Αντικυνωνικά

0
Δύο χιλιάδες είκοσι
 
δεν έχει τέλος η ύπνωση;

 
Μετά από τα συντομότερα ανέκδοτα του παρελθόντος «Κύπριος αντάρτης» και «Αλβανός τουρίστας», φιλοδοξία κάποιων είναι να λανσαριστεί ως νέο το «Ελληνας διαδηλωτής».

 

Ολα θα τα σκουπίσουνε χωρίς ν' ανοίξει μύτη
 
και όποτε γουστάρουνε θα μας μαντρώνουν σπίτι.
 
Αδειοι οι δρόμοι από 'μας, χώρος για τους φασίστες
 
Νεκροταφείου σιωπή κι όλα για τους τουρίστες.

 

Οι κακεντρεχείς και οι εγκάθετοι φωνάζουν, αλλά στη στήλη αρέσει η περισσή ευγένεια και πχιότητα με την οποία προσεγγίζεται και υλοποιείται το ηθικό πλεονέκτημα της «αριστεράς» σε κάθε λαμογιά. Μιλάμε για μια άλλη αισθητική!
 
Και αφού είπαμε «αριστερά», η φύση περιμένει καρτερικά την ώρα που τα απολιθώματα θα μετατραπούν μοιραία σε λιθάνθρακα ή πετρέλαιο, μήπως καταφέρουν να ζεστάνουν έστω και έτσι τους ανθρώπους…
 
«Εκπαιδευόμαστε να κάνουμε ορισμένα πράγματα και να μην κάνουμε ορισμένα άλλα. Για τον σκοπό αυτό μαθαίνουμε ορισμένες πληροφορίες και δεν μαθαίνουμε ορισμένες άλλες. Δεν χρειάζεται παρά να εξετάσουμε ποιον ωφελούν περισσότερο οι πράξεις και οι παραλείψεις μας. Γιατί το παράλογο μπορεί να είναι ολοφάνερο κι ωστόσο να μην το αντιλαμβάνεται κανείς» (Ε. Α. Ράουτερ – «Η κατασκευή υπηκόων»).

 
Ξανάρθε ο κορονοϊός, το βήμα ας ταχύνει
 
να τον προϋπαντήσουμε με ατομική ευθύνη.

 
Συμπονούμε βαθύτατα τον αρχιερέα των τηλεπωλήσεων, που από «Τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών» έφτασε να ασχολείται με υγειονομικά πρωτόκολλα και δευτερόκολλα… «That's life», όμως, που λένε και οι φίλοι και σύμμαχοι –άλλοτε «φονιάδες των λαών»- Αμερικάνοι.

 
Αντιλαλούν οι ρεματιές και σείονται οι λόφοι
 
απ' τον καυγά που στήσανε ο Γιώργος με τη Φώφη.
 

Δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιείται ο ξανθιώτης αγωνιστής εκπαιδευτικός Τζεμαλή Μηλιαζήμ. Αυτή τη φορά, απειλείται ακόμα και με απόλυση(!) επειδή κοινοποίησε στο facebook δύο άρθρα υπέρ της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες! Κατηγορείται για «ανάρμοστη και αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας», γυρίζοντάς μας πίσω πολλές δεκαετίες…
 

Δώσαν' στον κόσμο όραμα το τζόκερ και το λόττο
 
μας δώσαν' βίο αβίωτο μ' αυτόματο πιλότο.
 

Το μέγεθος του πόσο μαύρα είναι τα χρόνια που ζούμε, καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι κατάντησε επαναστατική πράξη και παρέκκλιση η υπεράσπιση της γλώσσας από την καθολική σφαγή της. Που βέβαια εκπορεύεται ή στηρίζεται από το σύστημα, με απώτερο στόχο να διαρραγεί ακόμα περισσότερο ο κοινωνικός ιστός.
 

Μας παίζουνε μονότερμα δέρνοντας καίγαμ' όντας
 
χρειάζεται ένας Σπάρτακος ή έστω ένας Λιόντας.
 

«Φίλοι κι αδέλφια της ψυχής μου. Εσείς που πέσατε στις φυλακές και στα νησιά της κόλασης, που σας κρατάν αλυσωμένους μες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης γιατί πολεμάτε για την ανεξαρτησία, το ψωμί και τη λευτεριά του ελληνικού λαού, δεχτείτε την αγάπη και τον θαυμασμό μου. Οι λαοί της Τουρκίας και της Ελλάδας έχουνε τους ίδιους θανάσιμα μισητούς εχθρούς: τον αγγλοαμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τους ντόπιους λακέδες του. Οι λαοί της Τουρκίας και της Ελλάδας, φιλιωμένοι ο ένας με τον άλλο, με τη βοήθεια των φιλειρηνικών λαών όλου του κόσμου, θα τσακίσουνε στο τέλος αυτούς τους εχθρούς τους. Αυτό το πιστεύω. Ο δικός σας ένδοξος αγώνας είναι μια από τις πιο λαμπρές αποδείξεις ότι θα νικήσει η υπόθεση της ειρήνης, του ψωμιού και της λευτεριάς. Σας σφίγγω όλους μ’ αγάπη στην αγκαλιά μου» (Nâzım Hikmet – 10/8/1951, Βερολίνο – Το παραπάνω μήνυμα του Hikmet προς τον ελληνικό λαό είχε μεταδοθεί ραδιοφωνικά στη διάρκεια της δίκης του Νίκου Μπελογιάννη).

 
«Ο φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα και ο ρατσισμός με το ταξίδι» (Miguel de Unamuno). Ταξίδια και διάβασμα αυξάνονται παραδοσιακά το καλοκαίρι, ειδικά τα πιο εύπεπτα εξ αυτών. Μένει να δούμε αν όντως κάνουν καλό, γιατί φασισμός και ρατσισμός εξαπλώνονται σαν μεταστατικός καρκίνος στο πληγωμένο (εσχάτως και από τη συνεχή κατάκλιση) κοινωνικό σώμα. Και η πολιτική συγκρότηση της εργατικής τάξης φαντάζει όνειρο θερινής νύχτας…
 
Κοκκινοσκουφίτσα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: