Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Δεν υπάρχει διαδρομή γύρω από το Ορμούζ: Γιατί οι εναλλακτικοί αγωγοί της Δυτικής Ασίας δεν επαρκούν
  • Περσικός Κόλπος: Ξαναβάζουν την ουρά στα σκέλια οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
  • Και η Κύπρος στο χάρτη του «Μεγάλου Ισραήλ»
  • Σαν σήμερα 27 Ιούλη
  • Ιλιά Ερενμπουργκ: Μια ιστορία του αυτοκινήτου
  • Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Απρ 2005, 00:00
♦ Ποιος δουλεύει ποιον;
«Δεν δικαιολογείται να επιρρίπτεται το σύνολο της αύξησης του ΦΠΑ στις τιμές και πιστεύουμε ότι αυτό δεν θα γίνει… Ολοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους θα συμβάλουν… μεμονωμένες, εγώ πιστεύω, προσπάθειες στρογγυλοποιήσεων προς τα πάνω… δεν δικαιολογείται να υπάρξει αύξηση στις τιμές από τη διαφορά του 1%». Στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη ανήκουν τα παραπάνω λόγια (τα είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην Κομοτηνή). Και τί να πρωτοσχολιάσεις, τα ψέματα ή την αποκαλυπτόμενη τρικυμία εν κρανίω;
Δεν δικαιολογείται να μεταφερθεί στις τιμές ολόκληρη η αύξηση του ΦΠΑ, λέει ο υπουργός. Και γιατί παρακαλούμε; Βγήκε μήπως κανένας νόμος ή καμιά υπουργική απόφαση, που λέει ότι τη μισή αύξηση πρέπει να πληρώσουν οι καταναλωτές και την άλλη μισή οι καπιταλιστές; Οχι, βέβαια. Αλλωστε, ο ίδιος αυτοδιαψεύδεται λίγο μετά, όταν λέει ότι δεν δικαιολογείται αύξηση πάνω από το 1%. Αρα, στις τιμές μπορεί να μπει όλη η αύξηση του ΦΠΑ. Προφανώς μπερδεύτηκε, στην προσπάθειά του να πει κάποιο παραμύθι, μπας και απαλύνει τις δυσμενείς εντυπώσεις από την κυβερνητική πολιτική που ο ίδιος εξειδικεύει. Οταν, όμως, μπερδεύεσαι σε τόσο στοιχειώδη πράγματα, σημαίνει πως αλλού πατάς και αλλού βρίσκεσαι. Κι έτσι δεν καταφέρνεις να πεις σωστά ούτε ένα ψεματάκι, ότι είσαι ανίκανος ακόμα και γι’ αυτό.

♦ Χαφιεδοσυμβούλια

Την περασμένη εβδομάδα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Αθήνας δημιούργησαν τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Παραβατικότητας στα εφτά δημοτικά διαμερίσματα.Η παράταξη του Περισσού δεν αρνήθηκε ότι υφίσταται ζήτημα πρόληψης της παραβατικότητας (να μη χάσουμε και την επαφή με τους νοικοκυραίους), όμως υποστήριξε ότι αυτό το ρόλο θα μπορούσαν να τον παίξουν τα Διαμερισματικά Συμβούλια και γι’ αυτό αρνήθηκε να συμμετάσχει. Η παράταξη του ΣΥΝ απέφυγε να πάρει μέρος στη συνεδρίαση, δεν παρέλειψε όμως να ορίσει εκπροσώπους στα χαφιεδοσυμβούλια.

♦ Μπατσολαγνεία

Είπε η βουλευτής του Περισσού Λιάνα Κανέλλη, απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση, στη Βουλή, όπου τέθηκε το ζήτημα του πιλοτικού προγράμματος του Δήμου Βύρωνα για την παραγωγή ρουφιάνων: «Πάρτε πίσω αυτό το πρωταπριλιάτικο αστείο. Δραστηριοποιήστε τα 60.000 άτομα που ανήκουν στην Ελληνική Αστυνομία».
Για τον Περισσό, λοιπόν, το πρόβλημα δεν είναι η αστυνομοκρατία, αλλά η θεσμική κάλυψή της. Είναι κατά των ρουφιάνων και υπέρ των μπάτσων. Κάνει μάλιστα και κριτική στην κυβέρνηση, επειδή δεν βγάζει όλη τη μπατσαρία στους δρόμους!

♦ Εθνικο-θρησκευτικά

Την ανησυχία του κόμματος για τα τεκταινόμενα στην Ιερουσαλήμ εξέφρασε ο βουλευτής του Περισσού Ορέστης Κολοζόφ, που δεν παρέλειψε, ακολουθώντας το παράδειγμα των άλλων κομμάτων, να καλέσει τον Ειρηναίο να παραιτηθεί. Είναι ή όχι ο Περισσός κατά της διαπλοκής κράτους και Εκκλησίας και υπέρ του απόλυτου διαχωρισμού; Αν ναι, τότε γιατί τα στελέχη του αναμιγνύονται σ’ αυτή την ιστορία; Οταν είσαι θεσμολάγνος και έχεις μια ορισμένη αντίληψη για το λεγόμενο εθνικό συμφέρον, τότε ανακατεύεσαι σε όλα και δεν έχεις κανένα πρόβλημα να νομιμοποιήσεις ως πολιτικούς παράγοντες και τους δεσποτάδες.

♦ Λυκοφιλίες

Πριν δέκα μέρες πλακώνονταν δημόσια για το ποιος έστειλε στην Ιερουσαλήμ τον Βαβύλη. Τώρα, ανταλλάσσουν δημόσια ασπασμούς. Ο Χριστόδουλος έβαλε τους ανθρώπους του να διαρρεύσουν προς τα ΜΜΕ ότι τηλεφώνησε στον Ειρηναίο και του εξέφρασε την αλληλεγγύη του. Και ο Ειρηναίος, σε συνέντευξη στον «Ελεύθερο Τύπο» επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία και την έκφραση αλληλεγγύης του Χριστόδουλου. Στο κυριακάτικο «Εθνος», όμως, φιλοξενείται νέο καρφί του Ειρηναίου: «Εμένα τον Βαβύλη, το έχω ξαναπεί, μου τον έστειλε η Αθήνα. Ο αρχιεπίσκοπος». Ενοχλημένος σφόδρα ο Χριστόδουλος, αφού πρώτα δήλωσε ότι «αλλάζει γραμμή και πορεία για το καλό του λαού και της ορθοδοξίας», έβαλε συνεργάτες του να δηλώσουν ότι «στηρίζει το θεσμό και αγωνιά για την τύχη του ελληνορθόδοξου χαρακτήρα του πατριαρχείου». Για τον Βαβύλη, όμως, και τ’ άλλα καλόπαιδα και για τις σχέσεις με την κυβέρνηση, την ΕΥΠ και το υπουργείο Εξωτερικών δεν είπε λέξη. Λέτε να πει μετά την… αλλαγή πορείας που εξήγγειλε; Μπαααα!

♦ Ρουφιανοπαπαγαλάκια

Ο Κακαουνάκης αποκάλυψε στο «Σούπερ Σπορ» (στην εκπομπή του Ταγματάρχη «Τάδε έφη»), ότι ήταν ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης που τον τροφοδοτούσε με στοιχεία, τα οποία δημοσίευε στο «Καρφί» την περίοδο της «εξάρθρωσης της τρομοκρατίας». Αυτό, βέβαια, ήταν γνωστό τοις πάσι, αλλά έχει άλλη αξία όταν βγαίνει το ίδιο το ρουφιανοπαπαγαλάκι και το επιβεβαιώνει. Ας μιλήσουν επί του θέματος και κάποιοι διευθυντές ημερήσιων εφημερίδων, οι οποίες έκαναν ανάλογα κομπρεμί με τον Χρυσοχοΐδη που τους έστελνε με τις βαλίτσες τα στοιχεία. Φυσικά, για τα φράγκα που κυκλοφόρησαν εκείνη την περίοδο δεν περιμένουμε να μιλήσει κανένας.

♦ Ευρωλαγνεία… ριζοσπαστική

«Ουδείς μάς εμποδίζει να βάλουμε ένα χεράκι για να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί και το ισχύον καθεστώς αποθέωσης της αγοράς που διέπει την ΕΕ ώστε να τα κάνουμε όλα καλύτερα, να φτάσουμε μια ώρα αρχύτερα στον στόχο μας (…) Κοντά στο στείρο αντιευρωπαϊκό ή φιλοευρωπαϊκό “όχι” υπάρχει και το φιλοευρωπαϊκό κριτικό αριστερό “ναι”, φωνές που μέσα από μία κουλτούρα σύνθεσης θέλουν να συμβάλουν στον προβληματισμό και την αναζήτηση σύγχρονων αριστερών απαντήσεων στις σημερινές προκλήσεις του κόσμου. Η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης δεν κλείνει με την υιοθέτηση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος. Αντιθέτως το Σύνταγμα παρ’ όλες τις ατέλειες και τα ρίσκα του μπορεί να αποτελέσει θεμέλιο και πρώτο σταθμό μιας μακράς διαδικασίας με στόχο την πολιτικά – και όχι μόνο οικονομικά – ενωμένη Ευρώπη των λαών». Το απόσπασμα είναι από άρθρο του Α. Στραγαλινού στην «Εποχή». Μια μικρή γεύση για το τι σημαίνει ριζοσπαστική αριστερή… ευρωλαγνεία.

♦ Ρουφ, ρουφ

Εγραψε ο Γιώργος Βότσης στην «Ελευθεροτυπία»: «Περί το 1987 (αν δε με απατά η μνήμη) ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου θέλησε να μάθει πόσοι και ποιοι δημοσιογράφοι είναι και έμμισθοι πληροφοριοδότες της ΕΥΠ (…) Σε λίγες μέρες ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Γ. Μαντζουράνης του ενεχείρισε έναν κατάλογο με καμιά πενηνταριά ονόματα (…) Τα ονόματα δε δόθηκαν στη δημοσιότητα (…). Κάποιοι συνεχίζουν, αν ζουν, να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην ευαγή υπηρεσία, υποθέτω, αφού ισχύει και το “άπαξ χαφιές, εσαεί χαφιές”». Αλήθεια, πόσες από τις γραφίδες των εφημερίδων και τους μαρκουτσοφόρους των καναλιών είναι σήμερα ρουφιάνοι της ΚΥΠ; Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ. Οπως και το πόσοι είναι ρουφιάνοι της Ασφάλειας, τρωκτικά των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών και «συνεργάτες» των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών. Το σύστημα ξέρει να προστατεύει τους ρουφιάνους του.

♦ Αποικιοκρατική σύμβαση

Κατά 1% ανέβηκε ο ΦΠΑ από την 1η Απρίλη, κατά 3,1% ακρίβηναν από τις 4 Απρίλη τα διόδια στη «γέφυρα των κεραυνών» (Ρίο-Αντίρριο). «Η συγκεκριμένη αύξηση είναι μέσα στα πλαίσια των συμβατικών μας δυνατοτήτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλοελληνικής κοινοπραξίας που εκμεταλλεύεται το έργο. Και για να μη μείνει σε κανέναν αμφιβολία για τον αποικιοκρατικό χαρακτήρα της σύμβασης, συμπλήρωσε: «Είναι στην ευχέρειά μας, σύμφωνα πάντα με τις συμβατικές μας δυνατότητες, για κάθε έτος να προχωρούμε και δύο φορές σε αναπροσαρμογή των διοδίων». Χρειάζονται σχόλια;

♦ Υστερία ηθικολογίας

Οταν ακόμα και ο Ντάριο Φο, συγγραφέας και θεατράνθρωπος που συνδέθηκε με ό,τι πιο ανατρεπτικό στο χώρο της τέχνης, δηλώνει ότι ο αποθανών πάπας Κάρολ Βοϊτίλα ήταν «ο τελευταίος κομμουνιστής που είχε απομείνει στην Ιταλία» (!!), τί να περιμένεις από τους εκπροσώπους των κρατών, των θρησκειών, των θεσμών του αστικού συστήματος; Βρήκαν την ευκαιρία να εξαπολύσουν μια υστερική εκστρατεία ηθικολογίας, δικαιώνοντας όχι μόνο ένα από τα μεγαλύτερα καθάρματα, αλλά και τον ίδιο τον καθολικισμό, ως θρησκευτικό δόγμα και ως όμιλο επιχειρήσεων.
Γράφτηκαν πολλά τούτες τις μέρες για τη δράση του Βοϊτίλα. Για τον αντικομμουνισμό του, για τις μπίζνες σε όλο τον κόσμο, για την Opus Dei που χρησιμοποιήθηκε για να χτυπήσει τη λατινοαμερικάνικη «Θεολογία της απελευθέρωσης», για το σκάνδαλο της Τράπεζας του Βατικανού κ.λπ. Ολα αυτά, όμως, στριμώχτηκαν στο περιθώριο, χρησιμοποιούμενα μόνο ως άλλοθι αντικειμενικότητας. Το «ψαχνό» χρησιμοποιήθηκε για να αποθεωθεί ο Βοϊτίλα. Για να αναδειχτούν οι «συγνώμες» του, που δεν κόστιζαν τίποτα. Η αντίθεσή του στον νέο πόλεμο στο Ιράκ, που ήταν αποτέλεσμα της στρατηγικής συμμαχίας του Βατικανού με τον γαλλογερμανικό άξονα.
Ετσι, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, όχι μόνο καθολικοί, όχι μόνο θρησκόληπτοι, είδαν με συμπάθεια το κάθαρμα που μας άφησε χρόνους. Ο δικός τους μεταφυσικός φόβος έγινε όπλο στα χέρια της κυρίαρχης προπαγάνδας.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣτην καρδιά του κτήνους
Επόμενο άρθρο ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ

Σχετικά Αρθρα

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

Κόντρες 22 Ιούλ 2026, 14:10

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

Κόντρες 21 Ιούλ 2026, 21:15

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

Κόντρες 20 Ιούλ 2026, 19:50

Τα δικά μας τα πλημμελήματα είναι καλύτερα

Κόντρες 17 Ιούλ 2026, 14:11

Φράξια με το φελλό

Κόντρες 16 Ιούλ 2026, 13:39

Μαρινακίες

Κόντρες 15 Ιούλ 2026, 14:25
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Δεν υπάρχει διαδρομή γύρω από το Ορμούζ: Γιατί οι εναλλακτικοί αγωγοί της Δυτικής Ασίας δεν επαρκούν

Η προσπάθεια παράκαμψης του Στενού του Ορμούζ καταλήγει στο ίδιο πρόβλημα: Κάθε εναλλακτική διαδρομή παραμένει όμηρος του πολέμου, ανταγωνιστικών σημείων θαλάσσιας συμφόρησης ή πολιτικών διαφορών

27 Ιούλ 2026, 12:58
Διεθνή

Περσικός Κόλπος: Ξαναβάζουν την ουρά στα σκέλια οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

27 Ιούλ 2026, 11:22
Πολιτική

Και η Κύπρος στο χάρτη του «Μεγάλου Ισραήλ»

27 Ιούλ 2026, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούλη

27 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Ιλιά Ερενμπουργκ: Μια ιστορία του αυτοκινήτου

26 Ιούλ 2026, 10:50
Αθλητισμός

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

26 Ιούλ 2026, 09:59
Παιδεία

Βάσεις εισαγωγής 2026: 25.926 υποψήφιοι αποκεφαλίστηκαν λόγω Ελάχιστης Bάσης Εισαγωγής

32.910 υποψήφιοι συνολικά έμειναν εκτός νυμφώνος

26 Ιούλ 2026, 08:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούλη

26 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι Χούθι βομβάρδισαν επιτυχώς το διυλιστήριο της ARAMCO στη Σαουδική Αραβία

25 Ιούλ 2026, 18:16
Αγροτικά

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος

Μαφιόζικοι χειρισμοί για το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

25 Ιούλ 2026, 12:53
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούλη

25 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ

24 Ιούλ 2026, 19:48
Διεθνή

Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη

24 Ιούλ 2026, 19:28
Διεθνή

Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται

24 Ιούλ 2026, 09:22
Εργατικά

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

24 Ιούλ 2026, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούλη

24 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σφυροκοπά τους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού η κοινοβουλευτική ομάδα της Χεζμπολά

23 Ιούλ 2026, 20:03
Διεθνή

Η CIA εκτιμά ότι δεν υπάρχει προοπτική νίκης των ΗΠΑ επί του Ιράν

23 Ιούλ 2026, 19:45
Πολιτική

Δεξιός να ντουφεκάει δεξιό;

23 Ιούλ 2026, 18:50
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούλη

Φινλανδία: Ημέρα υπναράδων.

1794: Καρατομείται ο Ροβεσπιέρος.

1929: Διαμαρτυρία χιλίων ατόμων κατά του «Ιδιώνυμου» στην Καλλιθέα, τραυματισμοί και συλλήψεις.

1943: Αρχίζει η στρατολόγηση στα Τάγματα Ασφαλείας που δημιούργησε η κυβέρνηση Ράλλη.

1953: Πεθαίνει o Νικόλαος Πλαστήρας.

1957: Δολοφονείται ο πρόεδρος της Γουατεμάλα Κάρλος Καστίγιο Αρμας.

1967: Εξι καταδίκες μελών του ΠΑΜ από έκτακτο στρατοδικείο (Χανιά).

1967: Δεκαπεντάλεπτη αντιχουντική εκπομπή από δύο μαγνητόφωνα τοποθετημένα σε μπαλκόνι της οδού Πανεπιστημίου (ΠΑΜ).

1969: Ανεύρεση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού της ΔΑ στο προαύλιο της μονής Πετράκη.

1982: Ισραηλινά αεροπλάνα βομβαρδίζουν τη δυτική Βηρυτό, 120 νεκροί.

1996: Βομβιστική επίθεση στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα, δύο νεκροί και 111 τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo