Δυο χιλιάδες και οχτώ: έτος φαύλο και φριχτό.
Ακρως σοβαρή πλακίτσα, στίχοι: Κοκκινοσκουφίτσα.
Καθόσον η αυτού παναγιότης ο Παναγιώτης (ή Ζορό ή Μεγαλέξανδρος) μας έχει ακόμα στην αναμονή, και οι on camera υλακές της αυτού παναγριότητος είναι σε ύφεση, ας ασχοληθούμε με ήσσονος σημασίας ζητήματα. Σήμερα λοιπόν είναι μια ιστορική μέρα, καθ’ ην εορτάζονται παγκοσμίως τα ζώα, των οποίων –ως γνωστόν– ο άνθρωπος αυτοεξαιρέθηκε δίχως τη σύμφωνη γνώμη τους και μέσα από όχι δημοκρατικές διαδικασίες. Ενώ στη χώρα μας, μέρος των ανθρώπων τιμά τα 34χρονα από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας –του χρόνου κλείνει 35 εργάσιμα και πάντα ελπίζουμε– και τα 50χρονα από την ίδρυση της Τροχαίας, φορέα που επιλαμβάνεται των οδικών ατυχημάτων και βοηθά στην αποσυμφόρηση του έργου της αστυνομίας, ώστε να μπορεί εκείνη να επιδίδεται απερίσπαστη στο κοινωνικό έργο της (η Αλέκα είμαι ρε ούπστη μου;).
Εχει πάντως μια μανία με τους «αυτοαποκαλούμενους αναρχικούς» ο αυτοαποκαλούμενος «Ριζοσπάστης», εφημερίδα του αυτοαποκαλούμενου «κομμουνιστικού» κόμματος που απευθύνεται στους αυτοαποκαλούμενους «αριστερούς» και επαγγέλλεται την αυτοαποκαλούμενη «ανατροπή» του πολιτικού σκηνικού!… Αλλωστε «στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις», έλεγε η γιαγιά που πίστεψε τον λύκο όταν της είπε ότι ήταν βουλευτής και της έφερνε καλά νέα για τη σύνταξή της…
Πήρα τις προάλλες κάτι ταχύρυθμα μαθήματα κολλητικής οικονομίας, σ’ ένα –α ρε σ. Γιούλα– πανεπιστημιακού επιπέδου κωλέγιο (όπως το γράφω) με έδρα το Κωλοράντο (επίσης όπως το γράφω). Κι αυτό για να μπορώ να σταθώ επαρκώς μπροστά στα συμβαίνοντα των τελευταίων ημερών και να ‘χω άποψη στο καφενείο «η Ελλάς» όπου προαυλίζομαι. Και τώρα μεταφέρω την απλοϊκή τεχνογνωσία μου: στη λέξη trap-εζα εμπεριέχεται με σαφήνεια η παγίδα (trap) αλλά κανείς δεν τη βλέπει. Οσο για το κραχ, τι φωνάζετε τώρα; Την κατάληξη –αχ δεν την είχατε προσέξει;
Αλλαγή πορείας ζητά καμαρωτός ο καμαρότος Giorgakis, ο οποίος όμως δεν ξέρουμε αν κατέχει και πώς απέκτησε δίπλωμα χειριστή του σκάφους. Εσείς θα του εμπιστευόσαστε ποτέ το πηδάλιο, όταν ακόμα και με πηδάλιο ποδηλάτου είναι ικανός να προκαλεί τόσα προβλήματα;
Α ρε blogoπαιδο Ρατατούλη…
Προσυπογράφω ενθέρμως τη λαϊκή απαίτηση να γράφει ο σ. Γιώργης κάθε βδομάδα, αλλά δεν κατάλαβα το πνεύμα της ερώτησής σας σ. Βασίλη. Τι θα πει «πού παρεπιδημώ»; Μα, πού αλλού εντοπίζεται η Κοκκινοσκουφίτσα, παρά «εις το δάσος το πυκνό / που ‘κρυβε ένα φασιανό» (τι ζωγράφο ρε;). Δάσος που προσχώρησε πλέον και στην «κυνωνία της πληροφορίας» και για περισσότερα έχουμε και mail. Δεν άκουσες προχθές τον Μουλαρομπερέ που δήλωσε ότι «υλοποιείται σταδιακά η ψηφιακή Ελλάδα»; Βράβευσε και τον Γεράσιμο Αρσένη και τη Wind, α! τα καλύτερα τα χάνεις! Οσο δι’ υμάς σ. κε Πάπια, καλά που λαμβάνουμε υπόψη τις πάγιες εκτιμήσεις της αρχισυνταξίας περί των προβλέψεών σας και δεν πήγαμε στο Χαϊδάρι την περασμένη Κυριακή, για το διπλό της Παναχαϊκής (…την Παναχαϊκή μου).
Κι αφού τελειώσαμε με τα οικογενειακά μας, ας περάσουμε σε εξωτερικές αηδήσεις: αν τα αρχικά ND, PSM, GCP, RLC και POA δεν σας λένε τίποτε, δεν είστε άξιοι να εισέλθετε στην ομοιόμορφη και αγγλοφώνως εκφραζόμενη κενωνία του μέλλοντος που οραματίστηκε η Αννούλα. Πρόκειται για τα αρχικά των πέντε κοινοβουλευτικών μας κομμάτων, με τη σειρά εισόδου τους στις τελευταίες εκλογές. Των απαρτίων του greek parliament, γραικύλοι.
Μα τι τρόπος αντιμετώπισης του ΣυΡιζΑ είναι αυτός; Φέρονται έτσι στον πρώην τέταρτο και πιθανότατα νυν τρίτο (τι «και μακρύτερο» ρε;) πυλώνα του κοινοβουλευτικού (ή κυνοβολευτικού, όπως λένε με τα σπαστά ελληνικά τους και οι σύντροφοι Χάνσελ και Γκρέτελ, παλιά περιφερειακά μέλη της RAF*) συστήματος; Και γιατί δεν γίνεται διάλογος με ατάκες ωρέ ΠαΣοΚόπαιδα, μωρέ παιδιά καημένα, παιδιά της καμαρίλας κι ας είστε λερωμένα; Γίνεται και μάλιστα ο πιο σύντομος –όπως κάλλιον (τι χημικά ρε;) ημών γνωρίζετε διαπρέποντες– είναι «καλημέρα μπάρμπα, κουκιά σπέρνω». Και με την ευκαιρία, να επισημάνουμε κάτι άσχετο: οι γέροι χωρίζονται σε καλούς (καλόγεροι) και κακούς (κωλόγεροι). Ομοίως και οι γριές. Το άκουσα στον ραδιοσταθμό Μπαϊστονάιντα (Bistonida) Εφ(ρ)έμ, που εκπέμπει από το (πόρτο) Λάγος της Νιγηρίας.
Οι απορίες μου είναι απόρροια απορίας πνεύματος. Απορρίπτομαι…
Κοκκινοσκουφίτσα
kokinoskoufitsa@eksegersi.gr
* Royal Air Forces