Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Tης αμύνης τα παιδιά…
  • Την… τιμημένη σημαία ποιος την πέταξε;
  • Το ΣτΕ, με παράνομη απόφασή του, ανάβει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει την εθνική σύνταξη των συντάξεων χηρείας
  • Αμπάς, Φάταχ και Χαμάς: Ανάγνωση των Παλαιστινιακών Δημόσιων Τάσεων
  • Σαν σήμερα 25 Μάη
  • Το Εθνικό Θέατρο ως άθλιος διαφημιστής του σιωνισμού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Kαθολικό λοκντάουν σημαίνει να κλείσουν οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις
Πολιτική Υγεία

Kαθολικό λοκντάουν σημαίνει να κλείσουν οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Φεβ 2021, 14:53

Δεν ξέρουμε αν ο Μητσοτάκης τον χρησιμοποιεί ως «λαγό» ή αν το κάνει με δική του πρωτοβουλία, για να εμφανιστεί ως ο «υπεύθυνος» της κυβέρνησης, πάντως ο Κικίλιας το ίδιο είχε κάνει και στις 4 Νοέμβρη. Βγήκε και προανήγγειλε το «λοκντάουν», το οποίο ανακοίνωσε την επομένη ο Μητσοτάκης, έχοντας δίπλα του τον Τσιόδρα.

Σήμερα, βγήκε πρωί-πρωί ο Κικίλιας σε πρωινάδικο τηλεοπτικού σταθμού και αφού παρουσίασε στοιχεία για τη συνεχή αύξηση των διασωληνώσεων («Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα»), δήλωσε ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού και αυτό καθιστά αναπόφευκτο το ολικό lockdown στην Αττική.

Αμέσως μετά, έγινε γνωστό πως συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Τσιόδρας, ο Κικίλιας, ο Χαρδαλιάς και ο Αρκουμανέας.

«Η διαφορά τύπου Μαρτίου με σήμερα είναι κλειστά σχολεία και όχι click away στην αγορά, δεν βλέπω κάποια άλλη διαφορά. Αν αυτό εισηγηθεί ο υπουργός, τι να σας πω. Εμείς στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε άλλες ανησυχίες, ο κάθε ένας όμως βλέπει τον τομέα της ευθύνης του δεν το λέω κριτικά, λογικό είναι», δήλωσε ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ-υπουργός Ανάπτυξης, που την ίδια ώρα βρισκόταν σε άλλο πρωινάδικο και αιφνιδιάστηκε όταν τον πληροφόρησαν τι είπε ο συνάδελφός του. Ζήτησε να δοθεί χρόνος για τη λήψη των όποιων αποφάσεων, για να μην υπάρξει ξανά πισωγύρισμα και εικόνα που δεν είναι σωστή, δίνοντας την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να λέει διάφορα.

Για εμάς καμία έκπληξη. Σχολιάζοντας την άθλια εμφάνιση των κυβερνητικών επιτετραμμένων για το χειρισμό της πανδημίας, την περασμένη Παρασκευή (επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά το «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν», γράφαμε), σημειώναμε: Επαναλαμβάνεται, με ελαφρές διαφοροποιήσεις, το σκηνικό του Σεπτέμβρη-Οκτώβρη. Σε μια-δυο βδομάδες θα αναγκαστούν να ανακοινώσουν και νέα μέτρα, γιατί δεν πρόκειται να υπάρξει ανάσχεση της διασποράς από τα ψευτομέτρα που πρόσθεσαν σήμερα.

Θα δούμε ακριβώς τι θα ανακοινώσουν, προειδοποιούμε όμως πως ο Φλεβάρης του 2021 δεν είναι Μάρτης του 2020. Πριν από ένα χρόνο, η διασπορά του ιού στη χώρα μας ήταν ελάχιστη. Τώρα, έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις. Επομένως, ακόμα και αν περάσουν στο μοντέλο του περασμένου Μάρτη, δε θα πρόκειται για «καθολικό λοκντάουν», όπως λένε παίζοντας με τις λέξεις, αλλά για ένα μικρό κλείσιμο του «ακορντεόν», που και πάλι δε θα μας γλιτώσει από νέες εκατόμβες νεκρών.

Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για ένα ακορντεόν που σκοτώνει. Αυτοί που το παίζουν έχουν κατά νου να απλώσουν τις νοσήσεις και τους θανάτους στο χρόνο. Δεν τους νοιάζει πόσοι θα πεθάνουν, φτάνει να πεθάνουν -τουλάχιστον οι περισσότεροι- στις ΜΕΘ. Ούτε αυτό θα το καταφέρουν, όπως δεν το κατάφεραν Νοέμβρη-Δεκέμβρη, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών πέθανε εκτός ΜΕΘ. Θα προσπαθήσουν και πάλι να το κουκουλώσουν, ποντάροντας στο φόβο των γιατρών και την απαράδεκτη σιωπή των συνδικαλιστικών τους οργάνων.

Στο πρώτο λοκντάουν, τον Μάρτη του 2020, δεν έκλεισαν οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Αυτό τότε κόστισε λίγο, γιατί –όπως είπαμε- δεν υπήρχε μεγάλη διασπορά του ιού στη χώρα μας (και σε όλες σχεδόν τις βαλκανικές χώρες). Τώρα, όμως, με την εφιαλτική διασπορά του ιού σε όλη τη χώρα (η οποία –θα το ξαναπούμε για πολλοστή φορά- ξεκίνησε με την εγκληματική απόφαση για άνοιγμα των συνόρων στον τουρισμό, τον Ιούλη του 2020), οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις (βιομηχανικές, εμπορικές, αποθηκευτικές, υπηρεσιών) είναι τα μεγάλα εκκολαπτήρια και υπερμεταδότες του ιού, ενώ ταυτόχρονα τροφοδοτούν το «πάστωμα» στα μέσα μαζικής μεταφοράς τις ώρες αιχμής, όταν οι εργαζόμενοι πηγαίνουν στις και επιστρέφουν από τις δουλειές τους.

Να ξαναθυμίσουμε τι έλεγε η Παπαευαγγέλου στο σόου της «ενημέρωσης» στις 4 Δεκέμβρη: «Μία πιθανή εξήγηση του συνεχιζόμενου δεύτερου κύματος, είναι ότι λόγω της μεγάλης διασποράς στην κοινότητα υπάρχει ένα συνεχές, ας το πούμε, πινγκ-πονγκ μεταξύ των εργασιακών χώρων και της ενδοοικογενειακής διασποράς. Δηλαδή, εκεί που πάει να ηρεμήσει μία περιοχή, ξεσπά μία συρροή κρουσμάτων σε ένα εργασιακό περιβάλλον, σε μία κλειστή δομή, που λειτουργεί σαν μία πηγή υπερμετάδοσης και έχει σαν αποτέλεσμα την διασπορά μέσα στα σπίτια όλων αυτών των ανθρώπων, στις οικογένειές τους».

Της ξέφυγε, λέγαμε τότε, εκτίμηση που επιβεβαιώθηκε από την ίδια την περασμένη Παρασκευή, όταν δήλωσε ότι «έχουμε ενδοοικογενειακή διασπορά», διότι «τα μέτρα που εφαρμόστηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες στις “κόκκινες“ περιοχές ήταν ικανοποιητικά, όμως δυστυχώς φαίνεται ότι δεν εφαρμόστηκαν». Και δεν εφαρμόστηκαν διότι «όλοι μας κουραστήκαμε»! Το αποκορύφωμα της… επιστημοσύνης των «ενσωματωμένων» στην κυβερνητική πολιτική ειδικών, οι οποίοι είναι συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού, ήταν η εξής δήλωση της εν λόγω κυρίας: «Δυστυχώς, φαίνεται ότι σημαντικό ρόλο παίζουν και οι κρυφές συγκεντρώσεις συμπολιτών μας σε κλειστούς χώρους, σε σπίτια. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή αυτές κατά κύριο λόγο είναι κρυφές, είναι μυστικές, δεν αποκαλύπτονται στην Πολιτική Προστασία»!

Από την ενδοοικογενειακή διασπορά που οφείλεται στη συρροή κρουσμάτων στους εργασιακούς χώρους, φτάσαμε στην ενδοοικογενειακή διασπορά που οφείλεται στις… κρυφές συγκεντρώσεις στα σπίτια!

Καθολικό λοκντάουν μπορεί να υπάρξει μόνο αν ανασταλεί η λειτουργία όλων των καπιταλιστικών επιχειρήσεων (πλην αυτών που παράγουν και διανέμουν είδη πρώτης ανάγκης και αυτών της κοινής ωφέλειας), ιδιωτικών και κρατικών, με πλήρη αποζημίωση και ασφάλιση των εργατών (όχι επιδόματα, πλήρη μισθό). Μόνο ένα τέτοιο λοκντάουν μπορεί να συρρικνώσει τη διασπορά του ιού και να περιορίσει τις νέες εκατόμβες νεκρών (για να τις εξαφανίσει, δυστυχώς, είναι αργά).

Αναλυτικά γι’ αυτό το ζήτημα γράψαμε σε εκτενή ανάλυσή μας στις 30 Δεκέμβρη, υπό τον τίτλο: Σε πιθανή έξαρση της πανδημίας τον Γενάρη, οι προλεταριακές γειτονιές δε θα απέχουν πολύ από το Mπέργκαμο.

Το μόνο που μένει να επαναλάβουμε είναι η κατακλείδα του editorial της εφημερίδας μας το περασμένο Σάββατο: Αν ο ελληνικός λαός δεν πάρει την κατάσταση στα χέρια του, ιδίως η εργατική τάξη στις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις (ξαναθυμίζουμε το παράδειγμα του ιταλικού προλεταριάτου), αν ακούει παθητικά την Παπαευαγγέλου να λέει ότι «είμαστε όλοι κουρασμένοι» και κάνει θεωρία την κλάψα για «την οικονομία μας», τότε το τίμημα σε ζωές θα γίνει ακόμα πιο βαρύ.

ΥΓ1. Μόλις είχαμε ολοκληρώσει αυτό το σημείωμα, όταν ο Κικίλιας βγήκε από το Μαξίμου και είπε ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε και ζήτησε έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής των ειδικών, προκειμένου να εισηγηθεί μέτρα για την Αττική.

ΥΓ2. Τον περασμένο Νοέμβρη κυκλοφορήσαμε αυτή την αφίσα. Δε χρειάζεται ν’ αλλάξουμε τίποτα.

Εκτύπωση 🖨
ΚΑΘΟΛΙΚΟ LOCKDOWN
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕκτός από Μωυσής και Τσόρτσιλ, έγινε και… Μάικλ Τζάκσον
Επόμενο άρθρο Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Σχετικά Αρθρα

Την… τιμημένη σημαία ποιος την πέταξε;

Πολιτική 25 Μάι 2026, 13:03

O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…

Πολιτική 23 Μάι 2026, 10:34

Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη

Σε συνέντευξη στους Financial Times

Πολιτική 22 Μάι 2026, 18:15

Ξαναδοκιμάζουν να βάλουν εξετάσεις στους γιατρούς για έναρξη ειδικότητας – Να μην περάσει!

Υγεία 21 Μάι 2026, 13:06

Ανέλεγκτοι, ανεξέλεγκτοι, εξαρτημένοι

Πολιτική 21 Μάι 2026, 12:04

Μητσοτάκη, είσαι συνυπεύθυνος για τα βασανιστήρια των σιωναζιστών σε παράνομα συλληφθέντες και απαχθέντες αγωνιστές

Πολιτική 20 Μάι 2026, 22:07
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Tης αμύνης τα παιδιά…

25 Μάι 2026, 14:53
Πολιτική

Την… τιμημένη σημαία ποιος την πέταξε;

25 Μάι 2026, 13:03
Εργατικά

Το ΣτΕ, με παράνομη απόφασή του, ανάβει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει την εθνική σύνταξη των συντάξεων χηρείας

25 Μάι 2026, 11:19
Διεθνή

Αμπάς, Φάταχ και Χαμάς: Ανάγνωση των Παλαιστινιακών Δημόσιων Τάσεων

25 Μάι 2026, 06:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Μάη

25 Μάι 2026, 00:01
Πολιτισμός

Το Εθνικό Θέατρο ως άθλιος διαφημιστής του σιωνισμού

24 Μάι 2026, 19:39
Διεθνή

Γάζα: Μέλη δωσιλογικών συμμοριών παραδίνονται στην Αντίσταση

24 Μάι 2026, 10:17
Διεθνή

Πρώην επικεφαλής της σιωνιστικής ασφάλειας: Το Ιράν νίκησε· οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονται σε αδιέξοδο

24 Μάι 2026, 09:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάη

24 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…

23 Μάι 2026, 10:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

23 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Μάη

23 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη

Σε συνέντευξη στους Financial Times

22 Μάι 2026, 18:15
Παιδεία

Το φιάσκο των εξετάσεων PISA

22 Μάι 2026, 12:11
Διεθνή

Οι επιπτώσεις του ισραηλινοαμερικανικού πολέμου κατά του Ιράν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

22 Μάι 2026, 12:02
Καταστολή

Και οι υπόλοιποι φυλακισμένοι για την υπόθεση της 17Ν

Από το 2021 έπρεπε να έχει αποφυλακιστεί ο Αλ. Γιωτόπουλος

22 Μάι 2026, 10:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Μάη

22 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

H χίμαιρα των 70 δισ. δολαρίων του Τραμπ για τη Γάζα καταρρέει

Οι δωρητές αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το λεγόμενο «Συμβούλιο Ειρήνης»

21 Μάι 2026, 17:10
Διεθνή

Η απελπισία του σιωναζιστή στρατιωτικού

21 Μάι 2026, 14:08
Παιδεία

Σύλλογος μελών ΔΕΠ Παντείου: Οχι δίδακτρα στα μεταπτυχιακά

Υπερασπιζόμαστε τον Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστήμιου

21 Μάι 2026, 13:19
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Μάη

Ημέρα αλληλεγγύης λαών για ελευθερία, ανεξαρτησία, ανθρώπινα δικαιώματα.

Ημέρα Αφρικής.

Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά.

Ημέρα της πετσέτας (οτοστόπ).

Αργεντινή: Ημέρα επανάστασης (1810).

1834: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται σε θάνατο.

1942: Ο Θανάσης Κλάρας παίρνει το ψευδώνυμο Αρης Βελουχιώτης, βγαίνει στο βουνό με δεκαπέντε άντρες και συγκροτεί την πρώτη ένοπλη ομάδα του ΕΑΜ.

1966: Αρχή πολιτιστικής επανάστασης στην Κίνα, ανάρτηση της πρώτης εφημερίδας τοίχου (“Ντατζεμπάο“) στο πανεπιστήμιο του Πεκίνου.

1989: Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ εκλέγεται πρόεδρος της ΕΣΣΔ.

1989: Ταυτόχρονη βομβιστική στο υπουργείο Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Αθήνα και στο ΙΚΑ Θεσσαλονίκης (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo