Eksegersi.gr
Eksegersi.gr

Θυμήθηκαν «ξαφνικά» ότι πρέπει να τηρούν το Μητρώο Ασθενών!

0

Μπορεί να ακούγεται εξωφρενικό, όμως στα τέλη Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη, η κυβέρνηση θυμήθηκε «ξαφνικά» ότι πρέπει να ενημερώνεται το Μητρώο Ασθενών και στέλνει εγκυκλίους στα νοσοκομεία, μέσω των ΥΠΕ! Κατά τα άλλα, κυβέρνηση και «ενσωματωμένοι» επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι, ισχυρίζονται ότι έχουν τόσο καλή επιδημιολογική εικόνα για τη χώρα και έχουν επεξεργαστεί τόσο πρωτοποριακά υπολογιστικά μοντέλα, που τους ζηλεύουν ακόμα και προηγμένες σ’ αυτόν τον τομέα χώρες.

Θα σας γυρίσουμε λίγο πίσω. Στις 16 Μάη, δημοσιεύσαμε άρθρο με τίτλο: Ομολογία Τσιόδρα: Δεν έχουμε στοιχεία για τους ασθενείς που νόσησαν και ανέρρωσαν! Γράφαμε τότε: «Γνωρίζαμε, ότι οι κεντρικοί μηχανισμοί τους είναι μπαχαλοποιημένοι και έτσι δεν κάνουν καμία επιδημιολογική έρευνα, όχι μόνο για τις δομές των μεταναστών και των διάφορων ευπαθών ομάδων, αλλά ούτε και για τους ανθρώπους που επλήγησαν από τον κοροναϊό και στη συνέχεια ανέρρωσαν!».

Παραθέταμε την ομολογία Τσιόδρα, μετά από δημοσιογραφική ερώτηση:

«Ρ. ΜΕΛΑ: Κύριε Τσιόδρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχετε στη διάθεσή σας από το μητρώο ασθενών με COVID-19, οι ασθενείς που έχουν γίνει καλά σε ποια κατάσταση είναι σήμερα; Εχουν παρουσιάσει κάποια νευρολογικά ή άλλα προβλήματα; Ο ιός έχει αφήσει κάποιες βλάβες στον οργανισμό τους; Και αν ναι, ποιες είναι αυτές; Διορθώνονται ή είναι μόνιμες;
Σ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Ναι, δεν έχουμε δεδομένα συστηματικά τα οποία να αφορούν τους ανθρώπους οι οποίοι ανέρρωσαν σχετικά με τις επιπλοκές τους. Υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο αυτή τη στιγμή, μια τεράστια ερευνητική προσπάθεια η οποία θα ξεκινήσει και στην Ελλάδα, να καταγράψουμε αυτούς τους ανθρώπους και να δούμε εάν τους άφησε κάποια υπολείμματα ο ιός, όπως τα υπολείμματα στα οποία αναφέρεται η δημοσιογράφος, τα νευρολογικά υπολείμματα, τα μυοσκελετικά υπολείμματα, καταστάσεις οι οποίες απαιτούν φυσιοθεραπεία, προβλήματα σε άλλα συστήματα του οργανισμού, παραδείγματος χάριν για τη θέση με την οποία αερίζονται οι ασθενείς οι οποίοι διασωληνώνονται στις μονάδες. Εχει υποτεθεί ότι μπορεί να επηρεάσει την οπτική τους οξύτητα.
Θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι το οποίο θα το δούμε στο άμεσο μέλλον με προοπτική παρακολούθηση. Εχει μεγάλη σημασία για τους σοβαρά αρρώστους, παρά για αυτούς που ήταν ελαφρά άρρωστοι και ήταν εκτός νοσοκομείου. Αυτοί θα έχουν πολύ λιγότερα υπολείμματα. Και θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μια συστηματική καταγραφή αυτών των “επιπλοκών“, αλλά και των αδυναμιών που αφήνει σε όλα τα επίπεδα ο ιός, μεταξύ των οποίων βέβαια και το ψυχολογικό και πνευματικό στρες, το οποίο αξιολογείται από ειδική ομάδα ελλήνων επιστημόνων και έχω ήδη δει κάποια δημοσιεύματα.Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να γίνει, είναι νωρίς ακόμα, και θα αφορά κυρίως ασθενείς με σοβαρή νόσο, ασθενείς που διασωληνώθηκαν και νοσηλεύτηκαν στις ΜΕΘ» (η έμφαση δική μας).

Και σχολιάζαμε: «Αφού δεν έχει εικόνα για τους νοσήσαντες από τον κοροναϊό, πώς θα μπορούσε ως τώρα να κάνει συντονισμένα μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων; Γι’ αυτό σκαρφίστηκε το επιχείρημα ότι δήθεν δεν υπάρχουν αξιόπιστα (πιστοποιημένα) τεστ αντισωμάτων! Η αποκαλυπτική αυτή ομολογία από έναν επιστήμονα που δεν υπηρετεί την επιστήμη και τη δημόσια υγεία, αλλά τα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που στοχεύουν στην προώθηση των συμφερόντων της αστικής τάξης, μας επιβάλλει να φωνάξουμε πιο δυνατά: μαζικά και συντονισμένα μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων τώρα».

Το Μητρώο Ασθενών, που έχει καταντήσει σαν το γεφύρι της Αρτας, θεσπίστηκε με ΚΥΑ των υπουργών Υγείας Β. Κικίλια και Επικρατείας Κ. Πιερρακάκη, στις 10 Απρίλη (ΦΕΚ 1298Β/10.4.2020).

Στην ΠΝΠ της 1ης Μάη του 2020, στο εικοστό άρθρο, προέβλεψαν την αναδρομική ενημέρωση του Μητρώου Ασθενών:

  1. Κατά την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου Ασθενών από τον κορωνοϊό COVID-19 επιτρέπεται η ενημέρωσή του, μέσω της αναδρομικής χορήγησης δεδομένων προς την ΗΔΙΚΑ Α.Ε., τα οποία έχουν περιέλθει σε γνώση των χρηστών για σκοπούς ιχνηλάτησης, και αφορούν στο σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
    2. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.), στο πλαίσιο των σκοπών ιχνηλάτησης, δύναται να έχει πρόσβαση στα ακόλουθα δεδομένα αναφορικά με την πορεία έκβασης των νοσηλευομένων: α) είδος κλίνης όπου νοσηλεύεται κάθε ασθενής (ΜΕΘ, ΜΑΦ, απλή) και τυχόν μεταβολές, καθώς και β) έκβαση της νοσηλείας (εξιτήριο λόγω ίασης ή θάνατος)».

Στα μέσα Μάη, όπως είδαμε, ο Τσιόδρας παραδεχόταν ότι δεν είχαν κάνει τίποτα, ότι δεν είχαν ιδέα για τους ασθενείς που νόσησαν με covid-19, αλλά θα το φρόντιζαν άμεσα. Πέρασε ο Μάης, όλο το καλοκαίρι, όλο το φθινόπωρο και στο τέλος του φθινόπωρου θυμήθηκαν «ξαφνικά» ότι υπάρχει κάποιο Μητρώο Ασθενών που πρέπει να ενημερώνεται!

Ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας έστειλε στις 26 Νοέμβρη στους διοικητές των ΥΠΕ (Υγειονομικές Περιφέρειες) το έγγραφο που ακολουθεί:

GG_YGEIAS

 

Η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ μετέφερε την εντολή του υπουργείου στους διοικητές των νοσοκομείων στις 27 Νοέμβρη (φανταζόμαστε ότι το ίδιο έκαναν και οι διοικητές των υπόλοιπων έξι ΥΠΕ):

DIOIK_1_YPE

 

Αν δεν είχαμε τα έγγραφα στα χέρια μας, ίσως κάποιοι να υπέθεταν ότι αυθαιρετούμε, καθοδηγούμενοι από αντικυβερνητικό οίστρο. Ομως τα έγγραφα είναι αυτά και αποτελούν δυο ακόμα αποδείξεις για το εγκληματικό όργιο σε βάρος του ελληνικού λαού από τότε που κηρύχτηκε η πανδημία.

Tώρα, υπό το βάρος της λαϊκής οργής για το έγκλημα, ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους και καθοδηγούν δημοσιεύματα για ευθύνες του ενός και του άλλου κυβερνητικού παράγοντα. Το Μητρώο Ασθενών, πάντως, δεν είναι ευθύνη του Αρκουμανέα, είναι ευθύνη του υπουργείου Υγείας, του Κικίλια και του Κοντοζαμάνη.

Εχουμε γράψει πολλές φορές για το «μαϊμούδισμα» των στοιχείων, είτε αναφέρονταν στα «ορφανά» κρούσματα, που δεν τα παρουσίαζαν ποτέ, είτε αναφέρονταν στα ενεργά κρούσματα, που τα εμφάνιζαν κάμποσες φορές χαμηλότερα από τα πραγματικά (για να καθησυχάζουν τον ελληνικό λαό, την ώρα που η διασπορά του κοροναϊού έπαιρνε εφιαλτικές διαστάσεις), είτε αναφέρονταν στα τεστ, που ποτέ δε γίνονταν με επιστημονικά οργανωμένο τρόπο, ούτε ήταν επαρκή σε αριθμό, είτε αναφέρονταν στην κατάσταση στα νοσοκομεία, στις διεθέσιμες ΜΕΘ και το εξειδικευμένο προσωπικό.

Η επίσημη ομολογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι το Μητρώο Ασθενών, ένας βασικός κρίκος στην αλυσίδα της επιδημιολογικής επιτήρησης, υπάρχει μόνο στα χαρτιά, αποτελεί μόνο μία πλευρά του τεράστιου μπάχαλου στο σύστημα επιδημιολογικής επιτήρησης. Της πλήρους αδιαφορίας τους για την πορεία της πανδημίας. Από τα τέλη Μάη, το μόνο που τους ενδιέφερε είναι πώς θα ανοίξουν τα σύνορα στον τουρισμό, χάριν των κερδών των καπιταλιστών του τουρισμού και των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών. Κι όταν μέσα στον Αύγουστο άρχισε να εμφανίζεται το δεύτερο κύμα (κύμα πανδημίας, όχι σκόρπια κρούσματα), το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να παραμυθιάζουν τον ελληνικό λαό, με στόχο να συνεχιστεί κανονικά η τουριστική σεζόν και το σύνολο της καπιταλιστικής «κανονικότητας».

Αλλη πλευρά αυτού του εγκληματικού μπάχαλου είναι η μη αναγραφή των αποτελεσμάτων των rapid test στη βάση του ΕΟΔΥ. Η γνώμη μας για την αναξιοπιστία των rapid test είναι γνωστή. Ομως δεν πρόκειται γι’ αυτό, αλλά για τη μη καταγραφή κρουσμάτων!

Το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση καμάρωνε ότι έφερε πρώτη στην Ευρώπη τα rapid test αντιγόνου και έκανε δεκάδες χιλιάδες απ’ αυτά. Τα κανάλια έδειχναν εικόνες από κόσμο που περίμενε υπομονετικά στην ουρά για να κάνει ένα rapid test, είτε στην παραλία της Θεσσαλονίκης, είτε στην πλατεία Κυψέλης, είτε σε βορειοελλαδικές πόλεις. Εδιναν καθημερινά και αριθμούς για τα rapid test που βρέθηκαν θετικά.

Αυτά τα αποτελέσματα, όμως, δεν τα κατέγραφαν στη βάση του ΕΟΔΥ. Τα θετικά αποτελέσματα στα rapid test δεν συμπεριλαμβάνονταν στον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοίνωναν καθημερινά! Το ίδιο ισχύει και για τα αποτελέσματα από τα ιδιωτικά εργαστήρια, που έχουν κάνει πολλές χιλιάδες rapid test μέχρι τώρα, είτε σε ανθρώπους που πήγαιναν μόνοι τους να κάνουν τεστ και επέλεγαν το rapid γιατί είναι πιο φτηνό, είτε σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που βρέθηκαν κρούσματα (οι καπιταλιστές επέλεγαν την πιο φτηνή λύση), είτε σε δήμους που συνεργάζονταν με ιδιωτικά μαγαζιά και έκαναν rapid test στο προσωπικό και σε δημότες τους.

Θα τα καταγράφουν, λέει, από τώρα και μετά! Ετσι, ομολογούν ότι μέχρι τώρα μίκρυναν τεχνητά τον αριθμό των ημερήσιων διαγνωσμένων κρουσμάτων, εξαιρώντας τα θετικά αποτελέσματα από τα rapid test, τα οποία κατά τα άλλα εκθείαζαν ως απόλυτα αξιόπιστα!

Κοινοποίηση: