Eksegersi.gr
Eksegersi.gr

Είναι όλοι συνυπεύθυνοι

0

Αλήθεια, γιατί η κυβέρνηση δε ζήτησε την άσκηση διώξεων κατά του «Βήματος» και της «δημοκρατίας» για διασπορά ψευδών ειδήσεων που δημιουργούν αναστάτωση στο κοινωνικό σύνολο; Aστειευόμαστε φυσικά. Σιγά μη στραφούν ενάντια στην κυριακάτικη του Συγκροτήματος Μαρινάκη και στη μεγαλύτερη δεξιά φυλλάδα (και ας μην τα έχουν καλά με τον εκδότη της).

Αν τα δημοσιεύματα για διπλές λίστες κρουσμάτων και για «μαϊμούδισμα» στοιχείων για τη διασπορά του κοροναϊού, τα οποία υποτίθεται ότι δεν επέτρεψαν στον Τσιόδρα και τους συναδέλφους του να κάνουν έγκαιρα τις σωστές εισηγήσεις στην κυβέρνηση, δεν έβγαιναν σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες αλλά σε εφημερίδες φίλα προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και τα τσιράκια της θα είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο. Μπορεί να είχαμε και μηνύσεις. Τώρα είχαμε τις αναμενόμενες διαψεύσεις (μόνο ο Τσιόδρας δεν μίλησε, μολονότι το όνομά του εμφανιζόταν με έντονα γράμματα στα δημοσιεύματα), σε χαμηλούς τόνους.

Υπήρξε και εισαγγελική παρέμβαση (ξέρουμε πού θα οδηγήσει), κάνει το ντόρο του και ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και ο Περισσός έβγαλε ανακοίνωση: «Ενας μόνο τρόπος υπάρχει για να σταματήσει η αμφισβήτηση για τον τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων κι αυτός είναι η κυβέρνηση, χωρίς καθυστέρηση και με πλήρη διαφάνεια, να ενημερώσει για τα αναλυτικά στοιχεία και για τη διαδικασία που ακολουθείται σχετικά με την ενημέρωση του Εθνικού Μητρώου Ασθενών Covid-19. Επίσης, να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, με βάση την οποία θα έπρεπε να λαμβάνονται και οι πολιτικές αποφάσεις».

Είναι να γελάει κανείς. Στις 30 Νοέμβρη εξέδωσε την ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, από τις 26 Νοέμβρη είχε εκδοθεί η εγκύκλιος διαταγή του γενικού γραμματέα Υγείας και από τις 27 Νοέμβρη είχε σταλεί σε όλα τα νοσοκομεία, που ζητούσε να τηρείται το Μητρώο Ασθενών, που δεν τηρούνταν, και να καταγράφονται τα κρούσματα και από τα rapid test, που δεν καταγράφονταν! Kι αυτοί ζητούν… πλήρη διαφάνεια! Μιλάμε την… τσάκισαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Ποια ενημέρωση για το Εθνικό Μητρώο Ασθενών Covid-19 να δώσει η κυβέρνηση; Αυτή που δεν υπάρχει, γιατί το Μητρώο υπάρχει μόνο στα χαρτιά; Ο μηχανισμός του Περισσού πιάνεται στοιχειωδώς ανενημέρωτος. Επειδή ποτέ δε θέλησε να ενημερωθεί ουσιαστικά, να παρακολουθήσει συστηματικά την πορεία της πανδημίας και να αποκαλύψει τα κυβερνητικά ψέματα. Περιορίζεται σε γενικολογίες, αφήνοντας τα χέρια της κυβέρνησης ελεύθερα για τους εγκληματικούς χειρισμούς της.

Τα ταυτόσημα δημοσιεύματα στις δυο φυλλάδες περί «διπλών βιβλίων», που τα έχει κάνει σημαία ο ΣΥΡΙΖΑ, προετοιμάζουν το έδαφος για αποδιοπομπαίους τράγους, όταν τα πράγματα ζορίσουν κι άλλο για την κυβέρνηση. Θα φταίει ο Αρκουμανέας, θα φταίει ενδεχομένως ο Κικίλιας, δε θα φταίει όμως ο Μητσοτάκης, ούτε ο Τσιόδρας που είναι ο σύμβουλός του.

Οι αναγνώστες της «Κόντρας» ξέρουν πολύ καλά ότι από την αρχή της πανδημίας «φτύνουμε αίμα» για να αποκαλύψουμε τα συνεχή ψέματά τους, είτε αφορούν τα ελάχιστα τεστ που γίνονταν και γίνονται, είτε τα ορφανά κρούσματα, είτε τα ενεργά κρούσματα κτλ. Από τα τέλη Σεπτέμβρη ζητούσαμε λοκντάουν (πραγματικά καθολικό λοκντάουν) κοιτάζοντας την εξέλιξη βασικών δεικτών. Επιβεβαιωθήκαμε πλήρως, αλλά δεν επιχαίρουμε καθόλου γι’ αυτό. Γιατί την καθυστέρηση την πληρώνει με πολύ βαρύ τίμημα ο ελληνικός λαός. Οχι να μας λένε, όμως, ότι τάχα υπήρχαν διπλά κιτάπια κι έτσι ο Τσιόδρας και οι υπόλοιποι της «εθνικής επιτροπής» δεν μπόρεσαν να συστήσουν έγκαιρα στην κυβέρνηση να προχωρήσει σ’ αυτό το «μισο»-λοκντάουν που αναγκάστηκε να εφαρμόσει. Δηλαδή, εμείς βλέπαμε αυτό που έρχεται, αλλά αυτοί, που και ειδικοί είναι και πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία είχαν και έχουν, δεν το έβλεπαν, γιατί τους… κορόιδευε ο Αρκουμανέας;

Είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι στο έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού. Δεν ήταν ο Τσιόδρας που πέταγε στα σκουπίδια έγκυρες επιστημονικές μελέτες, επειδή η κυβέρνηση ήθελε ν’ ανοίξουν τα σχολεία τον Μάη-Ιούνη; Δεν είναι ο Τσιόδρας που θρηνούσε για τα αεροπλάνα που μένουν αραγμένα στο έδαφος και συμφωνούσε για πληρότητα 100%; Δεν ήταν η «εθνική επιτροπή» που συμφώνησε με το άνοιγμα των συνόρων στον τουρισμό, εν γνώσει της ότι δεν υπάρχει μηχανισμός τέστινγκ, οπότε η κατάσταση θα καταστεί σύντομα ανεξέλεγκτη; Δεν ήταν ο Μαγιορκίνης που έκανε εκείνα τα απίθανα γεωμετρικά σχήματα για να υποστηρίξει την επανέναρξη των σχολείων με 25-28 μαθητές ανά τάξη;

Ολοι μαζί δεν καθησύχαζαν τον ελληνικό λαό και τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη, ότι η πανδημία είναι υπό έλεγχο και ότι αρκούν οι μάσκες για να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά; Υπάρχει έστω και μία κυβερνητική απόφαση που να μην την υποστήριξε η «εθνική επιτροπή»; Εμείς βλέπαμε και αποκαλύπταμε ότι ο Χαρδαλιάς λέει ψέματα για τα ενεργά κρούσματα (άλλα στοιχεία έδινε στο worldometer άλλα ανέφερε που και που στις «ενημερώσεις»), οι έμπειροι επιδημιολόγοι δεν το έβλεπαν; Εμείς βλέπαμε ότι τα ορφανά κρούσματα έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις (φτάνοντας το 80% του συνόλου των κρουσμάτων) και αυτοί παρακολουθούσαν ατάραχοι σαν Βούδες τον Χαρδαλιά να λέει ότι όλα τα κρούσματα ιχνηλατούνται και οι επαφές τους απομονώνονται!

Η διαχείριση της πανδημίας έγινε με διαρκή ψέματα, με κριτήριο να μη διασαλευτεί η καπιταλιστική «κανονικότητα» ή να διασαλευτεί όσο γίνεται πιο λίγο. Η διαχείριση της πανδημίας ήταν και εξακολουθεί να είναι ένα διαρκές έγκλημα για το οποίο είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι, κυβέρνηση και «ενσωματωμένοι» επιστήμονες. Λειτούργησαν ως τσιράκια του κεφαλαίου και όχι ως προστάτες της δημόσιας υγείας.

Π.Γ.

Κοινοποίηση: