει, δεν δικαιολογού-νται». Αφού είδε και αυτός το βίντεο, πού κολλάει το «εάν αυτά έχουν γίνει»; Στην πρόθεση του αρχιμπάτσου να κουκουλώσει την υπόθεση και το πολύ να ρίξει καμιά μικροποινή στους ασφαλίτες του. Γι’ αυτό, άλλωστε, μίλησε για «ένα ατυχές γεγονός, μεμονωμένο», που έγινε «πάνω στην ένταση των περιστάσεων εκείνης της στιγμής» και μάλιστα «χωρίς να το αντιληφθούν ούτε οι προϊστάμενοί τους».

Σουλάτσο από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο έκαναν οι κουκουλοφόροι ασφαλίτες, αλλά οι προϊστάμενοί τους… δεν το αντιλήφθηκαν. Οσο για το… μεμονωμένο του πράγματος, όσοι πηγαίνουμε στις διαδηλώσεις ξέρουμε πολύ καλά πως πάντα υπάρχουν ασφαλίτες με κουκούλες, με παλαιστινιακά μαντίλια, με κράνη και ό,τι άλλο μέσο κάλυψης υπάρχει.

♦ Ερωτήματα αφελούς

Δυο ερωτηματάκια για την «Αυγή», επειδή εμείς είμαστε λίγο αφελείς και δεν τα πιάνουμε με τη μία.

Ορθώς επισημαίνει η καλή μας Αυγούλα (φύλλο της 9.12.09) ότι «εγείρονται σοβαρά ερωτήματα» με το διορισμό στην προεδρία της «Κτηματολόγιο ΑΕ» του κουμπάρου του υφυπουργού Γ. Μανιάτη, του οποίου μάλιστα η σύζυγος υπήρξε μέχρι πρότινος μεγαλομέτοχος εταιρίας που διεκδικεί έργα κτηματογράφησης. Για τον Ν. Χλύκα, όμως –ιδιώτη επιχειρηματία, που παίρνει δουλειές από το ΥΠΕΧΩΔΕ– ο οποίος λειτουργεί σαν «άτυπος» σύμβουλος της υπουργού Τ. Μπιρμπίλη, συμμετέχοντας σε συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και συντάσσοντας το πρώτο νομοσχέδιο του νεόκοπου υπουργείου Περιβάλλοντος (για τα καμένα της Αττικής, που εμείς έχουμε καταδείξει το δασοκτόνο χαρακτήρα του), γιατί δεν έχει κάνει την παραμικρή νύξη; Μήπως επειδή ο Χλύκας τυγχάνει και (περιοδικός έστω) αρθρογράφος της «Αυγής»;

Την Παρασκευή 27.11.09 η «Αυγούλα» δημοσίευσε ρεπορτάζ με θέμα «Συνάντηση για τη δασοπυροπροστασία με τη συμμετοχή της WWF». Θεωρεί λογικό σε μια σύσκεψη των πολιτικών ηγεσιών δυο υπουργείων (Περιβάλλοντος και Δημόσιας  Τάξης) με υπηρεσιακούς παράγοντες να συμμετέχει και μια ΜΚΟ; Επειδή η συγκεκριμένη σύσκεψη δεν ανακοινώθηκε με Δελτίο Τύπου από κανένα από τα δύο υπουργεία, άρα η «Αυγή» είχε δικό της ρεπορτάζ, πώς της διέφυγε η συμμετοχή στη σύσκεψη και του Ν. Χλύκα;

Τελικά, η διαπλοκή δεν αφορά μόνο το κυβερνόν κόμμα. Τα πλοκάμια της είναι μακρύτερα και περισσότερα.

♦ Σκέτη πρόκληση

Οι δηλώσεις του αρχιμπάτσου των Χανίων είχαν και μια δόση γραφικότητας. Αυτές των αρχιμπάτσων της Θεσσαλονίκης, όμως, είναι σκέτη πρόκληση. «Οι αστυνομικοί εσφαλμένα θεώρησαν ότι το σακίδιο ανήκει στον συλληφθέντα καθώς κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, που προηγήθηκε της σύλληψής του, έφερε κρεμασμένη στον ώμο του τσάντα ιδίου χρώματος», ανακοίνωσαν για την περίπτωση του φοιτητή που κατέβηκε να πετάξει τα σκουπίδια και βρέθηκε αλυσοδεμένος και κατηγορούμενος για κακούργημα. Το ερασιτεχνικό βίντεο, όμως, που έσωσε τον συγκεκριμένο φοιτητή από την παραπέρα ταλαιπωρία, δείχνει καθαρά ότι πριν τον συλλάβουν αυτός περπατά και έχει μόνο ένα μικρό τσαντάκι που κρέμεται μπροστά του. Κανένα σακίδιο στην πλάτη. Πού ανακαλύφτηκε, λοιπόν, η «τσάντα ιδίου χρώματος» που «έφερε στον ώμο του»; Ανακαλύφτηκε για να κουκουλωθεί και αυτή η σκευωρία.

♦ Ποιος αντιγράφει ποιον;

Ποιος αντιγράφει ποιον; Το ΠΑΣΟΚ το ΛΑΟΣ ή το ΛΑΟΣ το ΠΑΣΟΚ. Το καρατζαφέρειο κόμμα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξέφρασε την «ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το ότι οι προτάσεις του σχετικά με το Ασφαλιστικό υιοθετούνται από τον υπουργό Εργασίας, κ. Α. Λοβέρδο, ως βάση συζήτησης». «Το ότι σήμερα οι βασικές αρχές και οι θεμελιώδεις προτάσεις του ΛΑΟΣ προτείνονται από το ΠΑΣΟΚ ως βάση συζήτησης για το Ασφαλιστικό αποτελεί πλήρη επιβεβαίωση του προέδρου του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μη σκοτώνεστε για την πατρότητα της ιδέας, παιδιά. Ιδέα της κεφαλαιοκρατίας, ιδέα που το ΔΝΤ έκανε πράξη στη Χιλή του Πινοσέτ είναι, οπότε έρχεστε δεύτεροι και καταϊδρωμένοι. Ειδικά το κόμμα του Χεριχέρη, που αναζητά εναγωνίως λόγο ύπαρξης μετά τη νίκη του Σαμαρά.

♦ Ξεφτίλες

Μπόλικη καταγγελιολογία και αγωνιστική φρασεολογία στη συνέντευξη Τύπου της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΑΔΕΔΥ, την περασμένη Δευτέρα. Μόλις όμως έφτασαν στο «διά ταύ-τα», είχαμε και πάλι τη γνωστή ξεφτίλα: «Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 21/12/2009 αναδεικνύει τα ζητήματα αυτά, για άλλη μια φορά, με μαζική παράσταση στο Ταμείο Πρόνοιας και τη Βουλή που συζητείται ο Προϋπολογισμός»! Καλά, ρε παιδιά, τα προηγούμενα χρόνια κηρύσσατε τουλάχιστον την… εθιμοτυπική 24ωρη απεργία, τώρα με τόσες απειλές που διαπιστώνετε «κατεβαίνετε» σε… μαζική παράσταση; Την απάντηση την έδωσαν αμέσως μετά: «Η κλιμάκωση και απεργιακά της δράσης μας είναι άμεση και θα εκδηλωθεί έως τις αρχές Φλεβάρη, όσο παραμένουν χωρίς απάντηση, σε εκκρεμότητα επικίνδυνης συσσώρευσης, μείζονα τέτοια θέματα για τη ζωή των μισθωτών και των συνταξιούχων». Γιατί στις αρχές Φλεβάρη και όχι τώρα; Μήπως γιατί τώρα έχει ανάγκη η κυβέρνηση από απόλυτη κοινωνική νηνεμία;

♦ Δρυός πεσούσης

Και ξαφνικά, στόματα άρχισαν ν’ ανοίγουν στη Βρετανία και να συνομολογούν αυτά που όλοι γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή. Οτι τα περιβόητα «μυστικά όπλα» του Σαντάμ Χουσεΐν και οι ακόμα πιο περιβόητες σχέσεις του με την Αλ-Κάιντα δεν υπήρχαν, αλλά κατασκευάστηκαν για να δικαιολογηθεί η εισβολή της «συμμαχίας των προθύμων» στο Ιράκ, που έχει κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους. Αξίζει να σταθούμε σε μερικούς από εκείνους που τώρα ξεμπροστιάζουν τον Μπλερ (όσο ήταν πανίσχυρος πρωθυπουργός το είχαν βουλωμένο), γιατί τα όσα δηλώνουν αποκαλύπτουν και μερικές πτυχές του τρόπου που ασκείται η αστική πολιτική, ιδιαίτερα στα ιμπεριαλιστικά κράτη, και του ρόλου που παίζουν οι διάφορες ανεξάρτητες Αρχές.

Ο επιθεωρητής του ΟΗΕ Χανς Μπλιξ, που είχε αναλάβει να εξακριβώσει αν το Ιράκ διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής, δήλωσε ότι ο Μπους και ο Μπλερ συμπεριφέρονταν «σαν κυνηγοί μαγισσών του 17ου αιώνα». Μετά από μια ομιλία του στον ΟΗΕ, κατά την οποία ο Μπλιξ ζήτησε περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει το έργο του, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον Μπλερ, που του είπε ότι οι Αμερικανοί είναι βαθύτατα απογοητευμένοι από τη συμπεριφορά του! Και φυσικά, ο Μπλιξ το βούλωσε, για να μη χάσει την προνομιούχα θέση του. Ο γενικός εισαγγελέας λόρδος Γκόλντσμιθ, ο οποίος οχτώ μήνες πριν από την εισβολή είχε μιλήσει για παραβίαση του διεθνούς δικαίου, δέχτηκε εκφοβιστικές απειλές από τον Μπλερ, όπως καταθέτει τώρα. Και βέβαια, ο… ανεξάρτητος δικαστής το βούλωσε.

Θα παραπεμφθεί ο Μπλερ για εγκλήματα πολέμου, όπως ρωτούν με πρωτοσέλιδά τους βρετανικές εφημερίδες; Ούτε μία στο εκατομμύριο, λέμε εμείς. Μπορεί πλέον ο Μπλερ να είναι ένας ξεπεσμένος πολιτικός, που μαζεύει δισεκατομμύρια δουλεύοντας σαν λομπίστας, όμως τα ιμπεριαλιστικά κράτη ξέρουν να προστατεύουν ακόμα και τους εκπεσόντες ηγέτες τους, όταν κατηγορούνται για πράξεις ιμπεριαλιστικής πολιτικής.

► Αυτός ο Μπακούρης, που είχε καλεσμένο ο Γιωργάκης στο «ριάλιτι του πρωθυπουργού» (ξέρετε τώρα, τη «συνεδρίαση» του υπουργικού συμβούλιου σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, όπου μιλούν μόνο ο πρωθυπουργός και οι καλεσμένοι του, ενώ οι υπουργοί παριστάνουν τις… τσαούσες), για να μιλήσει για τη διαφάνεια, δεν είναι ο ίδιος εκείνος Μπα-  κούρης που το 2000, επί Σημίτη, εισέπραξε μια υπέρογκη αποζημίωση για να φύγει από τη θέση του επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του 2004;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔιαφθορά και καπιταλισμός
Επόμενο άρθρο Ποιος κινδυνεύει με χρεοκοπία;

Σχετικά Αρθρα

Φράξια με το φελλό

Κόντρες 16 Ιούλ 2026, 13:39

Μαρινακίες

Κόντρες 15 Ιούλ 2026, 14:25

Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές

Κόντρες 14 Ιούλ 2026, 19:01

Κόμμα είν’ αυτό ή οργάνωση της κόζα νόστρα;

Κόντρες 13 Ιούλ 2026, 14:46

Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη

Κόντρες 10 Ιούλ 2026, 09:52

Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους

Κόντρες 8 Ιούλ 2026, 20:48
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ιρανικός Στρατός: Οι αμερικανικές επιθέσεις δε θ’ ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

Και οι 17 αμερικανικές βάσεις στην περιοχή έχουν καταστραφεί

16 Ιούλ 2026, 20:33
Πολιτική

Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω

16 Ιούλ 2026, 19:59
Κόντρες

Φράξια με το φελλό

16 Ιούλ 2026, 13:39
Διεθνή

Ενα τεράστιο, προσβάσιμο ψηφιακό αρχείο συγκεντρώνει τα πειστήρια της σιωναζιστικής θηριωδίας στη Γάζα

16 Ιούλ 2026, 11:53
Διεθνή

Λίβανος: Σταθερά αντίθετος στο αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο ο πρόεδρος της Βουλής, Ναμπίχ Μπέρι

16 Ιούλ 2026, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούλη

16 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ανοιξε και το μέτωπο της Υεμένης

15 Ιούλ 2026, 21:09
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν, σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο

15 Ιούλ 2026, 20:02
Κόντρες

Μαρινακίες

15 Ιούλ 2026, 14:25
Παιδεία

Καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα μελέτης στατικής επάρκειας των σχολείων στη γραμμή 4 του Μετρό!

15 Ιούλ 2026, 13:26
Παιδεία

Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος

Αποτελεί μια εξαιρετικά εχθρική πράξη σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, των φοιτητών, της εκπαίδευσης και της έρευνας στα δημόσια πανεπιστήμια

15 Ιούλ 2026, 13:14
Πολιτική

Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο

Στριμωγμένος ο νεοδιρισθείς εισαγγελέας του ΑΠ Μπακέλας

15 Ιούλ 2026, 13:07
Εργατικά

Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή

Κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική μέσω της τρομοκράτησης, της επιβολής και του πειθαναγκασμού

15 Ιούλ 2026, 12:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

15 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας πήρε πίσω το φόρο 20% που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα πλοία για να περάσουν από το Ορμούζ

14 Ιούλ 2026, 21:02
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη

14 Ιούλ 2026, 20:13
Κόντρες

Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές

14 Ιούλ 2026, 19:01
Η παπάρα

Ο Πιερρακάκης φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό

14 Ιούλ 2026, 14:09
Διεθνή

Μπακαεΐ: Το Ιράν ενήργησε με καλή πίστη, αλλά οι ΗΠΑ οδήγησαν το Μνημόνιο της Ισλαμαμπάντ σε κρίση

14 Ιούλ 2026, 11:52
Διεθνή

Σταυροβελονιά με 48 λέξεις

14 Ιούλ 2026, 09:26
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούλη

1918: Εκτελείται η αυτοκρατορική οικογένεια στη Ρωσία.

1941: Ιδρύεται το Εργατικό Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο.

1945: Πρώτη έκρηξη ατομικής βόμβας σε δοκιμή στο New Mexico (ΗΠΑ).

1946: Οι δύο πρώτες εκτελέσεις του εμφυλίου στο Επταπύργιο (Θεσσαλονίκη).

1972: Συλλαμβάνονται εννιά Ελληνες και τέσσερις Γερμανοί για συμμετοχή στο “Κίνημα 20ής Οκτώβρη“.

1991: Απόπειρα κατά του τούρκου επιτετραμμένου Ντενίς Μπουλούκμπασι, τρεις τραυματίες (17Ν).

1991: Τέσσερις βόμβες σε γραφεία ασφαλιστικών εταιρειών (ΕΛΑ-1η Μάη).

2002: Συλλαμβάνονται οι Χριστόδουλος και Βασίλης Ξηρός και Διονύσης Γεωργιάδης για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Ποιος είναι λοιπόν ο επόμενος στόχος; Δεν είναι ένας αριθμός σε έναν πίνακα. Είναι ο στόχος που θα τον βρείτε στο τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας. Πιο πολλές δουλειές. Πιο καλές δουλειές. Υψηλότεροι μισθοί, ευημερία που να τη νιώθει ο πολίτης. Το όχημα είναι η ταχύτερη ανάπτυξη και η παραγωγικότητα. Και το στοίχημα άλλαξε τάξη μεγέθους: για δεκαπέντε περίπου χρόνια παλεύαμε να σταθούμε όρθιοι, τώρα παλεύουμε για το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. […] Κυρίες και κύριοι, πριν από δεκαπέντε χρόνια, το ερώτημα ήταν αν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα επιβιώσει. Πριν από δέκα, αν θα σταθεροποιηθεί. Πριν από πέντε, αν θα ανακάμψει. Ολα αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν, θετικά. Το σημερινό ερώτημα είναι διαφορετικής τάξης: Πόσο μεγάλοι μπορείτε να γίνετε και πόσο μεγάλη Ελλάδα μπορείτε να χτίσετε γύρω σας. Η δική μου απάντηση, και η πρόσκλησή μου προς εσάς, είναι μία: ο ρόλος που αξίζει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν είναι του ωφελημένου της ανάκαμψης. Είναι του αρχιτέκτονα της επόμενης φάσης. Μιας οικονομίας με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μιας κοινωνίας που δεν αφήνει κανέναν εκτός. Μιας δυνατής Ελλάδας σε μια δυνατή Ευρώπη. Αυτό είναι το επόμενο κατόρθωμα, που μας αναλογεί από κοινού. Και είμαι βέβαιος ότι, όπως πετύχαμε τα προηγούμενα, θα πετύχουμε και αυτό μαζί.
Κυριάκος Πιερρακάκης
(Το ορφανό του σημητισμού, που προσέτρεξε στην αυλή του Μητσοτάκη και κάνει καριέρα με τον αδίστακτο τρόπο του νεοφιλελεύθερου τεχνοκράτη, εκφώνησε ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Η κατακλείδα της ομιλίας του ήταν τα παραπάνω παρατιθέμενα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αστοί πολιτικοί, πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, γλείφουν τους τραπεζίτες. Μόνο τα λόγια που χρησιμοποιεί ο καθένας τους αλλάζουν, η ουσία παραμένει η ίδια. Ο λογογράφος του Πιερρακάκη είναι προφανές ότι έχει σημιτικές ρίζες. Γι’ αυτό και δε διστάζει, με έναν τρόπο πραγματικά εμετικό, όχι απλά να αναγορεύσει τις τράπεζες σε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και σε «ατμομηχανή της ανάπτυξης», όπως λένε όλοι, αλλά να τους προσδώσει και… κοινωνικό ρόλο! Οι τράπεζες θα ανοίξουν «δουλειές», θα οδηγήσουν στην αύξηση των μισθών, θα αυξήσουν καθοριστικά την ευημερία για όλους! Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν τις βασικές αρχές πολιτικής οικονομίας, το ρόλο των τραπεζών στον καπιταλισμό, την πραγματοποίηση της υπεραξίας κτλ, έχουν την εμπειρία των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Τη διάσωση των τραπεζών και το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες εργαζόμενων και συνταξιούχων. Τα κόκκινα δάνεια που ξεπουλήθηκαν στα vulture funds, τους γύπες του χρηματιστικού κεφάλαιου. Την επιδημία των πλειστηριασμών που ακόμα συνεχίζεται. Με απλά λόγια: έκοψαν μισθούς-συντάξεις για να διασώσουν τις τράπεζες – οι άνθρωποι φτώχυναν βίαια και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους – τα δάνεια πουλήθηκαν στους γύπες οι οποίοι άρχισαν εκβιασμούς και πλειστηριασμούς. Συμπέρασμα: ο Πιερρακάκης, αυτός ο αδίστακτος αριβίστας φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo