Eksegersi.gr
Eksegersi.gr

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

0

Δύο χιλιάδες είκοσι ένα

και δεν αρκεί μόνο η πένα…

Κρατώντας σας πάντα ενημερωμένους (αλλά όχι και εξημερωμένους), η στήλη θυμίζει ότι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου κλείνει τα 67 χρόνια του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τη μια πέφτουν τα κρούσματα, την άλλη οι ΜΕΘ γεμίζουν

μα ανάμεσά τους σταθερός ο αυτόματος πιλότος

απλά να παρακολουθεί κι απέ να ερμηνεύει

με μέτρα συγκυριακά να κάνει τον καμπόσο.

Χιόνισε! Τρομερό! Το πρωτοφανές συμβάν απασχόλησε νυχθημερόν τα μέσα μαζικής εξημέρωσης, εν χορώ με όλους εκείνους τους απίθανους πρόθυμους τρομοκρατημένους πολίτες που πρόθυμα έλεγαν το μακρύ και το κοντό τους. Τι ζούμε!…

Και η λαϊκή μούσα να τρέχει αλλόφρων στα δάση των γλωσσών και βαρβαριστί να αναρωτιέται με έκδηλη αγωνία:

Dear Giorgakis where are you?

Are you still cool and safe?

Αν δεν αγωνιζόμαστε, ας έχουμε τουλάχιστον την ευπρέπεια να σεβαστούμε αυτούς που το κάνουν” (José Marti).

Μαύρες γιορτές, μαύρη ζωή, μαύρη η κάθε μέρα

αλλά πού νους για σηκωμό. Μονάχα μαύρος φόβος.

Παραθέτουμε ασχολίαστη την είδηση: Λίγο μετά την πρώτη δικαστική απόφαση (Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο Βάδης-Βυρτεμβέργης) για αντισυνταγματικότητα του lockdown στη Γερμανία, που ακύρωνε τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας διότι «δεν έχει τεκμηριωθεί επαρκώς», δικαστήριο της Χάγης έδωσε εντολή στην ολλανδική κυβέρνηση να ακυρώσει αμέσως τη νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς κρίνει πως στερείται νομικής βάσης. Επιπρόσθετα και όπως ανέφερε η “Deutsche Welle”, επιστήμονες είχαν εξαγοραστεί από την γερμανική κυβέρνηση για να δικαιολογήσουν τα lockdowns που επιβλήθηκαν! Το ολλανδικό δικαστήριο αποφάσισε ότι «η απαγόρευση κυκλοφορίας βασίζεται σε νόμο για έκτακτες καταστάσεις, όπου δεν υπάρχει χρόνος για συζήτηση σχετικά στο κοινοβούλιο. Ωστόσο δεν υφίστατο τέτοια πιεστική ανάγκη στην περίπτωση αυτή». Και τονίζει στην απόφασή του ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταστήσει σαφές για ποιο λόγο η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι απολύτως απαραίτητη σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, καθώς το ποσοστό μετάδοσης ήταν ήδη σε πτώση στην Ολλανδία όταν τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο. Η απόφαση προσθέτει πως «μακροπρόθεσμα μέτρα όπως αυτά, πρέπει να βασίζονται σε κανονική νομοθεσία».

Ερχονται οι αποκριές, ζυγώνουν καρναβάλια.

Φέτος δεν θα ‘χουν διαφορά, μ’ όλο το χρόνο μάσκες.

«Ο μεταϊστορικός άνθρωπος είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή, γιατί μιμείται την μηχανή τόσο πολύ που δεν έχει κανένα λόγο να θέλει να ζει, αφού η μηχανή δεν είναι έμβια. Ο άνθρωπος αρχίζει να προσπαθεί πλέον όχι απλώς να κάνει μηχανές που να του μοιάζουν, αλλά να κάνει τον εαυτό τους να τους μοιάζει» (Λιούις Μάμφορντ – “Ο μύθος της μηχανής“).

Το γράφαμε και παλιότερα, ξαναφούντωσε (αν και σε άλλη, μα συγγενική μορφή) και το επαναλαμβάνουμε:

Με την κανονικότητα και με την αριστεία

αθώοι φονιάδες, νόμιμη και η παιδεραστία.

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; Ενα αντίστοιχο ερώτημα μένει να αιωρείται στις σκοτεινές μέρες μας: Ο φόβος, ο συντηρητισμός και η συνεπακόλουθη αγραμματοσύνη έφεραν τη διάλυση της γλώσσας ή το αντίθετο;

Σκίζουνε τα ιμάτια κι από τα νέφη πέφτουν

που μάθανε τι γίνεται πίσω απ’ τις αυλαίες.

«Για τους ελληναράδες πατρίδα είναι ένα μπλε πανί, ο Λεωνίδας κι ο Κολοκοτρώνης και πάνω απ όλα το μίσος για φτωχούς ανθρώπους που έχουν γεννηθεί λίγο πιο δίπλα. Πατρίδα για τους ελληναράδες δεν είναι τα μεροκάματα των ανθρώπων που κατοικούν σ’ αυτό τον τόπο, δεν είναι οι θάλασσες που λούζουν αυτό τον τόπο, δεν είναι τα βουνά αυτού του τόπου. Για όλα αυτά παλεύουν και τα υπερασπίζονται οι “απάτριδες αναρχοάπλυτοι” και τα “προδοτικά κουμμούνια”» (Πέτρος Καπετανόπουλος – “Για ποια πατρίδα αγωνίζεται ο καθένας…“).

Τι θα γίνει με τον Μήτσο ρεεεεε;

Κοκκινοσκουφίτσα

Κοινοποίηση: