Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης
  • Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!
  • Σαν σήμερα 10 Αυγούστου
  • Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ
  • Ανακινούν την ποινική έρευνα για τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας «Αξιώτισσα»
  • Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Απρ 2013, 00:00

► Για τα κατορθώματα του τέως Δασάρχη Αρναίας, που μόλις βγήκε στη σύνταξη μετατράπηκε σε προπαγανδιστή των χρυσοθήρων-καταστροφέων, πετώντας στα σκουπίδια όσα ο ίδιος υποστήριζε ως δασάρχης, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στη σελίδα 8. Το θέμα, όμως, δεν είναι μόνο ο συγκεκριμένος, για τον οποίο υπό άλλες συνθήκες δε θα συζητούσαμε καν. Ενα παράδειγμα αποτελεί για τον τρόπο με τον οποίο κινούνται οι χρυσοθήρες και τα μέσα που άρχισαν να ρίχνουν μπας και γυρίσουν την κατάσταση. Γιατί οι χρυσοθήρες καταλαβαίνουν ότι έχουν αρχίσει να χάνουν το παιχνίδι. Από τη μια οι κάτοικοι της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής δεν το βάζουν κάτω, παρά την άγρια καταστολή και τρομοκρατία, και από την άλλη ο λόγος τους φτάνει πια σε όλη την Ελλάδα, η οποία αρχίζει να μαθαίνει τι πάει να γίνει εκεί. Γι’ αυτό και έχει σημασία να τσακιστεί η γκεμπελική προπαγάνδα των χρυσοθήρων και να στηριχτεί με όλα τα μέσα ο αγώνας των κατοίκων, που διέρχεται την πιο κρίσιμη φάση του. Η έμπρακτη αλληλεγγύη είναι τώρα δυο φορές απαραίτητη.

♦ Τα δικά μας παιδιά

Ηλεκτρονικό μήνυμα έστειλε στα μέλη της ΔΗΜΑΡ ο Χατζησωκράτης κι όταν ένα μήνυμα στέλνεται σε εκατοντάδες παραλήπτες, λογικό είναι να διαρρεύσει. Τους ενημέρωνε, λοιπόν, ότι θα προκηρυχτούν θέσεις διοικητών και υποδιοικητών στα νοσοκομεία (παρέθετε και τον σχετικό κατάλογο με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες) και τους σύστηνε όσοι διαθέτουν τα τυπικά προσόντα να σπεύσουν να καταθέσουν έγκαιρα τα χαρτιά τους και να ενημερώσουν σχετικά το κόμμα!

Οταν ο Χατζησωκράτης βρέθηκε αντιμέτωπος με σχόλια περί «ημετέρων» και «δικών μας παιδιών», τα οποία προσπαθεί να βολέψει η ΔΗΜΑΡ παίρνοντας το δικό της μερίδιο από τη νομή του κρατικού μηχανισμού, απάντησε πως δεν πρόκειται για κάτι το αθέμιτο, αλλά για μια νόμιμη διαδικασία που γίνεται ώστε να ενημερωθούν πλατιά οι ενδιαφερόμενοι και όχι μόνο μια κάστα καθηγητάδων! Αν ήταν έτσι, γιατί πρέπει να ενημερώνεται και το κόμμα για το ποιοι από τους υποψήφιους είναι δικοί του;

Φυσικά και ξέρουμε πολύ καλά πως η ΔΗΜΑΡ δεν συμμετέχει στη συγκυβέρνηση μόνο για να… σώσει τη χώρα. Φυσικά και ξέρουμε πως αν δεν βολέψει δικούς της στον κρατικό μηχανισμό θα τους χάσει. Σκεφθείτε –κατόπιν και αυτής της είδησης– πόση αλήθεια περιέχει η φιλολογία ότι η ΔΗΜΑΡ μπορεί ακόμη και να ρίξει τη συγκυβέρνηση, αν δεν της επιτραπεί κάπου-κάπου να απέχει από τις ψηφοφορίες της Βουλής για να κάνει το πολιτικό του κομμάτι ο Κουβέλης.

♦ A la cart

«Η δική μου θέση είναι σαφής, διατυπωμένη δημόσια σε όλους τους τόνους και σε όλες τις αποχρώσεις. Ευρώ πάση θυσία διότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή επιστροφή στη δραχμή που να μην έχει τεράστιο, τεράστιο αρνητικό κόστος, για τους εργαζόμενους αυτής της χώρας» (Γ. Σταθάκης, εκπομπή Κοτρώτσου, Real FM, 17.5.2012).

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά και απόλυτα προσανατολισμένος στην παραμονή της χώρας εντός της ΕΕ και στην παραμονή της χώρας εντός του ευρώ» (Γ. Σταθάκης, πρωινάδικο ΣΚΑΙ, 18.5.2012).

«Σας απαντώ λοιπόν όχι. Πάση θυσία για τίποτα και σε τίποτα. Προφανώς όχι και για το ευρώ» (Π. Σκουρλέτης, εκπομπή Χατζηνικολάου, Real FM, 28.3.2013).

Διαλέγετε και παίρνετε. Πολιτική a la cart από τους πολιτικούς απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρούν ότι ο ελληνικός λαός είναι ένα τσούρμο από Χαχόλους.

♦ Μνήμη ασθενής

Μέρες που ‘ναι, ας αναδιφήσουμε λίγο στην πρόσφατη (πολύ πρόσφατη) ιστορία. Στις 28-29 Ιούνη έγινε μια σύνοδος κορυφής της ΕΕ, στην οποία πάρθηκαν ορισμένες αποφάσεις διαχείρισης της κρίσης, οι οποίες από τον εγχώριο Τύπο παρουσιάστηκαν σαν «νίκη του ΝΑΤΟ». Εκείνοι, βέβαια, που ήταν ασυγκράτητοι στους πανηγυρισμούς τους ήταν οι ΣΥΡΙΖΑίοι. Η «σκιώδης» υπουργός Εξωτερικών Ρένα Δούρου έσπευσε να κάνει δήλωση στην οποία ανέφερε:

«Η χθεσινή ημέρα της ευρωσυνόδου στις Βρυξέλλες ήταν απολύτως ενδεικτική του τι σημαίνει "σκληρή διαπραγμάτευση", με ξεκάθαρη τακτική και σαφείς στόχους. Η άσκηση συντονισμένης πίεσης από τους ηγέτες Ιταλίας και Ισπανίας, με τη στήριξη της Γαλλίας, ανάγκασαν τη γερμανική πλευρά να κάνει ένα μικρό βήμα πίσω στην αδιαλλαξία της, αποδεχόμενη τον πυρήνα των προτάσεων των δύο χωρών του Νότου. Η χθεσινή ημέρα θα πρέπει να διδάσκεται ως παράδειγμα των κανόνων του αποτελεσματικού "διαπραγματεύεσθαι" … Πράγματι η χθεσινή ημέρα ήταν αποκαλυπτική: όταν υπάρχει πραγματική θέληση και τακτική για διαπραγμάτευση, υπάρχουν αποτελέσματα».

Λίγες μέρες αργότερα, μιλώντας στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ,  ο Τσίπρας έλεγε: «Η Ελλάδα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχημάτιζε κυβέρνηση, δε θα ήταν σήμερα το μαλακό μαξιλαράκι για την κυρία Μέρκελ. Θα ήταν βασική συνιστώσα της συμμαχίας του Νότου».

Τι νόημα έχει να τα θυμόμαστε όλ’ αυτά; Εχει και παραέχει. Γιατί το βασικό περιεχόμενο της «νίκης του Νότου» ήταν η απόφαση της συνόδου κορυφής να μπορεί ο ESM, ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης της ΕΕ, να ανακεφαλαιοποιεί απευθείας τις τράπεζες που έχουν πρόβλημα, ώστε τα σχετικά κεφάλαια να μη μετρούν στο δημόσιο χρέος της χώρας στην οποία ανήκουν οι συγκεκριμένες τράπεζες. Ο Τσίπρας, μάλιστα, τις πρώτες μέρες της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, την καλούσε να απαιτήσει να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη απόφαση και κατά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Να μη βαρύνουν, δηλαδή, αυτά τα κεφάλαια το ελληνικό δημόσιο χρέος.

Εμείς τότε γράφαμε πως καμιά «νίκη του Νότου» δεν υπήρξε, πέρα από το προπαγανδιστικό επίπεδο, το οποίο δεν είχε κανένα λόγο να θίξει η Γερμανία (και ο Μόντι και ο Ραχόι αντιμετώπιζαν σημαντικό πρόβλήμα στο εσωτερικό των χωρών τους). Ετσι και έγινε. Η απόφαση αυτή δεν εφαρμόστηκε ποτέ και κυρίως δεν εφαρμόστηκε στην περίπτωση των κυπριακών τραπεζών. Δεν ακούσαμε, όμως, τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν η κυπριακή κρίση βρισκόταν στο φόρτε της, να ζητήσει να εφαρμοστεί η απόφαση της 29ης Ιούνη και να ανακεφαλαιοποιηθούν οι κυπριακές τράπεζες από τον ESM. Δεν είδαμε τα λαλίστατα στελέχη του να θυμίζουν τη «νίκη του Νότου».

♦ Τρικυμία

Οσο κορυφαίος είναι στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις (μ’ αυτό το ύφος του ιεροκήρυκα που διδάσκει από άμβωνος τη μία και μοναδική αλήθεια του θεού) το ίδιο κορυφαίος εμφανίστηκε και στη συμμετοχή του στον (άγριο) προσυνεδριακό «διάλογο» του Περισσού ο Π. Μεντρέκας. Τα έβαλε με τους «οπορτουνιστές» και τους κατατρόπωσε, κατορθώνοντας να κατατροπώσει τη γραμμή της ηγεσίας, την οποία υποτίθεται ότι ανέλαβε να υπερασπιστεί (Ριζοσπάστης, 28.3.13). Ξεκίνησε με αναφορά σε συντρόφισσά του της «άλλης» κατεύθυνσης: «Γράφει η Ελ. Μαυρούλη: "Χαρακτηριστικό παράδειγμα ατεκμηρίωτης εκτίμησης (σ.σ. εννοεί του Κόμματος) η άποψη περί ιμπεριαλιστικής Ελλάδας". Πού το βρήκε αυτό; Πού έχει διατυπώσει αυτή την άποψη το ΚΚΕ; Πουθενά». Απνευστί ο Μεντρέκας παραθέτει την επίσημη κομματική γραμμή, την οποία υποτίθεται ότι διαστρεβλώνει η Μαυρούλη: «Οι Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο λένε: "Ο ελληνικός καπιταλισμός βρίσκεται στο ιμπεριαλιστικό στάδιο ανάπτυξής του, σε ενδιάμεση θέση στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα, με ισχυρές εξαρτήσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ"»!

Κατηγορεί τη συντρόφισσά του ότι φορτώνει στην ηγεσία την ανύπαρκτη άποψη περί «ιμπεριαλιστικής Ελλάδας» και αμέσως μετά παραθέτει την άποψη της ηγεσίας, σύμφωνα με την οποία «ο ελληνικός καπιταλισμός βρίσκεται στο ιμπεριαλιστικό στάδιο ανάπτυξής του», επιβεβαιώνοντας έτσι αυτό που μόλις είχε καταγγείλει! Εχεις καμιά επαφή με την πραγματικότητα, ωρέ Μεντρέκα;

♦ Στα πράσα

Ολοσέλιδη διαφήμιση στις σαββατοκυριακάτικες εφημερίδες γνωστής φίρμας αλλαντικών, που πιάστηκε στα πράσα να πουλάει… παριζάκι με αλογάκι. Δεν ήξερε λέει, αλλά επειδή η ασφάλεια των καταναλωτών αποτελεί προτεραιότητά της (το κέρδος των ιδιοκτητών μπαίνει πάντοτε σε δεύτερη μοίρα!), μέχρι και μηχάνημα ανίχνευσης DNA αγόρασε «ώστε μέσα από εσωτερικούς ελέγχους να εγγυηθεί περαιτέρω στους καταναλωτές την υγιεινή υψηλών προδιαγραφών και την ασφάλεια των προϊόντων της»!

Δε θα πούμε τίποτα για την αγωνιώδη προσπάθεια της συγκεκριμένης φίρμας να σώσει όσα έχει επενδύσει στο σήμα της. Θα θυμίσουμε μόνο, ότι ολόκληρο το σύστημα ελέγχου στην ΕΕ στηρίζεται στον περιβόητο «αυτοέλεγχο των επιχειρήσεων». Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στα διάφορα σκάνδαλα που ξεσπούν και μόνο αθεράπευτα αφελείς μπορούν να πιστέψουν πως όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποτελούν εξαιρέσεις. Ο κανόνας είναι, διότι η δίψα για το μέγιστο κέρδος δεν σταματά με κανέναν ηθικό κανόνα.

♦ Φτωχαδάκι κι ο Ανθόπουλος!

Βρε, βρε, τον τέως υφυπουργό Ανθόπουλο, το «πουλέν» του Σημίτη, τον «κολλητό» του Γιωργάκη, που με πόνο ψυχής «αποκεφάλισε» ο τελευταίος, λόγω της συμμετοχής του στη ντροπολογία Πάχτα υπέρ του Κ. Στέγκου. Τον είχαμε χάσει τον Ανθόπουλο τόσα χρόνια και τον ξαναβρήκαμε κατηγορούμενο για τοκογλυφία, να αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (μεταξύ των οποίων και εγγύηση 200.000 ευρώ, που σημαίνει ότι… έχει τον τρόπο του).

Δεν έχουμε τα στοιχεία για να μιλήσουμε αναλυτικά για την υπόθεση, αλλά υπάρχουν δύο δεδομένα. Μεγαλοκαπνέμπορος της Καβάλας τον κατηγορεί ότι της πήρε μίζα 1.757.000 ευρώ για να της βγάλει δάνειο, επειδή αντιμετώπιζε προβλήματα. Οι δικαστικές αρχές έσπασαν το απόρρητο των λογαριασμών του Ανθόπουλου και βρήκαν εμβάσματα από την εταιρία ύψους 700.000 ευρώ. Ο Ανθόπουλος υποστηρίζει ότι το ποσό αυτό ήταν δάνειο από την επιχειρηματία για να χτίσει σπίτι στη Βούλα! Με πολλά μηδενικά παίζει ο πρώην υφυπουργός με τη σκαιά, σχεδόν φασιστική συμπεριφορά τότε που ήταν στα πράγματα. Τώρα, κλαψουρίζει επικαλούμενος το τεκμήριο της αθωότητας!

♦ Λιγούρι

Την ώρα που η κυπριακή κυβέρνηση ολοκλήρωνε την επεξεργασία του Μνημόνιου, υπό την υπαγόρευση της τρόικας, ο Καμμένος έκανε περατζάδα-εφέ στην Κύπρο και εξέφραζε την… ελπίδα ότι η Κύπρος θα μείνει έξω από τη λογική των Μνημονίων! Καμμένος είν’ αυτός, θα πείτε, κάποια παπαριά (πέρα από τους… ψεκασμούς) έπρεπε να πει, αφού του έτρεχαν τα σάλια που τον δέχτηκε ο Αναστασιάδης. Σωστό, αλλά να μην ξεχνάμε ότι είναι επισήμως σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ πλέον.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕίπαν… Εγραψαν… Είπαν…
Επόμενο άρθρο Πλήρης σεβασμός στο στάτους της εξάρτησης

Σχετικά Αρθρα

Ο Χρήστος ο Ζιώγας πού είναι, ρε παιδιά;

Κόντρες 7 Αυγ 2026, 14:14

Εσύ σε τι είδος οικογένειας ανήκεις;

Κόντρες 6 Αυγ 2026, 19:11

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

Κόντρες 30 Ιούλ 2026, 09:02

Λυπήσου τους, Dr Trump

Κόντρες 29 Ιούλ 2026, 13:15

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

Κόντρες 22 Ιούλ 2026, 14:10

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

Κόντρες 21 Ιούλ 2026, 21:15
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης

10 Αυγ 2026, 08:52
Πολιτική

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

10 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

10 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ

9 Αυγ 2026, 12:59
Καταστολή

Ανακινούν την ποινική έρευνα για τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας «Αξιώτισσα»

9 Αυγ 2026, 12:30
Πολιτική

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

9 Αυγ 2026, 11:47
Διεθνή

Αραγτσί: Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για προσωρινή θαλάσσια διαδρομή στο Στενό του Ορμούζ

το άνοιγμα της στρατηγικής θαλάσσιας οδού εξακολουθεί να υπόκειται σε άλλους όρους

9 Αυγ 2026, 09:17
Διεθνή

«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, το Στενό του Ορμούζ δεν θα ανοίξει»

Σκληρή ανακοίνωση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν

9 Αυγ 2026, 05:52
Πολιτισμός

Το πρώτο στρατόπεδο στη Γάζα αρχίζει τη διαδικασία παράδοσης των όπλων

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του γεγονότος απευθείας από το πεδίο

9 Αυγ 2026, 05:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Αυγούστου

9 Αυγ 2026, 00:01
Υγεία

Χωρίς αξονικό τομογράφο το Αττικόν! 

8 Αυγ 2026, 18:49
Αγροτικά

Δυο χρόνια ευλογιά των αιγοπροβάτων: Ενδημική στον ιό έγινε η χώρα μας

8 Αυγ 2026, 10:21
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το υπουργείο Παιδείας

8 Αυγ 2026, 09:50
Διεθνή

Μπακαεΐ: Για να διεκδικήσεις τα λάφυρα του πολέμου, πρέπει να έχεις κερδίσει τον πόλεμο

8 Αυγ 2026, 09:36
Παιδεία

ΟΙΕΛΕ: Παρανομίες σωρηδόν σε ιδιωτικό σχολείο της Βόρειας Πελοποννήσου

Απόντες το υπουργείο Παιδείας και η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης

8 Αυγ 2026, 05:27
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

8 Αυγ 2026, 00:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Αυγούστου

8 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Ο Χρήστος ο Ζιώγας πού είναι, ρε παιδιά;

7 Αυγ 2026, 14:14
Διεθνή

Οχτώ υπουργοί Εξωτερικών αραβικών και ισλαμικών χωρών κατά της σιωνιστικής οντότητας

7 Αυγ 2026, 12:19
Διεθνή

Γερμανικό δικαστήριο έκρινε ότι η σύγκριση του Ισραήλ με το ναζιστικό καθεστώς προστατεύεται από την ελευθερία στην έκφραση

7 Αυγ 2026, 11:13
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

Εκουαδόρ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1809).
1933: Συγκρούσεις απεργών και χωροφυλακής στα λιγνιτωρυχεία Αλιβερίου, έξι τραυματίες.
1969: Βόμβες (ΚΕΑ) έξω από το κέντρο «Νεράιδα» στο Καλαμάκι και στον περίβολο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
1973: Διαδήλωση φοιτητών στην Πάτρα υπέρ συναδέλφων τους που δικάζονται για την κατάληψη της λέσχης τον Μάρτη, ξυλοδαρμοί και συλλήψεις.
1973: Βόμβα κοντά στο γραφείο του Γ. Παπαδόπουλου στο κέντρο της Αθήνας.
1979: Δύο βόμβες στο κτίριο του ΟΑΣ στα Εξάρχεια (ΕΛΑ).
1985: Σαράντα νεκροί και περισσότεροι από τετρακόσιους τραυματίες σε ένα τριήμερο εξέγερσης στο Ντέρμπαν (Νότια Αφρική).
1987: Επίθεση με βόμβα σε αμερικανικό λεωφορείο στο Καβούρι (17Ν).
2000: Δολοφονείται 20χρονος Αλβανός από συνοριοφύλακες στην Ιεροπηγή Καστοριάς.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo