Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό
  • «Ο μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο το βάζει στα πόδια»
  • 5 Μάρτη 1943: Παλλαϊκός ξεσηκωμός, υπό την καθοδήγηση του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, ακύρωσε την πολιτική επιστράτευση από τους ναζί
  • Ιωσήφ Στάλιν: Επαναστάτης, κομμουνιστής, πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης, κλασικός του μαρξισμού
  • Σαν σήμερα 5 Μάρτη
  • Eλαφρυντικά ζητούν οι θρασύδειλοι νεοναζιστές εγκληματίες
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Μαρ 2009, 00:00
original img 2950
original img 2950

♦ Ο εμίρης και ο κακομοίρης

Αντιγράφουμε, χωρίς δικά μας σχόλια, από το «Βήμα» της περασμένης Κυριακής:

«Μου λένε- και δεν θέλω διαψεύσεις- ότι στο πρώτο τετ-α-τετ του κ. Ι.Παπαθανασίου  με τον κ. Χ. Αλμούνια στο γραφείο του δεύτερου, που έγινε τον Ιανουάριο, δεν επικράτησε η συνήθης διπλωματική ανταλλαγή απόψεων. “Εσείς  και ο κ. Αλογοσκούφης μας λέγατε ότι οι προκάτοχοί σας έστελναν πλαστά στοιχεία και εσείς  στέλνετε τρεις και πέντε φορές περισσότερο πλαστά στοιχεία” ξεκίνησε τον βομβαρδισμό ο επίτροπος. “Κανονίστε να συμμαζευτείτε,να μαζέψετε τις δαπάνες,να παγώσετε μισθούς,να αλλάξετε το Ασφαλιστικό,γιατί αν χρεοκοπήσετε μπορεί να γλιτώσετε το ΔΝΤ,αλλά θα έλθουμε εμείς και θα σας φορέσουμε το κοστούμι του ΔΝΤ”. “Αν τα κάνουμε όλα αυτά θα πέσουμε” σχολίασε ο κ. Παπαθανασίου. “Αδιαφορώ αν θα πέσετε,θα έλθουν οι άλλοι και θα τα κάνουν” αντέτεινε ο επίτροπος. “Και οι άλλοι θα πέσουν αν τα κάνουν” απάντησε ειρωνικά ο υπουργός Οικονομίας. “Τότε κανονίστε να τα κάνετε μαζί” ήλθε η αναιδής απάντηση. Ισως είναι σύμπτωση, αλλά από τότε ο κ. Κ.Καραμανλής μιλάει για… “συναίνεση”».

♦ Ποια ευθιξία;

Για όσους ενδεχομένως το έχουν ξεχάσει υπενθυμίζουμε ότι ο Καραμανλής ζήτησε εκλογές το καλοκαίρι του 2007 επικαλούμενος ως «κρίσιμο εθνικό θέμα» την κατάρτιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2008. Υποτίθεται πως αυτός ήταν ένας κρίσιμος προϋπολογισμός και έπρεπε να τον καταρτίσει μια κυβέρνηση με νωπή τη λαϊκή εντολή. Εφτιαξε, λοιπόν, ο Αλογοσκούφης έναν προϋπολογισμό και με καμάρι τον ψήφισαν οι 152 στη Βουλή, διαβεβαιώνοντάς μας ότι στο τέλος του χρόνου το έλλειμμα θα είχε πέσει στα 8,3 δισ. ευρώ. Τον περασμένο Νοέμβρη, πριν ακόμα κλείσει η χρονιά, το οικονομικό επιτελείο αναθεώρησε την πρόβλεψη, ανεβάζοντας το έλλειμμα στα 10,8 δισ. ευρώ. Οι 152 ψήφισαν το κλείσιμο της χρονιάς, πάλι με καμάρι για τη νοικοκυροσύνη της κυβέρνησής τους, η οποία μπορεί να έπεσε λίγο έξω, αλλά δεν έφταιγε αυτή, η κρίση έφταιγε, που ενέσκυψε ξαφνικά και απροειδοποίητα.

Ηρθε, όμως, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και υπολόγισε την περασμένη εβδομάδα το έλλειμμα στα13,9 δισ. ευρώ! Δηλαδή, ο αρχικός στόχος ξεπεράστηκε κατά  67,5% και ο ενδιάμεσος στόχος κατά 28,7%! Ο τελευταίος στόχος μάλιστα τινάχτηκε στον αέρα πριν περάσει δίμηνο από τότε που διατυπώθηκε!

Υποτίθεται πως ο Καραμανλής είναι άνθρωπος με φιλότιμο και ευθιξία. Κανονικά θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί, αφού στην πραγματικότητα εκβίασε την ψήφο του 2007 και έλεγε συνεχώς ψέματα σ’ αυτούς που τον ψήφισαν. Αστεία πράγματα. Το μόνο για το οποίο φρόντισε ο Καραμανλής ήταν να δημοσιευτούν τα νέα στοιχεία αργά την Παρασκευή, όταν οι εφημερίδες είχαν κλείσει την ύλη τους και όλοι σκέφτονταν το ξεφάντωμα του αποκριάτικου τριήμερου.

♦ Οι εχθροί της κοινωνίας

Είτε αποδρούσαν πηδώντας από τον τοίχο, είτε φεύγοντας μέσα από το δικαστήριο, είτε με το ελικόπτερο, όπως έφυγαν, ίδια θα ήταν η ποινική βαρύτητα της πράξης των Παλαιοκώστα-Ριζάι. Το ελαφρύτατο πλημμέλημα της απόδρασης, που επισύρει ποινή μέχρι 6 μήνες φυλάκιση. Τότε προς τι όλος αυτός ο θόρυβος; Ηταν η θεαματικότητα της απόδρασής τους που ενόχλησε, η οποία σηματοδότησε το ξεφτίλισμα του κράτους. Οσο για εκείνους που μιλούν για ανασφάλεια των πολιτών και κινδύνους για την κοινωνία, ένα θα τους πού-με. Η κοινωνία δεν αισθάνθηκε ποτέ ότι κινδυνεύει από τέτοιους παράνομους. Αντίθετα, αισθάνεται διαρκώς ότι κινδυνεύει από τους διάφορους κουμπουροφόρους του κράτους, οι οποίοι πότε στήνουν πιστολίδι εν μέση οδώ για να προστατέψουν τα λεφτά κάποιας τράπεζας που άρπαξαν κάποιοι ληστές, πότε πυροβολούν στο ψαχνό και σκοτώνουν δεκαπεντάχρονα παιδιά και ποτέ στήνουν καρτέρι και πυροβολούν στο ψαχνό διερχόμενους ανυποψίαστους ανθρώπους, όπως έγινε πρόσφατα στα Χανιά από έναν ανθρωποφύλακα.
Πάντως, για μια ακόμη φορά τα ΜΜΕ, ειδικά τα ηλεκτρονικά με τη μεγάλη επιρροή, κατάφεραν να έρθουν σε πλήρη αντίθεση με την πελατεία τους. Η προηγούμενη τόσο κραυγαλέα αντίθεση –αν δεν μας διαφεύγει κάποια άλλη– ήταν μετά την 11η Σεπτέμβρη, όταν ο ελληνικός λαός πανηγύριζε για το χτύπημα που είχε δεχτεί η υπερδύναμη και τα ΜΜΕ ούρλιαζαν υστερικά «είμαστε όλοι Αμερικανοί».

♦ Γρήγορα το μαστίγιο!

Ρωτήθηκε ο Αρούλης (Κόσμος του Επενδυτή) αν θα διεκδικούσε την επανεκλογή του, αν ήταν ένας από τους βατοπεδινούς βουλευτές, και απάντησε χωρίς περιστροφές: «Δεν αντιλαμβάνομαι την πολιτική ως χώρο άσκησης προσωπικών επιδιώξεων. Αν ήταν έτσι, θα ήμουν εκτός πολιτικής, στην ελεύθερη αγορά». Επειδή ο Αρούλης είναι ο «σπόκμαν» του Σουφλιά, επειδή ο Σουφλιάς ασκεί αυτή την περίοδο καθοριστική επιρροή στον Καραμανλή, καλά θα κάνει ο Βουλγαράκης ν’ αρπάξει το μαστίγιο και να κάνει εκείνη την καλή πράξη στην πλατεία Συντάγματος. Φαντάζεστε τι κόσμο θα μαζέψει και πόσο δύσκολα θα είναι μετά τα πράγματα για τον Σουφλιά. Με τον Θοδωρή έχουμε την απορία τι πρόκειται να κάνει. Διότι, στον καιρό της παντοδυναμίας του είχε διακηρύξει ότι το κεφάλαιο δημοσιογραφία γι’ αυτόν έχει κλείσει οριστικά.

♦ Κάτω από τη βάση

«Η σημερινή κρίση υπήρξε αποτέλεσμα του ιδεολογήματος ότι οι αγορές αυτορρυθμίζονται και ότι μπορεί να λειτουργήσουν αποτελεσματικά χωρίς κανόνες». Αν η καθηγήτρια κ. Λούκα Κατσέλη, που έδωσε αυτή την απάντηση (συνέντευξη στον «Κόσμο του Επενδυτή») έδινε εξετάσεις θα έπαιρνε κάτω από τη βάση. Πρώτη φορά ακούμε για ένα οικονομικό φαινόμενο η εξήγηση να αναζητείται στη σφαίρα της ιδεολογίας. Βέβαια, η κ. Κατσέλη έχει και ένα δίκιο. Τι να πει; Οτι οι κρίσεις είναι σύμφυτες με τον καπιταλισμό; Οτι φταίει η αναρχία στην παραγωγή, που προκαλείται από το κυνηγητό του κέρδους; Δεν μπορεί να χτυπήσει το γάιδαρο και έτσι χτυπάει το σαμάρι. Επειδή, όμως, εμάς δεν μας αρέσουν οι εξυπναδίτσες, θα παρακαλούσαμε την κ. καθηγήτρια να μας απαντήσει τι έφταιγε για τις προηγούμενες κρίσεις, όταν το ιδεολόγημα περί αυτορρύθμισης των αγορών δεν ήταν κυρίαρχο.

♦ Τους πιστεύετε;

Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να μην πιστέψουμε την κόρη του πρώην υπουργού Α. Παυλίδη. Πράγματι, βρήκε ένα σπίτι ευκαιρία και χρειαζόταν εκατό χιλιάρικα σε ευρώπουλα. Εκανε τα χαρτιά της να πάρει δάνειο, αλλά για να μη χαθεί η ευκαιρία, μέχρι να βγει το δάνειο, δανείστηκε από έναν πλούσιο συγγενή της. Πήρε το σπίτι, βγήκε το δάνειο και όταν πήγε να επιστρέψει τα εκατό χιλιάρικα στον πλούσιο συγγενή, βρέθηκε μπροστά σε μια ευχάριστη έκπληξη: ο συγγενής είχε μετανιώσει που της τα δάνεισε και στο τέλος της τα χάρισε (αυτοί είναι συγγενείς). Ετσι, ξεπλήρωσε κι αυτή το δάνειο στην τράπεζα και πήρε το σπιτάκι ολόδικό της.

Αμα δεν πιστέψουμε τον υπουργό και την κόρη του, ποιον θα πιστέψουμε, τον εφοπλιστή Μανούση που λέει ότι ο ιδιαίτερος του υπουργού του ζήτησε εκατό χιλιάρικα για να πάρει ένα σπιτάκι στην κόρη του; Και τον κομματάρχη του υπουργού, τον Τσαμπίκο, τον πιστεύουμε. Πιστεύουμε όλα όσα κατέθεσε στον ανακριτή. Οτι του τηλεφώνησε μια άγνωστή του γυναίκα και του είπε ότι είχαν μπει στον τραπεζικό λογαριασμό του 7.500 ευρώ, χωρίς να του δώσει καμιά παραπέρα εξήγηση για το λόγο που του κατέθεσε τα χρήματα και πώς βρήκε το λογαριασμό του. Κι ότι λίγες μέρες αργότερα η «μυστηριώδης κυρία» τού ζήτησε να επιστρέψει τα χρήματα «γιατί είχε κάνει τη δουλειά της» και μάλιστα του υπέδειξε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό να τα βάλει. Αυτός τίποτ’ άλλο δεν ξέρει και μην του ζητάτε να έχει κρατήσει την απόδειξη κατάθεσης των 7.500 στο λογαριασμό της «μυστηριώδους άγνωστης» μετά από τόσα χρόνια!
Αν εσείς, εν αντιθέσει με μας, δεν τους πιστεύετε, λυπούμαστε αλλά είσαστε καχύποπτοι και παντού σκάνδαλα και σκανδαλάκια βλέπετε.

♦ Ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών

Πρόγραμμα ελληνομάθειας για τους μετανάστες εφαρμόζει η κυβέρνηση, μοιράζοντας λεφτά σε διάφορα λαμόγια (μεταξύ αυτών και η Εκκλησία) για να κάνουν μαθήματα ακόμα και σε παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί και πάει στο σχολείο στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να ξέρουν τα ελληνικά καλύτερα και από τη μητρική τους γλώσσα. Το προκλητικό του πράγματος είναι πως παιδιά που έχουν τελειώσει το Λύκειο, συχνά και το πανεπιστήμιο στην Ελλάδα υποχρεώνονται να παρακολουθήσουν αυτά τα μαθήματα και να δώσουν εξετάσεις για την απόκτηση «Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας Επιπέδου Α2». Χωρίς αυτό το πιστοποιητικό δεν μπορούν να αποκτήσουν το καθεστώς του «επί μακρόν διαμένοντος στην Ελλάδα»! Η άποψή μας για χορήγηση άδειας παραμονής επ’ αόριστο σε όλους τους μετανάστες είναι γνωστή. Ειδικά, όμως, στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται εδώ πρέπει να χορηγείται αμέσως ελληνική ιθαγένεια και πλήρη δικαιώματα. Το παπαδαριό και τα λαμόγια των διάφορων ΜΚΟ πρέπει να πάρουν πόδι από τα προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, που πρέπει να είναι ελεύθερα και όχι σχετιζόμενα με εξετάσεις και έκδοση πιστοποιητικών.

♦ Στα κατάλληλα χέρια

Οι λεγόμενοι «διεθνείς δωρητές», δηλαδή όλοι αυτοί που έκαναν πλάτες στους Σιωνιστές για να κατεδαφίσουν τη Γάζα και να μακελέψουν το λαό της, συγκέντρωσαν –λέει– 5,2 δισ. δολάρια. Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία, ότι θα τα παρέδιδαν στα χέρια του Μαχμούντ Αμπάς, αφού δεν πρόκειται για βοήθεια, αλλά για ένα ακόμα μέσο εκβιασμού, που έχει σαν σκοπό να πετύχει ό,τι δε μπόρεσαν να πετύχουν οι σιδερόφραχτες σιωνιστικές στρατιές: να λυγίσουν το ηθικό του αδούλωτου λαού της Γάζας, στρέφοντάς τον ενάντια στη Χαμάς και τις άλλες δυνάμεις της Αντίστασης. Εμείς προεξοφλούμε ότι δεν θα τα καταφέρουν, παρά τις αφάνταστες δυσκολίες που περνάει ο λαός της Γάζας. Πέραν των άλλων, δεν έχουν καν την κομψότητα να κάνουν τον εκβιασμό με έμμεσο τρόπο. Τον κάνουν ωμά, με στυγνή ιμπεριαλιστική λογική. Αυτό εκφράζει η δήλωση της Κλίντον, ότι περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον Αμπάς «για να μην πέσουν τα χρήματα σε λάθος χέρια»! Οχι μόνο για τους κατοίκους της Γάζας αλλά για όλους τους Παλαιστίνιους ο Αμπάς και η κλίκα του, εκτός των άλλων, αποτελούν και σύμβολα της διαφθοράς. Γι’ αυτό, άλλωστε, ακόμα και οπαδοί της Φατάχ, ψήφισαν τη Χαμάς στις εκλογές του 2006 και της έδωσαν την πρώτη θέση.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚάθε χτες και καλύτερα
Επόμενο άρθρο Tρίζουν τα θεμέλια της Ευρωένωσης

Σχετικά Αρθρα

Ο Κίμων πέθανε στην Κύπρο

Κόντρες 4 Μαρ 2026, 21:52

Sumud

Κόντρες 27 Φεβ 2026, 14:48

Παπασταύρεια κουτοπονηριά

Κόντρες 26 Φεβ 2026, 20:44

Αχός βαρύς ακούγεται από τα πληκτρολόγια / ο Νίκος ρίχνει μ’ έναν γκρα κι ο Παύλος με μπαζούκα

Κόντρες 25 Φεβ 2026, 21:34

O Μr Bean είναι πονηρός

Κόντρες 24 Φεβ 2026, 14:39

Τζαμάλα

Κόντρες 23 Φεβ 2026, 08:51
Ροή Ειδήσεων
Υγεία

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό

5 Μαρ 2026, 09:29
Διεθνή

«Ο μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο το βάζει στα πόδια»

Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις αποχωρούν από τον Περσικό Κόλπο

5 Μαρ 2026, 08:44
Ιστορία

5 Μάρτη 1943: Παλλαϊκός ξεσηκωμός, υπό την καθοδήγηση του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, ακύρωσε την πολιτική επιστράτευση από τους ναζί

5 Μαρ 2026, 06:14
Ιστορία

Ιωσήφ Στάλιν: Επαναστάτης, κομμουνιστής, πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης, κλασικός του μαρξισμού

73 χρόνια από το θάνατό του

5 Μαρ 2026, 05:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάρτη

5 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτική

Eλαφρυντικά ζητούν οι θρασύδειλοι νεοναζιστές εγκληματίες

4 Μαρ 2026, 23:16
Κόντρες

Ο Κίμων πέθανε στην Κύπρο

4 Μαρ 2026, 21:52
Πολιτική

Φρεγάτες και αεροπλάνα στην Κύπρο για βοήθεια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των αμερικανο-σιωνιστών

4 Μαρ 2026, 20:20
Εργατικά

Ποινικοποιούν ξανά τη συνδικαλιστική δράση: Σε δίκη τρεις συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Μετά από μήνυση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

4 Μαρ 2026, 18:02
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας παραδέχεται ότι το Ιράν εξακολουθεί να διαθέτει τη στρατιωτική ισχύ του

Φουντώνει η ανησυχία στις ΗΠΑ για έναν πόλεμο που εξαπέλυσαν και δεν κερδίζουν

4 Μαρ 2026, 13:05
Πολιτική

Εφετείο ΧΑ: Απόφαση (συνεχής ενημέρωση από τη δίκη)

4 Μαρ 2026, 09:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάρτη

4 Μαρ 2026, 00:01
Εργατικά

ΟΠΕΚΑ: Ωμή αδικία σε βάρος των πιο ευάλωτων με φόντο ένα ακόμα σκάνδαλο κακοδιαχείρισης

3 Μαρ 2026, 21:07
Διεθνή

Το Ιράν αποκρούει αποτελεσματικά τους αμερικανο-σιωνιστές επιθετιστές

3 Μαρ 2026, 20:43
Διεθνή

H Χεζμπολά υπερασπίζεται (και πάλι) την ανεξαρτησία του Λιβάνου

Η αμερικανόδουλη κυβέρνηση διέταξε το στρατό να μην συγκρουστεί με τους σιωναζιστές, αλλά να τους ανοίξει περάσματα

3 Μαρ 2026, 19:25
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»

3 Μαρ 2026, 12:11
Διεθνή

Ο ιρανικός λαός είναι ενωμένος στην απόφαση να υπερασπιστεί την πατρίδα του

Πήγαν για ρεπορτάζ-λαβράκι και κατέληξαν... στον κουβά

3 Μαρ 2026, 11:25
Πολιτική

Ολοι/ες αύριο (Τετάρτη, 4 Μάρτη, 9 πμ) στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

Τι περιμένουμε από το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων;

3 Μαρ 2026, 05:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάρτη

3 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης

2 Μαρ 2026, 19:25
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάρτη

1871: Γεννιέται η Ρόζα Λούξεμπουργκ.
1913: Δολοφονείται ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ στη Θεσσαλονίκη.
1929: Τρεις εργάτες νεκροί και δέκα τραυματίες σε συγκρούσεις αστυνομίας και απεργών στην Ελευσίνα.
1951: Εκτελείται στη Θεσσαλονίκη ο 22χρονος Νίκος Νικηφορίδης για εσχάτη προδοσία (συγκέντρωνε υπογραφές για την ειρήνη).
1953: Πεθαίνει ο Ιωσήφ Στάλιν.
1978: Βόμβα ακροδεξιών στα γραφεία του περιοδικού “Αντί”.
1984: Οι βρετανοί ανθρακωρύχοι ξεκινούν απεργία που τελικά διήρκησε δώδεκα μήνες.
2000: Βόμβα στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας «Ακτωρ» στο Χαλάνδρι (Επαναστατικοί Πυρήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo