Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες
  • Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
  • Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι
  • Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά
  • Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση
  • Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Zoom»Η πρακτορολογία απεκατεστάθη, το κόμμα νίκησε
Zoom

Η πρακτορολογία απεκατεστάθη, το κόμμα νίκησε

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Ιούλ 2005, 00:00
Τέσσερα χρόνια ήρεμης κοινοβουλευτικής πάλης είναι πολλά; Καθόλου, είναι ελάχιστα. Ελάχιστα από την άποψη της ιστορίας της ανθρωπότητας. Πόσο μάλλον όταν η κοινοβουλευτική πάλη -σε όλα τα επίπεδα των θεσμών- διεξάγεται σε ένα πεδίο ανάθεσης των κοινωνικών υποθέσεων, ανάθεσης λύσης των προβλημάτων στους ειδήμονες. Πολιτικούς, συνδικαλιστές, δικηγόρους, δημοσιογράφους. Τί προϋποθέσεις πρέπει να καλύπτει ένας πολιτικός οργανισμός μέσα σ’ αυτή τη ρουτινιασμένη κατάσταση, ώστε να συλλαμβάνει, να αποκαλύπτει, να αναλύει κρίσιμες εξελίξεις σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο, εξελίξεις τέτοιες που πιθανόν να υπαγορεύουν αλλαγή θέσεων, ανατροπή βεβαιοτήτων, εκσυγχρονισμό του οπλοστάσιου των επιχειρημάτων; Μία και μόνο -κατ’ αρχάς- προϋπόθεση. Να είναι ένας πολιτικός οργανισμός με ριζοσπαστισμό στη σκέψη, με θαρραλέα ματιά στην άντληση συμπερασμάτων από τη δράση, με διορατικότητα, με επαναστατικό μαχητικό πνεύμα.
 
Τί από όλα αυτά έχει να επιδείξει το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια, από την 11η Σεπτέμβρη του 2001 ως την 7η Ιούλη του 2005; Τίποτα απολύτως. Το μόνο που έχει να επιδείξει είναι αποθέωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, «επαναστατική» εμμονή σε υποστήριξη καθεστώτων που δεν είχαν καμιά απολύτως σχέση με σοσιαλισμό, παγιοποίηση της «κινηματικής» λογικής… πας μη κνίτης βάρβαρος. Η πολιτική του Περισσού, παρά την «ταξική» φρασεολογία, βρίθει από υποταγή στην αστική νομιμότητα και από γραφειοκρατικό ρουτίνιασμα. Το πρόγραμμα δράσης κάθε χρόνο καθορίζεται από τους μεγάλους σταθμούς των εκλογικών αναμετρήσεων. Κάτω από αυτό το πρίσμα προσεγγίζουν τα γεγονότα οι «πιο αριστεροί κομμουνιστές του πλανήτη» (εννοούν βέβαια τα νόμιμα αδερφά κόμματα). Μικρά και μεγάλα, δύσκολα και απλά. Ο,τι δεν είναι ίσο με το μπόι τους, ό,τι τους χαλάει την ησυχία και την πρωτοπορία μπαίνει αμέσως στην κλίνη του Προκρούστη.
Στο κόντεμα του «εχθρού του κινήματος», όποιος και να είναι, ιδιαίτερα αν ο εχθρός είναι εξ αριστερών του κόμματος, χρησιμοποιούνται δύο κυρίως εργαλεία. Η προβοκατορολογία-πρακτορολογία και η αναποτελεσματικότητα. Κοντολογίς, ο εξ αριστερών του κόμματος, αν δεν είναι ο ίδιος πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών, είναι αφελές ενεργούμενό τους. Αν, όμως (λένε «αν» οι εκ του Περισσού), μία στις χίλιες, ρε παιδί μου, δεν είναι ούτε πράκτορας ούτε αφελές ενεργούμενο πρακτόρων, τότε δεν έχει να προσφέρει τίποτα στο κίνημα, διότι οι μορφές πάλης που ακολουθεί όχι μόνο δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα, αλλά συκοφαντούν και αυτούς που με αποτελεσματικό τρόπο δρουν στο κίνημα, δηλαδή το ΚΚΕ.
 
Υπερβολές; Πάρτε το «Ριζοσπάστη» της 19.07.05. Μπείτε στο Internet και μελετείστε τον. Από τη μια η πεφωτισμένη ομιλία της Παπαρήγα στη Χαλκίδα. Εκεί η Παπαρήγα, τέσσερα χρόνια μετά την 11η Σεπτέμβρη, δυο χρόνια μετά τη Μαδρίτη και μόλις λίγες μέρες μετά το Λονδίνο, ξαναδιατυπώνει τη διαπίστωση ότι ο Μπιν Λάντεν είναι… δικός τους. Των Αμερικάνων.
Αρα, επίτηδες τον αφήνουν να περιτριγυρίζει στις σπηλιές του Αφγανιστάν, για να πραγματοποιεί τέτοιου είδους επιθέσεις.
Δεύτερον, η Παπαρήγα δεν είναι αφελής. Δεν είναι σαν όλους αυτούς που έστω μετά το τρίτο πολύνεκρο χτύπημα έχουν αφήσει στην άκρη τα πρακτοριλίκια και προσπαθούν να αρθρώσουν πολιτικό προβληματισμό. Δεν καταπίνει εύκολα -έτσι ακριβώς το λένε- ότι οι δράστες είναι Πακιστανός, Αιγύπτιος, Γάλλος ή Αγγλος. Γιατί ακόμα και αν είναι τέτοιας εθνικότητας -αν το καταπιεί δηλαδή- δεν αποδεικνύεται ο ηθικός αυτουργός. Στα πιο ελληνικά: δεν καταπίνεται εύκολα ότι είναι κάποιας εθνικότητας. Γιατί είναι κάποιας ειδικότητας. Είναι πράκτορας της CIA ή της Scotland Yard. Αν δεν είναι ο ίδιος, τότε σίγουρα είναι ο αυτουργός. Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει, αναφωνεί η Παπαρήγα. CIA κερνάει, CIA πίνει δηλαδή.
 
Προς ενίσχυση της γραμματέως η τελευταία σελίδα του «Ριζοσπάστη». Ο μέγας γραφειοκράτης, μέλος του ΠΓ, που κρύβεται πίσω από την επωνυμία «Τηλέπαθος», σημειώνει και σχολιάζει. «…Η αστυνομία της Αγγλίας γνώριζε έναν της Αλ Κάιντα που πήγε στο Λονδίνο αλλά δεν τον παρακολούθησαν!!!!! (σ.σ. πέντε θαυμαστικά έβαλε ο Τηλέπαθος). Ετσι έγραψε εγγλέζικη εφημερίδα! Το… ξέχασαν…». Και συμπληρώνει δίπλα ένα άρθρο-σχόλιο «Περί… “τρομοκρατίας”» (το τρομοκρατίας σε εισαγωγικά βέβαια): «…Μετά από όλα αυτά που βιώσαμε την τελευταία πενταετία και αυτά που ακούμε πως σχεδιάζουν οι ισχυροί της Γης -ΗΠΑ, ΕΕ κλπ- για την “καταπολέμηση της τρομοκρατίας” και την “ασφάλεια των πολιτών” εύλογα τίθεται το ερώτημα: “Ποιοι είναι οι τρομοκράτες;”…».
 
Μέσα σ’ αυτόν τον ορυμαγδό πολιτικής ανάλυσης ακολουθεί και το ήπιο πριόνι. Το ΚΚΕ -λέει- έχει μιλήσει ανοιχτά (γιατί θα έπρεπε να μιλήσει ψιθυριστά; Που απευθύνεται το ανοιχτά;) για την ατομική τρομοκρατία. Είναι -λέει- αναποτελεσματική.
Το μόνο που κάνει είναι να δίνει άλλοθι στους ιμπεριαλιστές να επιτίθενται.
 
Να μια ριζοσπαστική προσέγγιση του ιμπεριαλισμού. Ο ιμπεριαλισμός χρειάζεται άλλοθι, αιτίες και αφορμές για να επιτεθεί. Δεν είναι από τη φύση του επιθετικός, αδίσταχτος, δήμιος λαών και δικαιωμάτων.
 
Την επόμενη του χτυπήματος στο Λονδίνο το ΚΚΕ ήταν αρκετά προσεκτικό στην ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα, δίνοντας βάρος στο ότι τέτοιες ενέργειες ρίχνουν νερό στο μύλο του ιμπεριαλισμού. Καμιά σχέση με εκείνο το παγκόσμιο ρεκόρ πρακτορολογίας που σημείωσε την 11η Σεπτεμβρίου. Το αίμα όμως νερό δεν γίνεται. Η πρακτορολογία όλο και δυναμώνει μέρα με τη μέρα, για να αποδειχτεί για άλλη μια φορά ότι η θέση του Περισσού είναι ίδια. Απλά, στη δοσολογία μεταξύ πρακτορολογίας και αναποτελεσματικότητας βρίσκεται η διαφορά.
 
Είναι, όμως, μαρξιστική η θέση ότι η ατομική τρομοκρατία είναι αναποτελεσματική; Οχι βέβαια. Πρώτο, γιατί αναποτελεσματική την ατομική τρομοκρατία τη βαφτίζει ολόκληρο το φάσμα των νομιμόφρονων κοινοβουλευτικών κομμάτων. Από δεξιά ως «άκρα αριστερά». Δεύτερο, ο μαρξισμός απορρίπτει την ατομική τρομοκρατία όταν αυτή δεν εντάσσεται σε μια συνολικότερη πάλη του κινήματος να πείσει τις καταπιεσμένες μάζες να εξεγερθούν ενάντια στο καθεστώς. Οταν αυτή δεν εντάσσεται στα πλαίσια του επαναστατικού αγώνα των μαζών. Στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Ενάντια στην καταπίεση, την εξαθλίωση, τον εξευτελισμό στις πολιτισμένες καπιταλιστικές χώρες. Οι μαρξιστές, όπως και κανένα άλλο πολιτικό ρεύμα, δεν κατέχουν καμιά θέση ντε φάκτο πρωτοπορίας. Την πρωτοπορία την κατακτούν -αν την κατακτήσουν- με τη δράση τους, με την αυτοθυσία τους, με τη διορατικότητά τους. Αρα, το ποιο πολιτικό ρεύμα είναι αποτελεσματικό ή όχι δεν κρίνεται από την ταμπέλα που φοράει ή από το αν επαναλαμβάνει συνέχεια την καραμέλα ότι οι άλλοι είναι αναποτελεσματικοί. Οσο και αν είναι «μαρξιστικό», ότι σε τελική ανάλυση μόνο ένα κόμμα των καταπιεσμένων με όπλο τον μαρξισμό μπορεί να συντρίψει οριστικά τον καπιταλισμό, άλλο τόσο και περισσότερο είναι σωστό ότι οι μάζες, οι καταπιεσμένες μάζες, αυτό θέλουν να το δουν στην πράξη για να το πιστέψουν. Προς το παρόν, εκείνο που βλέπουν είναι ότι στον πλανήτη έχει ξεκινήσει από καιρό -και πλέον έχει μεταφερθεί στη γειτονιά τους, στο σπίτι τους- ένας σκληρός, αδυσώπητος πόλεμος μεταξύ των ιμπεριαλιστών και των πληβειακών μαζών της Ανατολής.
 
Στον πόλεμο αυτό δεν υπάρχουν ούτε ανυποψίαστοι ούτε υποψιασμένοι στυλ Περισσού. Αλλωστε, οποιοσδήποτε υποψιασμένος ή μη υποψιασμένος στην Ανατολή και στην πολιτισμένη Δύση βλέπει ότι οι Ισπανοί αναγκάστηκαν και τράβηξαν τα στρατεύματα από το Ιράκ μετά το χτύπημα στη Μαδρίτη. Και τους ακολούθησαν αρκετοί άλλοι. Το ότι το ίδιο δεν επαναλαμβάνεται στο Λονδίνο δεν έχει σχέση με την αποτελεσματικότητα ή όχι των χτυπημάτων. Αλλά θα μπορούσαν να μας πουν οι εκ του Περισσού ταξικοί αγωνιστές, σε ποιο μεγάλο μέτωπο, σε ποιο μεγάλο πρόβλημα που ιεράρχησαν και πάλεψαν είχαν έστω και την παραμικρή επιτυχία; Καμιά απολύτως αποτελεσματικότητα δεν έχουν να επιδείξουν. Αντίθετα, εκείνο που έχουν να επιδείξουν είναι μια στείρα φρασεολογία, μια πρακτοροφοβική πρακτική, για να καλύψουν τη βαθιά κρίση που δέρνει όχι μόνο τις δικές τους γραμμές αλλά και των αδερφών τους κομμάτων. Που οι καταπιεσμένες μάζες της Ανατολής τα έχουν βάλει στο περιθώριο, λόγω της συμβιβαστικότητάς τους, του οπορτουνισμού τους. Οπως συνέβη τελευταία με το Ιρακινό ΚΚ που αποθέωνε τους Αμερικανούς.
 
Αλλωστε, όλοι γνωρίζουμε ότι όπου κυριαρχεί ο συμβιβασμός απέναντι στην πιο σκληρή εκμετάλλευση, άλλα ρεύματα ανοίγουν τον επαναστατικό δρόμο στις μάζες, αφήνοντας πίσω τους «φωτισμένους». Στην αιώνια πρωτοπορία τους, στην αιώνια αφασία τους, στην αιώνια πρακτορολογία τους.
 
Παντελής Νικολαΐδης

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚόντρες
Επόμενο άρθρο ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ

Σχετικά Αρθρα

Οχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα – Τις γροθιές τους να δείξουν οι πλημμυροπαθείς

Zoom 12 Σεπ 2023, 14:40

Ο λαός πρόβατα κι ο Τσίπρας τσοπάνης!

Zoom 4 Οκτ 2022, 11:17

Στόχος τους η κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης με τη μετατροπή της σε ατομική αποταμίευση

Zoom 9 Ιούλ 2022, 09:04

EastMed: Οσα δε φτάνει η αλεπού…

Zoom 15 Ιαν 2022, 00:02

Κοινωνικός εκφασισμός

Zoom 30 Οκτ 2021, 00:03

Κρείττον του λαλείν το σιγάν…

Zoom 14 Αυγ 2021, 10:23
Ροή Ειδήσεων
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

1 Δεκ 2025, 19:21
Αγροτικά

Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς – Παλλαϊκό μέτωπο στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών

1 Δεκ 2025, 14:26
Διεθνή

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

1 Δεκ 2025, 13:35
Κόντρες

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

1 Δεκ 2025, 11:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Δεκέμβρη

1 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Πάει κι ο «ψηλός», πλησιάζει η ώρα του «κοντού»;

30 Νοέ 2025, 09:40
Εργατικά

Καμιά ανοχή στις απολύσεις μητέρων – η μητρότητα είναι δικαίωμα, όχι ποινή!

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού EKΠΑ για απολυμένη εργαζόμενη στην καθαριότητα

30 Νοέ 2025, 06:09
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

Ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες.

1905: Η αστυνομία συλλαμβάνει πολλούς αντιπροσώπους του Σοβιέτ Πετρούπολης, ανάμεσά τους ο Τρότσκι που εξορίζεται στη Σιβηρία.

1942: Παραιτείται η κυβέρνηση Τσολάκογλου, ορκωμοσία νέας υπό τον καθηγητή Κωνσταντίνο Λογοθετόπουλο που εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τις αρχές κατοχής.

1944: «Δεκέμβρης» – Διαδήλωση του ΕΑΜ στην πλατεία Συντάγματος, αστυνομία και βρετανοί στρατιώτες χτυπάνε στο ψαχνό, 28 νεκροί και εκατό τραυματίες.

1973: Βόμβα των Λαϊκών Απελευθερωτικών Ομάδων Σαμποτάζ σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας (Αθήνα).

1984: Δυστύχημα στο εργοστάσιο της «Union Carbide» στο Bhopal της Ινδίας, 10.000 νεκροί και 300.000 τραυματίες.

1988: Τρεις βόμβες του ΕΛΑ σε υπηρεσίες της ΕΟΚ στην Αθήνα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo