♦ Παρασκευή απόγευμα το «Εξπρές Πήγασος» μένει από μηχανές ανοιχτά του Σουνίου. Η βλάβη αποκαθίσταται εν πλω από το πλήρωμα (σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΕΝ) και το πλοίο καταπλέει στον Πειραιά. Εκεί ελέγχεται από επιθεωρητές του Κλάδου Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων και επιτρέπεται η συνέχιση των πλόων του (πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΕΝ). Κυριακή απόγευμα το πλοίο, ενώ κατέπλεε στο Καρλόβασι της Σάμου, ξαναέμεινε από τη δεξιά κύρια μηχανή του. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν άρον-άρον και επιβιβάστηκαν σε άλλο πλοίο, ενώ το «Πήγασος» απέπλευσε για Πειραιά χωρίς επιβάτες. Τα σαπάκια των εφοπλιστών αλωνίζουν ελεύθερα στο Αιγαίο και τα εισιτήρια έχουν φτάσει στα ύψη. Κατά τα άλλα, για το ναυάγιο του «Σάμινα» έφταιγαν μόνο κάποιοι ναυτικοί. Οι πλοιοκτήτες κατηγορούνται μόνο σε βαθμό πλημμελήματος και απαξιούν να καθήσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου, στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη. Εκπροσωπούνται νόμιμα από τους συνηγόρους τους.
♦ H περιβόητη (πλέον) Κ. Μπουρμπούλια κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ένοχη για το αδίκημα της δωροληψίας, το οποίο αρνήθηκε, και αθώα για το αδίκημα της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης, το οποίο είναι το μόνο που παραδέχτηκε! Δέχτηκε, δηλαδή, ότι έπρεπε να ζητήσει την εξαίρεσή της από τη στιγμή που συνήψε σχέση με δικηγόρο της υπόθεσης την οποία χειριζόταν. Μη σας ξενίζει, όμως, η αθώωση για το τελευταίο αδίκημα. Εδώ λειτούργησαν τα συντεχνιακά ανακλαστικά των δικαστών. Γιατί είναι πολλοί απ’ αυτούς που έχουν λόγους εξαίρεσης από υποθέσεις αλλά δεν αυτοεξαιρούνται. Ο νοών νοείτω.
♦ Η «Αυριανή της Κυριακής» (3.7.05) θυμήθηκε το σκάνδαλο με τα μουχλιασμένα γιαούρτια της ΦΑΓΕ και του αφιέρωσε δυο ολόκληρες σελίδες. Και τί περιλάμβανε το δημοσίευμα; Λέξη προς λέξη τη σχετική έρευνα της «Κόντρας», που δημοσιεύτηκε πριν τρεις μήνες! Μωρέ λέξη προς λέξη. Ο συντάκτης δεν μπήκε στον κόπο να αφαιρέσει ούτε τις αναφορές σε καπιταλισμό, καπιταλιστικές επιχειρήσεις και στο κυνηγητό του ανώτατου κέρδους! Φυσικά, την πηγή από την οποία πήρε την ανάλυση δεν την ανέφερε. Την πούλησε για δικιά του ο πονηρούλης. Εμάς δεν μας ενόχλησε καθόλου. Αλλωστε, είναι γνωστό ότι οι έννοιες του copyright και του αποκλειστικού μας είναι ξένες. Ο,τι βγάζουμε στο ρεπορτάζ το μοιράζουμε και το γνωρίζουν καλά οι συνάδελφοι που εργάζονται στον αστικό Τύπο. Απλώς, το διασκεδάσαμε δεόντως με την λέξη προς λέξη αντιγραφή από τη φυλλάδα του Κουρή.
♦ Δεν έχει καμιά σημασία αν ο Σαλί Μπερίσα θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Αλβανίας ή αν θα χάσει στο νήμα από τον Φατός Νάνο. Σημασία έχει πως κάνει μια εντυπωσιακή επιστροφή, μετά την ένοπλη εξέγερση του 1997 στον αλβανικό νότο, που τον εκδίωξε κακήν κακώς από την εξουσία. Οι «σοσιαλιστές» του Νάνο το κατάφεραν κι αυτό με την αντιλαϊκή πολιτική τους. Να ξαναφέρουν τον Μπερίσα σαν σωτήρα. Ο κόσμος που έκανε την εξέγερση του 1997 πήρε των οματιών του και έφυγε στη μετανάστευση και φυσικά δεν μπήκε στον κόπο να πάει να ψηφίσει. Η φτώχεια και η διαφθορά των «σοσιαλιστών» φούσκωσαν τα πανιά του μπερισικού σκάφους.