Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback
  • Σαν σήμερα 4 Ιούλη
  • Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας
  • Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας
  • Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία
  • Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Βαθύ Κόκκινο»Απλώς πολιτική σπέκουλα
Βαθύ Κόκκινο

Απλώς πολιτική σπέκουλα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Νοέ 2021, 00:03

Δεν ήταν δήλωση της στιγμής, στο πόδι, ήταν δήλωση προετοιμασμένη (γι’ αυτό και την έκαναν σημαία τα συριζομέσα). Αλλωστε, ο Τσίπρας την έκανε δυο φορές τη δήλωση. «Αν δεν μπορούν, ήρθε η ώρα να φύγουν το συντομότερο δυνατό», είπε από τη Χαλκίδα. Και από τη Θεσσαλονίκη, όπου έκανε επίσκεψη-αστραπή-σόου στο «Ιπποκράτειο», την επανέλαβε… βελτιωμένη: «Αν δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία ο κ. Μητσοτάκης να αποχωρήσει για να σώσουμε όσους μπορούμε». Το ίδιο έγραψε και στο Twitter.

Τα παπαγαλάκια του μεγάρου Μαξίμου εντόπισαν αμέσως την απουσία της λέξης «εκλογές». Κι άρχισαν το δικό τους παιχνίδι: «Ο Τσίπρας δεν τολμά να ζητήσει εκλογές, γιατί ξέρει ότι θα τις χάσει».

Το «μασάζ» από τους ανθρώπους του Τσίπρα στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ Κουμουνδούρου περιλάμβανε «διευκρινίσεις» του τύπου: «δεν μπορούμε να διατυπώσουμε αίτημα εκλογών σε συνθήκες πανδημίας», παρά ταύτα «δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από τις εκλογές για να φύγει μια ανίκανη κυβέρνηση», όμως «το αίτημα αυτό θα το προβάλει η ίδια η κοινωνία, δεν είναι δουλειά της αντιπολίτευσης να στήσει κάλπες». Καθαρή μπουρδολογία.

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει τακτική έναντι της κυβέρνησης στο ζήτημα της πανδημίας. Αποφάσισε ότι είναι ο μόνος τομέας μέσω του οποίου μπορεί να αποκομίσει πολιτικά κέρδη.

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Ο Μητσοτάκης «πετούσε» και οργάνωνε τηλε-διασκέψεις με άλλους «επιτυχημένους» πρωθυπουργούς. Οι λόγοι που η χώρα μας είχε πολύ λίγα θύματα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήταν καθαρά συγκυριακοί και τους έχουμε εξηγήσει επαρκώς (πολύ χαμηλή αρχική έκθεση της χώρας μας στον κοροναϊό, η οποία ανακόπηκε από το μισο-λοκντάουν που εφαρμόστηκε όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες). Θυμίζουμε ότι στο πρώτο κύμα πολύ λίγα θύματα είχαν και οι βαλκανικές χώρες που σήμερα σαρώνονται από την πανδημία.

Οταν ο Μητσοτάκης αποφάσισε ν’ ανοίξει διάπλατα τα σύνορα στον τουρισμό, το καλοκαίρι του 2020, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφερε την παραμικρή αντίρρηση. Δεν εξέφρασε καμιά επιφύλαξη. Οταν ξέσπασε το δεύτερο κύμα και μετά «μας πήρε και μας σήκωσε», καθώς τα επόμενα κύματα ήρθαν κολλητά το ένα στο άλλο (με μικρές περιόδους ύφεσης ανάμεσά τους), ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να ψελλίζει κάποια λόγια κριτικής, που αφορούσαν περισσότερο την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ παρά την ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων ανάσχεσης της πανδημίας. Ακούσατε ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά καθολικό λοκντάουν; Ακούσατε ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να απαιτεί να κλείσουν και οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις της βιομηχανίας, του χοντρεμπόριου, των αποθηκών, των υπηρεσιών; Ακούσατε ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να χτυπάει καμπανάκι κινδύνου για το «απόλυτο άνοιγμα» του τουρισμού, εσωτερικού και εξωτερικού, το καλοκαίρι του 2021;

Το κυριότερο: ακούσατε ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι λέει ψέματα για τον εμβολιασμό ή να προειδοποιεί ότι ο εμβολιασμός στις μεγάλες ηλικίες είναι σε οικτρά ποσοστά κι αυτό θα το πληρώσουμε; Εδώ τον Πολάκη δεν τόλμησε να βάλει στη θέση του, που έκανε επί μήνες αντιεμβολιαστική προπαγάνδα επικαλούμενος και την ιδιότητα του γιατρού.

Τώρα, βλέποντας τον Μητσοτάκη πραγματικά στριμωγμένο στα σκοινιά, καθώς βάλλεται και από εκείνους που δεν μπορούν να ανεχτούν τόσους νεκρούς κάθε μέρα και από εκείνους που δε θέλουν να «ξανακλείσουμε» με τίποτα, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ανεβάσει τους τόνους. Με τι στόχο; Οχι την ανάσχεση της πανδημίας, αλλά την αποκόμιση πολιτικής υπεραξίας. Σ’ αυτό βαραίνει και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για εκλογές μέσα στο 2022, που θα κάνει ο Μητσοτάκης. Οι Τσιπραίοι, όπως εκμυστηρεύονται σε φιλικούς δημοσιογράφους, το θεωρούν δεδομένο.

Αμα δεν μπορείτε, να φύγετε, ν’ αναλάβουμε εμείς, να σώσουμε ζωές, λέει ο Τσίπρας. Η κυβέρνηση με δύο τρόπους μπορεί να φύγει.

Ο ένας είναι οι εκλογές, τις οποίες όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, φρονίμως ποιών, δεν τις ζητάει. Η ισχυρή προπαγάνδα του Μητσοτάκη θα κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για εγκληματική ανευθυνότητα. Ασε που δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε τις εκλογές αν γίνονταν τώρα, ακόμα και σε συνθήκες πολιτικής κρίσης.

Ο δεύτερος τρόπος με τον οποίο μπορεί να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια επανάληψη του Νοέμβρη του 2011. Τότε ο Γιωργάκης Παπανδρέου «κλάταρε» και παρέδωσε την εξουσία σε μια συμμαχική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, με πρωθυπουργό τον τραπεζίτη Παπαδήμο, πρώην υποδιοικητή της ΕΚΤ. Αυτό επιβλήθηκε στον Παπανδρέου από το δίδυμο Μέρκελ-Σαρκοζί, αλλά και από ισχυρούς παράγοντες της ελληνικής κεφαλαιοκρατίας. Επιβλήθηκε και στον Σαμαρά, που ήθελε να μείνει εκτός κυβέρνησης, για να κάνει πολιτική σπέκουλα με τα «Ζάππεια» και να διεκδικήσει καθαρή νίκη στις επόμενες εκλογές.

Ζητά κάτι τέτοιο σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν το ακούσαμε ποτέ. Ακούσαμε μόνο κάποια στιγμή αίτημα για υπουργό Υγείας «κοινής αποδοχής» (ο Τσίπρας πρότεινε την Λινού).

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε κυβέρνηση συνεργασίας για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, θα έπρεπε να είναι έτοιμος να υποστεί το πολιτικό κόστος (όπως το υπέστη ο Σαμαράς το 2012). Βέβαια, ο Μητσοτάκης δε θα δεχόταν σήμερα μια τέτοια πρόταση (γιατί ο ίδιος θα έπρεπε να βγει σε πολιτική συνταξιοδότηση, όπως ο Γιωργάκης το 2011), οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα την έκανε εκ του ασφαλούς. Αν αύριο, όμως, δημιουργούνταν συνθήκες πολιτικής κρίσης, που θα απαιτούσαν το σχηματισμό μιας τέτοιας κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε δεσμευτεί προκαταβολικά για συμμετοχή. Το αποτέλεσμα θα ήταν να μοιραστεί το πολιτικό κόστος με τη ΝΔ (γιατί όλοι ξέρουν ότι θα συνεχιστεί η ίδια εγκληματική πολιτική).

Από την άλλη, κόμμα που ζητά συγκυβέρνηση επικαλούμενο την ανάγκη της αντιμετώπισης μιας κρίσης (υγειονομικής εν προκειμένω), θα πρέπει να καταθέσει κι ένα πρόγραμμα, ένα σύνολο μέτρων που πρέπει να παρθούν, για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Η πανδημική κρίση δεν σηκώνει ημίμετρα. Πρέπει να παρθούν ριζικά μέτρα που θα πλήξουν και την κεφαλαιοκρατία και τα δημόσια οικονομικά. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το θέλει αυτό.

Ούτε εκλογές ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε συγκυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Πολιτική σπέκουλα κάνει, για να φθείρει τη ΝΔ και να μπορέσει να τη νικήσει στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές.

Π.Γ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑπαιτείται μαχητική ταξική παρέμβαση στη διαχείριση της πανδημίας
Επόμενο άρθρο «Πανδημία» διασωληνώσεων εκτός ΜΕΘ

Σχετικά Αρθρα

Λέιλα Χάλεντ: «7th of October was a must»

«Η 7η Οκτώβρη έπρεπε να γίνει»

Βαθύ Κόκκινο 2 Φεβ 2025, 11:38

Η εργαλειοποίηση του πιο άθλιου εθνικισμού

Βαθύ Κόκκινο 2 Σεπ 2023, 00:03

Το σύνδρομο της εξουσιολαγνείας

Βαθύ Κόκκινο 27 Μάι 2023, 11:01

Μας θέλουν πάμπτωχους και… γελαστούς

Βαθύ Κόκκινο 9 Απρ 2023, 10:36

Η ουσία της αστικής δημοκρατίας από στόματος Μακρόν

Βαθύ Κόκκινο 25 Μαρ 2023, 00:02

Ποιο εθνικό πένθος;

Βαθύ Κόκκινο 19 Μαρ 2023, 08:09
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Διεθνή

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

2 Ιούλ 2025, 13:36
Η παπάρα

Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του

2 Ιούλ 2025, 12:01
Κόντρες

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

2 Ιούλ 2025, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εργατικά

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

1 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Κόντρες

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

1 Ιούλ 2025, 13:41
Πολιτισμός

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

1 Ιούλ 2025, 09:59
Διεθνή

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

1 Ιούλ 2025, 08:42
Διεθνή

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

1 Ιούλ 2025, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

ΗΠΑ: Ημέρα Ανεξαρτησίας.

Ιταλία: Ημέρα Garibaldi (1807).

Φιλιππίνες: Ημέρα φιλιππινοαμερικανικής φιλίας (1946).

1848: Εκδίδεται το “Κομμουνιστικό Μανιφέστο“.

1948: Η Γιουγκοσλαβία αποβάλλεται από την Κομινφόρμ.

1958: Επαναστατική εξέγερση στο Ιράκ, εκτελούνται ο βασιλιάς Φεϊζάλ Β’, ο πρωθυπουργός Νουρί Ες Σαΐντ και ο πρίγκιπας διάδοχος.

1982: Αυτοκτονεί ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας Σιλβέστερ Γκουθμάν Φερνάντες.

1994: Εκτελείται ο σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα Ομέρ Σιπαχίογλου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo