Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 7 Ιούλη
  • Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός
  • Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι
  • Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες
  • «Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*
  • Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Zoom»Πλήρης σεβασμός στο στάτους της εξάρτησης
Zoom

Πλήρης σεβασμός στο στάτους της εξάρτησης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Απρ 2013, 00:00

Με τις συνεχείς παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε ανοιχτό μέτωπο, γιατί σπέρνουν σύγχυση, αποπροσανατολίζουν, επηρεάζουν αρνητικά εργάτες, φτωχούς, νέους. Και το κάνει η «Κ» πολύ συστηματικά. Πρέπει, όμως, να τονιστεί πως αυτές οι παλινωδίες αφορούν καθαρά το επίπεδο της πολιτικής προπαγάνδας, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται με έναν άκρατο τυχοδιωκτισμό. Βλέπουν τις δημοσκοπήσεις, παρακολουθούν τον αστικό Τύπο και ανάλογα διαμορφώνουν την προπαγάνδα τους. Για παράδειγμα, την περίοδο που ο Τσίπρας ταξίδευε στη Γερμανία για να συναντηθεί με τον Σόιμπλε και στις ΗΠΑ για να συναντηθεί με τα think tanks του αγγλοσαξονικού χρηματιστικού κεφάλαιου, δίνοντας εξετάσεις ως συνεπής δύναμη διαχείρισης του καπιταλισμού, είχαμε την προπαγάνδα «πάση θυσία στο ευρώ». Μετά τη νέα κυπριακή τραγωδία, που σηματοδότησε κι ένα μίνι-Βατερλό της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε την προπαγάνδα «όχι πάση θυσία στο ευρώ».

Στην ουσία, όμως, η πολιτική τους παραμένει η ίδια. Για παράδειγμα, όταν ο Τσίπρας ρωτιέται να διευκρινίσει ποιο είναι το πολιτικό σχέδιο με το οποίο μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θ' αποκρούσει τους εκβιασμούς της Ευρωζώνης, πετάει τη μπάλα στην κερκίδα: «Δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή να κάθομαι εδώ να σας κάνω αναλύσεις σεναρίων και εκδοχών και μάλιστα να το κάνω αυτό σαν να περιγράφω πολεμικά σενάρια σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Είμαστε στη διάθεσή σας να κάνουμε μια ειδική συζήτηση, ενδεχομένως και ένα ειδικό σεμινάριο. Υπάρχει μια σκέψη ίσως και για ένα ειδικό συνέδριο να τα αναλύσουμε όλα αυτά» (συνέντευξη Τύπου στις 3.4.13). Οταν, όμως, ρωτιέται για τη βασική επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ και τους όρους υλοποίησής της, είναι σαφέστατος και δεν παραπέμπει σε κάποιο μελλοντικό σεμινάριο: «Επιδιώκουμε και έχουμε ένα σχέδιο συνεργασίας με τις χώρες του Νότου, γι’ αυτό θεωρούμε τραγικό το γεγονός ότι στην περίπτωση της Κύπρου, η Κύπρος αφέθηκε τραγικά μόνη, από την ελληνική κυβέρνηση πρωτίστως αλλά και από τις άλλες κυβερνήσεις του Νότου (…) Πιστεύουμε, επίσης, ότι υπάρχουν τρεις σημαντικές προϋποθέσεις για να πετύχει μια σκληρή διαπραγμάτευση, που κατά τη δική μας άποψη είναι σύγκρουση. Δεν είναι μια συζήτηση σε ένα ευχάριστο περιβάλλον. Αυτές οι τρεις προϋποθέσεις είναι: πρώτον, η κυβέρνηση που θα ηγείται αυτής της διαδικασίας να είναι αποφασισμένη και να πιστεύει ότι θα κερδίσει. Δεύ-τερον, ο λαός, η πλειοψηφία του λαού να είναι αποφασισμένος και να στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Και τρίτον, να έχουν προετοιμαστεί κατάλληλες συμμαχίες, ώστε ο συσχετισμός δύναμης να μην είναι απόλυτα αρνητικός» (στην ίδια συνέντευξη Τύπου).

Αν προσέξουμε λίγο τις περιβόητες προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν την ανατροπή της «μνημονιακής» πολιτικής, θα δούμε ότι η βασική, εκείνη που είναι άξια συζήτησης, είναι η «συνεργασία με τις χώρες του Νότου», η οποία ανασύρθηκε πάλι από το σεντούκι και τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση στη βιτρίνα της συριζικής προπαγάνδας. Λέμε ανασύρθηκε, γιατί μετά τον «νέο άνεμο» που υποτίθεται ότι έφερνε η εκλογή Ολάντ, (αλλά ποτέ δεν  έπνευσε, μόνο έμεινε διπλοκλειδωμένος στον ασκό του ευρωζωνικού Αιόλου), μετά τη «νίκη του Νότου» στη σύνοδο κορυφής της 28ης-29ης Ιούνη του 2012 (που εξελίχθηκε σε… θρίαμβο της Γερμανίας και των συμμάχων της), μετά την προετοιμασία του Μνημόνιου (με την ψήφιση 25 αντιλαϊκών νόμων μέσα σε μια μέρα) από τον… κομμουνιστή Χριστόφια και τα συνεχή «πακέτα» αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων από τον «ισπανό Σαμαρά» Μαριάνο Ραχόι (ο οποίος υποτίθεται ότι αντιστεκόταν στη Μέρκελ, προσελκύοντας τον δημόσιο θαυμασμό του Τσίπρα), η θεωρία του «μετώπου του Νότου» είχε αποσυρθεί από τη συριζική βιτρίνα.

Το γεγονός ότι αυτή η χρεοκοπημένη θεωρία, η οποία διαψεύδεται συνεχώς από τις εξελίξεις στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, επανέρχεται δείχνει από τη μια το βαθύ αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο και από την άλλη την αποφασιστικότητα αυτού του κόμματος να μη διασαλεύσει την ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων, αλλά να διαχειριστεί τον ελληνικό καπιταλισμό με απόλυτο σεβασμό στις θεμελιώδεις συντεταγμένες του, μία από τις οποίες είναι η ένταξη στην ΕΕ και την Ευρωζώνη. Είναι απαραίτητο για τον ΣΥΡΙΖΑ να δείξει πως η πολιτική του πρόταση είναι ρεαλιστική, δηλαδή ότι μπορεί να ανατρέψει την πολιτική που ακολουθεί η Ευρωζώνη, γι' αυτό και –ελλείψει οποιασδήποτε πειστικής ανάλυσης– ανασύρεται και πάλι η «συνεργασία των χωρών του Νότου».

Μάλιστα, σε ερώτηση που έγινε από δημοσιογράφο του κομματικού ραδιοφώνου για τα «περιθώρια υγιών και αξιόπιστων συμμαχιών στην Ευρώπη» που μπορεί να έχει «μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», ο Τσίπρας ενοχλήθηκε σφόδρα, έσπευσε να εκφράσει τη διαφωνία του και επιδόθηκε σ’ ένα παραλήρημα, σύμφωνα με το οποίο «βλέπουμε ότι με ραγδαία ταχύτητα αλλάζουν οι πολιτικοί συσχετισμοί σε όλες τις χώρες του Νότου όπου έχουν εφαρμοστεί βαρύτατες στρατηγικές λιτότητας που έχουν κατακερματίσει την κοινωνική συνοχή». Δεν αξίζει τον κόπο ν’ ασχοληθούμε οντολογικά μ’ αυτή τη μπουρδολογία (ξέρουμε τι γίνεται πολιτικά σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και ποιοι είναι οι εν δυνάμει σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ), πρέπει όμως να εντοπίσουμε την απόλυτη εμμονή σ’ αυτόν τον πυρήνα: λύση θα υπάρξει με την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών μέσα στην ΕΕ, αρχής γινόμενης από το Νότο.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι τίποτα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει. Εκείνο που επαναβεβαιώνεται και μέσα από τους σαλταδορισμούς της συριζικής προπαγάνδας είναι η ορθότητα της λενινιστικής ανάλυσης για τη φύση του ιμπεριαλισμού και το παγκόσμιο σύστημα ιμπεριαλισμός-εξάρτηση, που διαμορφώνεται σ’ αυτό το στάδιο της ανθρώπινης ιστορίας, από το οποίο ακόμη δεν έχει βγει η ανθρωπότητα. Η ΕΕ υπήρξε από την εποχή που δημιουργήθηκε (ως ΕΟΚ) μια συμμαχία ανάμεσα στα βασικά ιμπεριαλιστικά κέντρα της Δυτικής Ευρώπης, με στόχο την εξασφάλιση της κυριαρχίας τους στη γηραιά ήπειρο. Διευρύνοντας αυτή τη συμμαχία με την είσοδο και εξαρτημένων χωρών και στη συνέχεια συσφίγγοντάς την (με τη δημιουργία της Ευρωζώνης), το στάτους ιμπεριαλισμός-εξάρτηση δεν άλλαξε. Δε δημιουργήθηκαν, δηλαδή, όροι ισοτιμίας στο εσωτερικό της ΕΕ ή της Ευρωζώνης. Η κεφαλαιοκρατία μιας μέσης καπιταλιστικής ανάπτυξης εξαρτημένης χώρας, όπως η Ελλάδα, το γνωρίζει πολύ καλά αυτό και το αποδέχεται πλήρως, γιατί έτσι εξυπηρετείται καλύτερα το δικό της ταξικό συμφέρον. Η εργατική τάξη και οι άλλες εργαζόμενες τάξεις και στρώματα, όμως, δεν έχουν κανένα συμφέρον από τη διατήρηση αυτού του στάτους, γιατί αυτό συμβαδίζει με τη διαιώνιση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Η ίδια η ζωή, η πραγματικότητα της κρίσης, ήρθε να κάνει σκόνη τα διάφορα ιδεολογήματα της σύγκλισης, με τα οποία γέμισαν τα μυαλά των εργαζόμενων στη χώρα μας. Αυτό το ερειπωμένο οικοδόμημα προσπαθεί να αναστηλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα, όμως, από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει μια γραμμή «σεβασμός στο ιμπεριαλιστικό στάτους – μέσα στην ΕΕ και την Ευρωζώνη», υπάρχουν και άλλες πολιτικές προτάσεις, οι οποίες μάλιστα εμφανίζονται σαν ριζοσπαστικές, ακόμη και επαναστατικές. Μ' αυτές θ' ασχοληθούμε στο επόμενο σημείωμα της στήλης.

Πέτρος Γιώτης

YΓ: Την προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας με τον Καμμένο, πάντως, ο Τσίπρας κάθε άλλο παρά την απέρριψε. Οπως δήλωσε, με αναφορές και πάλι στον Τσάβες και στους δεξιούς που αυτός χρησιμοποίησε, η κυβέρνηση που θα φτιάξει, με τη συμμετοχή «ευρύτερων δυνάμεων», «θα είναι κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, αλλά δεν μπορεί παρά να είναι αριστερή αυτή η κυβέρνηση. Και μάλιστα ριζοσπαστικά αριστερή»!

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο4η δίκη για τη ΣΠΦ – 1η συνεδρίαση, Παρασκευή 5.4.13
Επόμενο άρθρο Νέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 39η συνεδρίαση, Δευτέρα 8.4.13

Σχετικά Αρθρα

Οχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα – Τις γροθιές τους να δείξουν οι πλημμυροπαθείς

Zoom 12 Σεπ 2023, 14:40

Ο λαός πρόβατα κι ο Τσίπρας τσοπάνης!

Zoom 4 Οκτ 2022, 11:17

Στόχος τους η κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης με τη μετατροπή της σε ατομική αποταμίευση

Zoom 9 Ιούλ 2022, 09:04

EastMed: Οσα δε φτάνει η αλεπού…

Zoom 15 Ιαν 2022, 00:02

Κοινωνικός εκφασισμός

Zoom 30 Οκτ 2021, 00:03

Κρείττον του λαλείν το σιγάν…

Zoom 14 Αυγ 2021, 10:23
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

6 Ιούλ 2025, 21:34
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

1927: Καθιερώνεται το επίδομα ανεργίας στη Γερμανία.

1939: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπογράφει δήλωση μετανοίας ενώπιον του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

1967: Συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη πέντε κομμουνιστές νέοι που έγραφαν αντιδικτατορικά συνθήματα.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των χουντικών.

1979: Δύο βόμβες στις αποθήκες Πετζετάκι στην Καλλιθέα (ΕΛΑ).

2005: Τετραπλή βομβιστική ενέργεια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε αστικό λεωφορείο του Λονδίνου προκαλεί τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου επτακοσίων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo