Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πονάνε, ωρέ Μπριζίτ, τα παλικάρια;
  • Ο αποκαλυπτικός θρήνος ενός συνεπούς σιωνιστή
  • Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
  • Σαν σήμερα 18 Ιούνη
  • PosoKaneiToDoulema?
  • «Το Ισραήλ είναι πιο αδύναμο»: To ισραηλινό πολιτικο προσωπικό αντιδρά οργισμένα στη συμφωνία ειρήνης ΗΠΑ–Ιράν
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Βαθύ Κόκκινο»Απλώς πολιτική σπέκουλα
Βαθύ Κόκκινο

Απλώς πολιτική σπέκουλα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Νοέ 2021, 00:03

Δεν ήταν δήλωση της στιγμής, στο πόδι, ήταν δήλωση προετοιμασμένη (γι’ αυτό και την έκαναν σημαία τα συριζομέσα). Αλλωστε, ο Τσίπρας την έκανε δυο φορές τη δήλωση. «Αν δεν μπορούν, ήρθε η ώρα να φύγουν το συντομότερο δυνατό», είπε από τη Χαλκίδα. Και από τη Θεσσαλονίκη, όπου έκανε επίσκεψη-αστραπή-σόου στο «Ιπποκράτειο», την επανέλαβε… βελτιωμένη: «Αν δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία ο κ. Μητσοτάκης να αποχωρήσει για να σώσουμε όσους μπορούμε». Το ίδιο έγραψε και στο Twitter.

Τα παπαγαλάκια του μεγάρου Μαξίμου εντόπισαν αμέσως την απουσία της λέξης «εκλογές». Κι άρχισαν το δικό τους παιχνίδι: «Ο Τσίπρας δεν τολμά να ζητήσει εκλογές, γιατί ξέρει ότι θα τις χάσει».

Το «μασάζ» από τους ανθρώπους του Τσίπρα στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ Κουμουνδούρου περιλάμβανε «διευκρινίσεις» του τύπου: «δεν μπορούμε να διατυπώσουμε αίτημα εκλογών σε συνθήκες πανδημίας», παρά ταύτα «δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από τις εκλογές για να φύγει μια ανίκανη κυβέρνηση», όμως «το αίτημα αυτό θα το προβάλει η ίδια η κοινωνία, δεν είναι δουλειά της αντιπολίτευσης να στήσει κάλπες». Καθαρή μπουρδολογία.

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει τακτική έναντι της κυβέρνησης στο ζήτημα της πανδημίας. Αποφάσισε ότι είναι ο μόνος τομέας μέσω του οποίου μπορεί να αποκομίσει πολιτικά κέρδη.

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Ο Μητσοτάκης «πετούσε» και οργάνωνε τηλε-διασκέψεις με άλλους «επιτυχημένους» πρωθυπουργούς. Οι λόγοι που η χώρα μας είχε πολύ λίγα θύματα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήταν καθαρά συγκυριακοί και τους έχουμε εξηγήσει επαρκώς (πολύ χαμηλή αρχική έκθεση της χώρας μας στον κοροναϊό, η οποία ανακόπηκε από το μισο-λοκντάουν που εφαρμόστηκε όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες). Θυμίζουμε ότι στο πρώτο κύμα πολύ λίγα θύματα είχαν και οι βαλκανικές χώρες που σήμερα σαρώνονται από την πανδημία.

Οταν ο Μητσοτάκης αποφάσισε ν’ ανοίξει διάπλατα τα σύνορα στον τουρισμό, το καλοκαίρι του 2020, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφερε την παραμικρή αντίρρηση. Δεν εξέφρασε καμιά επιφύλαξη. Οταν ξέσπασε το δεύτερο κύμα και μετά «μας πήρε και μας σήκωσε», καθώς τα επόμενα κύματα ήρθαν κολλητά το ένα στο άλλο (με μικρές περιόδους ύφεσης ανάμεσά τους), ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να ψελλίζει κάποια λόγια κριτικής, που αφορούσαν περισσότερο την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ παρά την ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων ανάσχεσης της πανδημίας. Ακούσατε ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά καθολικό λοκντάουν; Ακούσατε ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να απαιτεί να κλείσουν και οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις της βιομηχανίας, του χοντρεμπόριου, των αποθηκών, των υπηρεσιών; Ακούσατε ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να χτυπάει καμπανάκι κινδύνου για το «απόλυτο άνοιγμα» του τουρισμού, εσωτερικού και εξωτερικού, το καλοκαίρι του 2021;

Το κυριότερο: ακούσατε ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι λέει ψέματα για τον εμβολιασμό ή να προειδοποιεί ότι ο εμβολιασμός στις μεγάλες ηλικίες είναι σε οικτρά ποσοστά κι αυτό θα το πληρώσουμε; Εδώ τον Πολάκη δεν τόλμησε να βάλει στη θέση του, που έκανε επί μήνες αντιεμβολιαστική προπαγάνδα επικαλούμενος και την ιδιότητα του γιατρού.

Τώρα, βλέποντας τον Μητσοτάκη πραγματικά στριμωγμένο στα σκοινιά, καθώς βάλλεται και από εκείνους που δεν μπορούν να ανεχτούν τόσους νεκρούς κάθε μέρα και από εκείνους που δε θέλουν να «ξανακλείσουμε» με τίποτα, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ανεβάσει τους τόνους. Με τι στόχο; Οχι την ανάσχεση της πανδημίας, αλλά την αποκόμιση πολιτικής υπεραξίας. Σ’ αυτό βαραίνει και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για εκλογές μέσα στο 2022, που θα κάνει ο Μητσοτάκης. Οι Τσιπραίοι, όπως εκμυστηρεύονται σε φιλικούς δημοσιογράφους, το θεωρούν δεδομένο.

Αμα δεν μπορείτε, να φύγετε, ν’ αναλάβουμε εμείς, να σώσουμε ζωές, λέει ο Τσίπρας. Η κυβέρνηση με δύο τρόπους μπορεί να φύγει.

Ο ένας είναι οι εκλογές, τις οποίες όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, φρονίμως ποιών, δεν τις ζητάει. Η ισχυρή προπαγάνδα του Μητσοτάκη θα κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για εγκληματική ανευθυνότητα. Ασε που δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε τις εκλογές αν γίνονταν τώρα, ακόμα και σε συνθήκες πολιτικής κρίσης.

Ο δεύτερος τρόπος με τον οποίο μπορεί να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια επανάληψη του Νοέμβρη του 2011. Τότε ο Γιωργάκης Παπανδρέου «κλάταρε» και παρέδωσε την εξουσία σε μια συμμαχική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, με πρωθυπουργό τον τραπεζίτη Παπαδήμο, πρώην υποδιοικητή της ΕΚΤ. Αυτό επιβλήθηκε στον Παπανδρέου από το δίδυμο Μέρκελ-Σαρκοζί, αλλά και από ισχυρούς παράγοντες της ελληνικής κεφαλαιοκρατίας. Επιβλήθηκε και στον Σαμαρά, που ήθελε να μείνει εκτός κυβέρνησης, για να κάνει πολιτική σπέκουλα με τα «Ζάππεια» και να διεκδικήσει καθαρή νίκη στις επόμενες εκλογές.

Ζητά κάτι τέτοιο σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν το ακούσαμε ποτέ. Ακούσαμε μόνο κάποια στιγμή αίτημα για υπουργό Υγείας «κοινής αποδοχής» (ο Τσίπρας πρότεινε την Λινού).

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε κυβέρνηση συνεργασίας για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, θα έπρεπε να είναι έτοιμος να υποστεί το πολιτικό κόστος (όπως το υπέστη ο Σαμαράς το 2012). Βέβαια, ο Μητσοτάκης δε θα δεχόταν σήμερα μια τέτοια πρόταση (γιατί ο ίδιος θα έπρεπε να βγει σε πολιτική συνταξιοδότηση, όπως ο Γιωργάκης το 2011), οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα την έκανε εκ του ασφαλούς. Αν αύριο, όμως, δημιουργούνταν συνθήκες πολιτικής κρίσης, που θα απαιτούσαν το σχηματισμό μιας τέτοιας κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε δεσμευτεί προκαταβολικά για συμμετοχή. Το αποτέλεσμα θα ήταν να μοιραστεί το πολιτικό κόστος με τη ΝΔ (γιατί όλοι ξέρουν ότι θα συνεχιστεί η ίδια εγκληματική πολιτική).

Από την άλλη, κόμμα που ζητά συγκυβέρνηση επικαλούμενο την ανάγκη της αντιμετώπισης μιας κρίσης (υγειονομικής εν προκειμένω), θα πρέπει να καταθέσει κι ένα πρόγραμμα, ένα σύνολο μέτρων που πρέπει να παρθούν, για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Η πανδημική κρίση δεν σηκώνει ημίμετρα. Πρέπει να παρθούν ριζικά μέτρα που θα πλήξουν και την κεφαλαιοκρατία και τα δημόσια οικονομικά. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το θέλει αυτό.

Ούτε εκλογές ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε συγκυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Πολιτική σπέκουλα κάνει, για να φθείρει τη ΝΔ και να μπορέσει να τη νικήσει στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές.

Π.Γ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑπαιτείται μαχητική ταξική παρέμβαση στη διαχείριση της πανδημίας
Επόμενο άρθρο «Πανδημία» διασωληνώσεων εκτός ΜΕΘ

Σχετικά Αρθρα

Ο Μπεν Γκβιρ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου

Βαθύ Κόκκινο 1 Ιούν 2026, 09:04

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

Βαθύ Κόκκινο 10 Απρ 2026, 13:45

Πρόστυχη εξίσωση ενός καπιταλιστικού εγκλήματος με ένα τροχαίο δυστύχημα

Βαθύ Κόκκινο 28 Ιαν 2026, 13:03

Ο Θεοδωρόπουλος και η απελπισία του παραδοσιακού φιλοσιωνισμού

Βαθύ Κόκκινο 26 Ιαν 2026, 10:24

Λέιλα Χάλεντ: «7th of October was a must»

«Η 7η Οκτώβρη έπρεπε να γίνει»

Βαθύ Κόκκινο 2 Φεβ 2025, 11:38

Η εργαλειοποίηση του πιο άθλιου εθνικισμού

Βαθύ Κόκκινο 2 Σεπ 2023, 00:03
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Πονάνε, ωρέ Μπριζίτ, τα παλικάρια;

18 Ιούν 2026, 14:53
Διεθνή

Ο αποκαλυπτικός θρήνος ενός συνεπούς σιωνιστή

18 Ιούν 2026, 13:54
Διεθνή

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Πεζεσκιάν και Τραμπ υπέγραψαν από απόσταση το Μνημόνιο Κατανόησης

18 Ιούν 2026, 12:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούνη

18 Ιούν 2026, 00:01
Οικονομία

PosoKaneiToDoulema?

17 Ιούν 2026, 22:19
Διεθνή

«Το Ισραήλ είναι πιο αδύναμο»: To ισραηλινό πολιτικο προσωπικό αντιδρά οργισμένα στη συμφωνία ειρήνης ΗΠΑ–Ιράν

17 Ιούν 2026, 20:39
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια μεταμφιέστηκαν σε βαρυπενθούσες χήρες

17 Ιούν 2026, 13:58
Διεθνή

Νew York Times: Το τζογάρισμα του Τραμπ με το Ιράν καταλήγει σε ταπεινωτική ήττα

17 Ιούν 2026, 11:44
Καταστολή

Αρειος Πάγος για αποφυλάκιση Γιωτόπουλου: Με καθαρά μοναρχοφασιστική λογική

17 Ιούν 2026, 09:35
Παιδεία

Το 45% των εκπαιδευτικών ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τις εργασιακές γαλέρες των ιδιωτικών σχολείων για το δημόσιο σχολείο

Κόλαφος για τους σχολάρχες και τους αστογραφειοκράτες της ΟΙΕΛΕ

17 Ιούν 2026, 08:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούνη

17 Ιούν 2026, 00:01
Υγεία

«Το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών» χρωστάει στους εργαζόμενους του Αττικόν 68.000 μέρες κανονικής άδειας και 10.000 ρεπό!

16 Ιούν 2026, 22:23
Διεθνή

Αραγτσί: Χωρίς την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τα εδάφη που κατέλαβαν κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου, δεν θα θεωρείται πλήρης τερματισμός του πολέμου

16 Ιούν 2026, 20:43
Πολιτική

Ποιος και γιατί φοβάται την Παρασκευή Τυχεροπούλου και την αποκλείει από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»;

Εντελώς ξεδιάντροπα, με φωτογραφική διάταξη, ο Πιτσιλής στέλνει στη «βαθιά κατάψυξη» την υπάλληλο που πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των παράνομων επιδοτήσεων

16 Ιούν 2026, 18:59
Παιδεία

Εν κρυπτώ προωθείται η ίδρυση ξενόγλωσσων προπτυχιακών με δίδακτρα

Καταγγελία του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ

16 Ιούν 2026, 17:46
Διεθνή

Ηραν τον ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

16 Ιούν 2026, 13:44
Διεθνή

Ο Αούν προσπάθησε να κρύψει ότι ο Αραγτσί του τηλεφώνησε το βράδυ της Κυριακής και τον ενημέρωσε για τη συμφωνία

16 Ιούν 2026, 13:11
Διεθνή

Η Χεζμπολά απάντησε με «φωτιά» στα νταηλίκια των σιωναζιστών

16 Ιούν 2026, 12:29
Καταστολή

Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι…

Ο Αρειος Πάγος υλοποίησε την αμερικάνικη διαταγή και ξαναέστειλε τον Αλ. Γιωτόπουλο στη φυλακή

16 Ιούν 2026, 11:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούνη

16 Ιούν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούνη

Σεϋχέλλες: Εθνική εορτή.

1925: 29 χώρες υπογράφουν το πρωτόκολλο της Γενεύης που απαγορεύει τη χρήση δηλητηριωδών αερίων στον πόλεμο.

1946: Δημοσιεύεται το γ’ ψήφισμα που νομιμοποιεί τις εκτελέσεις κομμουνιστών.

1946: Ιδρύεται το ΝΑΤΟ.

1988: Αποτυχημένη απόπειρα κατά του τούρκου πρωθυπουργού Τουργκούτ Οζάλ.

1999: Η ρωσική Δούμα ψηφίζει νομοσχέδιο με το οποίο χορηγείται αμνηστία σε 94.000 φυλακισμένους.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στα πολιτικά και διπλωματικά πηγαδάκια των Βρυξελλών και του Παρισιού σχολιάστηκε έντονα ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βλέπει στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup έναν πολύτιμο και σταθερό σύμμαχο για τη νέα βιομηχανική πολιτική της Ευρώπης. Η Γαλλία πιέζει συστηματικά για τη δημιουργία κοινών χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινού ευρωπαϊκού δανεισμού στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και η Αθήνα ευθυγραμμίζεται πλήρως με αυτήν τη στρατηγική επιλογή. Η συνάντηση αυτή στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς αποδεικνύει ότι οι δύο χώρες χτίζουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στις δημοσιονομικές αγκυλώσεις του Βορρά, διεκδικώντας μεγαλύτερη ευελιξία και γενναίες επενδύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάμε για την απόλυτη ταύτιση απόψεων.

Political

(Ο ίδιος ο εκδότης της Political υπογράφει το παραπάνω σχόλιο. Μιλάμε μας έφυγε το σαγώνι. Δεν φανταζόμασταν ότι οι παραμυθάδες θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρις εκεί. Ο Μακρόν περίπου εκλιπαρεί τη συμμαχία του Πιερρακάκη! Η Γαλλία του Μακρόν συμμαχεί με την Ελλάδα του Μητσοτάκη για να κάμψουν τη δημοσιονομική πειθαρχία του Βερολίνου! Κι όλα αυτά επειδή ο Πιερρακάκης είχε μια συνάντηση με τον προσωπάρχη του Ελιζέ και πέρασε κι ο Μακρόν να πει μια καλημέρα στα όρθια, αποτυπωμένη σε μια στραβοχυμένη φωτογραφία τραβηγμένη με κινητό. Ισα-ίσα για να αποκαλυφτεί το επαρχιώτικο κόμπλεξ του «βουτυρομπεμπέ». Η τελευταία φορά που είχαμε ακούσει παρόμοια αφηγήματα ήταν την περίοδο της μεγάλης κρίσης και των Μνημονίων. Τότε έλεγαν πως η Γαλλία του Ολάντ και η Ελλάδα του ΓΑΠ, του Σαμαρά, του Τσίπρα πιέζουν το γερμανικό δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε να συμφωνήσει στην έκδοση ευρωομολόγων. Τα οποία, ως γνωστόν, δεν εκδόθηκαν ποτέ. Ούτε διαταράχτηκε ο γερμανογαλλικός άξονας. Αλλά τότε έδιναν τον πρώτο λόγο στο Ολάντ. Κρέμονταν από τα «καλαμπαλίκια» του γάλλου προέδρου μπας και καταφέρει να πετύχει την έκδοση ευρωομολόγων. Τώρα το τερμάτισαν. Τώρα ισχυρίζονται ότι ο γάλλος πρόεδρος κρέμεται από τα «καλαμπαλίκια» του Πιερρακάκη και τον θέλει οπωσδήποτε σύμμαχο για να κάνει πίσω η Γερμανία του Μερτς! Τη ζημιά την έκανε ο Τραμπ. Από τότε που ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας άρχισε να γράφει τα πιο μεγάλα «φίδια», θεωρούν πως μπορούν όλοι τους να κάνουν το ίδιο. Μόνο που εδώ οι rednecks είναι πολύ λίγοι…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo