Διολίσθηση προς το «εθνικό μέτωπο»

0

«Η Ελλάδα βρίσκεται έρμαιο των γαιοπολιτικών εξελίξεων χωρίς δική της προσωπικότητα, χωρίς δική της πολιτική, χωρίς να τη ρωτάνε, εφαρμόζουνε πράγματα και το αποτέλεσμα είναι ότι αυτή τη στιγμή στη χώρα μπροστά, στη κυβέρνηση μπροστά, αλλά και στο λαό μας, όλη μας τη χώρα, τίθεται ένα ερώτημα, ένα δίλημμα: έχουμε να επιλέξουμε -βάζω και τον εαυτό μου μέσα, αν και τα έχουμε πει αυτά και τα έχουμε δηλώσει- για το αν θα γίνουμε εγκληματίες πολέμου ή αν θα γίνουμε δεσμοφύλακες».

Δεν ξέρουμε ποια είναι η ακριβής κομματική σχέση του καθηγητή Γιώργου Μαργαρίτη με τον Περισσό, όμως υπήρξε υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος και συμμετέχει ως ομιλητής σε πληθώρα εκδηλώσεών του. Από την αρχή κιόλας της τοποθέτησής του στην πρωϊνή ζώνη του 98.4, στις 3 του Mάρτη, βάζει ένα ψευτοδίλημμα: «εγκληματίες πολέμου ή δεσμοφύλακες». Μ' άλλα λόγια, ή θα τους τσακίσουμε στα σύνορα, στεριανά και θαλάσσια, ή θα τους αφήσουμε να περάσουν και θα τους κλείσουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ο ίδιος, βέβαια, στη συνέχεια της συζήτησης, λέει πως πρέπει να αρνηθούμε «να γίνουμε οι δεσμοφύλακες, οι εγκληματίες. Να το πούμε αυτό, δεν θα γίνουμε.  Γιατί το χειρότερο είναι ότι αν γίνεις ή δεσμοφύλακας ή εγκληματίας, το σίγουρο είναι ότι θα γίνεις φασίστας. Και ήδη βλέπουμε τις ενδείξεις να πολλαπλασιάζονται δεξιά και αριστερά. Με την ενθάρρυνση των κυβερνητικών επιλογών».

Οταν, όμως, παίρνεις ως βάση ένα ψευτοδίλημμα («εγκληματίες πολέμου ή δεσμοφύλακες»), ακόμα κι όταν το αρνείσαι, έχεις ήδη προσχωρήσει στο «εθνικό μέτωπο». Δεν είναι τυχαία η λύση που προτείνει ο Μαργαρίτης: «Ολο το προσφυγικό, όλα τα Δουβλίνα, όλα αυτά τα οποία -όλο αυτό το πλέγμα- έχουνε γίνει ερήμην μου και σε βάρος μου. Ετσι, ερήμην μου και σε βάρος μου. Τα καταγγέλλω και θέλω από την αρχή, να διαμορφώσω, εκβιάζοντας, διαλύοντας, βάζοντας βέτο, κάνοντας φασαρία, όπως κάνει ο Ερντογάν, κάνοντας φασαρία. Αυτό θα ήταν κάτι το ριζοσπαστικό»!

Η… ριζοσπαστική πολιτική αρχίζει και τελειώνει εντός του πλαισίου της ΕΕ. Εκεί φτιάχνονται τα «Δουβλίνα», εκεί θα γίνει η προτεινόμενη φασαρία. Και οι πρόσφυγες; Αυτοί θα πρέπει να περιμένουν να… τελειώσει η φασαρία. Και στο μεταξύ, να τους μακελεύουν στα σύνορα, να τους σπρώχνει προς τα εδώ ο Ερντογάν για να πάρει περισσότερα λεφτά από την ΕΕ, να τους σπρώχνει προς τα πίσω το ελληνικό κράτος, επίσης για να πάρει περισσότερα λεφτά από την ΕΕ.

Για να αντιληφθούμε καλύτερα τη διολίσθηση προς το «εθνικό μέτωπο» θα παραθέσουμε και ένα ακόμα «δίλημμα» που διατύπωσε ο Μαργαρίτης: «Το αποτέλεσμα είναι αυτονόητο, ότι η Ελλάδα ή θα γεμίσει στρατόπεδα -κλειστά ή ανοιχτά, δεν έχει σημασία- ή θα αλλοιωθεί ο πληθυσμός της με δεκάδες χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες ή -σε περίπτωση που θέλει στα σοβαρά να κλείσει σύνορα- θα χρειαστεί ή να πνίξει ή να σκοτώσει κόσμο, αλλιώς δεν κλείνουνε τα σύνορα αεροστεγώς»!

Αυτές δεν είναι προσωπικές απόψεις ενός πανεπιστημιακού. Το μέλος της ΚΕ του Περισσού και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρης Παπατολίδης, σε άρθρο του σε θρακιώτικη ιστοσελίδα παρουσίασε παρόμοιες απόψεις (βλ. https://www.paratiritis-news.gr/article/223117/Gia-tin-katastasi-sta-xersaia-sunora-tou-Ebrou). Θεωρεί «δικαιολογημένη» την «ανησυχία για τη φύλαξη των συνόρων, για την αξιοποίηση των προσφύγων από την Αγκυρα για να δημιουργηθεί αστάθεια στην περιοχή» και απλά δε θέλει τους φασίστες στην εθνοφυλακή (τα αλήστου μνήμης ΤΕΑ). Και δεν παραλείπει να δηλώσει ότι «έχουμε ξεκαθαρίσει χωρίς μισόλογα πως θα υπερασπιστούμε την εδαφική κυριαρχία της χώρας μας, θα απαντήσουμε σε κάθε αμφισβήτηση συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων»!

Π.Γ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: