Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 13 Μάρτη
  • Αλλοι πλακώνονται στα καταφύγια και άλλοι στριμώχνονται στους δρόμους
  • Η δυστυχία τους είναι ότι το Σύνταγμά τους δεν προβλέπει φίμωτρο
  • Το Ιράν αυξάνει σημαντικά τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω τoυ Στενού του Ορμούζ από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο της βασικής αυτής θαλάσσιας οδού
  • ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗ | Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Παρασκευή 13 Μάρτη, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)
  • Ολοι/ες σήμερα στις 19:00 στο Σύνταγμα: Αντιπολεμική-αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Ιούλ 2020, 00:00

ΦΑΣΙΣΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
 
Στα Τρίκαλα, φασιστοειδή πέταξαν πέτρες στην πόρτα του Κουρσούμ Τζαμί. Πρόκειται για δημιουργία του Μιμάρ Σινάν, του μεγαλύτερου αρχιτέκτονα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Χτίστηκε στα μέσα του 16ου αιώνα, κατά παραγγελία του Οσμάν Σαχ, εγγονού του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, διοικητή τότε στο σαντζάκι των Τρικάλων. Το τζαμί έχει συντηρηθεί, ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού και προστατεύεται από την UNESCO. Δε λειτουργεί, φυσικά, ως μουσουλμανικό τέμενος.
 
Από τη Μυτιλήνη, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρης έστειλε επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, ζητώντας να σταματήσει η χρηματοδότηση του έργου αναστήλωσης του Βαλιδέ Τζαμιού (φωτογραφία) στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης, διότι δεν μπορούν να τον αφήσουν αδιάφορο «τα όσα συμβαίνουν στην Κωνσταντινούπολη και ιδιαίτερα η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από την κυβέρνηση Ερντογάν». Το Βαλιδέ Τζαμί χτίστηκε το 1615 και είναι από τα παλαιότερα (αν όχι το παλαιότερο του νησιού). Χαρακτηρίστηκε ως διατηρητέο από το υπουργείο Πολιτισμού το 1981, αλλά αφέθηκε στη φθορά του χρόνου. Εργα αναστήλωσης του τζαμιού και του μιναρέ άρχισαν να εκτελούνται μόλις το 2018, με φορέα την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου. Εννοείται πως όταν αναστηλωθεί θα έχει μουσειακή χρήση και όχι λειτουργία τεμένους. Αν οι χριστιανοφασίστες των Τρικάλων είναι ένα μάτσο φανατικοί, αμόρφωτοι, απολίτιστοι και χωρίς κρίση, τι πρέπει να πούμε για τον τέως πρύτανη του ΕΜΠ Μουτζούρη; Αυτός δεν έχει το τεκμήριο της άγνοιας και της αμορφωσιάς. Σε αντίθεση με τον Ερντογάν, που κάνει μεγαλοκρατική πολιτική, ο Μουτζούρης απλώς φιλοδοξεί να γίνει ο έλληνας Σαλβίνι.
 

Προβοκάτορες

Δεν έχουμε καμιά διάθεση να υπερασπιστούμε γενικά τον συριζαίο μπάτσο, που οι συνάδελφοί του τον τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί και τον παρέπεμψαν κατηγορούμενο για απόδραση κρατουμένου, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση το μείζον είναι η προβοκάτσια που στήθηκε ενάντια στον συγκεκριμένο και το κόμμα του. Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής ανακοίνωσε ότι ο υπαστυνόμος της φρουράς του ΣΥΡΙΖΑ «απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου». Δημοσιεύτηκαν βίντεο, όμως, που δείχνουν πως δεν υπάρχει «κουκουλοφόρος» στο περιστατικό. Υπάρχουν μόνο λίγα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία περπατούν στο δρόμο, όταν δέχονται την επίθεση των δικυκλιστών της «Δράσης». Είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, όχι τίποτα εικοσάρηδες γεμάτοι ενέργεια. Ο υπαστυνόμος (που είναι με πολιτικά) παρεμβαίνει ήρεμα σε στιλ «ρε παιδιά, ηρεμήστε», δέχεται μια γερή σπρωξιά από έναν κρανοφόρο της «Δράσης» και εξακολουθεί και μετά απ' αυτό να είναι ήρεμος και να προσπαθεί να ηρεμήσει τους αποχαλινωμένους συναδέλφους του. Με κάποιον απ' αυτούς, μάλιστα, φαίνεται σαν να τα βρίσκει και να συζητούν ήρεμα. Προφανώς τους δήλωσε την ιδιότητά του. Κι είναι σίγουρα αυτός ο λόγος που έστησαν μετά δικογραφία σε βάρος του (δεν τον συνέλαβαν, μόνος του εμφανίστηκε). Για να γίνει μια τέτοια κίνηση, σημαίνει ότι δόθηκε εντολή από «ψηλά». Σίγουρα ενημερώθηκε και ενέκρινε ο Χρυσοχοΐδης (αν δεν ήταν αυτός που είχε την ιδέα αυτής της γελοίας και προκλητικής προβοκάτσιας).
 

Κατευθυνόμενη υστερία

Ούρλιαζαν τα παπαγαλάκια από τις ραδιοφωνικές συχνότητες το πρωί της Δευτέρας: «τουρκικά αλιευτικά ψαρεύουν ανοιχτά της Μυκόνου … νέα πρόκληση Ερντογάν … δοκιμάζει τα νεύρα μας» κτλ. κτλ. Λίγο πριν από το μεσημέρι, το Λιμενικό ξεκαθάρισε ότι τα τουρκικά αλιευτικά δεν ψάρευαν, αλλά κουβαλούσαν κλωβούς από τη Μεσόγειο, έπεσαν σε καιρό και αναζήτησαν καταφύγιο σε ελληνικά νερά, όπου κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα και χωρίς να ψαρεύουν, περιμένοντας να φτιάξει ο καιρός και να συνεχίσουν το δρόμο τους προς την Τουρκία.
 
Αυτό θα μπορούσε να ειπωθεί από την αρχή. Είναι σίγουρο ότι τα τουρκικά αλιευτικά επικοινώνησαν με το ελληνικό Λιμενικό και εξήγησαν ότι θέλουν να μπουν σε ελληνικά νερά για να προφυλαχτούν από τον καιρό. Και φυσικά πήραν έγκριση, γιατί αυτό υπαγορεύει το Δίκαιο της θάλασσας, αλλά και το εθιμικό δίκαιο που ισχύει στη θάλασσα. Η στρεβλή είδηση, όμως, αφέθηκε να κυκλοφορεί για δυο-τρεις ώρες, για να κάνει τη δουλειά της, γεμίζοντας με εθνικιστικό μίσος τις συνειδήσεις στην Ελλάδα.
 

Παραζάλη

«Θα ελεγχθεί από την ελληνική Πολιτεία ποια κέντρα είχαν οργανώσει και εκτελούσαν τις εν λόγω παρακολουθήσεις και με ποιο στόχο;  Μπορεί η Δημοκρατία μας να ανεχθεί την παρακολούθηση ενός εν ενεργεία υπουργού;». Το έγραψε ο Νίκος Παππάς μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών του με τον Αρτεμίου σε καφέ στην Κύπρο. Ο δυστυχής είναι τόσο παραζαλισμένος που δεν ξέρει τι λέει. Την ηχογράφησή του δεν την έκανε κάποια υπηρεσία, αλλά ο φίλος του ο Μιωνής, τον οποίο προσπαθούσε να καθαρίσει από εκκρεμότητες με την ελληνική Δικαιοσύνη (για βαρύτατα αδικήματα), μετά από αίτημα του «Μπίμπι». Αν ο Παππάς εννοεί ότι τον παρακολουθούσε η Μοσάντ, τα παράπονά του θα έπρεπε να τα κάνει στον «Μπίμπι». Και ταυτόχρονα να αποχωρήσει από την πολιτική, γιατί πιάστηκε τόσο… μαλάκας που ένας πρακτοράκος τον κατέγραφε.
 
Σε ό,τι αφορά τη φωτογράφισή του παρέα με τον Αρτεμίου, πάλι δεν ξέρει τι λέει. Βρισκόταν στην Κύπρο σε ιδιωτική επίσκεψη και όχι ως υπουργός, όπως ο ίδιος είπε στον Μιωνή («ήρθα για μια βάπτιση» έλεγε και διευκρίνιζε ότι δεν είχε φρουρά από το κυπριακό κράτος). Συναντήθηκε σε δημόσιο χώρο με τον Αρτεμίου και κάποιοι τον φωτογράφισαν. Οποιοι κι αν ήταν αυτοί (θα μπορούσαν να είναι ακόμα και πολίτες που τον αναγνώρισαν και μετά μοσχοπούλησαν τις φωτογραφίες) έκαναν το πιο απλό πράγμα του κόσμου. Τότε που τον φωτογράφισαν κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος πανίσχυρος υπουργός. Αρα, συμπεριφέρθηκε σαν ερασιτέχνης. Η αλαζονεία του ήταν ξέχειλη. Από ποιον ζητάει τα ρέστα τώρα;
 

Ομορφος κόσμος, ηθικός…

Ο Παπαχρήστος από τη στήλη του στα «Νέα» την πέφτει στον Βαξεβάνη αναρωτιέται πώς επιβίωσε το Documento με 20.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο. Ο Βαξεβάνης απαντά (ανώνυμα) μέσω του documewntonews.gr, ότι δημιουργήθηκε με 20.000 ευρώ όπως και η εταιρία της Γκραμπόφσκι, που έχει ισόποσο μετοχικό κεφάλαιο, και επιβίωσε γιατί του έδειξε εμπιστοσύνη η αγορά δίνοντάς του διαφήμιση. Και συνεχίζει: «Σημαντική ήταν η εμπιστοσύνη που έδειξε την κρίσιμη περίοδο ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης με την εταιρεία διανομής Αργος, ο οποίος διένειμε την εφημερίδα με ευνοϊκούς όρους αντί να δείξει καχυποψία».
 
Καραφλιάσαμε! Γιατί θυμόμαστε τις καταγγελίες του Βαξεβάνη κατά του Μαρινάκη και του ΑΡΓΟΣ, ότι θάβει το Documento παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία του, ότι δίνει σκόπιμα μικρότερη κυκλοφορία για να του κόψει διαφήμιση κτλ. Εκανε και προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, μάλιστα. Υπήρξαν δυο περίοδοι στις σχέσεις Μαρινάκη-Βαξεβάνη; Μία ειδυλλιακή και μία θυελλώδης; Αν είναι έτσι, δε δυσκολεύεται κανείς να αντιληφθεί πως η ειδυλλιακή περίοδος ταυτίζεται με το ειδύλλιο Μαρινάκη-ΣΥΡΙΖΑ. Οταν τα έσπασαν αυτοί, άρχισε και το κυνηγητό του Documento. Ποιο ρόλο παίζει, επομένως, ο Βαξεβάνης; Του delivery boy του ΣΥΡΙΖΑ; Ρητορικό είναι το ερώτημα, όπως αντιλαμβάνεστε.
 
Η προς Παπαχρήστο απάντηση του Documento καταλήγει ως εξής: «Μία όμως που ο Γιώργος Παπαχρήστου ασχολείται με τις αναφορές για έρευνες από την Αρχή, να ψάξει και μια πολύ ενδιαφέρουσα για δημοσιογράφο ο οποίος έχει 2,5 εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις στην Ελβετία και άλλο 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε ασφαλιστικά προγράμματα για τα παιδιά του. Εκεί να κάνει έρευνα για το πώς έγιναν τα λεφτά». Αυτό πάλι τι είναι; Απειλή ή πρόσκληση για συμψηφισμό του τύπου «άσε μας ήσυχους να σ' αφήσουμε ήσυχο;».
 

Τα δικά του ζόρια

Ο Βαξεβάνης, πάντως, δείχνει πλέον να ενδιαφέρεται για τα δικά του ζόρια και όχι για τα ζόρια του ΣΥΡΙΖΑ. Μην του ζητήσουν πίσω τα 3 εκατομμύρια που ο Καλογρίτσας λέει ότι έβαλε στο Documento. Δεν είναι και τόσο σύνηθες για τον Βαξεβάνη να δημοσιεύει άρθρα με τίτλο: «Το “Πρώτο Θέμα“ αποκαθηλώνει το διήγημα Καλογρίτσα για τα €3 εκατ. ευρώ και δικαιώνει το Documento». Ο Βαξεβάνης επικαλείται το «Πρώτο Θέμα» για να πει ότι ο Καλογρίτσας δεν έβαλε τα 3 εκατ. στο Documento! Οσο για τις σχέσεις Καλογρίτσα-ΣΥΡΙΖΑ, τις αφήνει εκτός των ενδιαφερόντων του.
 

Με την ευγενική χορηγία του αστικού κράτους

Το «29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο Κατασκήνωση» έχει συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και την ΚΝΕ.  Αυτό αναφέρει απόφαση του περιφερειακού συμβούλιου Θεσσαλίας, μετά από εισήγηση της διοίκησης Αγοραστού. Η υπό καραδεξιά διοίκηση περιφέρεια θα συνεισφέρει 17.700 ευρώ (ηχητική εγκατάσταση, ενοικίαση τραπεζοκαθισμάτων και χημικές τουαλέτες). Χρειάζεται κάποιο παραπέρα σχόλιο; Είναι προφανές ότι ο Αγοραστός και οι υπόλοιποι δεξιοί της Λάρισας είναι στο βάθος… κρυφοί αντιιμπεριαλιστές (ένα βήμα πριν από τον… κομμουνισμό).
 

Εξ οικείων τα βέλη

Καλά ο Μαρινάκης. Αυτός πέταξε τα λεφτά από το «Μένουμε σπίτι» στα μούτρα του Κούλη, επειδή θεωρεί τον εαυτό του ριγμένο σε σχέση με τους άλλους μιντιάρχες. Με τον Πέτσα δεν ασχολήθηκε, ούτε πρόκειται να ασχοληθεί. Δεν είναι του επιπέδου του. Αλλά το Lamia Report; Αυτό στράφηκε ευθέως κατά του Πέτσα: «Η λίστα Πέτσα που δόθηκε στη δημοσιότητα με τα ποσά που πήραν τα Μέσα Ενημέρωσης για τη συγκεκριμένη καμπάνια είναι η επιτομή της αναξιοκρατίας»! «Αν οι υπεύθυνοι έχουν φιλότιμο ας παραιτηθούν από μόνοι τους. Αν δεν έχουν ο Πρωθυπουργός οφείλει να τους στείλει στο σπίτι τους. Διαφορετικά θα έχει βάλει και αυτός την υπογραφή του στη λίστα της ντροπής»!
 
Σιγά μην ασχοληθεί ο Πέτσας με ένα επαρχιακό σάιτ. Λάθος. Ειδικά μ' αυτό το σάιτ θ' ασχοληθεί, γιατί στις επόμενες εκλογές θέλει να κατέβει υποψήφιος στη Φθιώτιδα. Ελα όμως που εκεί κατεβαίνει ο Σταϊκούρας, ο οποίος έχει κληρονομήσει την έδρα από τον πατέρα του. Τρώγοντας την πατσαβούρα στα μούτρα, ο Πέτσας θα πρέπει να κατάλαβε ότι η «δουλειά» στην επαρχία έχει τους δικούς της «κανόνες».
 

Ανατριχίλα…

Ανατριχιάσαμε διαβάζοντας την ανάρτηση της… ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου: «Ο κ. Ερντογάν ματαιοπονεί. Ακόμα και τους τοίχους της Αγίας Σοφίας να ξύσει για να μετατρέψει το μνημείο σε τζαμί, βυζαντινοί ύμνοι θα αναδίδονται. Σε θεσπέσια ελληνικά. Στους αιώνες των αιώνων».
 
Ομολογούμε ότι αγνοούσαμε την ύπαρξη της εν λόγω κυρίας. Πρωτακούσαμε το όνομά της όταν έπαιζε η προεδρολογία, αφότου ο Κούλης είχε αφήσει να διαφανεί ότι προσανατολίζεται σε γυναίκα. Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί κατέληξε στη Σακελλαροπούλου. Δεν ήθελε με τίποτα ένα δεύτερο Σαμαρά στο προεδρικό μέγαρο, να τον αντιπολιτεύεται με εθνικιστικές κορόνες και να εμποδίζει την άσκηση «πραγματιστικής» εξωτερικής πολιτικής.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣτο δρόμο…
Επόμενο άρθρο Αντικυνωνικά

Σχετικά Αρθρα

Η δυστυχία τους είναι ότι το Σύνταγμά τους δεν προβλέπει φίμωτρο

Κόντρες 12 Μαρ 2026, 12:34

Κά(ρ)για Κάλλας

Κόντρες 10 Μαρ 2026, 19:19

Πύραυλος με υπογραφή

Κόντρες 9 Μαρ 2026, 10:35

Εχει χάσει το μέτρημα ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας

Κόντρες 5 Μαρ 2026, 19:22

Ο Κίμων πέθανε στην Κύπρο

Κόντρες 4 Μαρ 2026, 21:52

Sumud

Κόντρες 27 Φεβ 2026, 14:48
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Μάρτη

13 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Αλλοι πλακώνονται στα καταφύγια και άλλοι στριμώχνονται στους δρόμους

12 Μαρ 2026, 14:19
Κόντρες

Η δυστυχία τους είναι ότι το Σύνταγμά τους δεν προβλέπει φίμωτρο

12 Μαρ 2026, 12:34
Διεθνή

Το Ιράν αυξάνει σημαντικά τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω τoυ Στενού του Ορμούζ από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο της βασικής αυτής θαλάσσιας οδού

12 Μαρ 2026, 10:19
Πολιτισμός

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗ | Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Παρασκευή 13 Μάρτη, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

12 Μαρ 2026, 00:59
Πολιτική

Ολοι/ες σήμερα στις 19:00 στο Σύνταγμα: Αντιπολεμική-αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία

Κάλεσμα της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

12 Μαρ 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Μάρτη

12 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Με αντοχή στους αμερικανοσιωνιστικούς βομβαρδισμούς, με καθημερινά πλήγματα στη σιωνιστική οντότητα και τις αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο και με κλειστό το Στενό του Ορμούζ, ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του Ιράν

11 Μαρ 2026, 22:41
Πολιτική

Η Ζαρούλια στη φυλακή (για ξεκάρφωμα), οι υπόλοιποι έξω! Φινάλε-πρόκληση στη δίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας

11 Μαρ 2026, 19:27
Πολιτική

Εφετείο ΧΑ: Ποινές-χάδι με βελούδινο γάντι

Μόνο η Ζαρούλια θα πάει φυλακή από όσους είχε ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του πρωτόδικα

11 Μαρ 2026, 15:47
Διεθνή

Δήλωση Ομάδων Λαϊκής Αντίστασης και Κοινοτικής Δράσης στον Λίβανο

11 Μαρ 2026, 14:18
Πολιτική

Στα μαλακά ρίχνουν (πάλι) τους νεοναζιστές εγκληματίες

11 Μαρ 2026, 13:34
Παιδεία

«Οχι» στη Νομική Σχολή του δημόσιου Πανεπιστήμιου Πατρών – «Ναι» στις Νομικές των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

11 Μαρ 2026, 11:07
Πολιτισμός

«Αγκάθια και γαρύφαλλα»: Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ στα ελληνικά

Από τη Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

11 Μαρ 2026, 09:18
Παιδεία

Εκπαιδευτικοί αναλώσιμοι στο πλαίσιο του αυταρχικού σχολείου και των τρομοκρατικών ενεργειών της διοικητικής ιεραρχίας

11 Μαρ 2026, 00:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Μάρτη

11 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σιγά μην ακούνε οι «αγορές» τoν ξεμωραμένο πορτοκαλομαλλιά φασίστα

10 Μαρ 2026, 21:44
Κόντρες

Κά(ρ)για Κάλλας

10 Μαρ 2026, 19:19
Διεθνή

Σιωνιστικά μίντια: Η Χεζμπολά δείχνει ετοιμότητα για παρατεταμένη σύγκρουση

Αυξάνεται η πίεση στο βόρειο μέτωπο των σιωναζιστών

10 Μαρ 2026, 15:13
Πολιτική

Μπούκουρας: Ψήφισα Δήμα – πήρα αναστολή!

Αμετανόητος δηλώνει ο νεοναζιστής πρώην βουλευτής

10 Μαρ 2026, 14:10
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Μάρτη

Ημέρα νεφρού.

Ημέρα δράσης των σιδηροδρομικών.

1881: Εκτελείται ο τσάρος Αλέξανδρος Β’ από βόμβα της οργάνωσης “Ναρόντνανγια Βόλια“.

1888: Η Βραζιλία καταργεί με νόμο τη δουλεία.

1925: Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος επιβάλλει δικτατορία.

1958: Απολύονται 133 κομμουνιστές από τον Αγιο Ευστράτιο.

1971: Βόμβες έξω από τα γραφεία της εφημερίδας “Εστία” και στα γραφεία της “Esso“.

1980: Αρχή ένοπλου αγώνα του ΡΚΚ.

1991: Η 17Ν εκτελεί τον αμερικανό λοχία Ronald Stewart.

1996: Αποφυλάκιση των χουντικών ζητά στη βουλή ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo