Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 2 Ιούλη
  • Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund
  • Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών
  • Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν
  • Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Στο Ψαχνό»Μπροστά στο τέταρτο κύμα
Στο Ψαχνό

Μπροστά στο τέταρτο κύμα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Ιούλ 2021, 00:03

Το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού χτύπησε ήδη, προτού συμπληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιούλη.

Στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί πανικός. Ξέρουν πολύ καλά ότι φέρουν 100% την ευθύνη γι’ αυτή τη δραματική εξέλιξη, γι’ αυτό και μοναδικό μέλημά τους είναι πώς θα τη μετακυλήσουν σε άλλες πλάτες.

Βγαίνει η Παπαευαγγέλου και λέει πως για το «πετάμε τις μάσκες» δε φταίει η επιτροπή των επιστημόνων-κυβερνητικών υπαλλήλων, ούτε η κυβέρνηση, αλλά φταίνε τα ΜΜΕ που… παρεξήγησαν και δημιούργησαν κλίμα ευφορίας. Κι αυτοί τι έκαναν, όταν διαπίστωσαν τη… διαστρέβλωση; Βγήκαν μήπως να κάνουν διορθώσεις; Μόνο όταν τα κρούσματα εκτινάχτηκαν και κατάλαβαν τι θα επακολουθήσει, βγήκε ο Σύψας για να ξεπλύνει την επιτροπή.

Η κυβέρνηση από την άλλη οργανώνει ολόκληρη εκστρατεία α’λα Γκέμπελς, για να φορτώσει την ευθύνη για την εκδήλωση του τέταρτου κύματος στους νέους και στα κορονοπάρτι στα διασκεδαστήρια. Εφτασαν στο σημείο να σταματήσουν καράβι που επέστρεφε από την Ιο, προκειμένου μέσω rapid test να βρουν κάμποσους θετικούς και να κουνάνε το αποτέλεσμα σαν απόδειξη για το ποιος φταίει.

Αν όμως είναι έτσι (που δεν είναι), ποιος άνοιξε τα διασκεδαστήρια; Ποιος απελευθέρωσε τα ταξίδια (και με πληρότητες που φτάνουν το 100%); Ποιος έριξε το σύνθημα «Ανοίγουμε πανιά», για να διαφημίσει ένα ήσυχο και ασφαλές καλοκαίρι; Χρειάζεται μήπως να θυμίσουμε πως όταν «άνοιξαν τα πάντα όλα» είχαμε στη χώρα περισσότερα από δυο χιλιάδες κρούσματα την ημέρα; Ισως χρειάζεται να θυμίσουμε το δικό μας άρθρο στις 17 Μάη, υπό το χαρακτηριστικό τίτλο «Ανοίγουμε πανιά»… για το τέταρτο κύμα.

Προειδοποιούσαμε τότε: «Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι βαδίζουμε προς ένα τέταρτο κύμα, που μπορεί και να είναι ‘’κολλητό’’ στο τρίτο, το οποίο μόλις έχει αρχίσει να υποχωρεί και βρίσκεται ακόμα πολύ μακριά από την πλήρη αποδρομή (περισσότερα από 2.000 κρούσματα ανακοινώνει κάθε μέρα ο αναξιόπιστος ΕΟΔΥ). Εμείς δεν παριστάνουμε τις Κασσάνδρες, ούτε μπορούμε να προβλέψουμε με ακρίβεια τις εξελίξεις, όμως παρατηρώντας την εξέλιξη της πανδημίας τους τελευταίους 15 μήνες, είμαστε απολύτως σίγουροι ότι το υγειονομικό έγκλημα συνεχίζεται κι ότι αυτό είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Πήγαν να τα μπουρδουκλώσουν και με τη μετάλλαξη Δ, αλλά είναι τόσα λίγα τα κρούσματά της που έχουν ανιχνευτεί που δεν τους παίρνει να φορτώσουν σ’ αυτήν το τέταρτο κύμα. Θα ήταν διασκεδαστικό, αλλά εδώ μιλάμε για ζωές οπότε είναι πραγματικά εξοργιστικός ο τρόπος με τον οποίο απαντούν οι επιστήμονες-κυβερνητικοί υπάλληλοι στα σχετικά ερωτήματα. Εμείς θυμίζουμε αυτά που γράψαμε στις 28 Ιούνη: Το τέταρτο κύμα δε θα το φέρει η μετάλλαξη Δ, αλλά η εγκληματική κυβερνητική πολιτική.

Σε καμιά περίπτωση δε θα υποστηρίξουμε ότι τα κάθε είδους κορονοπάρτι είναι ακίνδυνα. Δε θα στοχοποιήσουμε, όμως, τη νεολαία, όπως κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μη διστάζοντας να «μπαλαμουτιάσει» τα επιδημιολογικά δεδομένα, δείχνοντας τα κρούσματα στις νεαρές ηλικίες σε ποσοστό που ουδέποτε υπήρξε στα δύο προηγούμενα κύματα, ούτε στις περιόδους που ήταν ανοιχτά τα σχολεία (θα δημοσιεύσουμε σύντομα σχετική ανάλυση). Οχι γιατί θέλουμε να χαϊδέψουμε αυτιά, αλλά επειδή ξέρουμε ότι και τις προηγούμενες φορές έδειχναν με το δάχτυλο τους νέους στις πλατείες και τις διαδηλώσεις, ενώ τα μεγάλα εκκολαπτήρια και υπερμεταδότες του κοροναϊού ήταν οι χώροι εργασίας των καπιταλιστικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δημόσια και εταιρικά.

Αυτοί οι χώροι εργασίας ουδέποτε έκλεισαν, ουδέποτε ελέγχθηκαν. Οπως τροφοδότησαν την εκθετική αύξηση της διασποράς του ιού στα προηγούμενα κύματα, έτσι την τροφοδοτούν και τώρα. Tην ευθύνη γι’ αυτό φέρουν ακέραιη οι καπιταλιστές και η κυβέρνηση που τους έχει αφήσει ανεξέλεγκτους. Για να κρύψουν αυτήν την αλήθεια, επέλεξαν ως εύκολο στόχο τους νέους. Το είχαν ξανακάνει και στο παρελθόν, αλλά τώρα ξεπέρασαν σε γκεμπελισμό όλες τις προηγούμενες αντινεολαιίστικες καμπάνιες. Από το ελεεινό γλείψιμο του Μητσοτάκη και τα 150άρια για όποιον κάνει έστω και την πρώτη δόση του εμβόλιου, φτάσαμε μέσα σε λίγες μέρες στη στοχοποίηση.

Δύναμη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για τη συνέχιση της εγκληματικής πολιτικής της, είναι η αδυναμία του ελληνικού λαού. Εμείς δε θα σταματήσουμε να γράφουμε ότι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, για να μη χρεωθούμε το έγκλημα. Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η εργατική τάξη και ο λαός απλώς ακολουθούν τις εξελίξεις, έχοντας αφήσει όλη την πρωτοβουλία στην κυβέρνηση. Υπάρχει γκρίνια, υπάρχουν σχόλια και συζητήσεις, αλλά δεν υπάρχει δράση, δεν υπάρχει αντίσταση.

Μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να πληρώσει πολιτικό κόστος, μπορεί να χάσει τις επόμενες εκλογές, όμως ο ελληνικός λαός έχει ήδη πληρώσει βαρύ κόστος σε ανθρώπινες ζωές (12.785 είναι μέχρι χθες οι νεκροί) και θα πληρώσει και άλλο, αν δεν αποφασίσει να βγει από την απάθεια και να αναλάβει δράση.

Επαναλαμβάνουμε ότι πρέπει να κάνουμε συστηματική ζύμωση υπέρ του εμβολιασμού. Χωρίς να δείχνουμε με το δάχτυλο κανέναν και καμία, αλλά σεβόμενοι τους φόβους και τις ανασφάλειες και διαλύοντάς τα με όπλο την επιστημονική αλήθεια και όχι με «κόλπα» ή «τσαμπουκάδες».

Ομως, σήμερα ο εμβολιασμός δεν αρκεί. Πρώτο, γιατί το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων είναι πολύ χαμηλό, με ευθύνη της κυβέρνησης και της ΕΕ (μη σας ξεγελούν τα φουσκωμένα νούμερα, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική). Δεύτερο, γιατί και οι εμβολιασμένοι μπορούν να «κολλήσουν» και να διαδώσουν τον ιό (άλλο η προστασία από νόσηση, ιδιαίτερα από βαριά νόσηση, άλλο η μη μετάδοση – δείτε τι γίνεται σε χώρες με υψηλότερο από την Ελλάδα ποσοστό εμβολιασμού, όπως το Ισραήλ και η Βρετανία).

Επομένως, για να προστατέψουμε τους ακόμη ανεμβολίαστους, τους εμβολιασμένους μόνο με μία δόση, τους ανοσοκατασταλμένους και όσους/ες δεν επιτρέπεται να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους, πρέπει να απαιτήσουμε μέτρα που θα ανασχέσουν αποφασιστικά το τέταρτο κύμα.

Να μην πέσουμε στην παγίδα που έχει στήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που μιλά μόνο για τον εμβολιασμό, προσπαθώντας να μετατρέψει σε άθροισμα «ατομικών ευθυνών» των πολιτών, τις αποκλειστικά δικές της εγκληματικές ευθύνες.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣύγκριση συστημάτων κοινωνικής οργάνωσης
Επόμενο άρθρο Ψηλά το κεφάλι, δεν ταιριάζουν τα δάκρυα στον «Ιστορικό»!

Σχετικά Αρθρα

Δεν υπάρχει σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Υπάρχει διπλό σκάνδαλο βοσκοτόπων, που ξεκίνησε επί Τσίπρα και κορυφώθηκε επί Μητσοτάκη

Στο Ψαχνό 2 Ιούν 2025, 19:37

Ο Μητσοτάκης στη θέση του «ψεύτη βοσκού»

Στο Ψαχνό 22 Φεβ 2025, 11:42

Εγκλημα στα Τέμπη: Δύο χρόνια αργότερα, ο κόσμος δεν ξέχασε

Στο Ψαχνό 27 Ιαν 2025, 19:04

ΑΠΟΧΗ από τις ΕΥΡΩ-ΚΑΛΠΕΣ της ΑΠΑΤΗΣ

Αποχή-δέσμευση για συμμετοχή στους ταξικούς αγώνες, για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος

Πολιτική 9 Ιούν 2024, 08:08

Αποχή από το αστικό ξεφτιλίκι των τοπικών εκλογών

Στο Ψαχνό 7 Οκτ 2023, 14:16

Tα πάντα στον αυτόματο πιλότο της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της κινεζοποίησης της εργατικής τάξης

Στο Ψαχνό 30 Σεπ 2023, 00:03
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εργατικά

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

1 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Κόντρες

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

1 Ιούλ 2025, 13:41
Πολιτισμός

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

1 Ιούλ 2025, 09:59
Διεθνή

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

1 Ιούλ 2025, 08:42
Διεθνή

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

1 Ιούλ 2025, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Στις 25 Οκτώβρη το εφετείο για το νεοναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη

Η καταδίκη τους πρέπει να θεωρείται βέβαιη

30 Ιούν 2025, 19:55
Πολιτική

Οι υγειονομικοί στα Νοσοκομεία Παίδων στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού

30 Ιούν 2025, 19:16
Διεθνή

Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών: Το Ισραήλ επιβάλλει απαρτχάιντ

30 Ιούν 2025, 18:37
Πολιτική

Ο Τσίπρας φωνάζει «παρών» με γιαλαντζί μανούρα

30 Ιούν 2025, 18:28
Πολιτισμός

To Γκλάστονμπερι βάφτηκε στα χρώματα της Παλαιστίνης από Kneecap και Bob Vylan

Σπασμωδικές αντιδράσεις από βρετανική κυβέρνηση και BBC

30 Ιούν 2025, 14:02
Κόντρες

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

30 Ιούν 2025, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

30 Ιούν 2025, 00:01
Αθλητισμός

Μποϊκοτάζ στο σιωναζισμό

29 Ιούν 2025, 22:34
Αγροτικά

Ο περιφερειάρχης (και καθηγητής) Κουρέτας συμβάλλει στο φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στη Θεσσαλία

Καταστροφική και παράνομη απόφαση για διακίνηση ζωοτροφών και εκτός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης!

29 Ιούν 2025, 13:51
Πολιτική

Σφουγγοκωλάριοι και δουλάρες (part two)

29 Ιούν 2025, 10:06
Η παπάρα

Παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ

29 Ιούν 2025, 09:07
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

Ημέρα ΑΤΙΑ.

1902: Συνεχίζονται οι βίαιες εξεγέρσεις στη Ρωσία. Στο Ροστόβ ξεσηκώνονται οι εργάτες και στον νότο οι χωρικοί.

1939: Γεννιέται ο Αλέξανδρος Παναγούλης.

1964: Οι ΗΠΑ γνωστοποιούν ότι η αδελφή του Φιντέλ Κάστρο υπήρξε πληροφοριοδότρια της CIA για τέσσερα χρόνια.

1974: Παρουσία του Δημήτρη Ιωαννίδη ο στρατηγός Μπονάνος δίνει εντολή στον ταξίαρχο Γεωργίτση και στον συνταγματάρχη Κομπόκη για πραξικόπημα κατά του Μακάριου στην Κύπρο.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των απριλιανών.

1976: Ενοποιούνται το Βόρειο και το Νότιο Βιετνάμ.

1982: Τριπλή επίθεση του ΕΛΑ σε ισραηλινούς στόχους και τρεις βόμβες σε ισάριθμες τράπεζες.

1989: Η πρώτη, στη νεοελληνική ιστορία κυβέρνηση συντηρητικών και αριστερών (ΝΔ – ΚΚΕ – ΣΥΝ) με πρωθυπουργό τον Τζανή Τζανετάκη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Το μεταναστευτικό κατά την άποψή μου μπορεί να λυθεί με δύο τρόπους, οι οποίοι σιγά σιγά πρέπει να λέγονται ξεκάθαρα. Ο πρώτος τρόπος είναι η φύλαξη των συνόρων, να καταλάβουμε τι εννοούμε, φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες, και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί. Η φύλαξη των συνόρων έχει νεκρούς. Πρώτο είναι αυτό. Και δεύτερο, όσοι πλέον μπουν εδώ, θα έχουν τη λογική των αντικινήτρων. Όταν βρίσκεσαι εδώ πέρα, όχι κοινωνική παροχή δεν θα έχεις, δεν θα μπορείς να φας, δεν θα μπορείς να πιείς, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο, και θα λες στους άλλους στο Πακιστάν, εδώ πέρα περνάμε χειρότερα από ό,τι στο Πακιστάν. Αν δεν περνάνε χειρότερα, θα έρχονται. Πρέπει να περνάνε χειρότερα. Η ζωή τους, η κόλαση, να φαντάζει παράδεισος σ’ αυτά που θα ζουν εδώ πέρα.

Αθανάσιος (Θάνος) Πλεύρης

(To -κάθε άλλο παρά μακρινό- 2011 τα έλεγε αυτά ο υιός Πλεύρης, θέλοντας να εντυπωσιάσει σύναξη φασιστών. Ηταν τότε στο ΛΑΟΣ. Σε ένα χρόνο είχε περάσει στη ΝΔ του Σαμαρά. Στη δε ΝΔ του Μητσοτάκη έγινε υπουργός Υγείας και τώρα γίνεται υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, στη θέση του «ατυχήσαντα» τέως χουντόφρονα και τσεκουροφόρου φασίστα Βορίδη. Mηπως άλλαξε στο μεταξύ απόψεις; Μήπως έχει αποκηρύξει αυτές τις ανοιχτά φασιστικές απόψεις σαν «νεανικά αμαρτήματα»; Οχι βέβαια. Απλά δεν τις λέει με την ίδια ωμότητα που τις έλεγε σ’ εκείνη την παλιά σύναξη νεοφασιστών και νεοναζιστών. Ο Δεκέμβρης του 2023 είναι πολύ κοντά. Τότε, απ’ αφορμή τροπολογία της κυβέρνησης για τη χορήγηση άδειας διαμονής σε μετανάστες για λόγους εργασίας, ο Πλεύρης έλεγε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που θέλω και πιο σκληρή μεταναστευτική πολιτική και δεν το έχω κρύψει. Υπ’ αυτή την έννοια, θεωρώ ότι οποιαδήποτε έκπτωση γίνεται σε αυτή την πολιτική, έστω και για έκτακτες συνθήκες, έστω και για όρους που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένο κόσμο, για συγκεκριμένη περίοδο… Ακολουθήσαμε μία σκληρή μεταναστευτική πολιτική και έχουμε δικαιωθεί. Αυτό, πρέπει να πούμε με ειλικρίνεια στον κόσμο, είναι μία έκπτωση από αυτή την πολιτική. Εγώ δεν συμμερίζομαι το επιχείρημα ότι δεν είναι τίποτα αυτό. Αυτό είναι ότι έχουμε πει, ότι δεν θα επιτρέπουμε στους παράνομους μετανάστες να μπαίνουν στη χώρα και θα τους επαναπροωθούμε και τώρα ερχόμαστε και λέμε ότι για έκτακτες συνθήκες, τους δίνουμε τη δυνατότητα και θα παραμένουν. Εγώ αυτό το αντιμετωπίζω ως μία κακή εξαίρεση της καλής μας μεταναστευτικής πολιτικής. Θεωρώ ότι οι ενστάσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Σαμαράς είναι σωστές. Θεωρώ ότι έχει γίνει ένα λάθος». Ο Μητσοτάκης έβαλε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση, παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ. Α, να μην το ξεχάσουμε: ο Πλεύρης -όπως και ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης, όταν έφυγαν από το φασιστοΛΑΟΣ και άρχισαν να παίρνουν υπουργικές καρέκλες από τη ΝΔ, υποχρεώθηκαν, κατ’ απαίτηση των σιωνιστών, να κάνουν δημόσια δήλωση μετάνοιας για αντισημιτικές θέσεις που εξέφραζαν ως συνεπείς νεοφασίστες. «Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δε διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα», έγραφε ο Πλεύρης στη δική του δήλωση μετάνοιας, τον Σεπτέμβρη του 2021. Για τις δηλώσεις ότι θέλει νεκρούς μετανάστες στα σύνορα δεν έκανε ποτέ δήλωση μετάνοιας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo