Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Ολγα Κεφαλογιάννη επιβεβαιώνει ότι έκανε χρήση της διάταξης για την επιμέλεια τέκνων – Ο Μητσοτάκης την καλύπτει
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 24 Γενάρη
  • Αγρια σύγκρουση στο εσωτερικό της σιωνιστικής οντότητας, ενόψει της εφαρμογής της δεύτερης φάσης στη Γάζα
  • Ξεσκονόπανο made in Nederlands
  • On the rocks
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Βαθύ Κόκκινο»Απλώς πολιτική σπέκουλα
Βαθύ Κόκκινο

Απλώς πολιτική σπέκουλα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Νοέ 2021, 00:03

Δεν ήταν δήλωση της στιγμής, στο πόδι, ήταν δήλωση προετοιμασμένη (γι’ αυτό και την έκαναν σημαία τα συριζομέσα). Αλλωστε, ο Τσίπρας την έκανε δυο φορές τη δήλωση. «Αν δεν μπορούν, ήρθε η ώρα να φύγουν το συντομότερο δυνατό», είπε από τη Χαλκίδα. Και από τη Θεσσαλονίκη, όπου έκανε επίσκεψη-αστραπή-σόου στο «Ιπποκράτειο», την επανέλαβε… βελτιωμένη: «Αν δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία ο κ. Μητσοτάκης να αποχωρήσει για να σώσουμε όσους μπορούμε». Το ίδιο έγραψε και στο Twitter.

Τα παπαγαλάκια του μεγάρου Μαξίμου εντόπισαν αμέσως την απουσία της λέξης «εκλογές». Κι άρχισαν το δικό τους παιχνίδι: «Ο Τσίπρας δεν τολμά να ζητήσει εκλογές, γιατί ξέρει ότι θα τις χάσει».

Το «μασάζ» από τους ανθρώπους του Τσίπρα στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ Κουμουνδούρου περιλάμβανε «διευκρινίσεις» του τύπου: «δεν μπορούμε να διατυπώσουμε αίτημα εκλογών σε συνθήκες πανδημίας», παρά ταύτα «δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από τις εκλογές για να φύγει μια ανίκανη κυβέρνηση», όμως «το αίτημα αυτό θα το προβάλει η ίδια η κοινωνία, δεν είναι δουλειά της αντιπολίτευσης να στήσει κάλπες». Καθαρή μπουρδολογία.

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει τακτική έναντι της κυβέρνησης στο ζήτημα της πανδημίας. Αποφάσισε ότι είναι ο μόνος τομέας μέσω του οποίου μπορεί να αποκομίσει πολιτικά κέρδη.

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Ο Μητσοτάκης «πετούσε» και οργάνωνε τηλε-διασκέψεις με άλλους «επιτυχημένους» πρωθυπουργούς. Οι λόγοι που η χώρα μας είχε πολύ λίγα θύματα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήταν καθαρά συγκυριακοί και τους έχουμε εξηγήσει επαρκώς (πολύ χαμηλή αρχική έκθεση της χώρας μας στον κοροναϊό, η οποία ανακόπηκε από το μισο-λοκντάουν που εφαρμόστηκε όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες). Θυμίζουμε ότι στο πρώτο κύμα πολύ λίγα θύματα είχαν και οι βαλκανικές χώρες που σήμερα σαρώνονται από την πανδημία.

Οταν ο Μητσοτάκης αποφάσισε ν’ ανοίξει διάπλατα τα σύνορα στον τουρισμό, το καλοκαίρι του 2020, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφερε την παραμικρή αντίρρηση. Δεν εξέφρασε καμιά επιφύλαξη. Οταν ξέσπασε το δεύτερο κύμα και μετά «μας πήρε και μας σήκωσε», καθώς τα επόμενα κύματα ήρθαν κολλητά το ένα στο άλλο (με μικρές περιόδους ύφεσης ανάμεσά τους), ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να ψελλίζει κάποια λόγια κριτικής, που αφορούσαν περισσότερο την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ παρά την ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων ανάσχεσης της πανδημίας. Ακούσατε ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά καθολικό λοκντάουν; Ακούσατε ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να απαιτεί να κλείσουν και οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις της βιομηχανίας, του χοντρεμπόριου, των αποθηκών, των υπηρεσιών; Ακούσατε ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να χτυπάει καμπανάκι κινδύνου για το «απόλυτο άνοιγμα» του τουρισμού, εσωτερικού και εξωτερικού, το καλοκαίρι του 2021;

Το κυριότερο: ακούσατε ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι λέει ψέματα για τον εμβολιασμό ή να προειδοποιεί ότι ο εμβολιασμός στις μεγάλες ηλικίες είναι σε οικτρά ποσοστά κι αυτό θα το πληρώσουμε; Εδώ τον Πολάκη δεν τόλμησε να βάλει στη θέση του, που έκανε επί μήνες αντιεμβολιαστική προπαγάνδα επικαλούμενος και την ιδιότητα του γιατρού.

Τώρα, βλέποντας τον Μητσοτάκη πραγματικά στριμωγμένο στα σκοινιά, καθώς βάλλεται και από εκείνους που δεν μπορούν να ανεχτούν τόσους νεκρούς κάθε μέρα και από εκείνους που δε θέλουν να «ξανακλείσουμε» με τίποτα, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ανεβάσει τους τόνους. Με τι στόχο; Οχι την ανάσχεση της πανδημίας, αλλά την αποκόμιση πολιτικής υπεραξίας. Σ’ αυτό βαραίνει και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για εκλογές μέσα στο 2022, που θα κάνει ο Μητσοτάκης. Οι Τσιπραίοι, όπως εκμυστηρεύονται σε φιλικούς δημοσιογράφους, το θεωρούν δεδομένο.

Αμα δεν μπορείτε, να φύγετε, ν’ αναλάβουμε εμείς, να σώσουμε ζωές, λέει ο Τσίπρας. Η κυβέρνηση με δύο τρόπους μπορεί να φύγει.

Ο ένας είναι οι εκλογές, τις οποίες όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, φρονίμως ποιών, δεν τις ζητάει. Η ισχυρή προπαγάνδα του Μητσοτάκη θα κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για εγκληματική ανευθυνότητα. Ασε που δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε τις εκλογές αν γίνονταν τώρα, ακόμα και σε συνθήκες πολιτικής κρίσης.

Ο δεύτερος τρόπος με τον οποίο μπορεί να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια επανάληψη του Νοέμβρη του 2011. Τότε ο Γιωργάκης Παπανδρέου «κλάταρε» και παρέδωσε την εξουσία σε μια συμμαχική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, με πρωθυπουργό τον τραπεζίτη Παπαδήμο, πρώην υποδιοικητή της ΕΚΤ. Αυτό επιβλήθηκε στον Παπανδρέου από το δίδυμο Μέρκελ-Σαρκοζί, αλλά και από ισχυρούς παράγοντες της ελληνικής κεφαλαιοκρατίας. Επιβλήθηκε και στον Σαμαρά, που ήθελε να μείνει εκτός κυβέρνησης, για να κάνει πολιτική σπέκουλα με τα «Ζάππεια» και να διεκδικήσει καθαρή νίκη στις επόμενες εκλογές.

Ζητά κάτι τέτοιο σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν το ακούσαμε ποτέ. Ακούσαμε μόνο κάποια στιγμή αίτημα για υπουργό Υγείας «κοινής αποδοχής» (ο Τσίπρας πρότεινε την Λινού).

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε κυβέρνηση συνεργασίας για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, θα έπρεπε να είναι έτοιμος να υποστεί το πολιτικό κόστος (όπως το υπέστη ο Σαμαράς το 2012). Βέβαια, ο Μητσοτάκης δε θα δεχόταν σήμερα μια τέτοια πρόταση (γιατί ο ίδιος θα έπρεπε να βγει σε πολιτική συνταξιοδότηση, όπως ο Γιωργάκης το 2011), οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα την έκανε εκ του ασφαλούς. Αν αύριο, όμως, δημιουργούνταν συνθήκες πολιτικής κρίσης, που θα απαιτούσαν το σχηματισμό μιας τέτοιας κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε δεσμευτεί προκαταβολικά για συμμετοχή. Το αποτέλεσμα θα ήταν να μοιραστεί το πολιτικό κόστος με τη ΝΔ (γιατί όλοι ξέρουν ότι θα συνεχιστεί η ίδια εγκληματική πολιτική).

Από την άλλη, κόμμα που ζητά συγκυβέρνηση επικαλούμενο την ανάγκη της αντιμετώπισης μιας κρίσης (υγειονομικής εν προκειμένω), θα πρέπει να καταθέσει κι ένα πρόγραμμα, ένα σύνολο μέτρων που πρέπει να παρθούν, για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Η πανδημική κρίση δεν σηκώνει ημίμετρα. Πρέπει να παρθούν ριζικά μέτρα που θα πλήξουν και την κεφαλαιοκρατία και τα δημόσια οικονομικά. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το θέλει αυτό.

Ούτε εκλογές ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε συγκυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Πολιτική σπέκουλα κάνει, για να φθείρει τη ΝΔ και να μπορέσει να τη νικήσει στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές.

Π.Γ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑπαιτείται μαχητική ταξική παρέμβαση στη διαχείριση της πανδημίας
Επόμενο άρθρο «Πανδημία» διασωληνώσεων εκτός ΜΕΘ

Σχετικά Αρθρα

Λέιλα Χάλεντ: «7th of October was a must»

«Η 7η Οκτώβρη έπρεπε να γίνει»

Βαθύ Κόκκινο 2 Φεβ 2025, 11:38

Η εργαλειοποίηση του πιο άθλιου εθνικισμού

Βαθύ Κόκκινο 2 Σεπ 2023, 00:03

Το σύνδρομο της εξουσιολαγνείας

Βαθύ Κόκκινο 27 Μάι 2023, 11:01

Μας θέλουν πάμπτωχους και… γελαστούς

Βαθύ Κόκκινο 9 Απρ 2023, 10:36

Η ουσία της αστικής δημοκρατίας από στόματος Μακρόν

Βαθύ Κόκκινο 25 Μαρ 2023, 00:02

Ποιο εθνικό πένθος;

Βαθύ Κόκκινο 19 Μαρ 2023, 08:09
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Η Ολγα Κεφαλογιάννη επιβεβαιώνει ότι έκανε χρήση της διάταξης για την επιμέλεια τέκνων – Ο Μητσοτάκης την καλύπτει

Θλιβερό delivery boy ο Φλωρίδης που κατέθεσε τη διάταξη

24 Ιαν 2026, 11:09
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

24 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Γενάρη

24 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Αγρια σύγκρουση στο εσωτερικό της σιωνιστικής οντότητας, ενόψει της εφαρμογής της δεύτερης φάσης στη Γάζα

23 Ιαν 2026, 20:25
Η παπάρα

Ξεσκονόπανο made in Nederlands

23 Ιαν 2026, 15:14
Κόντρες

On the rocks

23 Ιαν 2026, 14:17
Παιδεία

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Καταγγελία για την νέα προσφυγή της κυβέρνησης ενάντια στην απεργία-αποχή από τις διαγραφές φοιτητών  

23 Ιαν 2026, 11:54
Διεθνή

Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί (και) στην Ισπανία

Σε γραμμή κουκουλώματος του εγκλήματος στο Αδαμούθ η κυβέρνηση Σάντσεθ

23 Ιαν 2026, 11:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Γενάρη

23 Ιαν 2026, 00:01
Περιβάλλον

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

22 Ιαν 2026, 21:10
Παιδεία

«Η μουσική παιδεία είναι πολιτισμός, δεν είναι πολυτέλεια να είσαι μουσικός»

Στους δρόμους οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων

22 Ιαν 2026, 17:48
Πολιτική

Σύμπτωση είναι, μην πάει ο νους σας στο πονηρό

22 Ιαν 2026, 14:16
Κόντρες

Η σημασία της παύσης στη μουσική

22 Ιαν 2026, 13:47
Παιδεία

Κακοκαιρία και Tηλεκπαίδευση: Η μέγιστη υποκρισία

22 Ιαν 2026, 11:44
Εργατικά

Τα πειθαρχικά θα ηττηθούν – το Δημόσιο Σχολείο θα νικήσει (ανταπόκριση από την Τρίπολη)

Μαζική συμπαράσταση, την ημέρα διεξαγωγής του Πειθαρχικού κατά τριών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στη νόμιμη απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

22 Ιαν 2026, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Γενάρη

22 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Χάβρα το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ – Ο Ανδρουλάκης σε μέγγενη μάρκας «Χαρηπαύλου»

21 Ιαν 2026, 21:15
Διεθνή

Δέκα Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν σε λιγότερο από μια ώρα στη Γάζα

Ανάμεσά τους τρεις δημοσιογράφοι που κάλυπταν την κατασκευή καταυλισμού αστέγων από την Αιγυπτιακή Επιτροπή

21 Ιαν 2026, 19:10
Παιδεία

Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ-ΔΙΠΑΕ για το «συνέδριο» «Η Οικονομία του Πολέμου»

21 Ιαν 2026, 14:57
Κόντρες

Πρώτα θα πάρω «γραμμή» και μετά θα σας πω

21 Ιαν 2026, 14:44
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Γενάρη

1924: Η Πετρούπολη μετονομάζεται σε Λένινγκραντ.

1960: Εξεγείρεται η Αλγερία κατά της γαλλικής διακυβέρνησης.

1977: Επιστολή-βόμβα της Εθνικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης Πανελλήνων στην εφημερίδα “Αυγή“.

1983: Φυλακίζονται 32 μέλη των Ερυθρών Ταξιαρχιών (Ιταλία).

1991: Βόμβες στα γραφεία του γάλλου στρατιωτικού ακολούθου και σε τρία υποκαταστήματα ξένων τραπεζών (17Ν).

1992: Ιδρύεται (Βρυξέλες) η οργάνωση Δικηγόροι Χωρίς Σύνορα.

1994: Εκτελείται ο πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Μιχάλης Βρανόπουλος και τραυματίζεται ο οδηγός του (17Ν).

1995: Βόμβα (ΕΛΑ) στο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν είμαι δημοφιλής σε εσάς τώρα επειδή υπερασπίζομαι τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι που είναι σε αυτή τη θέση, επειδή μας ανάγκασε στην Ευρώπη να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες που πρέπει να φροντίσουμε περισσότερο για την άμυνά μας. Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί; Με τίποτα. Χωρίς τον Ντόναλντ Τραμπ, αυτό δεν θα είχε συμβεί ποτέ, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δεν θα είχαν αυξήσει τις αμυντικές τους δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ τους.

Μαρκ Ρούτε

(Ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας και νυν γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ προκάλεσε το κοινό του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, μιλώντας σε ένα πάνελ με τίτλο «Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί;». Οταν συναντήθηκε με τον Τραμπ, άρχισε και πάλι να τον ξεσκονίζει και να τον γλείφει. «Μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιος ότι, αν ποτέ οι ΗΠΑ δεχτούν επίθεση, οι σύμμαχοί σας θα είναι μαζί σας. Υπάρχει απόλυτη εγγύηση. Με πονάει αν πιστεύετε πως δεν είναι έτσι και υπό την ηγεσία σας αυτή η Συμμαχία είναι ισχυρότερη από ποτέ», του είπε. Ο πορτοκαλομαλλιάς πήρε το γνωστό σε τέτοιες περιπτώσεις ύφος του, φούσκωσε σαν γαλοπούλα και ευχαρίστησε τον Ρούτε για το «μεγάλο κομπλιμέντο». Αντανακλά ο Ρούτε τις θέσεις του ολλανδικού ιμπεριαλισμού; Σε καμιά περίπτωση. Ο Ρούτε εκφράζει μόνο τον εαυτό του. Οι Αμερικάνοι διορίζουν τον εκάστοτε γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, αυτοί διόρισαν και τον Ρούτε. Η κυβέρνηση Μπάιντεν στήριξε δημόσια την υποψηφιότητά του, στέλνοντας σε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ το μήνυμα «αυτός είναι, τέλος». Λίγους μήνες αργότερα η διάδοχος του Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις, είχε ηττηθεί από τον Τραμπ και ο Ρούτε, ως καλός επαγγελματίας, προσαρμόστηκε άμεσα στις απαιτήσεις του νέου αφεντικού, το οποίο δημόσια αποκαλεί daddy. Μπαμπάκα! Μπορεί σ’ εμάς τους απλούς ανθρώπους, με αξιοπρέπεια και τιμή, αυτή η συμπεριφορά να προκαλεί αηδία, όμως στους αστούς πολιτικούς δεν προκαλεί τα ίδια αισθήματα. Πολλοί και πολλές πρέπει να θαυμάζουν τον Ρούτε που took the job και κατάφερε να δείξει τέτοια προσαρμοστικότητα. Η κυβερνητική πολιτική σε κάθε ιμπεριαλιστική χώρα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της μονοπωλιακής τάξης αυτής της χώρας. Οι αστοί πολιτικοί, όταν αναλαμβάνουν διεθνή πόστα, υπερασπίζονται εκείνους που τους διόρισαν στο πόστο. Ο προκάτοχος του Ρούτε, Γενς Στόλτενμπεργκ, πρώην πρωθυπουργός και υπουργός της Νορβηγίας, ξεκίνησε από τη… μαρξιστική-λενινιστική Κόκκινη Νεολαία και αργότερα πέρασε στο σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα Νορβηγίας, με το οποίο έχτισε την πολιτική του καριέρα. Ως γενικός γραμμαστέας του ΝΑΤΟ δεν έκανε τίποτα διαφορετικό απ’ αυτό που κάνει ο δεξιός Ρούτε. Απλά ο Ρούτε είχε την «ατυχία» να πέσει πάνω στη δεύτερη θητεία του Τραμπ, κατά την οποία αυτός «έχει ξεφύγει». Αλλά ο Ρούτε τιμά τη δουλειά που του ανέθεσαν οι Αμερικάνοι, βάζοντας στοιχεία οσφυοκαμψίας, ξεσκονίστρας και γλειψίματος στη δημόσια συμπεριφορά του)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo