Ν’ αντισταθούμε στο φασισμό

0

Αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες δεν είναι μόνο μια επιχείρηση βάρβαρης καταστολής προσφύγων και μεταναστών, που προσπαθούν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα για να κατευθυνθούν στην Ευρώπη.
 
Απ' αφορμή το γεγονός ότι το καθεστώς Ερντογάν, για τους δικούς του λόγους, σταμάτησε να περιορίζει τους πρόσφυγες στην τουρκική ενδοχώρα και τους ωθεί στα σύνορα, επικρατεί στη χώρα μας μια υστερία εθνικισμού, ξενοφοβίας και ρατσισμού, μέσω της οποίας επιχειρείται ο μαζικός εκφασισμός της ελληνικής κοινωνίας.
 
Εκφασισμός που δε θα χρησιμοποιηθεί μόνο ως όχημα για την πιο άγρια καταστολή των προσφύγων και την παγίωση της χώρας μας ως συνοριοφύλακα και δεσμοφύλακα της Ευρώπης-φρούριο, αλλά και για να επιβληθεί στη χώρα σιγή νεκροταφείου, στο όνομα των «κρίσιμων εθνικών στιγμών». Για να υποταχτεί ο λαός μας στη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική, η οποία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
 
υ Αυτό που μέχρι τώρα ονομαζόταν «προσφυγική κρίση» πλέον ονομάζεται «εισβολή» και «απειλή κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας». Ο λόγος των φασιστών, των χρυσαυγιτών, του Βελόπουλου, έχει γίνει επίσημος κρατικός λόγος. Αποτυπώνεται στις κυβερνητικές ανακοινώσεις, εκφέρεται από τα χείλη του πρωθυπουργού και υπουργών του, αναπαράγεται από όλους τους ιδεολογικούς μηχανισμούς του κράτους, απ' όλους τους δημοσιολογούντες.
 
υ Τα ΜΑΤ, τα ίδια που πριν από μερικές μέρες έσπαγαν αυτοκίνητα πολιτών στη Μυτιλήνη, επειδή δεν κατάφεραν να τους νικήσουν «επί του πεδίου», έχουν αναγορευτεί σε «προμάχους του έθνους», σε «υπερασπιστές του πατρίου εδάφους». «Βαρόνοι» της κεφαλαιοκρατίας, οι ίδιοι που ρουφάνε τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού, οργανώνουν αποστολές με τρόφιμα και αναψυκτικά για τους «υπερασπιστές των συνόρων». Αν το πράγμα κρατήσει, θα δούμε και εράνους και μαραθώνιους αγάπης, προκειμένου ο πιο άγριος μηχανισμός καταστολής ν' αποκτήσει κοινωνική νομιμοποίηση (αν όχι να γίνει λαϊκό είδωλο).
 
υ Με τον πιο επίσημο τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφήνει ανοιχτό το ζήτημα της κατασκευής στρατοπέδων συγκέντρωσης σε ξερονήσια, αν τα υποδείξουν οι «τοπικές κοινωνίες», ενώ αποκαλύφθηκε ότι στην ΕΕ έχει υποβληθεί πρόταση για να μετατραπούν παροπλισμένα σαπάκια της ακτοπλοΐας σε πλωτές φυλακές.
 
υ Στον Εβρο περιπολούν ένοπλες πολιτοφυλακές, κυνηγούν, συλλαμβάνουν και ξυλοκοπούν πρόσφυγες που κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα. Αλλες πολιτοφυλακές στη Λέσβο και τη Χίο τρομοκρατούν πρόσφυγες, εργαζόμενους σε ΜΚΟ και ντόπιους που δε συμφωνούν με την τρομοκρατική τους δράση, πυρπολούν αποθήκες αλληλεγγύης και κτίσματα της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, στήνουν μπλόκα. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να δούμε πίσω απ' αυτές τις παρα-κρατικές συμμορίες, με επικεφαλής γνωστούς φασίστες, το αποκρουστικό πρόσωπο της ΚΥΠ/ΕΥΠ, με τη μακρά παράδοση σε τέτοιες δράσεις.
 
Πρέπει να δράσουμε άμεσα. Να υψώσουμε ανάχωμα στον επιχειρούμενο εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας. Να διαλύσουμε τα μαύρα σύννεφα του εθνικισμού και της ξενοφοβίας. Να σπάσουμε το μέτωπο της «εθνικής ενότητας». Αυτό δεν είναι μόνο καθήκον αλληλεγγύης προς τους ξεριζωμένους της Ασίας και της Αφρικής, τα ταξικά μας αδέλφια. Είναι στοιχειώδης ταξική άμυνα μπροστά στην επέλαση των δυνάμεων του κεφαλαίου, που πάντα χρησιμοποιούσαν ως όχημα κυριαρχίας τον κάλπικο πατριωτισμό.
 
 
 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: