Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Νίκος Μαζιώτης: Αν με επαινούσε η Γκίλφοϊλ, θα ανησυχούσα…
  • 14 νέες εστίες ευλογιάς των αιγοπροβάτων σε μια εβδομάδα
  • Η μωροφιλοδοξία ενός ηγέτη της αντιπολίτευσης ως ασπίδα του Ερντογάν
  • Σαν σήμερα 20 Σεπτέμβρη
  • Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Η αλήθεια δεν κρύβεται με τα ψέματα των κολαούζων της κυβέρνησης
  • Οι Βίκινγκ στην Αθήνα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Αντικυνωνικά»ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Ιούν 2009, 00:00

Δυο χιλιάδες και εννέα: father τα ‘μαθες τα νέα;
Ακρως σοβαρή πλακίτσα, στίχοι: Κοκκινοσκουφίτσα.

Και το σκουπιδαριό θέλει τον γερμανό του. Τι είπε βρε παιδιά η τηλεπαρουσιάστρια και στιχουργός Ναταλία Γερμανού, η επιλεγόμενη και «Νικολακοπούλου της απέναντι όχθης»; Αληθεύει ότι διαφημίζοντας δωρεάν ταξίδι στην Πρέβεζα για «τυχερούς» του κοινού της, είπε τη φοβερή φράση «σας κάνουμε δώρο ένα ταξίδι στη μαγευτική Πρέβεζα, το νησί που αγάπησε ο Καρυωτάκης»; Νησί η Πρέβεζα; Οσο για τον Καρυωτάκη –όπως γράφει και ο… πόντικας– τόσο πολύ την αγάπησε, που τη σκυλόβριζε νυχθημερόν κι εκεί τίναξε μ’ ένα πιστόλι τα μυαλά του στον αέρα!…

Ο κατά σημερινά (Τρίτη-Τετάρτη) δημοσιεύματα «τρακαδόρος» τσιγάρων του άσπρου σπιτιού υπέγραψε νόμο κατά του καπνίσματος, καταδεικνύοντας υποδειγματικά ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητές μας στη ζωή… Και μετά κάλεσε το Ιράν να πάρει τον δρόμο της ειρήνης, ξεχνώντας ότι στη γη που τώρα πατά, αυτό συνέβαινε κάποτε τη συνοδεία… πίπας (ποια Μόνικα ρε;): της πίπας της ειρήνης. Την ίδια ώρα, η Κοκκινοσκουφίτσα άναψε ένα κουβανέζικο πούρο –έβαλε και την αχώνευτη Σταχτοπούτα για τασάκι– και περιμένει την πρώτη του Ιούλη για ν’ ανάψει όλο το υπόλοιπο κουτί που της έφερε ένας σύντροφος – εθελοντής συλλέκτης ζαχαροκάλαμων από την Κούβα. Γιο-χο-χο σ’ ένα βαθύ μπουντρούμι, γιο-χο-χο μ’ ένα μπουκάλι ρούμι. Με τέτοιους εναλλακτικούς τρόπους θα γίνεται από την Τετάρτη και μετά η αντίσταση της κυνηγημένης «Σέχτας Καπνιστών» από την ΕΜΑΚ (Εξαπολυμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Καπνιστών). Θα εκδίδονται και προκηρύξεις όπου –εκτός από τις απόπειρες ιδεολογικής σύνδεσης του μη καπνίσματος με την υγεία– θα στοχοποιούνται ανοιχτά αντικαπνιστές. Στους οποίους κομάντος με άφιλτρα τσιγάρα και απαλλοτριωμένες πίπες, θα φυσάνε τον καπνό πάνω από τα γυάλινα διαχωριστικά των κλουβιών των ζωολογικών κήπων μαζικής εστίασης ή των προθηκών των μπαρ-μουσείων.

«Αν μπορείς μέσα σ’ ένα σπίρτο να βλέπεις την πυρπόληση ενός ολόκληρου κόσμου, το θάνατο όλων των θεών, τότε δεν είσαι ο θλιβερός εκείνος καπνιστής που βλέπει μόνο τη φωτιά για το δικό του τσιγάρο (Αργύρης Μαρνέρος – «Μέσα σ’ ένα σπίρτο»).

Μετά την –εν εξελίξει ακόμα– απόπειρα πραξικοπήματος από τον ιδεαλιστή ΙδΕΑ (Ιδιοτελώς Ελισσόμενο Αλαβάνω-άλλα βγάνω), πληροφορίες λένε ότι ο ραδιοσταθμός του κόμματος θα μετονομαστεί «στο φουξ» και θα μεταδίδει τραγούδια της εθνοσωτηρίου επαναστάσεως («μέσα στου Ιούνη τη γιορτή, το μέλλον χτίζει η… νιότη» κ.α.). Ο δε συνασπισμός των δυνάμεων των ΗΠΑ (Ηνωμένων Παρατάξεων Αριστεράς) μετατρέπεται σε ΕΣΣΔ (Ενιαίο Συνασπισμένο Συνωστισμό Διαφόρων), έναν ενιαίο και αδιαίρετο συνωστισμό της αριστεράς, των ξε-κινημάτων και της οικωλογίας. Σύμφωνα με έντονη φημολογία που φούντωνε –μαζί με κάτι πυρκαγιές που τις έσβησε η ανθυπολοχαγός βροχή– την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές και σβήνονταν άλλες, σύντομα θ’ ακολουθήσουν εκτοπίσεις αντιφρονού-ντων, με τον Αλέξη να ξετρυπώνεται πίσω από τις λέξεις όπου κρύβεται και να στέλνεται στη Ρόδο. Ιδού και το πήδημα: σηκώθηκε ο Κωσταντόπουλος! Oh god, ζούμε ένα δράμα εμείς που ψηφίσαμε μαζικά ΝΔ ώστε ν’ απαλλαγούμε επί πενταετία από τις εντός των συνόρων επανεμφανίσεις της Μαριορής. Από αλλού μας ήρθε… Και το κακό είναι ότι δεν έχουμε και κάρτα μέλους, όπως ο σύντροφος Φώτης, όχι μόνο σ’ ένα αλλά σε κανένα κώμα. Τέλος πάντων, αφού ο μεγάλος τιμονιέρης (ποιος Μάο ρε;) παραμένει, τουλάχιστον δεν θα μείνουμε από ύλη.

«Η μπουρζουαζία που ξεπερνά κατά πολύ το προλεταριάτο σε τελειότητα κι αδιαλλαξία ταξικής συνείδησης, ενδιαφέρεται ζωτικά να επιβάλλει τη δική της ηθική φιλοσοφία στις εκμεταλλευόμενες μάζες. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο οι συγκεκριμένοι κανόνες της καπιταλιστικής κατήχησης κρύβονται κάτω από ηθικές αφαιρέσεις πατροναρισμένες από τη θρησκεία, τη φιλοσοφία ή από κείνο το νόθο πλάσμα που λέγεται “κοινή λογική”. Η έκκληση σε αφηρημένους κανόνες δεν είναι ένα απλό, αμερόληπτο φιλοσοφικό λάθος, αλλά ένα αναγκαίο στοιχείο στον μηχανισμό της ταξικής απάτης. Η αποκάλυψη αυτής της απάτης που διατηρεί στη ζωή την παράδοση χιλιάδων χρόνων, είναι το πρώτο καθήκον κάθε προλετάριου επανστάτη» (Leon Trotsky – «Η ηθική τους και η ηθική μας»).

Δυστυχώς η στήλη δεν προλαβαίνει την απολογία Τσουκάτου στον ανακριτή για την υπόθεση Miesens. Κι έτσι, περίλυπη αφήνει τον εν αποστρατεία σκέτο στρατηγό και βγαίνει στον εν ενεργεία και εν επενεργεία στρατηγό άνεμο αναζητώντας τον Σταμούλη το λοχία και την υπολοχαγό Νατάσα.

Αλήθεια, τι γίνεται ο επιβήτορας «αγγέλων» και καγκέλων;

Κοκκινοσκουφίτσα

kokinoskoufitsa@eksegersi.gr

 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚόντρες
Επόμενο άρθρο Dixi et salvavi animam meam

Σχετικά Αρθρα

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Αντικυνωνικά 19 Σεπ 2026, 00:02

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Αντικυνωνικά 12 Σεπ 2026, 00:02

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Αντικυνωνικά 5 Σεπ 2026, 00:02

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Αντικυνωνικά 15 Αυγ 2026, 00:02

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Αντικυνωνικά 8 Αυγ 2026, 00:19

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Αντικυνωνικά 1 Αυγ 2026, 00:02
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Νίκος Μαζιώτης: Αν με επαινούσε η Γκίλφοϊλ, θα ανησυχούσα…

20 Σεπ 2026, 11:42
Αγροτικά

14 νέες εστίες ευλογιάς των αιγοπροβάτων σε μια εβδομάδα

20 Σεπ 2026, 11:21
Διεθνή

Η μωροφιλοδοξία ενός ηγέτη της αντιπολίτευσης ως ασπίδα του Ερντογάν

20 Σεπ 2026, 10:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Σεπτέμβρη

20 Σεπ 2026, 00:01
Αγροτικά

Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Η αλήθεια δεν κρύβεται με τα ψέματα των κολαούζων της κυβέρνησης

19 Σεπ 2026, 13:50
Πολιτισμός

Οι Βίκινγκ στην Αθήνα

19 Σεπ 2026, 11:22
Διεθνή

Ανακοινώθηκε συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία

Αλλα λέει ο Τραμπ και άλλα οι Φρεντέρικσεν-Νίλσεν

19 Σεπ 2026, 10:40
Διεθνή

Τι είναι το σουμούντ;

19 Σεπ 2026, 08:48
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

19 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Σεπτέμβρη

19 Σεπ 2026, 00:01
Υγεία

«Κολλητάρια» από παλιά Πλεύρης, Γάκα και Θεοδωρόπουλος

18 Σεπ 2026, 20:54
Αγροτικά

Γεφύρι της Αρτας η δίκη των Χλύκα (πατέρα και γιού) και Καλφούτζου, με γαϊτανάκι αναβολών και διακοπών που ζητούν συνήγοροί τους

Nέα διακοπή σήμερα, μετά από τρεις αναβολές και μια διακοπή!

18 Σεπ 2026, 19:24
Κόντρες

Κουλοτούμπα

18 Σεπ 2026, 14:04
Πολιτισμός

Η πρόκληση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων του Macklemore: Η αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη επιβάλλει δημόσια λογοδοσία

18 Σεπ 2026, 10:18
Πολιτική

Δασκαλεμένοι σιωνιστές τουρίστες προσπαθούν να εξαφανίσουν τα αντι-σιωνιστικά εμβλήματα στην Ελλάδα

18 Σεπ 2026, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη

18 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι αμερικανοί νοσηλευτές απαιτούν από τα νοσοκομεία να διακόψουν τους δεσμούς τους με την Palantir

Λόγω του ρόλου της στη γενοκτονία στη Γάζα και στoν ICE

17 Σεπ 2026, 19:30
Διεθνή

Reuters: ΗΠΑ και Ανσαραλά πραγματοποίησαν μυστικές συνομιλίες στο Ομάν το Σαββατοκύριακο

17 Σεπ 2026, 19:21
Καταστολή

Η αστυνομία απειλεί με αυτόφωρο για παλαιστινιακή σημαία σε μπαλκόνι!

17 Σεπ 2026, 18:10
Διεθνή

Δυτική Σαχάρα: ένα ισπανικό διαβατήριο δεν κλείνει πενήντα χρόνια κατοχής και ανολοκλήρωτης αποαποικιοποίησης

17 Σεπ 2026, 12:48
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Σεπτέμβρη

Ημέρα εθελοντικού καθαρισμού των ακτών.

1586: Εκτελείται με απαγχονισμό ο άγγλος ποιητής Τσίντιοκ Τίκμπορν (που σχεδίαζε να σκοτώσει τη βασίλισσα Ελισάβετ).

1792: Καταργείται η μοναρχία, ανακηρύσσεται η α’ γαλλική δημοκρατία, αφαιρείται από την Εκκλησία το δικαίωμα της έκδοσης ληξιαρχικών πράξεων και θεσπίζεται το διαζύγιο.

1938: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τσεχοσλοβακίας κηρύσσεται εκτός νόμου.

1946: Εξορίζονται ο αρχηγός του ΕΛΑΣ στρατηγός Στέφανος Σαράφης και 32 αξιωματικοί του ΕΑΜ.

1951: Οι Ελβετοί απορρίπτουν σε δημοψήφισμα την πρόταση να δοθεί δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.

1973: Ανακαλύπτεται εκρηκτικός μηχανισμός σε πούλμαν της εταιρίας “Φανάκη” (Αθήνα).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo