Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες
  • Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς
  • Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση
  • Σαν σήμερα 23 Αυγούστου
  • Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ
  • Λεβεντιά η κομμώτρια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Οι πασιφιστές του BDS ζητούν απομόνωση του ένοπλου αγώνα των Παλαιστίνιων!
Διεθνή Πολιτική

Οι πασιφιστές του BDS ζητούν απομόνωση του ένοπλου αγώνα των Παλαιστίνιων!

Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Μάι 2024, 06:47

Κάθε φορά που αναπτύσσεται ένα κίνημα με εξεγερτικά χαρακτηριστικά, οι κάθε είδους οπορτουνιστές ανακαλύπτουν… «προβοκάτορες». Ποιος ξεχνάει τους «300 προβοκάτορες του Ρουφογάλη και της ΚΥΠ», που υποτίθεται πως κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο της Αθήνας τον Νοέμβρη του 1973, σύμφωνα με την «Πανσπουδαστική» Νο 8, της ΚΝΕ και της Αντι-ΕΦΕΕ;

Τώρα έχουμε την εγκατεστημένη στη Ραμάλα «Εθνική Επιτροπή Μποϊκοτάζ» (BNC) να προσπαθεί να δώσει γραμμή στα κινήματα αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο, να αποσιωπούν την ένοπλη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού, για να… προστατευτούν! Υπέρ της ένοπλης αντίστασης μιλούν μόνο οι… «προβοκάτορες»!

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Το παλαιστινιακό κίνημα εθνικής απελευθέρωσης εκδηλωνόταν πάντοτε με διάφορες μορφές αγώνα. Ειρηνικές (ή καλύτερα: μη ένοπλες) και ένοπλες. Ολες αυτές οι μορφές είχαν συγκρουσιακό χαρακτήρα (οι σιωνιστές κατακτητές δεν ανέχονται ούτε τη διαμαρτυρία, γιατί το καθεστώς κατοχής επί της Παλαιστίνης έχει καθαρά ναζιστικό χαρακτήρα), όμως κορωνίδα του παλαιστινιακού κινήματος ήταν πάντοτε ο ένοπλος αγώνας. Ανεξάρτητα από τις ανόδους και τις υφέσεις του, από τις επιτυχίες του και τις ήττες του, από τις πολιτικές δυνάμεις που τον καθοδηγούσαν, ο ένοπλος αγώνας ήταν αυτός που σηματοδοτούσε το μονοπάτι της λευτεριάς.

Κάποιοι στη Δύση, όμως, μικροαστοί πασιφιστές κατά κανόνα, προσπαθούν εδώ και χρόνια να κόψουν και να ράψουν τον παλαιστινιακό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα στα μέτρα των δικών τους αντιλήψεων, του «non violent» («μη βίαιου»). Περιττεύει να πούμε πως είναι άλλο πράγμα να υπερασπίζεσαι τους κατοίκους ενός χωριού της Δυτικής Οχθης, που διαδηλώνουν συνεχώς επειδή τους αρπάζουν τα χωράφια ή τους κόβουν τα ελαιόδεντρα και άλλο να ισχυρίζεσαι ότι αυτού του τύπου η αντίσταση (η οποία κάθε άλλο παρά μη βίαιη είναι, καθώς πάντοτε περιλαμβάνει πετροπόλεμο και άλλα μέσα) είναι η μοναδική που πρέπει να γίνεται.

Οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι ουδέποτε αντιπαρέθεσαν τη μη ένοπλη στην ένοπλη αντίσταση. Τις θεωρούσαν και τις θεωρούν συμπληρωματικές μορφές αγώνα, με την ένοπλη να είναι το «κεφάλι». Γι’ αυτό και ο παλαιστινιακός λαός ήταν πανέτοιμος να υποδεχτεί και να χαιρετίσει τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα στις 7 Οκτώβρη του 2023. Ηξερε πολύ καλά τι θ’ ακολουθήσει. Υπέμεινε και υπομένει με σταθερότητα τις σφαγές και τις καταστροφές, την πείνα και τις λοιμώδεις ασθένειες, γιατί ξέρει ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος.

Ξέροντας την κατάσταση στη Δύση, η Παλαιστινιακή Αντίσταση δέχεται κάθε μορφή αλληλεγγύης. Από την αλληλεγγύη σε ανθρωπιστική και πασιφιστική βάση μέχρι την αλληλεγγύη στον ένοπλο αγώνα. Είναι, όμως, άλλο να λέει κάποιος «εγώ μέχρι το ανθρωπιστικό μπορώ να φτάσω» και άλλο να βάζει στην προκρούστεια κλίνη του δικού του μικροαστικού πασιφισμού ένα ολόκληρο κίνημα και να ζητά να απαγορευτεί κάθε υποστήριξη στην ένοπλη αντίσταση, επειδή είναι… «έργο προβοκατόρων».

Εμάς δεν μας αφορά αυτό. Δεν παίρνουμε γραμμή από κάποιους καρεκλοκένταυρους του πασιφισμού, από τους οποίους κρατούσαμε πάντοτε αποστάσεις (ακόμα και όταν χρειάστηκε να συνεργαστούμε σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης). Εμείς ήμασταν και είμαστε με την Παλαιστινιακή Αντίσταση. Οχι μόνο τώρα αλλά πάντοτε. Τώρα αισθανόμαστε δικαιωμένοι, καθώς βλέπουμε την Παλαιστινιακή Αντίσταση να γράφει το μεγαλύτερο έπος του 21ου αιώνα στις πόλεις και τα χωριά της Λωρίδας της Γάζας, στα check point της Ιερουσαλήμ και στα άπαρτα κάστρα των προσφυγικών κατακλυσμών της Τζενίν, της Νάμπλους, της Τουλκάρεμ.

Μέχρι τώρα αρθογραφούσαμε ενάντια σε μια «κλαψιάρικη Αριστερά» που εξαντλείται σε καταγγελίες ενάντια στη γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστίνιων, χωρίς καμιά αναφορά στην άλλη πλευρά, στον θυελλώδη και νικηφόρο ένοπλο αγώνα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στη Γάζα. Πλέον, πρέπει να αρθρογραφούμε και ενάντια στις προσπάθειες να ευνουχιστεί το κίνημα αλληλεγγύης και να απομονώσει την ένοπλη αντίσταση των Παλαιστίνιων, η οποία διεξάγεται από όλες τις πολιτικές οργανώσεις της παλαιστινιακής κοινωνίας (πλην της κλίκας του Μαχμούντ Αμπάς).

Στη δήλωση της Εθνικής Επιτροπής BDS απάντησε με ανακοίνωσή του το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, πολιτική δύναμη που έχει ρίξει βάρος στο BDS. Το ΛΜΑΤ διαχωρίζει πλήρως τη θέση του απ’ αυτή την κατάπτυστη δήλωση. Παραθέτουμε την ανακοίνωσή του, μεταφρασμένη από τα Αγγλικά:

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Η δήλωση της Εθνικής Επιτροπής του BDS για την Ενοπλη Αντίσταση αντιτίθεται στο νόμιμο δικαίωμα του λαού μας να διεξάγει αντίσταση και αγνοεί τη συναίνεση

Αναφερόμαστε στη θέση που παρουσιάστηκε στη δήλωση της «Εθνικής Επιτροπής BDS», δημοσιευμένη στα Αγγλικά, αναφορικά με τη στάση έναντι της ένοπλης αντίστασης από τα κινήματα αλληλεγγύης στο λαό μας.

Εμείς στο Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης απορρίπτουμε το κάλεσμα που γίνεται στη δήλωση και εκτιμούμε όλες τις θέσεις, τις δυνάμεις και τα άτομα που εκφράζουν την υποστήριξή τους στην Παλαιστινιακή Αντίσταση ενόψει του γενοκτονικού και αποικιακού σιωνιστικού πολέμου.

Το Μέτωπο θεωρεί ότι το να εκφράζεται καθαρά η υποστήριξη για το δικαίωμα του λαού μας στη Γάζα δεν αντιτίθεται στο κάλεσμα για τερματισμό της γενοκτονίας και υποστηρίζει την αντίσταση σε όλες τις μορφές της, συμπεριλαμβανόμενου του επαναστατικού ένοπλου αγώνα.

Το Μέτωπο σημείωσε πως οι επιτροπές μποϊκοτάζ που απλώνονται σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και στις Αμερικές, είναι ένα ευρύ κίνημα που εμπλέκει όλους τους παλαιστινιακούς θεσμούς, τους υποστηρικτές του παλαιστινιακού λαού και τις επιτροπές αλληλεγγύης. Δεν συνδέεται με την BNC (Εθνική Επιτροπή Μποϊκοτάζ) στη Ραμάλα και δεν παίρνει διαταγές ή αποφάσεις απ’ αυτήν.

Το Μέτωπο τόνισε πως οι αποφάσεις της BNC στη Ραμάλα και το κάλεσμά της για σιωπή σχετικά με την ένοπλη αντίσταση στις δυτικές χώρες είναι θέσεις λαθεμένες και μακριά από την πραγματικότητα, γιατί η παλαιστινιακή παρουσία και τα κινήματα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό είναι όλα στοχοποιημένα από τους συμμάχους της σιωνιστικής οντότητας και κατηγορούνται για «αντισημιτισμό» ανεξάρτητα από το αν υιοθετούν αυτό το σύνθημα [της υποστήριξης του ένοπλου αγώνα] ή όχι.

Το Μέτωπο καταλήγει στη δήλωσή του σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες από κάποιες πλευρές να εξουδετερώσουν την υποστήριξη στο σύνθημα της ένοπλης αντίστασης αδυνατίζει τον παλαιστινιακό εθνικό αγώνα και το νόμιμο δικαίωμα της ένοπλης αντίστασης στη γη της πατρίδας. Αγνοεί την υποστήριξη και τη συναίνεση εκατομμυρίων υποστηρικτών αυτού του αγώνα, της μεθόδου και του συνθήματος [του ένοπλου αγώνα] σε όλο τον κόσμο. Η παλαιστινιακή ένοπλη αντίσταση και οι αντιστασιακές οργανώσεις στην περιοχή έχουν γίνει ίνδαλμα και πηγή έμπνευσης για όλους τους ελεύθερους ανθρώπους στον πλανήτη. Το σύνθημα «Απ’ το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα… η Παλαιστίνη θα ελευθερωθεί» έχει γίνει το κεντρικό σύνθημα που φωνάζουν οι επαναστάτες σε όλο τον κόσμο.

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Κεντρικό Τμήμα Μέσων Επικοινωνίας

16 Μάη του 2024

Μια εξαιρετικά σκληρή δήλωση έκανε και ο Δρ. Ράμι Αμπντού, πρόεδρος του Ευρωμεσογειακού Παρατηρητήριου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, με έδρα τη Γενεύη.

Δήλωση του Ράμι Αμπντού, επικεφαλής του Ευρωμεσογειακού Παρατηρητήριου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων

Μερικοί ασκούν πατερναλισμό με έναν αηδιαστικό τρόπο, βάζοντας οροφή στις ανάγκες των άλλων σύμφωνα με τα στάνταρντ που ταιριάζουν στα προσωπικά τους συμφέροντα και την ασφάλεια των οργανώσεών τους.

Το σώμα της Παλαιστινιακής Εθνικής Επιτροπής Μποϊκοτάζ (BNC), που πρακτικά εξειδικεύει την αποδοχή των προσπαθειών και των δράσεων των τοπικών κινημάτων σε χώρες σε όλο τον κόσμο, εξέδωσε μια δήλωση προς τους φοιτητές των αμερικάνικων πανεπιστημίων που εξαπέλυσαν ένα ευρύ κίνημα, σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον.

Η δήλωση απαιτεί καμιά ομάδα ή συμμαχία αλληλεγγύης να μην υπερασπίζεται την Παλαιστινιακή Αντίσταση, να φωνάζει τα συνθήματά της ή να την υποστηρίζει με οποιονδήποτε τρόπο. Ο παλαιστινιακός λαός που έχει χύσει ποταμούς αίματος για να κατοχυρώσει το δικαίωμά του να αντιστέκεται στην κατοχή με όλα τα μέσα, δεν αντιπροσωπεύεται σε καμιά περίπτωση από μια ομάδα που προσπαθεί να μειώσει το σκοπό της υποστήριξης στον αγώνα με όλα τα μέσα, με κούφιες πατερναλιστικές αποφάσεις που δεν προσφέρουν τίποτ’ άλλο σ’ αυτούς που τις προτείνουν εκτός από έναν άνετο και αποικιοκρατικά και «ισραηλινά» αποδεκτό αγώνα.

Αυτό που είναι ακατανόητο είναι ότι ένα αντιπροσωπευτικό σώμα που ισχυρίζεται ότι είναι παλαιστινιακό και εθνικό καλεί σε μποϊκοτάζ της Κατοχής, ζητώντας από το σημερινό εξεγερτικό κίνημα των φοιτητών στα αμερικάνικα πανεπιστήμια να μην υποστηρίζει την Παλαιστινιακή Αντίσταση! Εκτός αν επανέλθουμε στις αναλύσεις μερικών ότι η ίδρυση τέτοιων σωμάτων στην πραγματικότητα αποσκοπεί στον έλεγχο κάθε πραγματικού κινήματος στην υπόθεση του διεθνούς μποϊκοτάζ του κατοχικού κράτους, που αποδεικνύεται σε κάθε κρίσιμη συγκυρία όπως η συνεχιζόμενη ισραηλινή γενοκτονία στη Γάζα.

Εκτύπωση 🖨
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕιδική Αγωγή: Απέραντη δημαγωγική μπουρδολογία και στο βάθος νέα επίθεση

Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

Επόμενο άρθρο Ελπίζοντας σε όμορφες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, με σωστό προσανατολισμό

Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

Σχετικά Αρθρα

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

Διεθνή 23 Αυγ 2025, 08:52

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

Διεθνή 22 Αυγ 2025, 19:09

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Οι IDF είναι ναζί!

Σάλι Ρούνι και Kneecap

Πολιτισμός 21 Αυγ 2025, 21:53

Καταδρομική επίθεση μαχητών μέσα σε στρατόπεδο του σιωναζιστικού στρατού

Σήμερα το πρωί στη Χαν Γιούνις

Διεθνή 20 Αυγ 2025, 17:58

Γάζα: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων

Διεθνή 20 Αυγ 2025, 10:38

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσία και ΗΠΑ κάνουν τη μοιρασιά και οι Ευρωπαίοι πάνε για τα «σπόρια»

Διεθνή 19 Αυγ 2025, 19:09
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες

Σειρά της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την Ηπειρο 

23 Αυγ 2025, 13:50
Διεθνή

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

23 Αυγ 2025, 08:52
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

86 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2025, 00:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

22 Αυγ 2025, 19:09
Κόντρες

Λεβεντιά η κομμώτρια

22 Αυγ 2025, 13:11
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

22 Αυγ 2025, 09:40
Η παπάρα

Γιατί στέλνει non paper ο Κεφαλογιάννης;

22 Αυγ 2025, 09:32
Παιδεία

Λουκέτο σε 38 σχολεία της Ηπείρου – Μια σιωπηλή καταδίκη της Περιφέρειας

Σε αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2025-2026

22 Αυγ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Οι IDF είναι ναζί!

Σάλι Ρούνι και Kneecap

21 Αυγ 2025, 21:53
Εργατικά

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

21 Αυγ 2025, 20:32
Κόντρες

Οταν ο εγκληματίας φωνάζει «πιάστε τους, αυτοί το ‘καναν»

21 Αυγ 2025, 19:47
Αθλητισμός

Για τα μάτια του Ουίσαμ…

21 Αυγ 2025, 13:01
Καταστολή

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

21 Αυγ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Καταδρομική επίθεση μαχητών μέσα σε στρατόπεδο του σιωναζιστικού στρατού

Σήμερα το πρωί στη Χαν Γιούνις

20 Αυγ 2025, 17:58
Κόντρες

Τον ακούσατε τον Κούλη, ρε;

20 Αυγ 2025, 14:00
Διεθνή

Γάζα: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων

20 Αυγ 2025, 10:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Αυγούστου

20 Αυγ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

Ημέρα υπενθύμισης δουλεμπορίου και κατάργησής του.

Ρουμανία: Ημέρα απελευθέρωσης (1944-1990).

1927: Εκτελούνται στις ΗΠΑ οι ιταλοί αναρχικοί μετανάστες Νικόλα Σάκο και Μπαρτολομέο Βαντσέτι.

1939: Υπογράφεται το γερμανοσοβιετικό σύμφωνο μη επίθεσης (Μολότοφ – Ρίμπεντροπ).

1967: Αντιδικτατορικό πανό πίσω από τα γραφεία της Ολυμπιακής (Αθήνα).

1975: Απόφαση του δικαστηρίου για τους πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου 1967. Σε θάνατο οι Γεώργιος Παπαδόπουλος, Στυλιανός Πατακός και Νικόλας Μακαρέζος, σε ισόβια και σε μικρότερες ποινές πολλοί άλλοι κατηγορούμενοι. Την ίδια μέρα η κυβέρνηση (Κωνσταντίνος Καραμανλής) μετέτρεψε την ποινή σε ισόβια.

1982: Αναγνωρίζεται με νόμο η Εθνική Αντίσταση.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πηγές Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για αύριο, ο Υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης έδωσε εντολή για αυξημένη ετοιμότητα σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, στις περιοχές κατηγορία κινδύνου 4 και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες: Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας) και Κρήτης (ΠΕ Χανίων).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπεται για τον δείκτη επικινδυνότητας 4, με πρόσθετα μέτρα όπως η εναέρια έμφορτη επιτήρηση, η μεταστάθμευση ελικοπτέρου με ομάδα Δασοκομάντος στα Κύθηρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, καθώς και ο διπλασιασμός των περιπόλων και η διασπορά μηχανημάτων έργου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

(Xτες αργά το απόγευμα, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας το παραπάνω non paper. Αν ψάξετε τα σάιτ από χτες το βράδυ και τις εφημερίδες σήμερα, θα το βρείτε δημοσιευμένο σαν… ρεπορτάζ. Ετσι γίνεται το «ρεπορτάζ» στις μέρες μας. Η «γραμμή» έρχεται έτοιμη από τα Γραφεία Τύπου των υπουργών και απλά αναδημοσιεύεται. Για ποιο λόγο εκδόθηκε αυτό το non paper; Ο υπουργός που έχει αναδειχτεί σε πρωταθλητή των συνεντεύξεων το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας και τον ακροδεξιό Μπουμπούκο, ο υπουργός που δήλωνε με αλαζονεία, στις 20 Ιούλη, ότι «όσον αφορά στις ενάρξεις [δασικών πυρκαγιών] από την αρχή του έτους έχουμε μια μείωση γύρω στο 20%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε μια μείωση κατά 34% σε καμένες εκτάσεις και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε μια μείωση περίπου 90% με 95% όσον αφορά στα καμένα δάση», ένα μήνα μετά από τις αλαζονικές δηλώσεις του αισθάνεται την καρέκλα του να τρίζει. Και θέλει να μας μετατρέψει όλους σε παπαγαλάκια του. Να μας βάλει να γράψουμε ότι ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έδωσε εντολή να ληφθούν για σήμερα και πρόσθετα μέτρα πέραν των προβλεπόμενων. Εμμέσως πλην σαφώς, μας λέει ότι οι υφιστάμενοί του, οι επιχειρησιακοί, αποδεικνύονται ανίκανοι, γι’ αυτό και ανέλαβε Ο ΙΔΙΟΣ να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει «πρόσθετα μέτρα» πέραν των προβλεπόμενων, που αποδείχτηκαν «ανεπαρκή» το προηγούμενο διβδόμαδο. Θυμηθείτε πόσοι πέρασαν απ’ αυτό το πόστο και εκδιώχτηκαν μετ’ επαίνων: ο Τσακ Νόρις της πολιτικής προστασίας Χαρδαλιάς, που κολακευόταν να τον αποκαλούν Νικ Χαρντ. Η μεταγραφή αεροδρομίου Στυλιανίδης, που αποδείχτηκε παλτό και σήμερα δεν είναι καν στην κυβέρνηση. Ο τιτανοτεράστιος Κικίλιας. Μετά ο νυν Κεφαλογιάννης. Τους έβαζαν δίπλα και κάποιον απόστρατο στραταίο, επειδή -όπως έβαζαν τα παπαγαλάκια να γράφουν- είναι δυνατοί στο επιχειρησιακό σκέλος. Ολοι παραμερίστηκαν ως αποτυχημένοι. Ποτέ δεν τους χαρακτήρισε αποτυχημένους ο Μητσοτάκης -αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς, κάθε κυβέρνησης, που παραμερίζονται- όμως αυτό ήταν το μήνυμα στη λεγόμενη κοινή γνώμη. Ο Κεφαλογιάννης, γόνος παλιάς και ισχυρής πολιτικής οικογένειας, έχει καταλάβει πλέον πως δε θ’ αργήσει και η δική του σειρά. Ως υφυπουργός, ήταν υπό τον Καραμανλή στο υπουργείο που είναι καθ’ ύλην υπεύθυνο για το έγκλημα στα Τέμπη. Για πρώτη φορά υπουργός, παρατηρεί να καίγονται τα δάση απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, παρά τις προγενέστερες αλαζονικές δηλώσεις του. Προσπαθεί να οχυρώσει τον εαυτό του, μπας και συνεχίσει από κάποιο άλλο υπουργικό πόστο και να μην αναγκάζεται να τρέχει στο Μυλοπόταμο και να εκλιπαρεί τον Γρύλλο για ψήφους. Υπουργοί έρχονται και διώκονται, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο. Χειρότερη γίνεται, γιατί με την πάροδο του χρόνο συσσωρεύονται οι αιτίες. Σε αντίθεση με τα μπουρδέλα, που μπορεί να σωθούν αλλάζοντας «κορίτσια», τομείς όπως η δασοπροστασία εξαρτώνται πρωτίστως από την ασκούμενη πολιτική και τριτευόντως από τα πρόσωπα των υπουργών και των παρατρεχάμενων. Και όπως έχουμε απο-δείξει, ο δασικός πλούτος της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

    • Εφετείο 17Ν

      Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

  • ΕΛΑ

    Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

      Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

      Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

      Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

      Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

    Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

  • Επικοινωνία

    Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

    Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

  • Όροι χρήσης

    Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

    Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

  • Ποιοι είμαστε

    Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

    Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

  • Επικοινωνία

    Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

    Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

  • Όροι χρήσης

    Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

    Σκληρές απαντήσεις από το Λαϊκό Μέτωπο και το Ευρω-Μεσογειακό Παρατηρητήριο

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo