Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Επιφυλακτική ηρεμία στον νότιο Λίβανο
  • Ενα ποίημα | Η Γάζα είναι ελπίδα, είναι φωτιά, είναι άσβεστη φλόγα
  • Σιωναζιστές και αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θα πιουν το πικρό ποτήρι μέχρι την τελευταία σταγόνα
  • Σαν σήμερα 21 Ιούνη
  • Σιωνιστικά θρασίμια έβρισαν ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Νάξο, απαιτώντας να κατεβάσει την παλαιστινιακή σημαία!
  • Προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης οι διώξεις εκπαιδευτικών και Συλλόγων για συνδικαλιστικούς λόγους
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Νοέ 2014, 00:00

Ματωμένα λεφτά

Με το αίμα των νεκρών αμάχων και παιδιών της Γάζας ακόμα ν’ αχνίζει και με τους σωρούς των ερειπίων να θυμίζουν το πέρασμα του σιωναζιστικού τυφώνα που δολοφόνησε αμάχους και κατέστρεψε σπίτια και υποδομές επειδή δεν μπόρεσε να νικήσει στο πεδίο της μάχης την Παλαιστινιακή Αντίσταση, η Πρωτοψάλτη και η Αρβανιτάκη ετοιμάζονται να δώσουν την 1η του Δεκέμβρη συναυλία στο Τελ Αβίβ, στο μέγαρο Χεϊτσάλ Χαταρμπούτ, γνωστό ως Charles Bronfman Auditorium. Οσο και να ψάξει κανείς δε θα βρει την είδηση σε ελληνικά Μέσα. Οι δυο τραγουδίστριες προσπαθούν να κρύψουν τις πομπές τους. Ομως, στη «Διαύγεια» του υπουργείου Τουρισμού μπορεί να δει κανείς ανηρτημένη απόφαση του γενικού γραμματέα ΕΟΤ Πάνου Λειβαδά, σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται πίστωση 30.000 ευρώ «για κάλυψη εξόδων πραγματοποίησης δύο συναυλιών της κας Αλ. Πρωτοψάλτη στη Μεγάλη Βρετανία (Λονδίνο) … και της κας Αλ. Πρωτοψάλτη και Ελ. Αρβανιτάκη στο Ισραήλ (Τελ Αβίβ) την 1-12-2014 στο θέατρο “Ηeichal Hatarbut’’ στα πλαίσια της προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος».

Μπίζνες με τους σιωνιστές, ματωμένα λεφτά, ο απόλυτος καλλιτεχνικός αμοραλισμός. Πόσο δίκιο είχε ο Ρότζερ Γουότερς όταν στιγμάτιζε αυτές τις συμπεριφορές, καλώντας κάθε προοδευτικό καλλιτέχνη να μην εμφανίζεται στο Ισραήλ.

Kατόρθωμα

Το να επιτρέπεις στη Βούλτεψη να σου «τη λέει» είναι οπωσδήποτε κατόρθωμα. Ετσι που τα κατάφερε, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποχρεωμένος να το υποστεί κι αυτό και να «πάει γι’ άλλα». Οπως αναμενόταν, ο εισαγγελέας έβαλε στο αρχείο την υπόθεση για το χρηματισμό βουλευτών, που προέκυψε μετά την παπαριά του Σκουρλέτη, και η Βούλτεψη ξεσπάθωσε: «Η σημερινή απόφαση του εισαγγελέα Εφετών αποτελεί άλλο ένα χαστούκι για τους κατ’ επάγγελμα λασπολόγους του ΣΥΡΙΖΑ, που με αθλιότητες επεχείρησαν να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα της χώρας και να χειραγωγήσουν βουλευτές εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι δήθεν καταγγελίες του κ. Σκουρλέτη και της παρέας του αποδείχθηκαν ψέματα και συκοφαντίες και αποτελούν δείγμα αποκρουστικής πολιτικής συμπεριφοράς. Το ελάχιστο που έχει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του είναι να ζητήσει συγγνώμη από τη Βουλή και τον ελληνικό λαό».

«Απορία ψάλτου βηξ» ήταν η απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Η υποκρισία και το θράσος περισσεύουν στην κυβέρνηση»!

Συ είπας

Δήλωση για τις αποφάσεις του τελευταίου Eurogroup έκανε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αφού επισημαίνει σωστά, ότι «η Πιστωτική Γραμμή με Ενισχυμένες Προϋποθέσεις (ECCL), σημαίνει: την υπογραφή Μνημονίου Συνεννόησης, την αξιολόγηση κάθε τρίμηνο, την παραμονή του ΔΝΤ στο “πίσω κάθισμα”, όπως είχε προαναγγείλει και ο κ. Χαρδούβελης», καταλήγει: «Οπως και αν βαφτίσουν τη νέα συμφωνία, η κατάσταση δεν θα αλλάξει. Είτε μέχρι να γίνει το χρέος βιώσιμο, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε μέχρι να εφαρμοστούν ολοκληρωτικά οι καταστροφικές μεταρρυθμίσεις».

Πώς μπορεί να γίνει «βιώσιμο» το χρέος, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ; Αν συγκληθεί μια διεθνής διάσκεψη, η οποία θ’ αποφασίσει τη διαγραφή «μέρους του» ή «του μεγαλύτερου μέρους του» (οι εκδοχές είναι ανάλογα με το ποιος συριζαίος μιλάει). Αυτό (αν υποθέσουμε ότι θα γίνει κατορθωτό) θα απαιτήσει μια μακρά διαδικασία, ανάλογη με μια διαδικασία αναθεώρησης της Συνθήκης της ΕΕ. Θα πρέπει να περάσει από τα κοινοτικά όργανα, να συμφωνήσουν όλες οι χώρες και μετά να περάσει και από τα κοινοβούλια αρκετών χωρών (από το γερμανικό σίγουρα). Μέχρι τότε «η κατάσταση δεν θα αλλάξει», όπως μας λέει ο Ε. Τσακαλώτος. Μ’ άλλα λόγια, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένη τη ρητή και κατηγορηματική δέσμευσή της να σέβεται απόλυτα την κοινοτική νομιμότητα, θα διαχειρίζεται την κινεζοποίηση.

Εξηρτημένα αντανακλαστικά

Σχέση… παβλοφική έχουμε αναπτύξει ως εφημερίδα με τα παπαγαλάκια του Μελισσανίδη. Γράφουμε κάτι εμείς και τα παπαγαλάκια μετατρέπονται αμέσως σε… σκυλάκια του Παβλόφ, σπεύδοντας να καθησυχάσουν τους διατελούντες εν βρασμώ οπαδούς. Την περασμένη Παρασκευή δημοσιεύσαμε το αποκαλυπτικό άρθρο για την άρνηση της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ να δημοσιοποιήσει το αποτέλεσμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, που είναι «αστείο» σε σχέση με το στόχο που τέθηκε. Παρεμπιπτόντως, το ρεπορτάζ ανέφερε ότι κανένας από την εταιρία δεν «ενόχλησε» το Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για το ζήτημα της μελέτης υψομέτρων. Ξέσπασε, όπως πάντα, ο γνωστός διαδικτυακός σάλος, οπότε ενεργοποιήθηκαν αμέσως τα εξηρτημένα αντανακλαστικά των παπαγαλακίων. Κάνοντας γαργάρα την κύρια είδηση, που αφορούσε την «αστεία» αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ενημέρωσαν την Κυριακή τους οπαδούς ότι «μέσα στην προσεχή εβδομάδα η Ενωση θα καταθέσει στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών όλα τα επιπλέον έγγραφα που της ζητήθηκαν για την έγκριση της υψομετρικής μελέτης του γηπέδου». Σύμφωνα με το «ρεπορτάζ», καθυστέρησαν κομματάκι, διότι κάποια από τα χαρτιά που ζητούσε ο Δήμος «απαιτούσαν χρόνο».

Στο τέλος «ενημέρωσαν» τους οπαδούς ότι «πλέον η έγκριση της υψομετρικής μελέτης από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας είναι το τελευταίο βήμα πριν από την εξασφάλιση της άδειας δόμησης για την κατασκευή του νέου γηπέδου της Ενωσης». Δε θα μιλήσουμε για όλα τα άλλα που λείπουν από τον άδειο φάκελο, αλλά θα ρωτήσουμε κάτι πολύ συγκεκριμένο: εκείνο το παραχωρητήριο από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, που απαιτεί Γενική Συνέλευση, όπως προβλέπεται και έχει ανακοινωθεί στο Ενημερωτικό Δελτίο με το οποίο η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» ζήτησε την άδεια για να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (αυτή που αποδείχτηκε τζούφια), πότε θα εξασφαλιστεί; Εν πάση περιπτώσει, μ’ αυτά θ’ ασχοληθούν οι αρμόδιες στήλες της «Κ». Εμείς, ως σχολιαστική στήλη, απλώς διασκεδάζουμε με το πώς ενεργοποιούνται τα εξηρτημένα αντανακλαστικά των υπαλλήλων που παριστάνουν τους (θου Κύριε φυλακήν…) δημοσιογράφους.

Ομορφος κόσμος

Ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας Μουζακίτης, δικηγόρος πλέον, βρήκε έναν ωραιότατο τρόπο να προωθήσει τη νέα επαγγελματική του καριέρα, καταγγέλλοντας εμπόδια στο έργο του κτλ. και «δείχνοντας» τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Ρουπακιώτη. Ο Ρουπακιώτης, όπως ήταν φυσικό, αντεπιτέθηκε κατηγορώντας τον Μουζακίτη για τζάμπα μάγκα που εν γνώσει του λέει ψέματα και πετάει λάσπη. Και ο Σούρλας (γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) ανακοίνωσε πως έλαβε ερωτήματα και διαμαρτυρίες πολιτών «για το αν και κατά πόσον θα έπρεπε να επιτρέπεται σε δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς να δικηγορούν μετά την παραίτησή τους και μάλιστα να αναλαμβάνουν την υπεράσπιση ακόμη και υποθέσεων οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του ελληνικού δημοσίου», ενημέρωσε σχετικά τον υπουργό Αθανασίου και «πρότεινε να εξεταστεί το ζήτημα σε όλες του τις διατάσεις προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη του κύρους της Δικαιοσύνης».

Ομορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος…

Γεφύρια

Ο ανεξάρτητος, προερχόμενος από το κόμμα Καμμένου, βουλευτής Β. Καπερνάρος επιμένει στην αποδοκιμασία των πολιτικών της κυβέρνησης. Ομως στο θέμα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας έχει μια… πρωτότυπη άποψη: «Ακολουθώ τη θέληση των ψηφοφόρων μου και τη συνείδησή μου. Η δική μου θέση είναι αρνητική και την έχω εκδηλώσει πρώτος από τον Σεπτέμβρη μήνα. Τώρα λέω ξανά όχι εγώ. Ως πολιτικός, ως βουλευτής, ως έλλην πολίτης. Ομως δεν πρέπει να πάρω τη γνώμη των ψηφοφόρων μου; Ποιους αντιπροσωπεύω;. Το όχι, πάει στο ότι αποδοκιμάζω τις ενέργειες και τα αποτελέσματα και τις πράξεις της κυβέρνησης, σε σχέση με όσα αποτελέσματα έχουν αποφέρει αυτή την πραγματικότητα για τον συνέλληνά μου και τον εαυτό μου. Είναι κλειδωμένο ότι θα ζούμε βιολογικά μέχρι τον Μάρτιο; Δεν είναι κλειδωμένο τίποτα. Οταν δεν είναι κλειδωμένη η ζωή, δεν είναι κλειδωμένο τίποτα».

Οπως θα καταλάβατε, αν ο Καπερνάρος ψηφίσει υπέρ της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας δε θα το κάνει με την καρδιά του, θα του το έχουν ζητήσει οι ψηφοφόροι του!

Απλώς τζόγος;

Ακούμε και διαβάζουμε συνέχεια, ότι οι περιβόητες «αγορές» εκτίναξαν στα ύψη τα επιτόκια των ομολόγων ελληνικού δημοσίου τζογάροντας. Αν, όμως, ήταν μόνο τζόγος, το φαινόμενο θα κρατούσε λίγες μέρες, δε θα συνεχιζόταν ακόμη και σήμερα.

Από την άλλη, μπορούμε να θυμηθούμε την «έξοδο στις αγορές» της περασμένης άνοιξης. Τότε που όλα πήγαιναν πρίμα για το ελληνικό «πρόγραμμα» και δε γινόταν καμιά συζήτηση για έξοδο από το Μνημόνιο, διώξιμο του ΔΝΤ κτλ. Στο 4,95% διαμορφώθηκε το επιτόκιο για τριετές ομόλογο, ποσοστό καθαρά ληστρικό, πολύ πάνω από τα επιτόκια που ίσχυαν τότε στη διεθνή πιάτσα. Τζόγος ήταν κι αυτό;

Οι «αγορές» γνωρίζουν αυτό που κανένας πολιτικός δε δηλώνει δημόσια. Οτι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Η περιβόητη βιωσιμότητα βγήκε ως αποτέλεσμα μιας εξίσωσης στην οποία το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο και μετέτρεψαν τους αγνώστους σε γνωστούς. Για να βγει βιώσιμο το χρέος, πήραν σαν προϋπόθεση ότι ο ελληνικός καπιταλισμός θα αναπτύσσεται με μέσο ρυθμό 2,5% μέχρι το 2020, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα θα προκύπτουν κάθε χρόνο πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 4,5% του ΑΕΠ. Επειδή, λοιπόν, οι «αγορές» ξέρουν ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα πρέπει να γίνει νέο «κούρεμα», το προεξοφλούν ανεβάζοντας τα επιτόκια. Θέλουν να πάρουν από νωρίς αυτά που ενδέχεται να χάσουν κάποια στιγμή στο μέλλον. Γι’ αυτό και τα επιτόκια δανεισμού θα εξακολουθήσουν να είναι ληστρικά.

Στην ψύχρα

Με τευτονική ψυχρότητα ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ προειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει την επιθεώρηση της τρόικας μέχρι τα τέλη του έτους, αλλιώς θα πρέπει να επιστραφούν τα αδιάθετα ποσά του ΤΧΣ (τα περίφημα 11,5 δισ.), ενώ δε θα εκταμιευτεί η δόση των 1,8 δισ. ευρώ από το EFSF. Σύμφωνα με τον γερμανό τεχνοκράτη, το Eurogroup της 8ης Δεκέμβρη είναι κομβικό. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει κλείσει η επιθεώρηση από την τρόικα για να συζητηθεί μετά το άνοιγμα της προληπτικής γραμμής πίστωσης.

► Απορία

Αφού η αμερικάνικη οικονομία πάει τόσο καλά, σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ στη Νέα Υόρκη δεν κυκλοφορούν σκυθρωπά πρόσωπα (Τσίπρας), γιατί η δημοτικότητα του Ομπάμα κατρακυλάει, ενώ στις πρόσφατες ενδιάμεσες εκλογές πολλοί υποψήφιοι των Δημοκρατικών αρνούνταν να φωτογραφηθούν με τον πρόεδρο, θεωρώντας ότι έτσι θα πάθαιναν ζημιά;

Ρητορικό είναι, όπως καταλαβαίνετε, το ερώτημα. Για να φανεί πιο καθαρά το επίπεδο της γελοιότητας στο οποίο μπορεί να φτάσει ο πολιτικός σαλταδορισμός.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚινεζοποίηση στο διηνεκές
Επόμενο άρθρο Οταν οι αστοί στηρίζουν την κοινωνική επιχειρηματικότητα

Σχετικά Αρθρα

Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;

Κόντρες 19 Ιούν 2026, 11:41

Τα παπαγαλάκια μεταμφιέστηκαν σε βαρυπενθούσες χήρες

Κόντρες 17 Ιούν 2026, 13:58

Χαρά στο κουράγιο του(ς)

Κόντρες 12 Ιούν 2026, 20:15

Mπαρτζώκα, Τράκη, μάθετε μπαλίτσα από τον άρχοντα

Κόντρες 10 Ιούν 2026, 13:10

Aναμενόμενα και μη

Κόντρες 8 Ιούν 2026, 19:53

Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού

Κόντρες 5 Ιούν 2026, 20:26
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

«Επιφυλακτική ηρεμία στον νότιο Λίβανο

21 Ιούν 2026, 19:43
Πολιτισμός

Ενα ποίημα | Η Γάζα είναι ελπίδα, είναι φωτιά, είναι άσβεστη φλόγα

21 Ιούν 2026, 11:22
Διεθνή

Σιωναζιστές και αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θα πιουν το πικρό ποτήρι μέχρι την τελευταία σταγόνα

21 Ιούν 2026, 09:30
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούνη

21 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτική

Σιωνιστικά θρασίμια έβρισαν ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Νάξο, απαιτώντας να κατεβάσει την παλαιστινιακή σημαία!

20 Ιούν 2026, 19:35
Εργατικά

Προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης οι διώξεις εκπαιδευτικών και Συλλόγων για συνδικαλιστικούς λόγους

20 Ιούν 2026, 18:59
Διεθνή

Η Κοόρτη του Φοίνικα

20 Ιούν 2026, 09:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

20 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούνη

20 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Πορτραίτα ηρώων

19 Ιούν 2026, 20:24
Διεθνή

Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους

19 Ιούν 2026, 19:52
Διεθνή

Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους

Σιωναζιστής αντισυνταγματάρχης και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά των μαχητών της Χεζμπολά

19 Ιούν 2026, 14:43
Κόντρες

Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;

19 Ιούν 2026, 11:41
Η παπάρα

Ο πολεμοκάπηλος οσφυοκάμπτης παριστάνει τον ειρηνόφιλο

19 Ιούν 2026, 10:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούνη

19 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Τρομοκρατικός «ποινικός λαϊκισμός»

18 Ιούν 2026, 22:21
Παιδεία

Τα ξένα funds «κατάπιαν» ως τώρα 10 ιδιωτικά σχολεία

18 Ιούν 2026, 21:00
Διεθνή

Mεγάλες απώλειες του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο μέσα σε μια μέρα

18 Ιούν 2026, 20:55
Παιδεία

Αναλγησία: Απέρριψαν την μεταγραφή φοιτήτριας που έχει πατέρα με 80% αναπηρία και εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ!

18 Ιούν 2026, 20:17
Διεθνή

Σιωνιστής τουρίστας μαχαίρωσε τρεις Κύπριους (τον ένα σοβαρά) στην Αγία Νάπα

18 Ιούν 2026, 19:13
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούνη

Ημέρα μουσικής.

Ημέρα skateboard.

Ημέρα ανθρωπιστή.

Ημερα υδρογραφίας.

1877: Εκτελούνται δέκα μέλη της μυστικής οργάνωσης των ιρλανδών ανθρακωρύχων «Μόλι Μαγκουάιρς» με την κατηγορία συμμετοχής σε βίαιη απεργία ανθρακωρύχων στην Πενσιλβάνια (ΗΠΑ).

1945: Εθνικόφρονες επιτίθενται εναντίον αριστερών ηθοποιών στα θέατρα «Ερμής» και «Λυρικόν», δέκα τραυματίες.

1964: Η ρατσιστική οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν δολοφονεί τρεις Αφροαμερικανούς υπέρμαχους των ίσων δικαιωμάτων (ΗΠΑ).

1987: Συλλαμβάνεται στην Αθήνα ο καταζητούμενος Ιταλός Μαουρίτσιο Φολίνι, μέλος της οργάνωσης “Ενοπλοι Προλετάριοι για τον Κομμουνισμό».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η Ελλάδα χαιρετίζει την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, όπως και κάθε πρωτοβουλία η οποία θα συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης στην περιοχή. Είμαστε πάντα υπέρμαχοι της διπλωματικής λύσης για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Αυτός δεν είναι που στήριζε δημόσια την εισβολή αμερικανών κομάντο στη Βενεζουέλα και την απαγωγή του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο; «Ο Νικολάς Μαδούρο ήταν επικεφαλής μιας βάναυσης και καταπιεστικής δικτατορίας που προκάλεσε αδιανόητο πόνο στον λαό της Βενεζουέλας. Το τέλος του καθεστώτος του προσφέρει νέα ελπίδα για τη χώρα. Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών»! Αυτός δεν είναι που συντασσόταν με τους αμερικανοσιωνιστές συμμάχους του με στόχο την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης διά της πολεμικής βίας; Την έχουν εξαφανίσει εκείνη τη δήλωση, αλλά έγινε: «Η Ελλάδα, ως διαχρονικός πυλώνας σταθερότητας και δημοκρατικών αξιών στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να μένει αδιάφορη απέναντι σε καθεστώτα που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια και καταπιέζουν τους λαούς τους. Στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του ιρανικού λαού να ζήσει σε μια ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας στην Τεχεράνη δεν είναι μόνο αίτημα των καιρών, αλλά προϋπόθεση για τη μόνιμη ειρήνη στην περιοχή. Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τους συμμάχους μας για τη διασφάλιση αυτού του στόχου». Και ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη έγραφε σε μακροσκελέστατη ανάρτηση-ύμνο του σιωναζισμού: «Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα μας, υπό την ηγεσία του @kmitsotakis σε όλη αυτή την προσπάθεια του Ισραήλ έμεινε πιστή σύμμαχός του μέχρι το τέλος και δεν τους εγκαταλείψαμε ακόμη και όταν όλοι οι φανατικοί αντισημίτες αριστεριστές και ακροδεξιοί μας πίεζαν και μας έβριζαν στην Βουλή, στους δρόμους στο διαδίκτυο και παντού. Είμαστε με το Ισραήλ και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Μακάρι το Ιράν και ο σπουδαίος λαός της Περσίας να αναπνεύσει τον αέρα της Ελευθερίας που του αξίζει. Υγ. Φυσικά χωρίς τις ΗΠΑ και ειδικά τον Πρόεδρο @realDonaldTrump @POTUS όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί και η ιστορία αυτό θα του το πιστώσει». Η ήττα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στο Ιράν είναι ήττα και των πολεμοκάπηλων, οσφυοκαμπτών πολιτικών μπανανιών, όπως ο Μητσοτάκης, που τώρα παριστάνουν τους… διαχρονικούς υποστηρικτές της ειρήνης)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo