Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο Δήμος Ηράκλειου Αττικής σε ρόλο Μεγάλου Αδερφού
  • Σαμποτάρουν προκλητικά την είσοδο βοήθειας στη Γάζα οι σιωναζιστές
  • Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη
  • Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς: Τιμούμε τους μάρτυρες από την ηγεσία μας
  • Ιδιώνυμο αδίκημα η διαδήλωση στο Σύνταγμα
  • Kαρανικομπουμπουκίαση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Βαθύ Κόκκινο»Η θερινή σύναξις των «ψεκασμένων»
Βαθύ Κόκκινο

Η θερινή σύναξις των «ψεκασμένων»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Ιούλ 2021, 00:03

Ακούσαμε φόβο: «Ηταν πολλοί οι ψεκασμένοι στο Σύνταγμα». Ψυχραιμία, σύντροφοι. Οταν πρόκειται «για του Χριστού την πίστη την αγία», μαζεύονται τόσοι, συχνά και περισσότεροι. Οταν, ας πούμε, τους καλούσε ο Χρυσόδουλος για τις ταυτότητες, ήταν πάρα πολλοί, μιλιούνια, ακρίδες.

Δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα το σημαντικό, όμως, στο σύνολο του ελληνικού λαού. Ούτε μεταξύ των θρησκευόμενων ανθρώπων. Ολοι μας έχουμε θρησκευόμενους στο περιβάλλον μας και ξέρουμε ότι δε θεωρούν ότι μας ψεκάζουν (στην προτελευταία κυβέρνηση Τσίπρα το θεωρούσαν αυτό, για να μην ξεχνιόμαστε), ενώ έσπευσαν να εμβολιαστούν, ενίοτε με το φόβο του άγνωστου, αλλά με τη βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να βγάλουν ουρά αλιγάτορα, ούτε θα τους παρακολουθεί ο Γκέιτς με το τσιπάκι του 666.

Η θρησκεία (όλες οι θρησκείες) είναι μεταφυσική, οι θρησκευόμενοι άνθρωποι όμως δεν είναι απόλυτα ανορθολογιστές. Οπως πηγαίνουν στο γιατρό και όπως παίρνουν τα χάπια τους όταν αρρωσταίνουν, έτσι πήγαν και να εμβολιαστούν. Οι μεγαλύτεροι στην ηλικία από εμάς είδαμε πολλούς ανθρώπους μεγάλης ηλικίας δίπλα μας, όταν πήγαμε να εμβιολιαστούμε, και σίγουρα όλοι αυτοί δεν ήταν άθεοι σαν και του λόγου μας.

Απόλυτα ανορθολογιστές είναι οι φανατικοί, οι ζηλωτές, οι απόλυτα εξαρτημένοι από διάφορους «πνευματικούς», οι ενταγμένοι στις παρεκκλησιαστικές οργανώσεις, οι έχοντες στενές επαφές με κάθε είδους μοναστήρια, επίσημα και παλαιοημερολογίτικα. Αυτοί μαζεύτηκαν να διαδηλώσουν ενάντια στον εμβολιασμό. Τους αναγνωρίζεις από το μάτι που γυαλίζει από την έξαψη, από τον ξύλινο σταυρό ή τη γαλανόλευκη που κραδαίνουν.

Ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ-υπουργός του Μητσοτάκη χαρακτήρισε γραφικούς και ανορθολογιστές τους αντιεμβολιαστές και για τις συγκεντρώσεις τους είπε πως είναι οι «αγανακτισμένοι» του 2010-2011 και οι οπαδοί του «όχι» στο δημοψήφισμα του 2015! Η προβοκάτσια είναι σφηνωμένη στο DNA των ακροδεξιών. Τι να πει, ότι μαζί τους διαδήλωνε ότι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική»; Δεν τον συμφέρει.

Οπως δεν συμφέρει το δεσποταριάτο να τα βάλει με ένα τμήμα της πελατείας του, που είναι οι ζηλωτές. Είδαμε πόσο προσεχτικά διατύπωσε την… προτροπή για εμβολιασμό η ΔΙΣ. Φροντίζοντας πρώτα να μιλήσει για «ελεύθερη επιλογή», ώστε να μην κακοκαρδίσει τους ζηλωτές (ο πελάτης έχει πάντα δίκιο).

Η ζημιά που έχει κάνει το ιερατείο στους ηλικιωμένους πρέπει να είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τον αριθμό αυτών που μαζεύτηκαν να διαδηλώσουν «με το μάτι γαρίδα». Κι αυτή η ζημιά ήρθε να προστεθεί στην αδιαφορία του κράτους (τα έχουμε γράψει αναλυτικά αυτά), αλλά και στην αδιαφορία του οικογενειακού περιβάλλοντος (εμείς δε διστάζουμε να μιλήσουμε για την ατομική ευθύνη εκεί που υπάρχει), με αποτέλεσμα ο εμβολιασμός στις μεγάλες ηλικίες να είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο (φάνηκε αυτό από το μεγάλο αριθμό θανάτων στο τρίτο κύμα της πανδημίας) και να βρισκόμαστε μπροστά στη μακάβρια προοπτική νέων εκατομβών νεκρών τους επόμενους μήνες.

«Στη συγκέντρωση πήγαν και οι δικοί μας ψεκασμένοι», μας έλεγε με θλίψη προχθές ένας νεαρός αναρχικός φίλος. Πράγματι, κάτι τυπάκια με βαρύγδουπα ονόματα και ακόμα πιο βαρύγδουπες παπάρες (τις οποίες θεωρούν ως… απαύγασμα φιλοσοφικής σοφίας) έφτασαν στο σημείο να καλέσουν στην ίδια διαδήλωση με τους κάθε είδους ψεκασμένους, ακροδεξιούς, καμουφλαρισμένους χρυσαυγίτες, θεούσους και θεούσες και όλο το κακό συναπάντημα. Η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος. Κι αυτά τα τυπάκια έχουν πιάσει πάτο εδώ και καιρό. Δεν είναι «δικοί μας» (υπό οποιαδήποτε έννοια). Απαξιούμε ν’ αναφέρουμε τ’ όνομά τους, ούτε το σάλιο μας δε χαραμίζουμε για μια χούφτα ιδεολογικά σαλταρισμένους που κατάντησαν να κάνουν συντροφιά με το συρφετό του ανορθολογισμού, της θρησκοληψίας και του εθνικοφασισμού.

Αντίθετα, πρέπει να πούμε ότι ο ευρύτερος αντικαπιταλιστικός χώρος, παρά τις παλινωδίες του στη διάρκεια της πανδημίας, παρά την αδυναμία του να διακρίνει ανάμεσα στην κατασταλτική πολιτική του αστικού κράτους και στα αναγκαία μέτρα προστασίας από τη διασπορά του ιού, παρά το μπλέξιμό του στις «λόξες» της βιοπολιτικής, στο ζήτημα του εμβολιασμού επέδειξε στάση προοδευτική, καταφέρνοντας να διακρίνει -σε γενικές γραμμές- ανάμεσα στο επιστημονικό επίτευγμα που λέγεται εμβόλιο και στην καπιταλιστική ιδιοποίηση της παραγωγής και διανομής του.

Ο ευρύτερος αντικαπιταλιστικός χώρος, ξεκινώντας από τους οπαδούς του ΚΚΕ (και του «παραδοσιακού» ΣΥΡΙΖΑ ακόμη) και φτάνοντας μέχρι τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο, συνέχισε μια μακρά ιστορική παράδοση που θέλει τους ανθρώπους που οραματίζονται μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο να είναι αντίθετοι σε κάθε μορφή ανορθολογισμού και να ξέρουν να εκτιμούν τα επιτεύγματα της επιστήμης, εν πλήρη συνειδήσει ότι αυτή (η επιστήμη) αποτελεί μεν κατάκτηση της ανθρωπότητας, όμως η καπιταλιστική ιδιοποίησή της στενεύει τα όριά της.

Οι προοδευτικοί άνθρωποι, οι αριστεροί, οι κομμουνιστές, οι αντιεξουσιαστές, οι αναρχικοί, οφείλουν να σηκώσουν μεγάλο βάρος. Αυτοί πρέπει να πρωτοστατήσουν για να πείσουν τον κοινωνικό τους περίγυρο υπέρ του εμβολιασμού. Χωρίς ελιτισμούς και κούνημα του δαχτύλου, με επιστημονική επιχειρηματολογία, με πειθώ, με σεβασμό στους φόβους και τις ανασφάλειες των ανθρώπων (δεν μιλάμε για τους ψεκασμένους ή για τους ιδεοληπτικούς, αυτοί είναι… ανίατοι), πρέπει να διορθώσουμε την κοινωνική ζημιά που προκάλεσε η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία -προσπαθώντας να κουκουλώσει τις ευθύνες της- επιδίδεται πλέον σε ένα όργιο απειλών, στο οποίο μάλιστα πρωτοστατεί ο ακροδεξιός εσμός της, που ηδονίζεται να απειλεί με άδειες άνευ αποδοχών, απολύσεις και κάθε είδους αποκλεισμούς. Το εμβόλιο είναι δικαίωμα και δε θα το απεμπολήσουμε. Και είναι δικό μας χρέος να τραβήξουμε μπροστά την εργαζόμενη κοινωνία και τη νεολαία της.

Και για να τελειώνουμε με τα ιδεολογήματα, που φορούν το καπέλο του διαφωτισμού και επικαλούνται τα συνταγματικά δικαιώματα: Είναι συνταγματικό σου δικαίωμα να μην εμβολιαστείς. Ομως, το αστικό σύνταγμα είναι πολύ στενό για να περιγράψει τα κοινωνικά δικαιώματα. Εσύ που είσαι υπέρ των ατομικών σου δικαιωμάτων, τι έχεις να πεις για το δικαίωμα της κοινωνίας να αντιμετωπίσει ένα φονικό ιό, που έχει ήδη προκαλέσει ένα τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, χώρια οι κατεστραμμένες υγείες, χώρια η υλική ζημιά;

Εδώ δεν πρόκειται μόνο για το δικαίωμά σου στην αυτοδιάθεση του σώματός σου (που κι αυτό είναι συζητήσιμο από κοινωνική άποψη), δεν είναι το ίδιο με το «φοράω – δε φοράω ζώνη στο αυτοκίνητο ή κράνος στη μηχανή». Εδώ, η κάθε ατομική απόφαση έχει άμεσες κοινωνικές προεκτάσεις. Πάψτε να μιλάτε, λοιπόν, για το συνταγματικά κατοχυρωμένο ατομικό δικαίωμα και πείτε μας για την κοινωνική ευθύνη ενός εκάστου και μιας εκάστης. Μην κρύβεστε υποκριτικά πίσω από το αστικό σύνταγμα, αποκαλύψτε μας ακριβώς τον τρόπο που σκέπτεστε, για να δούμε όλοι και όλες ότι δεν είστε προοδευτικοί υπερασπιστές του αστικού διαφωτισμού, αλλά ατομιστές που αδιαφορείτε για την κοινωνία.

Π.Γ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροTέταρτο κύμα: ή θα αντισταθούμε ή θα μετρήσουμε νέες εκατόμβες νεκρών
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 18 Ιούλη

Σχετικά Αρθρα

Λέιλα Χάλεντ: «7th of October was a must»

«Η 7η Οκτώβρη έπρεπε να γίνει»

Βαθύ Κόκκινο 2 Φεβ 2025, 11:38

Η εργαλειοποίηση του πιο άθλιου εθνικισμού

Βαθύ Κόκκινο 2 Σεπ 2023, 00:03

Το σύνδρομο της εξουσιολαγνείας

Βαθύ Κόκκινο 27 Μάι 2023, 11:01

Μας θέλουν πάμπτωχους και… γελαστούς

Βαθύ Κόκκινο 9 Απρ 2023, 10:36

Η ουσία της αστικής δημοκρατίας από στόματος Μακρόν

Βαθύ Κόκκινο 25 Μαρ 2023, 00:02

Ποιο εθνικό πένθος;

Βαθύ Κόκκινο 19 Μαρ 2023, 08:09
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Ο Δήμος Ηράκλειου Αττικής σε ρόλο Μεγάλου Αδερφού

23 Οκτ 2025, 13:07
Διεθνή

Σαμποτάρουν προκλητικά την είσοδο βοήθειας στη Γάζα οι σιωναζιστές

Mαταιοπονούν: η ενότητα λαού-Αντίστασης δεν σπάει

23 Οκτ 2025, 11:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη

23 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς: Τιμούμε τους μάρτυρες από την ηγεσία μας

22 Οκτ 2025, 20:45
Καταστολή

Ιδιώνυμο αδίκημα η διαδήλωση στο Σύνταγμα

22 Οκτ 2025, 14:50
Κόντρες

Kαρανικομπουμπουκίαση

22 Οκτ 2025, 10:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

22 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Γερό χτύπημα στη δωσιλογική συμμορία του Αμπού Σαμπάμπ

21 Οκτ 2025, 23:04
Διεθνή

Στο τουρκοκυπριακό μόρφωμα κάνει κουμάντο ο Ερντογάν, όχι ο Ερχιουρμάν 

21 Οκτ 2025, 22:13
Υγεία

Αυτό είναι ταβάνι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο!

21 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων έπληξε κρατικό Ινστιτούτο με πρόβατα δύο σπάνιων ελληνικών φυλών!

Της πλάκας τα μέτρα βιοασφάλειας του ΥΠΑΑΤ  

21 Οκτ 2025, 19:51
Κόντρες

Εχει ο Λε-Πα σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ;

21 Οκτ 2025, 11:55
Πολιτική

Παριστάνουν τους νομιμόφρονες οι νεοναζιστές στο δικαστήριο

21 Οκτ 2025, 08:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Νέο φρικτό σιωναζιστικό έγκλημα στη Γάζα (videos)

Βομβαρδισμοί αμάχων με πάνω από 44 νεκρούς, ανάμεσά τους πολλά παιδιά

20 Οκτ 2025, 19:29
Αγροτικά

Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη

20 Οκτ 2025, 09:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2025, 00:01
Υγεία

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

19 Οκτ 2025, 20:17
Ιστορία

«Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»

19 Οκτ 2025, 12:10
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν

Επίσημη καταγγελία από την κυβέρνηση της Γάζας, που ζητά διεθνή έρευνα

19 Οκτ 2025, 10:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη

Ημέρα οικολογικού χρέους.

1906: Σε διαδικασία εκτέλεσης τριών εφήβων αναρχοκομουνιστών στη Ρίγα (κατηγορούμενων για ληστεία), το εκτελεστικό απόσπασμα σκόπιμα κι επανειλημμένα δεν βρίσκει στόχο, οδηγώντας σε νευρική κρίση τον επικεφαλής αξιωματικό.

1931: Ο Αρης Βελουχιώτης μεταφέρεται στη Γαύδο μαζί με άλλους εβδομήντα εξόριστους.

1941: Οι ναζί εκτελούν 135 άντρες στο Μεσόβουνο Κοζάνης.

1949: Ιδρύεται ο ΟΤΕ ως ΑΕ με αποκλειστικό μέτοχο το ελληνικό δημόσιο.

1949: Συλλαμβάνεται στη Θεσσαλονίκη ο Μανώλης Αναγνωστάκης μαζί με άλλους 68 αριστερούς.

1951: Συλλαμβάνεται ο διευθυντής του περιοδικού «Ανταίος» Δημήτρης Μπάτσης.

1953: Απολύονται οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Θεσσαλονίκης και 32 κοινοτήτων.

1967: Πρώτες συλλήψεις (πέντε) μελών της ΔΑ.

1967: Ανακαλύπτεται μέσα στο δικαστικό μέγαρο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξερράγη.

1969: Σύλληψη τριών μελών του ΕΔΚ που ετοιμάζονται να τοποθετήσουν εννιά βόμβες σε ισάριθμες τράπεζες του κέντρου της Αθήνας, εξάρθρωση της οργάνωσης την ίδια μέρα με τη σύλληψη άλλων τεσσάρων.

1974: Συλλαμβάνονται οι πρωτεργάτες της 21ης Απριλίου.

1977: Βόμβα σε super market χουντικού στο Ηράκλειο Κρήτης.

1983: Βομβιστής αυτοκτονίας οδηγεί φορτηγό γεμάτο εκρηκτικά μέσα στην αμερικανική βάση πεζοναυτών στη Βηρυτό, σκοτώνοντας 241 αμερικανούς στρατιώτες. Σχεδόν ταυτόχρονα 58 γάλλοι στρατιώτες σκοτώνονται σε κοντινή δική τους βάση σε άλλη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας.

1998: Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο ανθυπαστυνόμος Κυριάκος Βαντούλης πυροβολεί και σκοτώνει τον δεκαεπτάχρονο γιουγκοσλάβο μαθητή Μάρκο Μπουλάτοβιτς.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo