Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Νίκος Μαζιώτης: Αν με επαινούσε η Γκίλφοϊλ, θα ανησυχούσα…
  • 14 νέες εστίες ευλογιάς των αιγοπροβάτων σε μια εβδομάδα
  • Η μωροφιλοδοξία ενός ηγέτη της αντιπολίτευσης ως ασπίδα του Ερντογάν
  • Σαν σήμερα 20 Σεπτέμβρη
  • Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Η αλήθεια δεν κρύβεται με τα ψέματα των κολαούζων της κυβέρνησης
  • Οι Βίκινγκ στην Αθήνα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Σε κατάσταση απόλυτης διάλυσης οι «δομές φιλοξενίας» προσφύγων
Καταστολή

Σε κατάσταση απόλυτης διάλυσης οι «δομές φιλοξενίας» προσφύγων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Μαρ 2023, 09:46

Εχουμε αναφερθεί πολλές φορές στις υποτιθέμενες «δομές φιλοξενίας» (επί της ουσίας ανοιχτές φυλακές), που «διαθέτει» προς «αρωγή» των προσφύγων το ελληνικό κράτος, σε άμεση συνεργασία με την ΕΕ. Γνωρίζουμε και μάλιστα από πρώτο χέρι, από ρεπορτάζ, ότι οι συνθήκες διαβίωσης σ’ αυτές ήταν πάντα άθλιες, με τις ελάχιστες υποδομές υγιεινής, με πολύ κόσμο να διαμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε σκηνές (αντί έστω για κοντέινερ), πλήρως εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες, με ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κλπ. Η λίστα δεν έχει τελειωμό. Και μιλάμε τόσο για τις «δομές» των νησιών όσο και γι’ αυτές της ενδοχώρας.

Αυτήν τη στιγμή, ωστόσο, η εικόνα που παρατηρείται, με πρόσχημα τη μείωση των ροών των προσφύγων, είναι όχι απλώς εκείνη της προηγούμενης άθλιας κατάστασης αλλά της απόλυτης διάλυσης και της πλήρους εγκατάλειψης από πλευράς παροχών και υποδομών. Τείχη έχουν υψωθεί, καθιστώντας τους χώρους απομονωμένους από την ευρύτερη περιοχή που είναι εγκατεστημένοι, ενώ οι έλεγχοι έχουν ενταθεί (με αφορμή τον κοροναϊό και τα μέτρα για την πανδημία ο «περιορισμός» των προσφύγων εντός των «δομών» ήρθε για να μείνει). 

Λόγω ακριβώς της σκλήρυνσης της πολιτικής που εφαρμόζει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (στέλνοντας κατά τη γνώμη του ένα μήνυμα εντός και εκτός ελληνικών συνόρων προκειμένου να σταματήσει όπως-όπως τις προσφυγικές ροές) και της έντασης του ελέγχου (δηλαδή του μέγιστου δυνατού εγκλεισμού των προσφύγων), άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (πάγια ή έκτακτα) αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προσπάθειά τους να βγουν από τις δομές ώστε να προσεγγίσουν νοσοκομειακές μονάδες, δεν υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας εκ μέρους του υπουργείου, ενώ παράλληλα πρόσφυγες που δεν έχουν καταγραφεί και δεν διαθέτουν έγγραφα αναγκάζονται να παραμένουν εγκλωβισμένοι επ’ αόριστον. Μιλάμε για μια ζοφερή πραγματικότητα.

Ταυτόχρονα, απ’ την όλη κατάσταση πλήττονται και οι εργαζόμενοι. Μετά τα τουρνικέ που εγκατέστησαν στις εισόδους των «δομών», από τις οποίες περνάνε με ειδικές κάρτες, πλέον τους ζητείται να υπογράφουν κατά την είσοδο ή την έξοδό τους. Επιπλέον, λόγω του περιορισμού της «πίτας» των κονδυλίων, που θα πρέπει να μοιραστούν στους λίγους κι εκλεκτούς ή (ακόμα χειρότερα) λόγω της μη κερδοφόρας πλέον δραστηριότητας στο πεδίο του προσφυγικού, πολλές μεγάλες οργανώσεις και φορείς εγκαταλείπουν τα πεδία και μαζί μ’ αυτά και τους ανθρώπους που μέχρι πρότινος έστω και στον ελάχιστο βαθμό εξυπηρετούσαν. Πλέον δε θα υπάρχει ούτε ο ανθρώπινος παράγοντας που «έσωζε» και ήταν ο κυματοθραύστης στην κρατική αναλγησία, για να συνδράμει τους έγκλειστους πρόσφυγες. 

Αναλυτικότερα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια στις «δομές» εργάζονταν κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, δικηγόροι, διερμηνείς και άλλες ειδικότητες και παρείχαν υπηρεσίες υποστήριξης στους πρόσφυγες, μέσω προγραμμάτων που υλοποιούσαν ΜΚΟ, πλέον οι λιγοστοί φορείς που είχαν απομείνει αποχωρούν ή παραμένουν για λίγο ακόμα υπολειτουργώντας. 

Ο ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης), που έχει προσωπικό στις «δομές» σε όλη την Ελλάδα, έχει ενημερώσει από τα τέλη του προηγούμενου χρόνου τους εργαζόμενούς του ότι στις 20/03 θα γίνουν μαζικές απολύσεις, λόγω ολοκλήρωσης του προγράμματος που υλοποιούσε (HARP project: «Εναρμόνιση των Πρακτικών Προστασίας στην Ελλάδα – Harmonizing Protection Practices In Greece»). Ενώ το κενό που ήδη έχει αρχίσει να προκύπτει στις περισσότερες δομές της ενδοχώρας ήταν γνωστό ήδη από τον Δεκέμβριο του 2022, δεν υπάρχει καμία μέριμνα από το υπουργείο για την κάλυψη αυτών των αναγκών. 

Και οι ομάδες του ΕΟΔΥ, που δραστηριοποιούνται στα καμπ των προσφύγων παρέχοντας κάποιες ιατρικές υπηρεσίες και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, έχουν λάβει για ακόμα μια φορά παράταση για την λειτουργία τους μέχρι τις 31/05, με το νόμο 5007/22, στα περισσότερα καμπ όμως υπολειτουργούν καθώς δεν έχουν προσωπικό (βασικές ελλείψεις σε γιατρούς και σε ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς).

Επιπλέον, στον τομέα της «διαχείρισης» των δομών, όπου η κυβέρνηση έδωσε ρέστα επικοινωνιακά, με δηλώσεις ότι πρέπει να ανακτηθεί ο έλεγχος από τις κακές ΜΚΟ και να περάσει στο κράτος, θυμίζουμε ότι αντί το κράτος να διατηρήσει τη λειτουργία αυτών των τομέων, οι περισσότεροι πέρασαν με απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρίες ημέτερων, που ανέλαβαν τη φύλαξη: υπηρεσίες σεκιούριτι, υπηρεσίες καθαριότητας, διανομής φαγητού στους αιτούντες άσυλο (αλλά όχι στους αναγνωρισμένους πρόσφυγες) και υπηρεσίες συντήρησης. 

Στον τομέα της συντήρησης και των επισκευών, σε πολλές «δομές» έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο οι ζημιές και οι βλάβες στα κοντέινερ, στις τουαλέτες, στους κοινόχρηστους χώρους απλά να καταγράφονται από τους υπαλλήλους των ιδιωτικών εταιριών, που έχουν εντολή να μην τις επισκευάζουν, αλλά να μένουν στην καταγραφή τους, καθώς δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για αγορά ανταλλακτικών. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, είναι ηλεκτρολόγοι και τεχνικοί, εκτελώντας εντολές των εργοδοτών τους, αντί να κάνουν τη δουλειά για την οποία προσελήφθησαν, να μένουν αναγκαστικά στη συμπλήρωση αρχείων καταγραφής των βλαβών, με τις οικογένειες των προσφύγων να μένουν χωρίς λάμπες, χωρίς λειτουργικό air-condition κτλ!

Με βάση τα παραπάνω, αναρωτιόμαστε: τι διαφορά έχει ένα καμπ, μια «δομή φιλοξενίας», από μια φυλακή; Μια «δομή φιλοξενίας», που θεωρητικά στεγάζει ανθρώπους ευάλωτους και κατατρεγμένους, από μια φυλακή που εγκλωβίζει χωρίς καμία παροχή ή βοήθεια; Καμία. Κι όμως, κάποιοι επιμένουν να τις βαφτίζουν έτσι. Ακούγεται καλύτερα. Δεν χτυπάει άσχημα στο αυτί του «μέσου πολίτη». 

Ενός κακού μύρια έπονται, λέει μια λαϊκή ρήση. Και ο θυμόσοφος λαός δεν το έβγαλε τυχαία αυτό το συμπέρασμα. Γιατί άπαξ και ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, οι άνεμοι απελευθερώνονται και τσακίζουν οποιονδήποτε και οτιδήποτε στο πέρασμά τους. Στην προκειμένη περίπτωση, η σκληρή αντιπροσφυγική πολιτική που εφαρμόζει η ΕΕ και ο συνοριοφύλακάς της, η ελληνική κυβέρνηση, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια όλο και περισσότερους ανθρώπους στο θάνατο στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα. Αλλά και η «μοίρα» όσων καταφέρουν να περάσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα δεν προμηνύεται τελικά καλύτερη.

ΥΓ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έρχονται και οι εκλογές, αργά ή γρήγορα. Φαίνεται ότι το χαϊδεμένο παιδί του Μητσοτάκη, που έχει πράξει τα δέοντα ως όφειλε και ως του υποδείχτηκαν, πλασάρεται πρώτο όνομα στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Χίο, την εκλογική του περιφέρεια. Με την κίνησή του αυτή, ο Μητσοτάκης δείχνει τη γενικότερη επιβράβευσή του σ’ έναν υπουργό που εφάρμοσε με περισσή προσήλωση και ευλάβεια τις ξενοφοβικές και ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ ενάντια στον πολύπαθο προσφυγικό πληθυσμό. Ευτυχώς γι’ αυτόν, οι πρόσφυγες δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Γιατί το μαύρο στον Μαυρογιαλούρο θα πήγαινε σύννεφο. Τώρα θα του μείνουν μόνο οι μούντζες.

Εκτύπωση 🖨
ΔΟΜΕΣ-ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟι συντάξεις φτώχειας και το… υψηλό ρίσκο του ασφαλιστικού τζόγου στις επικουρικές!
Επόμενο άρθρο Να επαναπροσληφθούν άμεσα οι 50 εργαζόμενοι που απέλυσαν εργολάβοι και Μπακογιάννης από το «Ολύμπια»

Σχετικά Αρθρα

Η αστυνομία απειλεί με αυτόφωρο για παλαιστινιακή σημαία σε μπαλκόνι!

Καταστολή 17 Σεπ 2026, 18:10

Γιάννης Μάγγος: Ας μη γελιόμαστε! Ο ξυλοδαρμός και βασανισμός του Βασίλειου Μάγγου είναι μία και μοναδική υπόθεση

Καταστολή 17 Σεπ 2026, 11:23

Ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί το φιάσκο της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δικαιολόγησε το φιάσκο βαφτίζοντας το κρέας ψάρι

Καταστολή 11 Σεπ 2026, 06:56

Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο

Καταστολή 4 Σεπ 2026, 20:38

Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής

Καταστολή 2 Σεπ 2026, 07:15

Να σταματήσει τώρα ο εγκλεισμός των μεταναστών και προσφύγων

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών

Καταστολή 1 Σεπ 2026, 10:51
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Νίκος Μαζιώτης: Αν με επαινούσε η Γκίλφοϊλ, θα ανησυχούσα…

20 Σεπ 2026, 11:42
Αγροτικά

14 νέες εστίες ευλογιάς των αιγοπροβάτων σε μια εβδομάδα

20 Σεπ 2026, 11:21
Διεθνή

Η μωροφιλοδοξία ενός ηγέτη της αντιπολίτευσης ως ασπίδα του Ερντογάν

20 Σεπ 2026, 10:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Σεπτέμβρη

20 Σεπ 2026, 00:01
Αγροτικά

Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Η αλήθεια δεν κρύβεται με τα ψέματα των κολαούζων της κυβέρνησης

19 Σεπ 2026, 13:50
Πολιτισμός

Οι Βίκινγκ στην Αθήνα

19 Σεπ 2026, 11:22
Διεθνή

Ανακοινώθηκε συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία

Αλλα λέει ο Τραμπ και άλλα οι Φρεντέρικσεν-Νίλσεν

19 Σεπ 2026, 10:40
Διεθνή

Τι είναι το σουμούντ;

19 Σεπ 2026, 08:48
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

19 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Σεπτέμβρη

19 Σεπ 2026, 00:01
Υγεία

«Κολλητάρια» από παλιά Πλεύρης, Γάκα και Θεοδωρόπουλος

18 Σεπ 2026, 20:54
Αγροτικά

Γεφύρι της Αρτας η δίκη των Χλύκα (πατέρα και γιού) και Καλφούτζου, με γαϊτανάκι αναβολών και διακοπών που ζητούν συνήγοροί τους

Nέα διακοπή σήμερα, μετά από τρεις αναβολές και μια διακοπή!

18 Σεπ 2026, 19:24
Κόντρες

Κουλοτούμπα

18 Σεπ 2026, 14:04
Πολιτισμός

Η πρόκληση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων του Macklemore: Η αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη επιβάλλει δημόσια λογοδοσία

18 Σεπ 2026, 10:18
Πολιτική

Δασκαλεμένοι σιωνιστές τουρίστες προσπαθούν να εξαφανίσουν τα αντι-σιωνιστικά εμβλήματα στην Ελλάδα

18 Σεπ 2026, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη

18 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι αμερικανοί νοσηλευτές απαιτούν από τα νοσοκομεία να διακόψουν τους δεσμούς τους με την Palantir

Λόγω του ρόλου της στη γενοκτονία στη Γάζα και στoν ICE

17 Σεπ 2026, 19:30
Διεθνή

Reuters: ΗΠΑ και Ανσαραλά πραγματοποίησαν μυστικές συνομιλίες στο Ομάν το Σαββατοκύριακο

17 Σεπ 2026, 19:21
Καταστολή

Η αστυνομία απειλεί με αυτόφωρο για παλαιστινιακή σημαία σε μπαλκόνι!

17 Σεπ 2026, 18:10
Διεθνή

Δυτική Σαχάρα: ένα ισπανικό διαβατήριο δεν κλείνει πενήντα χρόνια κατοχής και ανολοκλήρωτης αποαποικιοποίησης

17 Σεπ 2026, 12:48
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Σεπτέμβρη

Ημέρα εθελοντικού καθαρισμού των ακτών.

1586: Εκτελείται με απαγχονισμό ο άγγλος ποιητής Τσίντιοκ Τίκμπορν (που σχεδίαζε να σκοτώσει τη βασίλισσα Ελισάβετ).

1792: Καταργείται η μοναρχία, ανακηρύσσεται η α’ γαλλική δημοκρατία, αφαιρείται από την Εκκλησία το δικαίωμα της έκδοσης ληξιαρχικών πράξεων και θεσπίζεται το διαζύγιο.

1938: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τσεχοσλοβακίας κηρύσσεται εκτός νόμου.

1946: Εξορίζονται ο αρχηγός του ΕΛΑΣ στρατηγός Στέφανος Σαράφης και 32 αξιωματικοί του ΕΑΜ.

1951: Οι Ελβετοί απορρίπτουν σε δημοψήφισμα την πρόταση να δοθεί δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.

1973: Ανακαλύπτεται εκρηκτικός μηχανισμός σε πούλμαν της εταιρίας “Φανάκη” (Αθήνα).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo