♦Το πήραμε το ευρωπαϊκό. Είμαστε πια πρωταθλητές στην αισχροκέρδεια. +278% τα κέρδη στις βιομηχανίες τροφίμων… Συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας 19/6 (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ)
«Πανέξυπνη» η αφίσα των γραφειοκρατών. Συνδυάζει με «χιούμορ» το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και την πρωτιά της Ελλάδας στην ακρίβεια. Πόσα πήρε η εταιρία που την έφτιαξε; Και πόσα για να την κολλήσει; Αλλά μεγαλύτερη σημασία στην αφίσα έχει το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο που χρησιμοποιεί. Αυτό το ωραιότατο… είμαστε. Και αφού… είμαστε, ρε καραγκιόζηδες, πώς γίνεται να τα βάζουν όλα στην τσέπη τους οι βιομηχανίες τροφίμων (κέρδη +278%); Είναι δυνατόν να… είμαστε, αυτοί που γονατίζουμε από την ακρίβεια, που ο μισθός μας παραμένει σε εξευτελιστικά επίπεδα, με αυτούς που θησαυρίζουν; Και το άλλο, όμως, είναι ωραίο η… αισχροκέρδεια. Καθότι η συνδικαλιστική γραφειοκρατία είναι με το… υγιές κέρδος. Με την… υγιή εκμετάλλευση. Με τη… λογική υπεραξία. Αν ποτέ έχουν ακούσει τι είναι η υπεραξία. Κατά τον Μαρξ. Οχι κατά τη χυδαία πολιτική οικονομία του καπιταλισμού, που με αυτή διαμορφώνουν την πολιτική τους έναντι των κοινωνικών τους εταίρων, των βιομήχανων. Εδώ τώρα υπάρχει κάτι που δεν ταιριάζει. Οι βιομήχανοι τροφίμων δεν ανήκουν στους κοινωνικούς εταίρους; Ανήκουν. Πώς ξέφυγαν από τους γραφειοκράτες και… πρόλαβαν να μη πειστούν από αυτούς, ότι πρέπει να κερδοσκοπούν χωρίς να αισχροκερδούν; Μην ανησυχείτε. Στο νέο διάλογο που προσέρχεται με θάρρος, με σθένος, με μαχητικότητα και κυρίως με επιχειρήματα και με πειθώ–όπως πάντα– η ΓΣΕΕ, θα πειστούν και αυτοί.
♦ Ομόνοια 19/6. Ολοι στο συλλαλητήριο. Κατά της ακρίβειας. Κατά των κερδών. 1400 ευρώ κατώτερο μεροκάματο (ΠΑΜΕ)
Εχουμε δύο πολύ ενδιαφέροντα θέματα στην αφίσα του ταξικού και πρωτοπόρου κινήματος. Το πρώτο, δυστυχώς, θα σας το περιγράψουμε: Το «1400 ευρώ κατώτερο μισθό» είναι γραμμένο με τα πιο μικρά γράμματα στην αφίσα. Με δεκαπέντε φορές μεγαλύτερα είναι η λέξη συλλαλητήριο, με οχτώ φορές μεγαλύτερα η… Ομόνοια κ.ό.κ. Τόσο πολύ πιστεύουν οι ταξικοί στον αγώνα για το μεροκάματο. Χωριό που φαίνεται… που λέει και η παροιμία. Το δεύτερο είναι ότι το ΠΑΜΕ είναι κατά των κερδών. Οχι κατά του κέρδους. Να βγάζουν και το κατιτίς τους οι εργαζόμενοι βιομήχανοι (από την υπεραξία που παράγουν οι εργαζόμενοι), οι μικρομεσαίοι βιοτέχνες (που ξεζουμίζουν εργαζόμενους), οι μικρομεσαίοι έμποροι (που κι αυτοί κάνουν το ίδιο), γενικά οι σύμμαχες του Περισσού δυνάμεις προς το σοσιαλισμό. Στην κοινωνία που οραματίζονται οι γραφειοκράτες της ΠΑΣΚΕ (όπως είδαμε πριν) θα έχουν κέρδη, αλλά δεν θα υπάρχει αισχροκέρδεια. Στην κοινωνία που οραματίζεται ο Περισσός οι βιομήχανοι θα έχουν κέρδος. Στην κοινωνία που οραματίζεται η Αυτόνομη Παρέμβαση οι βιομήχανοι φυσικά θα κερδίζουν. Το πόσο θα κερδίζουν δεν έχει καθοριστεί ακόμα από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά το μεγαλύτερο κέρδος το κεφάλαιο το έχει τώρα. Και αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από το ότι έχει για αντίπαλους την ΠΑΣΚΕ, το ΠΑΜΕ, την Αυτόνομη Παρέμβαση. Υπερκέρδη.
♦ Πάντα θα παίζετε με παίχτη παραπάνω. Εμάς! Vodafone Χρυσός χορηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου. Ζήσε τη στιγμή.
Συγνώμη, σύντροφε Πάπια, αλλά με παίχτη παραπάνω τον Κόκκαλη και δεν μπόρεσαν να πάρουν ένα παιχνίδι!!! Πολύ καθυστερημένο είναι το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Ελλάδα και πάλι Ελλάδα.
♦ Αν χρειαστεί, θα γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα! Ανατροπή του Νόμου-Πλαίσιου. Κανένα Ιδιωτικό παν/μιο (Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης)
Επάνω τους, παιδιά. Και σεις παίζετε με παίχτη παραπάνω. Οσους εξακολουθούν να αντιπαλεύουν τη βαρβαρότητα. Εξακολουθούν να παλεύουν και να ονειρεύονται. Επάνω τους.