Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη
  • Νέο φρικτό σιωναζιστικό έγκλημα στη Γάζα (videos)
  • Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη
  • Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη
  • Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ
  • «Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Μάι 2011, 00:00
Εικόνα από τη διαδήλωση της 11ης Μάη, που δεν χρειάζεται επεξηγήσεις. Ο ΜΑΤάς χτυπάει με τη «φυσούνα» κατευθείαν στο πρόσωπο τον διαδηλωτή, ο οποίος απλά πορεύεται κρατώντας ένα πανό. Κι είναι φανερό ότι το απολαμβάνει. Το αποκαλύπτει η γλώσσα του σώματος. Δεν υπάρχει καμιά εμπλοκή εκείνη τη στιγμή. Οι μπάτσοι απολαμβάνουν το βασανισμό των διαδηλωτών.

Κάπως έτσι βρέθηκαν ένας στην εντατική, άλλος ένας με ρήξη σπλήνας και δεκάδες άλλοι/ες με ανοιγμένα κεφάλια. Κλωτσούσαν με μανία ακόμα και ημιλιπόθυμους, πεσμένους στο οδόστρωμα.
Ηταν μια άσκηση προληπτικής μαζικής τρομοκράτησης του πληθυσμού.

♦ Ψευταράς

«Το ότι ήμουν σε επαφή με τον Ντομινίκ Στρος-Καν και με άλλους ηγέτες της ΕΕ δεν είναι ανακάλυψη, είναι δικιά μου δημόσια δήλωση από την αρχή», δήλωσε ο Γιωργάκης στη Βουλή, την Παρασκευή 6 Μάη. Τα ελληνικά του, που εμφάνισαν τον Στρος-Καν ως έναν από τους ηγέτες της ΕΕ δεν θα τα σχολιάσουμε, γιατί είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα για ν’ ασχολούμαστε με τα ελληνικά του Γιωργάκη. Θα σχολιάσουμε μόνο το τερατώδες ψέμα που λέει ενάμιση χρόνο μετά. Τι έλεγε στον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός, όταν παζάρευε στα κρυφά με τον Στρος-Καν; Οτι «λεφτά υπάρχουν». Δεν λέμε για το προεκλογικό του σλόγκαν. Λέμε γι’ αυτά που έλεγε μετεκλογικά. Το Νοέμβρη του 2009, αμέσως μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, ολόκληρη η κυβέρνηση, με επικεφαλής τους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, έστησε μια τεράστιων διαστάσεων προπαγανδιστική εκστρατεία γύρω από το «επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης», που το παρουσίαζαν σαν έμπρακτη απόδειξη για τη συνέπεια προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων του ΠΑΣΟΚ.
 
Ελεγε ο Παπανδρέου στη Βουλή, την 1η Δεκέμβρη του 2009, όταν συζητιόταν το νομοσχέδιο για το συγκεκριμένο επίδομα: «Είναι και ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους αυτούς που έλεγαν “δεν μπορούμε”, “δεν γίνεται”, “σας κοροϊδεύουν”, “πού θα βρείτε τα λεφτά;”. Τα βρήκαμε τα λεφτά! Οχι για να τα σπαταλήσουμε, αλλά γι’ αυτούς που έχουν ανάγκη». Ελεγε ψέματα, εν πλήρει συνειδήσει. Ηξερε καλά, ότι σε λίγο καιρό θα έκοβε και τη δεύτερη δόση αυτού του φιλανθρωπικού βοηθήματος.
Και το ήξερε, γιατί ήδη παζάρευε με τον Στρος-Καν για προσφυγή στο ΔΝΤ.
 
Κάποιοι αστοί (αλλά και κάποιοι Πασόκοι, όπως η Βάσω Παπανδρέου) κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έχασε χρόνο μέχρι να προσφύγει στην τρόικα. Ο Παπακωνσταντίνου έχει εμμέσως απαντήσει, ότι έπρεπε να γίνει πολιτική διαχείριση. Δηλαδή, να καταφέρουν να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό και να του σερβίρουν την προσφυγή στην τρόικα σαν μονόδρομο. Τι διαφορετικό είπε ο Στρος-Καν; Απλά αποκάλυψε ότι την ώρα που ο Παπανδρέου παζάρευε μαζί του για προσφυγή στο ΔΝΤ, κορόιδευε τον ελληνικό λαό. Αν υπάρχει ένα ερώτημα, αυτό αφορά το λόγο για τον οποίο ο Στρος-Καν ξεμπροστιάζει το «φίλο του». Αυτό, όμως, δεν αφορά τον ελληνικό λαό, αλλά τις σχέσεις ανάμεσα στους αστούς πολιτικούς και τις σχέσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου με τα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

 

♦ Μόνο μεταμφιεσμένοι

Ούτε σε συναυλία δεν μπορούν να πάνε τα μέλη της κυβέρνησης. Τρώνε γιούχα ακόμα και από το in κοινό. Αυτό συνέβη στη συναυλία που έδωσε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση το Kronos Quartet. Μόλις το αμερικάνικο κουαρτέτο εγχόρδων ολοκλήρωσε και το δεύτερο ανκόρ και αποσύρθηκε οριστικά από τη σκηνή, ακούστηκε μια γυναικεία φωνή να φωνάζει: «Κάποιοι πρέπει να μένουν στο σπίτι τους και να μην έρχονται σε τέτοιες συναυλίες». Στην πλατεία δεν πολυκατάλαβαν τι εννοούσε, όμως από τα θεωρεία διέκριναν τον Πάγκαλο να έχει σηκωθεί από τις πρώτες σειρές και να προχωρά χαμογελαστός προς την έξοδο. Οπότε άρχισαν και τα «γαλλικά» (ξεχώριζε η λέξη «παχύδερμο», η οποία προφανώς δεν αναφέρεται στον όγκο του Πάγκαλου, αλλά στη συμπεριφορά του), τα οποία συνεχίστηκαν και στο φουαγιέ. Ουδείς τόλμησε να τον υπερασπιστεί και μάλλον πρέπει να αισθάνεται ευχαριστημένος που ο χώρος ήταν κλειστός και δεν μπορούσε κανείς να πεταχτεί μέχρι την κοντινότερη Εβγα.
 
Εμείς το έχουμε γράψει, αλλά οι συνεργάτες του φαίνεται πως δεν ενημερώνουν σωστά τον Παπανδρέου. Η λύση είναι να κυκλοφορούν μόνο μεταμφιεσμένοι οι υπουργοί.

 

♦ Παπαρολογίες

Είναι γνωστό ότι οι καπιταλιστές κουβαλάνε το κόμπλεξ της ανηθικότητας. Γι’ αυτό και δεν χάνουν ευκαιρία να σβήσουν το στίγμα από τη φάρα τους. Κι επειδή μόνοι τους δεν μπορούν να τα καταφέρουν (ποιος θα πίστευε καπιταλιστές που διακηρύσσουν το ήθος τους;), καταφεύγουν στους πολιτικούς και σε διάφορους μισθωμένους διανοούμενους, που εμφανίζονται πρόθυμοι να πλέξουν το εγκώμιο του ηθικού καπιταλισμού, του έντιμου επιχειρηματία. Ενα τέτοιο συνέδριο οργάνωσαν την περασμένη εβδομάδα τα μεγαλοστελέχη των επιχειρήσεων, τα golden boys όπως συνηθίζεται να αποκαλούνται, με τίτλο «CEO & CSR Money Conference 2011: Ηθική Επιχειρηματικότητα». Τα κυβερνητικά στελέχη δεν έχασαν την ευκαιρία να σπεύσουν εκεί και να πλέξουν το εγκώμιο του ηθικού καπιταλισμού, με μια γλώσσα που θα την απέφευγαν και οι πιο ταπεινοί λακέδες στις βίλες των επιχειρηματιών. Σταχυολογούμε από τις ομιλίες των υφυπουργών Μανιάτη και Νταλάρα, χωρίς κανένα δικό μας σχόλιο (χωριό που φαίνεται…):

Γ. Μανιάτης: Ζούμε στον απόηχο μιας διεθνούς οικονομικής κρίσης στην οποία η έλλειψη επιχειρηματικής ηθικής, αναδείχθηκε ως το κυριότερο από τα αίτια που την προκάλεσαν (…) Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως, έχοντας κατανοήσει πλήρως τον ρόλο, τις ευθύνες, αλλά και το συμφέρον τους, έχουν φροντίσει να ενσωματώσουν την έννοια της αειφορίας στην επιχειρηματική στρατηγική τους. Ηθική επιχείρηση σήμερα, είναι η πράσινη επιχείρηση (…) Η επιλογή της επιχειρηματικής ηθικής στις λειτουργίες, την οργάνωση, την παραγωγή, τη διοίκηση μιας εταιρείας, είναι συνειδητή επιχειρηματική απόφαση. Απόφαση που θέτει πρότυπα συμπεριφοράς και δράσης πάνω σε βάσεις διαφάνειας, ειλικρίνειας, άμιλλας, χωρίς κριτήρια μονοπωλιακής υπεροχής και επιβολής.

Α. Νταλάρα: Μέσα ακριβώς από μία διαδικασία ενδοσκόπησης στην οποία μας υποχρεώνουν οι σημερινές δυσχερείς συνθήκες, μπορούμε να κάνουμε την κρίση ευκαιρία για τη διαμόρφωση ενός υγιούς αναπτυξιακού και επενδυτικού χώρου (…) Για το λόγο αυτό θεωρούμε ηθικό καθήκον από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά και ηθική υποχρέωση των εργοδοτών να μπει τέλος στο φαινόμενο εκμετάλλευσης φθηνού ανθρώπινου δυναμικού.

 

♦ Κι άλλοι για τη συναίνεση (1)

Μετά τον Καρατζαφέρη και τη Μπακογιάννη και το νεοσύστατο ΠΑΠ των Δημαρά-Οικονόμου στο χορό της συναίνεσης.
Χρειάζεται «πανεθνική εγρήγορση και επιφυλακή για να λυθούν τα μεγάλα μας προβλήματα», δήλωσε ο Δημαράς.
Προβλήματα που δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει ένα μόνο κόμμα, γι’ αυτό «χρειάζεται συνεργασία όλων των Ελλήνων, των πολιτικών φορέων και κοινωνικών στρωμάτων, με καθήκον να συμφωνήσουμε σε προγραμματικές επιλογές που έχουν να κάνουν με τα εθνικά μας θέματα, με την ακρίβεια, την ανεργία, την Παιδεία, την Υγεία, τη λαθρομετανάστευση». Βεβαίως, δεν παρέλειψε να κριτικάρει την κυβέρνηση ότι «δεν εφαρμόζει το πρόγραμμα με το οποίο εκλέχτηκε» και να ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών στην ψηφοφορία για το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», όμως και ο Καρατζαφέρης και η Μπακογιάννη βάζουν τις «κριτικές» ουρές τους στα όσα λένε για τη συναίνεση. Αλλωστε, κανένας δεν ζητά απ’ όλα τα κόμματα να ταυτιστούν. Συναίνεση ζητούν οι καπιταλιστές, με τις διαφωνίες για γαρνιτούρα. Και οι Δημαράδες σπεύδουν, κρατώντας έτσι ανοιχτή την πόρτα επανόδου στο ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός τους.

 

♦ Κι άλλοι για τη συναίνεση (2)

Στην ίδια ρότα με τους Δημαράδες και ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ (σιγά την είδηση, θα μας πείτε). Μιλώντας την περασμένη Τρίτη στο «Βήμα Fm» είπε: «Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στις πολιτικές της κυβέρνησης και γι’ αυτό τις καταγγέλλω με κάθε δυνατό τρόπο. Είμαι υποχρεωμένος ―και αυτό για λόγους λειτουργίας της δημοκρατίας– να αποδεχθώ ότι υπάρχει μια πολιτική νομιμοποίηση, έστω και αν διαφοροποιήθηκαν και οι προεκλογικές εξαγγελίες με τις μετεκλογικές πράξεις, διότι υπήρχε μία βίαιη αλλαγή δεδομένων και συνθηκών. Αυτό, όμως, επ’ ουδενί δεν δικαιολογεί το να αλλάξουν οι ισορροπίες και τα ζύγια». Η αναγνώριση της «πολιτικής νομιμοποίησης» της κυβέρνησης και η δικαιολόγηση της πολιτικής της (με… κριτικές επιφυλάξεις, βεβαίως), στο όνομα της «βίαιης αλλαγής δεδομένων και συνθηκών», είναι όλο το ζουμί.

 

♦ Περί πιστολιού

«Βάλτε το πιστόλι στον κρόταφο της Ελλάδας», ήταν ο τίτλος του κύριου άρθρου των Financial Times, την περασμένη Τρίτη! Τρομο-λογοπαίγνιο με τη φράση του Παπανδρέου «βάλαμε ένα γεμάτο περίστροφο στο τραπέζι», με το οποίο οι «αγορές» θα πάθαιναν σύγκρυο και θα έσπευδαν να αποκλιμακώσουν τα επιτόκια, για να δανειστεί το ελληνικό κράτος με «λογικούς» όρους. Οπως θα θυμόσαστε, ο Παπανδρέου είπε αυτή τη γελοία φράση μετά την πρώτη πολιτική συμφωνία των ηγετών της ΕΕ να στηρίξουν την Ελλάδα. Οι «αγορές» φυσικά δεν μάσησαν, η κυβέρνηση προσέφυγε στο μηχανισμό και αλυσόδεσε τον ελληνικό λαό με το Μνημόνιο και τώρα, ένα χρόνο μετά, το ελληνικό κράτος βρίσκεται αντιμέτωπο με το ίδιο πρόβλημα. Γι’ αυτό και η αρχαία ναυαρχίδα του χρηματιστικού κεφάλαιου εκδικείται τον Παπανδρέου με μια αντιστροφή της φράσης του.

 

♦ Μαζική δολοφονία προσφύγων

63 ανθρώπους (ανάμεσά τους γυναίκες και μωρά) άφησαν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου οι «πολιτισμένοι» της Ευρώπης και των ΗΠΑ, διαπράττοντας ένα ακόμη έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Ενα πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν 72 άνθρωποι απέπλευσε από την Τρίπολη της Λιβύης με προορισμό το ιταλικό νησάκι Λαμπεντούζα, όπου καταπλέουν οι πρόσφυγες από τη Βόρεια Αφρική. Στο δρόμο η μηχανή χάλασε και το σαπάκι έμεινε ακυβέρνητο. Το πλήρωμα ειδοποίησε την Ιταλική Ακτοφυλακή, η οποία αγνόησε το σήμα κινδύνου. Αργότερα, δικαιολογήθηκε ότι ειδοποίησε τις αρχές της Μάλτας, ρίχνοντας σ’ αυτές την ευθύνη. Στρατιωτικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από το πλοιάριο, αλλά αγνόησε την έκκληση για βοήθεια. Το ίδιο έκανε και το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκολ» με το οποίο διασταυρώθηκαν. Και οι Γάλλοι αγνόησαν την έκκληση για βοήθεια, παραβιάζοντας και το Δίκαιο της Θάλασσας και τις ναυτικές παραδόσεις αιώνων. Τελικά, το σαπάκι ξεβράστηκε πίσω στις ακτές της Λιβύης. Ζούσαν μόνο οι 11 από τους 72, οι οποίοι σε λίγο έγιναν 9 καθώς πέθαναν άλλοι δύο. Τους άφησαν να πεθάνουν αβοήθητοι, σε μια περιοχή που την ελέγχουν συνεχώς τα πλοία και τα αεροπλάνα τους, για να στείλουν ένα μήνυμα τρόμου σε όσους σκέφτονται να δραπετεύσουν από τη χειμαζόμενη Βόρεια Αφρική.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροDixi et salvavi animam meam
Επόμενο άρθρο ΓΚΡΙΓΚΟΡΙ ΚΟΖΙΝΤΣΕΦ – ΛΕΟΝΙΝΤ ΤΡΑΟΥΜΠΕΡΓΚ – Η νέα Βαβυλώνα

Σχετικά Αρθρα

H επιτομή της βαρβαρότητας

Κόντρες 17 Οκτ 2025, 19:06

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

Κόντρες 16 Οκτ 2025, 20:52

Καμαρώνουν για τα καμένα

Κόντρες 15 Οκτ 2025, 22:14

Αλέξη εσύ σούπερ σταρ…

Κόντρες 6 Οκτ 2025, 15:18

Φτου σου, Δούκα

Κόντρες 3 Οκτ 2025, 15:04

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

Κόντρες 1 Οκτ 2025, 19:45
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Νέο φρικτό σιωναζιστικό έγκλημα στη Γάζα (videos)

Βομβαρδισμοί αμάχων με πάνω από 44 νεκρούς, ανάμεσά τους πολλά παιδιά

20 Οκτ 2025, 19:29
Αγροτικά

Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη

20 Οκτ 2025, 09:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2025, 00:01
Υγεία

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

19 Οκτ 2025, 20:17
Ιστορία

«Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»

19 Οκτ 2025, 12:10
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν

Επίσημη καταγγελία από την κυβέρνηση της Γάζας, που ζητά διεθνή έρευνα

19 Οκτ 2025, 10:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

Σομαλία, Σουδάν: Ημέρα επανάστασης (1964).

Ονδούρα: Ημέρα στρατού (1956).

Αγγλία: Ημέρα Trafalgar (1805).

1918: Πρώτο πανελλαδικό πανεργατικό συνέδριο (βασιλικό θέατρο Αθήνας), ιδρύεται η Γ.Σ.Ε.Ε.

1945: Οι Γαλλίδες αποκτούν δικαίωμα ψήφου.

1950: Η Κίνα εισβάλει και καταλαμβάνει το Θιβέτ.

1967: 80.000 διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον κατά του πολέμου του Βιετνάμ, σύλληψη 250 ατόμων.

1967: Ανακαλύπτεται πίσω από την Εθνική Βιβλιοθήκη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξερράγη.

1969: Δύο βαριές καταδίκες μελών του ΠΑΚ για βόμβες κατά της χούντας.

1977: Βόμβα σε γραφείο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (Βερολίνο), πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικού σταθμού (RAF).

1977: Διαδηλώσεις-συγκρούσεις με την αστυνομία και βόμβες σε Παρίσι, Πον Μαρλί, Τουλούζη, Λιμόζ και Νανσί, βόμβες στο γερμανικό προξενείο στη Μαδρίτη, επιθέσεις στα γερμανικά προξενεία Αμστερνταμ και Μάαστγκιχτ (Ολλανδία), μεγάλες διαδηλώσεις και επεισόδια σε Ρώμη και Φλωρεντία, βόμβες σε γερμανικούς στόχους σε Γένοβα και Μιλάνο, μετά τη δολοφονία των κρατούμενων της RAF.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo