Oι τοπικές περιφερειακές και δημοτικές αρχές, μαζί με τους καπιταλιστές του τουρισμού και διάφορους κυρ-Παντελήδες πήγαν να υποδεχτούν τους σιωνιστές του κρουαζιερόπλοιου CROWN IRIS με φιλέματα. Κι αυτοί ανταποκρίθηκαν στη γλοιώδη, ραγιάδικη συμπεριφορά του ελληνικού αστικού πολιτικού συστήματος και της παρασιτικής μεγάλης και μικρής μπουρζουαζίας με μια εκδήλωση αποικιοκρατικής περιφρόνησης.
Κατέβηκαν, άνοιξαν μια τεράστια σημαία του σιωνιστικού κράτους και άρχισαν να πανηγυρίζουν. Σαν στρατός κατοχής που πάτησε το χώμα-στόχο και προχώρησε στην πρώτη συμβολική πράξη της κατοχής, την ανάρτηση της σημαίας του.
Αυτοί είναι οι «απλοί τουρίστες», που «δεν πρέπει να τους ταυτίζουμε με το κράτος του Ισραήλ».
Λίγο πιο πέρα, ο στρατός των δωσίλογων, χτυπούσε εκείνους που κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες φώναζαν «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «λευτεριά στην Παλαιστίνη», τιμώντας με τη στάση τους τις παραδόσεις του ελληνικού λαού. Αγνοώντας τις τεράστιες πιέσεις που ασκήθηκαν πάνω τους, τις απειλές από το υπουργείο Μπάτσων και Καταστολής, τις ύβρεις των τοπικών παραγόντων, αλλά και την απομόνωση από το αστικό πολιτικό σύστημα.
Με αποκορύφωμα τη δειλή, οπορτουνιστική στάση του ΚΚΕ, που μολονότι οι συνδικαλιστές του κατέθεσαν στο σωματείο εργαζόμενων του δήμου την πρόταση για την πραγματοποίηση αντι-σιωνιστικής συγκέντρωσης, στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, αφήνοντας τους συριζαίους να συνεργαστούν με τους δεξιούς και τους πασόκους και ν’ αλλάξουν την απόφαση, με πραξικοπηματικό-αντικαταστατικό τρόπο (με απόφαση διά περιφοράς, που απαγορεύεται από το καταστατικό του σωματείου).
Επειδή η τρομοκρατία δεν πέρασε και η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε, έστειλαν ενάντια στους διαδηλωτές τα ΜΑΤ, με επικεφαλής δύο μπράβους, χωρίς στολή, χωρίς διακριτικά, χωρίς κανείς να ξέρει αν αυτοί είναι έλληνες μπάτσοι ή νερόμπατσοι ή πράκτορες της Μοσάντ.
Αυτοί οι δύο μπράβοι-ντουλάπες επέδειξαν ξεχωριστή μανία ενάντια στους διαδηλωτές. Μέχρι και πατήματα με το γόνατο στο λαιμό, σαν αυτό που σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ.
Το αποκορύφωμα ήταν οι συλλήψεις διαδηλωτών και η απαγγελία κατηγοριών σε ορισμένους απ’ αυτούς με τον αντιρατσιστικό νόμο! Τον αντιρατσιστικό νόμο που δεν εφαρμόστηκε σε βάρος των νεοναζιστών, όταν λιντσάριζαν μετανάστες, τον ανέσυραν για να διώξουν διαδηλωτές που καταγγέλλουν μια γενοκτονία! Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε δημόσια την εντολή και ο κατασταλτικός μηχανισμός στη Ρόδο την εφάρμοσε.
Ο Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σαν αρχιμπάτσος του Νετανιάχου. Γελάστηκε, όμως, όπως γελιούνται όλοι οι αντιδραστικοί όταν καταφεύγουν στην καταστολή, προσβάλλοντας βάναυσα τα αισθήματα και τη νοημοσύνη ενός λαού. Την πρώτη απάντηση για την καταστολή στη Ρόδο την πήραν σήμερα στον Αγιο Νικόλαο.
Εκατοντάδες διαδηλωτές (πάνω από 300) υποδέχτηκαν σήμερα το κρουαζιερόπλοιο με τους σιωνιστές. Με πανό και παλαιστινιακές σημαίες. Με μια τεράστια σημαία να αγκαλιάζει τα βράχια της λίμνης, γύρω από την οποία αναπτύσσεται η καρδιά του τουρισμού στην πρωτεύουσα του Λασιθίου.
Μπορεί σκάφη του Λιμενικού να συνόδεψαν το κρουαζιερόπλοιο (τι ξεφτίλα), όμως τους σιωνιστές τους έβγαλαν με πούλμαν. Ούτε διακόσια μέτρα δεν είναι η απόσταση από το λιμάνι μέχρι τη λίμνη και τους κεντρικούς τουριστικούς δρόμους και πάντοτε οι επιβάτες τη διανύουν πεζή. Αυτή τη φορά τους έβαλαν σε πούλμαν και άρχισαν τις «φυσουνιές» στους διαδηλωτές για ν’ ανοίξουν και να περάσουν τα πούλμαν.
Δεν ξέρουμε πού ξεφόρτωσαν τα πούλμαν τους σιωνιστές και τους είπαν οι τουριστικοί πράκτορες να κατέβουν στην πόλη και να περάσουν απαρατήρητοι. Ξέρουμε, όμως, ότι η κινητοποίηση κράτησε τρεις ώρες. Ομάδες διαδηλωτών γύριζαν στην πόλη και όπου συναντούσαν σιωνιστές τους άρχιζαν στα «γαλλικά». Οι δε μπάτσοι έτρεχαν και δεν προλάβαιναν, φροντίζοντας κυρίως να ζητούν από τους σιωνιστές να μην προκαλούν. Αργά το μεσημέρι έγινε και ένα επεισόδιο στον κάτω δρόμο της λίμνης, με προκλητικούς σιωνιστές που πήραν την απάντηση που τους έπρεπε.
Για τον Αγιο Νικόλαο αυτό που έγινε σήμερα είναι πολύ μεγάλο. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που μετάνιωσαν για την απουσία τους, επειδή υπάκουσαν στη γραμμή του ΚΚΕ που μιλούσε για «ταύτιση του ισραηλινού λαού με την κυβέρνησή του» και για κίνδυνο προβοκάτσιας!
Το μήνυμα που ήρθε από Σύρο, Ρόδο και Αγιο Νικόλαο είναι ένα: οι σιωνιστές είναι ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα και πρέπει να το καταλάβουν! Οι κάτοικοι και οι παραθεριστές κάθε τουριστικού προορισμού, στη θάλασσα ή στο βουνό, καλούνται να πάρουν τη σκυτάλη.