Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 14 Αυγούστου
  • Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων
  • Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)
  • Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο
  • Σαν σήμερα 13 Αυγούστου
  • Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Ιαν 2009, 00:00

♦ Μπράβο τους!

Κάτοικοι της περιοχής, ιδιοκτήτες καταστημάτων, ακόμα και άνθρωποι που περνούσαν εκείνη τη στιγμή από το σημείο έγιναν ασπίδα για τους φοιτητές που είχαν κυκλώσει τα ΜΑΤ και ήθελαν να τους συλλάβουν, χωρίς να έχει γίνει τίποτα εκείνη τη στιγμή. Αρκετοί από τους ανθρώπους αυτούς συνελήφθησαν στη συνέχεια (μαζί με δικηγόρους που έσπευσαν στο μεταξύ). Αλλοι υβρίστηκαν, προπηλακίστηκαν, χτυπήθηκαν από τους ξεσαλωμένους «πραίτορες». Δεν δείλιασαν, όμως. Εκαναν αυτό που αισθάνθηκαν ως χρέος τους και τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.

♦ Ο Ομπάμα μίλησε

Για την ακρίβεια δεν μίλησε ο Ομπάμα, αλλά η επί των Εξωτερικών υπουργός του Χίλαρι Κλίντον. Επίσημα μάλιστα, στη Γερουσία, όπου παρουσίασε τις θέσεις της νέας αμερικανικής κυβέρνησης επί της εξωτερικής πολιτικής. Και τι είπε; Οτι ο πρόεδρος και η ίδια κατανοούν το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του και ταυτόχρονα ανησυχούν για την ανθρωπιστική τραγωδία που πλήττει τους πολίτες στη Γάζα… και το Ισραήλ. Χρειάζεται να κάνουμε κανένα σχόλιο;

ΥΓ: Οπως δήλωσε η ευειδής σύζυγός του, ο Μπαράκ Ομπάμα είναι λάτρης των κόμικ και ειδικά του «Σπάιντερμαν» και του «Κόναν του βάρβαρου». Αμερικανάκι και με ροπή προς το ναζισμό!

♦ Αβάσταχτη υποκρισία

Το ΠΑΣΟΚ, διά της τομεάρχου Αμυνας Βάσως Παπανδρέου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εμπλέκει τη χώρα σε κινδύνους με τη μεταφορά των αμερικάνικων πυρομαχικών στο Ισραήλ. Για δες ποιοι μιλάνε. Οι άνθρωποι που ως κυβέρνηση μετέτρεψαν τη Σούδα σε ορμητήριο των Αμερικανών, για να εξυπηρετούν από εκεί την εισβολή τους στο Ιράκ. Που μετέτρεψαν τη Βόρειο Ελλάδα σε χώρο εγκατάστασης και διέλευσης των νατοϊκών στρατευμάτων που διεξήγαγαν τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία. Που αναβάθμισαν τις ελληνο-ισραηλινές σχέσεις προσθέτοντας και μια συμφωνία «αμυντικής» συνεργασίας. Αλήθεια, κάθε «αμυντική» συνεργασία με τους Σιωνιστές δεν είναι σφαίρα στην καρδιά της αγωνιζόμενης Παλαιστίνης; Μήπως θυμούνται οι Πασόκοι τι απαντούσαν όταν άκουγαν κατηγορίες για τη βοήθειά τους προς τους Αμερικανούς κατά την εισβολή στο Ιράκ; Να το θυμίσουμε εμείς. Απαντούσαν ότι η κυβέρνηση σέβεται όλες τις διεθνείς συμφωνίες και δεσμεύσεις της χώρας. Ας το βουλώσουν, λοιπόν, τώρα γιατί έχει και η υποκρισία τα όριά της. Αν θέλουν σχέσεις φιλίας με τον παλαιστινιακό λαό, ας διακόψουν τις σχέσεις τους με τον μακελάρη Εχούντ Μπάρακ, που είναι αντιπρόεδρος του Γιωργάκη στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

♦ Διάλεξαν στρατόπεδο

Ο «Ριζοσπάστης» καλεί τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ «να απολογηθεί διαχρονικά στα μέλη και τους ψηφοφόρους του κόμματός του», εκτός των άλλων, και «επειδή σειρά ΑΕΙ ομάδες κουκουλοφόρων τα έχουν καταστήσει χώρους κατασκευής μολότοφ» και αυτός «σιωπά» («Ριζοσπάστης», 13.1.09). Η κόντρα Περισσού-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν μας ενδιαφέρει, όμως οι κατηγορίες που εκτοξεύονται κατά του άλλου πόλου της κοινοβουλευτικής ψευτο-αριστεράς τον Περισσό χαρακτηρίζουν και μάλλον τιμή περιποι- ούν στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς περιοριζόμαστε να παραθέσουμε και πάλι μια αναφορά του Ερνέστο (Τσε) Γκεβάρα, άκρως επίκαιρη, που δείχνει πόσο αντεπαναστατικό κόμμα είναι ο Περισσός.

«Πρώτα απ’ όλα οι εργάτες θα μάθουν να στήνουν οδοφράγματα με κάθε διαθέσιμο όχημα, έπιπλο ή οικιακό σκεύος, κάθε οικοδομικό τετράγωνο θα χρησιμοποιείται σαν φρούριο, με ανοίγματα στους εσωτερικούς τοίχους ώστε όλα τα οικήματα να επικοινωνούν μεταξύ τους, θα μάθουν τη χρήση αυτού του τρομερού αμυντικού όπλου που λέγεται “κοκτέιλ Μολότοφ” και θα συντονίζουν τα πυρά τους από τα αμέτρητα παράθυρα-πολεμίστρες που προσφέρουν τα σπίτια μιας μοντέρνας πόλης».

♦ Εκλεκτικές συγγένειες

«Εχουν πράγματι ευθύνη όλα τα στελέχη, ανεξαιρέτως κομματικής ή ιδεολογικής προέλευσης, που αρθρώνουν πολιτικό λόγο για τη λογική της κουκούλας, η οποία κοντεύει περίπου να περάσει ως σήμα κατατεθέν. Το είπε σωστά η κυρία Παπαρήγα, ότι οι αγώνες δεν έχουν γίνει ποτέ με κουκούλες. Οι ιδέες δεν ευδοκιμούν στο σκοτάδι. Ποια είναι λοιπόν η λογική να είναι κανείς κουκουλοφόρος;». Ντόρα Μπακογιάννη («Το Βήμα»)

♦ Αμόλυντοι…

Παρασκευή, 9 Γενάρη. Φοιτητικοί σύλλογοι και εκπαιδευτικές ομοσπονδίες έχουν καλέσει το πρώτο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της νέας χρονιάς, στη μνήμη του δολοφονηθέντα αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα. Μια λαοθάλασσα περισσότερων από 12.000 ανθρώπων κατακλύζει τα Προπύλαια και πορεύεται στο γνωστό κύκλο: Προπύλαια-Ομόνοια-Σύνταγμα-Προπύλαια. Δυο ώρες πριν, ο Περισσός καλεί μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς στο Πολεμικό Μουσείο για να κάνουν πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη. Μαζεύονται μετά βίας 2.000 άνθρωποι, ενώ η Αστυνομία δημιουργεί υγειονομική ζώνη ανάμεσα στις δυο πορείες με φραγμό στην αρχή της Βασ. Σοφίας στο Σύνταγμα. Οι αριθμοί των συμμετασχόντων στις δυο συγκεντρώσεις έχουν τη σημασία τους, όμως ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει το πολιτικό περιεχόμενο. Ο Περισσός, που είχε ήδη κάνει δικές του χωριστές συγκεντρώσεις για το Παλαιστινιακό, επέλεξε τη συγκεκριμένη μέρα, που οι φοιτητές με αποφάσεις συνελεύσεών τους είχαν ορίσει ως μέρα αγωνιστικής σύνδεσης με τη νεολαιίστικη εξέγερση του Δεκέμβρη, να αφαιρέσει κάθε αναφορά στα «εσωτερικά» ζητήματα (τι θα ανακάλυπταν, άραγε, αν δεν είχε μεσολαβήσει η σιωνιστική επίθεση στη Γάζα;). Και βέβαια, επέλεξε να μαζέψει τους νεολαίους του και πάλι μακριά από την άλλη συγκέντρωση, να κάνει μια μικρή πορεία τρέχοντας και να την τερματίσει και πάλι στο σταθμό του μετρό στην Πανόρμου. Για να μείνουν αυτοί οι λίγοι νεολαίοι «αμόλυντοι» από το όποιο αγωνιστικό πνεύμα των συνομηλίκων και συναδέλφων τους.

♦ Μπατσοκρατία

Μετά το σόου στον Ευαγγελισμό, οι μπατσοσυνδικαλιστές οργάνωσαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στο Σύνταγμα. Η στήλη δεν έχει πληροφορίες για το πώς εξελίχτηκε η συγκέντρωσή τους, σημειώνουμε όμως την πρότασή τους για την έναρξη διαλόγου με τα κόμματα για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας και τη θεσμοθέτηση επιτροπής παραπόνων για θέματα αστυνομίας!

Η τελευταία πρόταση σίγουρα θα αρέσει σε πολλούς, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον, όποιος δέρνεται, όποιος παθαίνει ασφυξία από τα χημικά θα μπορεί να κάνει τα παράπονά του στην επιτροπή με τον… μεγάλο κάδο. Ετσι θα λέγεται η «επιτροπή παραπόνων», λόγω του μεγάλου σκουπιδοτενεκέ που θα διαθέτει για να προωθεί τα παράπονα.

Στο μεταξύ, μετά το ΜΑΤάδικο μακελειό της Παρασκευής 9 Γενάρη, η κυβέρνηση προχώρησε σε ένα άλλο αστυνομοκρατικό μέτρο. Εγκατέστησε ομάδες μπάτσων στους σταθμούς του Ηλεκτρικού, οι οποίοι, όταν θέλουν να… ξεμουδιάσουν αρχίζουν και κάνουν εξακρίβωση στοιχείων. Οποιος δεν έχει την ταυτότητά του οδηγείται στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, όπου θα περάσει μερικές ώρες.

Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε γιατί αυτή η εξέλιξη δεν έχει καμιά σχέση με το «οργανωμένο έγκλημα» ή τις οργανώσεις ένοπλης αντιβίας. Πρόκειται για ενέργεια που έχει σαν σκοπό να ασκήσει μαζική τρομοκρατία στον πληθυσμό. Ολοι πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι ο μπάτσος θα είναι συνεχώς δίπλα μας, ότι μπορεί να μας εξευτελίσει, ότι είμαστε πιόνια στα χέρια του. Η επέκταση της μπατσοκρατίας σχετίζεται σίγουρα με τη νεολαιίστικη εξέγερση του Δεκέμβρη. Η εξουσία πήρε τα μηνύματα της οργής που συσσωρεύεται και αντιδρά με τον μοναδικό τρόπο που ξέρει: την καταστολή και τον τρόμο.

♦ ΑΚΕΛ: Αβάντα στους Σιωνιστές
Την αλληλεγγύη του προς τον παλαιστινιακό λαό υποτίθεται πως θέλησε να δείξει το κυβερνητικό ΑΚΕΛ. Αντί να κάνει κάτι προς τη Γάζα, πήρε το δρόμο για το Ισραήλ των μακελάρηδων κι από εκεί για τη Ραμάλα του προσκυνημένου Μαχμούντ Αμπάς. Στο Τελ Αβίβ η αντιπροσωπεία (όχι και τόσο υψηλόβαθμη, αφού δεν μετείχε μέλος του ΠΓ) του ΑΚΕΛ είχε συνάντηση με το «Κ»Κ Ισραήλ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, ανάμεσα στα δυο κόμματα υπήρξε συναντίληψη για το Παλαιστινιακό και την αναγκαιότητα να επιτευχθεί εκεχειρία προτού συνεχιστούν οι συνομιλίες για επίλυση του ζητήματος στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και με τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Κάρφωσαν, δηλαδή, και το δικό τους μαχαίρι στην πλάτη της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Καλούν ουσιαστικά τους Παλαιστίνιους να παραδοθούν άνευ όρων και ν’ αρχίσουν να μετρούν τα θύματα και τις πληγές τους, ενόσω κάποιοι πουλημένοι τύπου Αμπάς θα συνεχίζουν τις συνομιλίες-κοροϊδία που διαρκούν εδώ και 60 χρόνια. Οι οπορτουνιστές της Κύπρου και του Ισραήλ συντάσσονται ανοιχτά με το αμερικανοσιωνιστικό σχέδιο που προωθείται μέσω του δικτατορικού καθεστώτος της Αιγύπτου. Είναι τόσο τσιράκια που δεν τολμούν να βάλουν ούτε το ελάχιστο: την άρση του αποκλεισμού της Γάζας (κι ας ακολουθήσουν μετά οι συνομιλίες για το συνολικό ζήτημα).

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝίκη στα όπλα της Αντίστασης
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)

Κόντρες 13 Αυγ 2026, 19:50

Οταν σε υμνεί η Δεξιά

Κόντρες 11 Αυγ 2026, 19:44

Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή

Κόντρες 10 Αυγ 2026, 19:35

Ο Χρήστος ο Ζιώγας πού είναι, ρε παιδιά;

Κόντρες 7 Αυγ 2026, 14:14

Εσύ σε τι είδος οικογένειας ανήκεις;

Κόντρες 6 Αυγ 2026, 19:11

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

Κόντρες 30 Ιούλ 2026, 09:02
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου

14 Αυγ 2026, 00:01
Αγροτικά

Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων

13 Αυγ 2026, 20:38
Κόντρες

Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)

13 Αυγ 2026, 19:50
Η παπάρα

Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο

13 Αυγ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου

13 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία

12 Αυγ 2026, 19:58
Διεθνή

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

12 Αυγ 2026, 19:11
Καταστολή

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 

12 Αυγ 2026, 09:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

12 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Οταν σε υμνεί η Δεξιά

11 Αυγ 2026, 19:44
Διεθνή

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

11 Αυγ 2026, 18:08
Πολιτισμός

Αν δε θέλετε να μιλάμε για την Παλαιστίνη, μην μας καλείτε

11 Αυγ 2026, 17:46
Διεθνή

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

11 Αυγ 2026, 10:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

11 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα

10 Αυγ 2026, 19:53
Κόντρες

Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή

10 Αυγ 2026, 19:35
Διεθνή

Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης

10 Αυγ 2026, 08:52
Πολιτική

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

10 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

10 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ

9 Αυγ 2026, 12:59
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου

Πορτογαλία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1385).
Πακιστάν: Ημέρα ανεξαρτησίας (1947).
Μπαχρέιν: Ημέρα ανεξαρτησίας (1971).
1909: Στρατιωτικό κίνημα στο Γουδί.
1941: Συστήνονται ειδικά δικαστήρια εναντίον των κομμουνιστών στη Γαλλία.
1949: Εκτελούνται ο πρόεδρος Χουσνί Ζαγίμ και ο πρωθυπουργός Μόχσεν αλ-Μπαράλι της Συρίας μετά από νέο στρατιωτικό πραξικόπημα.
1954: Εκτελείται ο Νίκος Πλουμπίδης.
1956: Πεθαίνει ο Bertolt Brecht.
1974: «Αττίλας 2» στην Κύπρο – Αποχωρεί η Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.
1988: Μέλη της 17Ν εισβάλλουν στο αστυνομικό τμήμα Βύρωνα και αφού κλειδώνουν αστυνομικούς στο κρατητήριο αφαιρούν όπλα και πυρομαχικά.
1994: Συλλαμβάνεται στο Σουδάν ο Κάρλος (Ιλιτς Ραμίρες Σάντσες).
1996: Δολοφονείται ο Σολωμός Σολωμού στην πράσινη γραμμή της κατεχόμενης Κύπρου από τούρκους στρατιώτες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι Η.Π.Α. έχουν τον πλήρη έλεγχο του Στενού του Ορμούζ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ! Ο Ναυτικός Αποκλεισμός μας αποκαλείται, από όλους, «ΤΕΙΧΟΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ», και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει το Ιράν γι’ αυτό. Δεν έχουν Ναυτικό, δεν έχουν Πολεμική Αεροπορία, οι εναπομείναντες στρατιώτες τους παραμένουν απλήρωτοι, το ΙRGC (Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης) έχει αποδεκατιστεί και τρέπεται σε φυγή, και η «Ηγεσία» τους είναι, στην καλύτερη περίπτωση, αβέβαιη! Δεν έχουν Χρήματα – η χώρα τους είναι «ρημαγμένη». Το μόνο που έχουν είναι ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ και 300% ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ, και η κατάσταση χειροτερεύει! Το Ιράν είναι πλέον μόνο λόγια και καθόλου πράξεις, Οχι Πια ο Νταής της Μέσης Ανατολής. Δόξα στον Αλλάχ! Πρόεδρος ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΖ. ΤΡΑΜΠ

Truth Social

(Ανάμεσα σε δεκάδες αναρτήσεις προσωπικής υποστήριξης [endorsement] διάφορων ρεπουμπλικανών υποψήφιων για τη Βουλή, τη Γερουσία, θέσεις Κυβερνήτη και πολιτειακού εισαγγελέα, στις οποίες κυριαρχεί το… πλούσιο λεξιλόγιό του [τέσσερα επίθετα εναλλάσσονται: fantastic, incredible, tremendous, great], πετάει και μια ανάρτηση για τον πόλεμο κατά του Ιράν. Ενας λογικός άνθρωπος τη διαβάζει και τρίβει τα μάτια του, ψιθυρίζοντας: μα τι λέει ο ξεμωραμένος; Ας αναλογιστούμε, όμως, ότι η ίδια η συνθήκη της επικράτησης του Τραμπ αρχικά στο χώρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και μετά σε πανεθνικό εκλογικό επίπεδο – που αφορά μόλις το ένα τρίτο όσων έχουν δικαίωμα ψήφου – στηρίζεται σε μια βάση παραλογισμού, ανορθολογισμού, τερατολογίας, σκοταδισμού. Υπάρχει ένα φανατικό κοινό έτοιμο να πιστέψει ό,τι «φίδια» του πει ο Τραμπ. Αυτό το κοινό θέλει να κρατήσει ενεργό ώστε να πάει να ψηφίσει στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοέμβρη και να μειώσει τις απώλειες των Ρεπουμπλικανών. Τι να τους πει; «Δυστυχώς, χάσαμε τον πόλεμο κατά του Ιράν»; Δε γίνεται. Να τους πλακώσει σε αναλύσεις για τη «ρευστότητα» και την «πολυπλοκότητα» της κατάστασης; Ούτε ο ίδιος μπορεί να κάνει τέτοιες αναλύσεις, ούτε αυτοί τις καταλαβαίνουν. Θα πετύχαινε το αντίθετο από αυτό που επιδιώκει. Τους πλακώνει λοιπόν στην τερατολογία και στο φιδεμπόριο. Επαναλαμβάνοντας συνεχώς τα ίδια «φίδια» – όπως διδάσκει το δόγμα Γκέμπελς – στο τέλος κάποιοι μπορεί να τον πιστέψουν. Είναι η καλύτερη επιλογή που έχει. Κι αν μέχρι τον Νοέμβρη έρθει σε συμφωνία, ικανοποιώντας τις – παλιές και νέες – απαιτήσεις του Ιράν, αυτός θα  πλακωθεί σε νέα ψέματα: «νίκησα το Ιράν, άνοιξα το Ορμούζ». Τα υπόλοιπα που θα περιλαμβάνει η συμφωνία δε θα τα αναφέρει, με τη βεβαιότητα ότι μεγάλο μέρος των φανατικών του MAGA δε θα δώσει σημασία. Γι’ αυτό και οι Δημοκρατικοί, που ως κόμμα έχουν τα χάλια τους, δεν προσπαθούν τόσο να πάρουν κόσμο από το MAGA, όσο να πάρουν κόσμο από την αποχή και να τον οδηγήσουν στην κάλπη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo