Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 22 Ιούνη
  • «Επιφυλακτική ηρεμία στον νότιο Λίβανο
  • Ενα ποίημα | Η Γάζα είναι ελπίδα, είναι φωτιά, είναι άσβεστη φλόγα
  • Σιωναζιστές και αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θα πιουν το πικρό ποτήρι μέχρι την τελευταία σταγόνα
  • Σαν σήμερα 21 Ιούνη
  • Σιωνιστικά θρασίμια έβρισαν ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Νάξο, απαιτώντας να κατεβάσει την παλαιστινιακή σημαία!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Σε διατεταγμένη υπηρεσία η αστική Δικαιοσύνη έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή της ΔΟΕ
Εργατικά Καταστολή

Σε διατεταγμένη υπηρεσία η αστική Δικαιοσύνη έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή της ΔΟΕ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Σεπ 2022, 11:20

Η απόφαση της αστικής Δικαιοσύνης (απόφαση 1025/2022 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) να κρίνει παράνομη την απεργία-αποχή της ΔΟΕ από την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών (ενδοσχολικοί συντονιστές, μέντορες) ήταν εκ των προτέρων ειλημμένη και αναμενόμενη. Γι’ αυτό και τα επιχειρήματα που επιστρατεύθηκαν ήταν γελοία και προκλητικά, προκειμένου να υπάρξει σύμπλευση και ικανοποίηση της πολιτικής εξουσίας (υπουργείο Παιδείας).

Η πρεμούρα να ικανοποιηθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Παιδείας ήταν τέτοια που η απόφαση κρίθηκε «προσωρινά εκτελεστή», δηλαδή η εφαρμογή της απαιτείται να γίνει αμέσως, προτού η υπόθεση οδηγηθεί στο εφετείο (!), παρότι το άρθρο 909 του ΚΠΔ (Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας) ορίζει ότι μόνο με τελεσίδικη απόφαση μπορεί να κηρυχθεί μια απόφαση εκτελεστή: «Προσωρινή εκτέλεση δεν μπορεί να διαταχθεί:.. 3)  όταν κατά το ουσιαστικό δίκαιο για να επέλθουν οι έννομες συνέπειες της απόφασης απαιτείται αυτή να γίνει τελεσίδικη ή αμετάκλητη».

Η δικαιολογία που προβάλλεται είναι ότι «η επιβράδυνση της εκτέλεσης προκαλεί σημαντική ζημία στον νικήσαντα διάδικο» (το ΥΠΑΙΘ). Σημειώνουμε ότι η Κεραμέως δεν μπορεί να προχωρήσει άμεσα στην ατομική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού, επειδή δεν έχουν ορισθεί ακόμη οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές σχολείων που αποτελούν την ιεραρχική πυραμίδα της αξιολόγησης, όμως προετοιμάζει από τώρα τα απαιτούμενα βήματα, όπως είναι ο ορισμός των εκπαιδευτικών ομίλων, των ενδοσχολικών συντονιστών και των μεντόρων.

Η «τυφλή» αστική Δικαιοσύνη έκρινε ότι η απεργία-αποχή είναι παράνομη επειδή κηρύχθηκε από αναρμόδιο όργανο, το ΔΣ της ΔΟΕ και όχι από τη Γενική Συνέλευση, γιατί, λέει, τώρα με τα σύγχρονα συγκοινωνιακά μέσα επιτρέπεται «η ταχύτατη μετακίνηση από τόπο σε τόπο», ενώ τα μέλη μπορούν να ψηφίσουν και ηλεκτρονικά και αυτό οφείλει να το προβλέπει το καταστατικό της ΔΟΕ!

Αλλά ακόμη και την απόφαση της ΓΣ (91η ΓΣ των αντιπροσώπων της ΔΟΕ), που πραγματοποιήθηκε στις 29-6-2022 την πέταξε στα σκουπίδια, επειδή «δεν συνιστά κήρυξη απεργίας αλλά πρόθεση κήρυξής της στο μέλλον» (!), και δεν φέρει και τις υπογραφές του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της εκπαιδευτικής Ομοσπονδίας! Πέταξε δηλαδή στα σκουπίδια το γεγονός ότι η ΓΣ των αντιπροσώπων (πάνω από 100) προέβλεψε -και ψήφισε αντίστοιχα- ότι «ειδικότερα σε σχέση με τον ορισμό ενδοσχολικών συντονιστών και μεντόρων, όπως προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις του ν. 4823/2021, εάν δεν γίνουν αποδεκτές οι απόψεις και παρατηρήσεις του ΔΣ της ΔΟΕ προχωράμε σε κήρυξη απεργίας-αποχής από την υλοποίησή τους».

Υπογραμμίζουμε εδώ ότι ήδη από τις σχετικές διατάξεις του αντιεκπαιδευτικού νόμου 4823/2021 ήταν φανερός και ξεκάθαρος ο ρόλος των ενδοσχολικών συντονιστών και των μεντόρων ως ιμάντων της ατομικής αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και επομένως ξεκάθαρη ήταν και η εναντίωση σε αυτόν τον ρόλο, όπως ξεκάθαρη θα ήταν και η απάντηση με απεργία-αποχή. Συνεπώς, δεν απαιτείτο κάποια ιδιαίτερη φιλοσοφία να μαντέψει κανείς εκ των προτέρων και το περιεχόμενο των ΥΑ που ακολούθησαν και υποτίθεται ότι εξειδίκευσαν τις αντίστοιχες διατάξεις του νόμου.

Κυριολεκτικά «στον αέρα» λοιπόν, είναι και το «επιχείρημα» της αστικής Δικαιοσύνης ότι «δεν αποδεικνύεται ότι όταν η ΓΣ της εναγομένης (ΔΟΕ) έλαβε την ως άνω απόφαση δεν γνώριζε τις Υπουργικές Αποφάσεις που εκδόθηκαν μεταγενέστερα και αποτελούν εξειδίκευση του τρόπου υλοποίησης των άρθρων 92 και 93 του ν. 4823/2021».

Εξοργιστική είναι και η επίκληση της αιτιολογίας ότι «σε τούτο μόνο μπορεί να κατατείνει η κήρυξη της απεργίας, δηλαδή στον τρόπο υλοποίησης του νόμου και όχι σε αυτή καθ’ αυτή την αλλαγή του νόμου, για την οποία τη σχετική συνταγματική εξουσία δεν έχει το ενάγον Ελληνικό Δημόσιο (σ.σ. εν προκειμένω το ΥΠΑΙΘ) αλλά η Βουλή των Ελλήνων»!

Κοντολογίς, καμιά απεργία δεν μπορεί να αμφισβητήσει ψηφισμένο νόμο. Οταν ο κυβερνητικός λόχος ψηφίσει ένα νόμο, που είναι κατάφωρα αντεργατικός -και αυτό το γνωρίζουν καλύτερα οι εργαζόμενοι- τα «κεφάλια οφείλουν να μπουν μέσα» και να επικρατήσει η σιωπή των αμνών.

Το επιχείρημα αυτό είναι ανάλογο με αυτό που είχε επιστρατευθεί και προηγουμένως για να θεωρηθεί παράνομη και η απεργία-αποχή από την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και εμμέσως των εκπαιδευτικών της («προγραμματισμός και αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου»), που είχαν κηρύξει ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, ΑΔΕΔΥ.

Τότε το δικαστήριο έκρινε ότι η απεργία-αποχή είναι πολιτική «αφού επιχειρεί να καταλύσει το δικαίωμα της πολιτειακής εξουσίας να νομοθετεί και υπερβαίνει τα όρια»!

Με την απόφαση αυτή επιδιωκόταν:

  • Να δημιουργηθεί νομολογία, οπότε όταν κηρύσσεται μια απεργία να μπορεί η κάθε αστική κυβέρνηση να έχει στη φαρέτρα της, όχι μόνο το αντεργατικό έκτρωμα του Χατζηδάκη (Ν. 4808/2021), αλλά και δικαστικό προηγούμενο (πλούσια νομολογία), βάσει του οποίου όλες οι απεργίες να χαρακτηρίζονται πολιτικές και άρα παράνομες, σύμφωνα πάντα με την φιλοκαπιταλιστική στάση των δικαστηρίων και των κυβερνήσεων.
  • Να νομιμοποιηθούν τόσο οι νόμοι για την Παιδεία, που βρίθουν αντισυνταγματικών διατάξεων (στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών, παραβιάζουν την περίφημη ισονομία των πολιτών, υπονομεύουν το χαρακτήρα της δημόσιας Παιδείας, κ.λπ.), όσο και άλλοι αντισυνταγματικοί νόμοι που ψηφίστηκαν από τον κυβερνητικό λόχο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
  • Να κηρυχθούν παράνομες οι προσφυγές στο ΣτΕ κατά διοικητικών πράξεων που εκδόθηκαν με βάση ψηφισμένους νόμους της «πολιτειακής εξουσίας», γιατί με αυτές τις προσφυγές… καταλύεται το δικαίωμα της εξουσίας να νομοθετεί.
  • Να χρεωθεί το ΣτΕ ότι συνεργεί σε πράξεις που καταλύουν το δικαίωμα της «πολιτειακής εξουσίας», από τη στιγμή που εξετάζει τις προσφυγές!

Τέλος, και αυτήν τη φορά, στην περίπτωση της απεργίας-αποχής της ΔΟΕ από τις διαδικασίες ορισμού ενδοσχολικών συντονιστών και μεντόρων,  το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, έχει επιστρατεύσει το γνωστό επιχείρημα ότι δεν υπήρξε αίτηση από τη ΔΟΕ διεξαγωγής δημόσιου διαλόγου στον ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διατησίας)  για τα αιτήματα της απεργίας γιατί «η τήρηση της ανωτέρω διαδικασίας είναι υποχρεωτική έστω και εάν είχε προηγηθεί οιοσδήποτε διάλογος μεταξύ των μερών».

Πρόκειται για σαθρό κυριολεκτικά επιχείρημα, αφού η απεργία-αποχή από κάθε μορφή αξιολόγησης ήταν γνωστή από τον Φλεβάρη του 2021 (εξ ου και οι κατεπείγουσες αγωγές της Κεραμέως που προαναφέραμε), ενώ έχουν γίνει από τότε συναντήσεις των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, έχουν εξαντληθεί όλα τα επιχειρήματα και έχουν αναδειχθεί σαφέστατα οι αντιρρήσεις. Σημειώνουμε επίσης ότι το ΥΠΑΙΘ ουδέποτε ζήτησε το ίδιο να διεξαχθεί τέτοιος δημόσιος διάλογος στον ΟΜΕΔ, όπως του επιτρέπει, με την ιδιότητα του εργοδότη, το άρθρο 94 του ν.4808/2021.

ΥΓ. Μετά την προειλημμένη απόφαση της αστικής Δικαιοσύνης, ως αποτέλεσμα της κατεπείγουσας αγωγής Κεραμέως, η υπουργός ιδιωτικής παιδείας και καταστολής έκανε την εξής δήλωση: «…Λυπηρό που πρέπει να προσφεύγουμε στα Δικαστήρια για το αυτονόητο: την εφαρμογή ψηφισμένου από τη Βουλή νόμου. Προχωράμε μπροστά για το καλό μαθητών & εκπαιδευτικών!». Δήλωση υποκριτική που μόνο οργή προκαλεί στους εκπαιδευτικούς, που θα ακυρώσουν και σε αυτήν την περίπτωση τα σχέδια του ΥΠΑΙΘ να επαναφέρει τον επιθεωρητισμό στα σχολεία.

Εκτύπωση 🖨
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροNα μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ
Επόμενο άρθρο Με δικολαβίστικα τερτίπια προσπαθούν να παρακωλύσουν τη δίκη οι νεοναζιστές

Σχετικά Αρθρα

Προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης οι διώξεις εκπαιδευτικών και Συλλόγων για συνδικαλιστικούς λόγους

Εργατικά 20 Ιούν 2026, 18:59

Τρομοκρατικός «ποινικός λαϊκισμός»

Καταστολή 18 Ιούν 2026, 22:21

Αρειος Πάγος για αποφυλάκιση Γιωτόπουλου: Με καθαρά μοναρχοφασιστική λογική

Καταστολή 17 Ιούν 2026, 09:35

Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι…

Ο Αρειος Πάγος υλοποίησε την αμερικάνικη διαταγή και ξαναέστειλε τον Αλ. Γιωτόπουλο στη φυλακή

Καταστολή 16 Ιούν 2026, 11:10

ΑΘΩΟΙ ΟΛΟΙ! | Δίκη 5 αγωνιστών – Συνεχής ενημέρωση

Καταστολή 11 Ιούν 2026, 11:54

Ολοι αύριο (11/6) στις 9:30 στην Ευελπίδων (κτίριο 6 αίθουσα 4): Να σταθούμε στο πλευρό των αγωνιστών και να απαιτήσουμε την αθώωσή τους

Καταστολή 10 Ιούν 2026, 22:24
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούνη

22 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

«Επιφυλακτική ηρεμία στον νότιο Λίβανο

21 Ιούν 2026, 19:43
Πολιτισμός

Ενα ποίημα | Η Γάζα είναι ελπίδα, είναι φωτιά, είναι άσβεστη φλόγα

21 Ιούν 2026, 11:22
Διεθνή

Σιωναζιστές και αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θα πιουν το πικρό ποτήρι μέχρι την τελευταία σταγόνα

21 Ιούν 2026, 09:30
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούνη

21 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτική

Σιωνιστικά θρασίμια έβρισαν ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Νάξο, απαιτώντας να κατεβάσει την παλαιστινιακή σημαία!

20 Ιούν 2026, 19:35
Εργατικά

Προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης οι διώξεις εκπαιδευτικών και Συλλόγων για συνδικαλιστικούς λόγους

20 Ιούν 2026, 18:59
Διεθνή

Η Κοόρτη του Φοίνικα

20 Ιούν 2026, 09:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

20 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούνη

20 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Πορτραίτα ηρώων

19 Ιούν 2026, 20:24
Διεθνή

Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους

19 Ιούν 2026, 19:52
Διεθνή

Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους

Σιωναζιστής αντισυνταγματάρχης και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά των μαχητών της Χεζμπολά

19 Ιούν 2026, 14:43
Κόντρες

Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;

19 Ιούν 2026, 11:41
Η παπάρα

Ο πολεμοκάπηλος οσφυοκάμπτης παριστάνει τον ειρηνόφιλο

19 Ιούν 2026, 10:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούνη

19 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Τρομοκρατικός «ποινικός λαϊκισμός»

18 Ιούν 2026, 22:21
Παιδεία

Τα ξένα funds «κατάπιαν» ως τώρα 10 ιδιωτικά σχολεία

18 Ιούν 2026, 21:00
Διεθνή

Mεγάλες απώλειες του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο μέσα σε μια μέρα

18 Ιούν 2026, 20:55
Παιδεία

Αναλγησία: Απέρριψαν την μεταγραφή φοιτήτριας που έχει πατέρα με 80% αναπηρία και εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ!

18 Ιούν 2026, 20:17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούνη

Ημέρα σκαραβαίου.

Ημέρα των στρουμφ.

Κονγκό: Ημέρα στρατού.

Ελ Σαλβαδόρ: Ημέρα δασκάλων.

1882: Ιδρύεται το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

1929: Επεισόδια μεταξύ εργατών και χωροφυλακής έξω από το ιταλικό εργοστάσιο (Θεσσαλονίκη).

1943: Ρατσιστικές εξεγέρσεις σημειώνονται στο Ντιτρόιτ (ΗΠΑ) 29 νεκροί.

1998: Βόμβα σε υποκατάστημα της «Alpha bank» στην οδό Αχαρνών (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η Ελλάδα χαιρετίζει την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, όπως και κάθε πρωτοβουλία η οποία θα συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης στην περιοχή. Είμαστε πάντα υπέρμαχοι της διπλωματικής λύσης για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Αυτός δεν είναι που στήριζε δημόσια την εισβολή αμερικανών κομάντο στη Βενεζουέλα και την απαγωγή του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο; «Ο Νικολάς Μαδούρο ήταν επικεφαλής μιας βάναυσης και καταπιεστικής δικτατορίας που προκάλεσε αδιανόητο πόνο στον λαό της Βενεζουέλας. Το τέλος του καθεστώτος του προσφέρει νέα ελπίδα για τη χώρα. Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών»! Αυτός δεν είναι που συντασσόταν με τους αμερικανοσιωνιστές συμμάχους του με στόχο την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης διά της πολεμικής βίας; Την έχουν εξαφανίσει εκείνη τη δήλωση, αλλά έγινε: «Η Ελλάδα, ως διαχρονικός πυλώνας σταθερότητας και δημοκρατικών αξιών στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να μένει αδιάφορη απέναντι σε καθεστώτα που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια και καταπιέζουν τους λαούς τους. Στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του ιρανικού λαού να ζήσει σε μια ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας στην Τεχεράνη δεν είναι μόνο αίτημα των καιρών, αλλά προϋπόθεση για τη μόνιμη ειρήνη στην περιοχή. Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τους συμμάχους μας για τη διασφάλιση αυτού του στόχου». Και ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη έγραφε σε μακροσκελέστατη ανάρτηση-ύμνο του σιωναζισμού: «Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα μας, υπό την ηγεσία του @kmitsotakis σε όλη αυτή την προσπάθεια του Ισραήλ έμεινε πιστή σύμμαχός του μέχρι το τέλος και δεν τους εγκαταλείψαμε ακόμη και όταν όλοι οι φανατικοί αντισημίτες αριστεριστές και ακροδεξιοί μας πίεζαν και μας έβριζαν στην Βουλή, στους δρόμους στο διαδίκτυο και παντού. Είμαστε με το Ισραήλ και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Μακάρι το Ιράν και ο σπουδαίος λαός της Περσίας να αναπνεύσει τον αέρα της Ελευθερίας που του αξίζει. Υγ. Φυσικά χωρίς τις ΗΠΑ και ειδικά τον Πρόεδρο @realDonaldTrump @POTUS όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί και η ιστορία αυτό θα του το πιστώσει». Η ήττα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στο Ιράν είναι ήττα και των πολεμοκάπηλων, οσφυοκαμπτών πολιτικών μπανανιών, όπως ο Μητσοτάκης, που τώρα παριστάνουν τους… διαχρονικούς υποστηρικτές της ειρήνης)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo