Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού
  • Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών
  • Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας
  • Σαν σήμερα 7 Ιούλη
  • Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη
  • Pain in the ass
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Εχασαν όλοι, αλλά παριστάνουν τους νικητές και τους αισιόδοξους (2)
Πολιτική

Εχασαν όλοι, αλλά παριστάνουν τους νικητές και τους αισιόδοξους (2)

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Ιούν 2024, 19:09
Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κυριακή 9 Ιουνίου 2024. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Γράψαμε για τον Βελόπουλο που έκανε… πρωθυπουργική εμφάνιση. Αυτός τουλάχιστον αύξησε ψήφους και ποσοστά. Τι να πούμε για τον Κασσελάκη που απευθύνθηκε στους συριζαίους λες και απευθυνόταν σε ηλίθιους;

Ο ίδιος είχε πει τα πάντα στην προεκλογική περίοδο. Κάποια στιγμή είπε πως από τις πρώτες κιόλες περιοδείες του, τότε που έκανε με τον ναυαρχούκο κρουαζιέρα στο Αιγαίο, διαπίστωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για πρώτο κόμμα! Μετά έβαλε τον πήχη στο ποσοστό των ευρωεκλογών του 2019 (23,75%). Πιο μετά έκανε και λίγο σκόντο: το ποσοστό να έχει μπροστά το δύο και να είμαστε δεύτερο κόμμα. Κάποιοι επιτελείς του ήταν πιο μετριοπαθείς. Εβαζαν τον πήχη στο 17,83% που είχε πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του Ιούνη του 2023.

Και τι έπιασαν; Μόλις 14,92%. Το ποσοστό σε μια εκλογή που η ονομαστική αποχή άγγιξε το 60% αποπροσανατολίζει. Ο αριθμός των ψήφων έχει σημασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 750.462 λιγότερες ψήφους σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 και 591.488 λιγότερες σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μάη του 2023. Εχασε το 56% των ψηφοφόρων του στις ευρωεκλογές του 2019 και το 50% των ψηφοφόρων του στις εθνικές του Μάη του 2023!

*Το αποτέλεσμα αφορά τις εκλογές του Ιούνη 2023, γιατί τον Μάη αυτά τα μορφώματα δεν είχαν συμμετάσχει.

Και τι είπε ο τυπάς από την Αμερική; «Περάσαμε από δύο διασπάσεις, από μια πορεία μεγάλης μεταβλητότητας […] καταφέραμε να μειώσουμε τη διαφορά από το 23% στο 13%»! Είναι τόσο ανάλγητος που δε σκέφτηκε καν ότι στο απαράτ του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και άνθρωποι σε ηλικία εμφράγματος…

Συνέχισε απτόητος, αυτοδοξαζόμενος: «Και αυτό είναι το πρώτο βήμα. Είναι το πρώτο βήμα για ένα κόμμα που εξελίσσεται και αλλάζει εν κινήσει, για έναν νέο άνθρωπο, άγνωστο σε αυτή τη χώρα, που ήρθε εδώ, στέκεται μπροστά σας με την καθαρότητά του, για να μπορέσει να φέρει πρόοδο και αλλαγή και αξιοκρατία στην πατρίδα μας».

Μετά έδωσε… ερμηνεία στο εκλογικό αποτέλεσμα: «Δεν έχω τύψεις για τίποτα. Ο ελληνικός λαός μου έχει δώσει ξεκάθαρα τον χρόνο να χτίσω κυβερνητική εναλλακτική πρόταση. Ξέρω και συνειδητοποιώ απόλυτα τη σημασία αυτής της ευθύνης, και ακριβώς αυτό θα κάνω, όπως τo είχαμε πει και προεκλογικά. Συνεχίζουμε, εκσυγχρονιζόμαστε, θα στήσουμε κοιτίδες γνώσης και προσφοράς και θα εμπνεύσουμε τον κόσμο. Και αυτό το κίνημα, το οποίο παρά τις αντίξοες συνθήκες άντεξε, μόνο πάνω έχει να πάει από εδώ και πέρα»!

Στο τέλος τούς μίλησε όπως μιλάει η δασκάλα στα παιδάκια της Α’ και της Β’ δημοτικού, μετά το τέλος της αποχαιρετιστήριας γιορτής της σχολικής χρονιάς: «Και είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για όλους και όλες σας […] Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για το ταξίδι που έχουμε μόλις αρχίσει»! Κι αφού τους χάιδεψε νοερά τα κεφαλάκια με τα… ατίθασσα μαλλάκια, μπήκε στο άμαξι και έφυγε από την Κουμουνδούρου, για να πάει να βρει τον Τάιλερ ο οποίος γκρίνιαζε επειδή είχε αναγκαστεί να βγάλει μόνος του τη Φρόξι για κατούρημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είμαι εγώ, ο ναυαρχούκος, η Θοδώρα και ο Πέτρος ο Παππάς. Οποιανού και οποιανής δεν του αρέσει, τον πούλο! Αυτό ήταν το μήνυμα. Kαι κάθονταν ο Ζαχαριάδης και κάτι άλλοι συριζαίοι στα τηλεοπτικά πάνελ και χτυπιόνταν για την ανάγκη της συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων. Να το κάνουν, αλλά εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο άλλος πήρε την αρχηγία και δεν έχει σκοπό να την αφήσει ή να τη μοιραστεί. Ετσι λέει. Το τι θα γίνει θα το δούμε.

ΥΓ. Τόσο «βλαμμένο» από την αμερικάνικη ιδεολογία είναι το ΣτέΚας που δεν βρήκε ούτε μία (αριθμός 1) λέξη να πει για την τεράστια αποχή. Ολα αυτά τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων γι’ αυτόν είναι σαν να μην υπάρχουν, όπως δεν υπάρχουν για τους αμερικάνους πολιτικούς!

Το Νικολιό βλέπει συνεχή άνοδο

Σε παρόμοιο μήκος κύματος ο Ανδρουλάκης: «Σε τρίτη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση μέσα σε ένα χρόνο αυξήσαμε σταθερά τα ποσοστά μας -πολύ πάνω από τις ευρωεκλογές του 2019-».

Οπως βλέπουμε στον πίνακα, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ πήρε 71.673 περισσότερες ψήφους σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 (όταν ήταν σκέτο ΚΙΝΑΛ και είχε αρχηγό τη Φώφη) και 167.766 ψήφους λιγότερες σε σχέση με τις εθνικές εκλογές τον Μάη του 2023 (τις πρώτες που έκανε ως αρχηγός ο Ανδρουλάκης). Μέσα σ’ ένα χρόνο το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ έχασε το 25% των ψηφοφόρων του και ο Ανδρουλάκης μιλά για… σταθερή αύξηση των ποσοστών!

Επειδή ξέρει πως στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ επικρατεί η άποψη «καλό κοπέλι το Νικολιό αλλά δεν κάνει» και πως στελέχη τον περιμένουν στη γωνία (η Γιαννακοπούλου ξιφούλκησε ήδη και της απάντησε επιθετικά ο ανδρουλακικός Δουδωνής), ο Ανδρουλάκης προσπάθησε να κρατήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Δήλωσε ότι θα πάρει «όλες τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες διαλόγου με τις δημιουργικές αλλά πάνω από όλα πραγματικές προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας» και ότι προτεραιότητά του είναι «πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές να έχουμε διαμορφώσει την εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας».

Οπότε, όλοι οφείλουν να περιμένουν τις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο Ανδρουλάκης που φαίνεται να αποκλείει τον Κασσελάκη (μίλησε για πραγματικές προοδευτικές δυνάμεις), χωρίς όμως και να λέει ποιους περιλαμβάνει. Κυρίως, όμως, ύψωσε ένα εμπόδιο, αφού έβαλε τον εαυτό του στο κέντρο των πρωτοβουλιών, διεκδικώντας ηγετικό ρόλο: αυτός ο ήλιος, οι άλλοι δορυφόροι!

ΥΓ. Ο Ανδρουλάκης υπέστη προσωπική ήττα και στα πρόσωπα των ευρωβουλευτών. Ο Νικολάκης Παπανδρέου, το απόλυτο πολιτικό τίποτα, πήρε χαλαρά την πρώτη θέση, αποδεικνύοντας τι σημαίνει brand name. Δεύτερος ήρθε ο Μανιάτης, που τον «έσπρωξαν» πολύ τα αστικά μίντια. Τρίτος ήρθε ένας που… έλεγε τον καιρό στην τηλεόραση! Αυτοί εκλέχτηκαν. Ακολούθησαν ο Σαχινίδης, ο Καρχιμάκης (ο γιος του «Κάλαχαν»), ο… Ζαγοράκης (μεγάλη πετυχεσιά του Ανδρουλάκη ο άλαλος πρώην νεοδημοκράτης, πρώην ποδοσφαιριστής) και μετά ο κολλητός (από την ΠΑΣΠ Ξάνθης ακόμα) του Ανδρουλάκη και γραμματέας του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ Α. Σπυρόπουλος! Ξέρετε τι σημαίνει να περνάει τον γραμματέα του κόμματος κάποιος που έλεγε τον καιρό και ο Ζαγοράκης; Στην πραγματικότητα, ο Ανδρουλάκης δε θα έχει δικό του άνθρωπο στις Βρυξέλλες. Και η οικογένεια Παπανδρέου δεν τρέφει τα καλύτερα αισθήματα γι’ αυτόν…

Ενωθείτε γιατί χανόμαστε

Δε θα κάνουμε μελλοντολογία, θα σημειώσουμε όμως πως, μετά τις ευρωεκλογές, στο χώρο αμέσως αριστερά της ΝΔ εμπεδώνεται η άποψη «να ενωθούμε για να μη χαθούμε». Μόνο ο Κασσελάκης λέει «εγώ θα σας σώσω, φτύστε με, να μην με ματιάσετε», αλλά κανένας δεν ξέρει αν θα το πάει έτσι μέχρι το τέλος.

Τα μεγαλοστελέχια με τα βαριά ονόματα, που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έπιασαν ούτε εκατό χιλιάδες ψηφαλάκια (97.554). Μόνο ο Κασσελάκης θεώρησε ότι του έκανε ζημιά η διάσπαση.

Τους νεοαριστερούς τους πέρασε μόνος του (άντε και με τον Κλέωνα) ο Μπαρουφάκης που κι αυτός έχασε 68.508 ψήφους σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 και 53.980 ψήφους σε σχέση με τον Μάη του 2023. Η ΝεΑρ ξεκινά χειρότερα σε σχέση με το πώς ξεκίνησε η ΛΑΕ τον Σεπτέμβρη του 2015. Αν πάει να το συνεχίσει έτσι, θα βαρέσει διάλυση. Τα στελέχη της έχουν κάποιες «διαδρομές» με την ομάδα Ανδρουλάκη. Ο Μπαρουφάκης έπιασε ταβάνι χωρίς να μπορεί να ξεπεράσει το 3%. Θα το συνεχίσει ελπίζοντας ότι η επόμενη φορά μπορεί να είναι καλύτερη ή θα μπει κι συτός στη διαδικασία της «ανασύνθεσης», ξεχνώντας τις αντιμνημονιακές κορόνες;

Η Κωνσταντοπούλου για δεύτερη φορά πήδηξε πάνω από τον πήχη του 3%. Σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 πήρε 44.383 περισσότερες ψήφους, αυτό όμως δεν έχει καμιά σημασία, γιατί το 2019 ήταν στα πάνω του το ΜέΡΑ25 και η Ζωή ακόμα δεν είχε ανακαλύψει την καρδούλα. Σε σχέση με τις εθνικές τον Μάη του 2023 το κόμμα της καρδούλας έχασε 35.114 ψήφους (το 20,6% των ψηφοφόρων του) κι αυτό δεν εμπνέει καμιά σιγουριά για μακροημέρευση. Ομως δεν μπορείς να κάνεις λογικές προβλέψεις για το πώς θα σκεφτεί και πώς θα πράξει η Κωνσταντοπούλου. Προς το παρόν φαίνεται να θεωρεί πως με την «έντονη» κοινοβουλευτική παρουσία μπορεί να το πάει μόνη της.

Εν πάση περιπτώσει, αυτός ο χώρος θα μας προσφέρει… ανάσες δροσιάς το καλοκαίρι και θα συνεχίσει φθινόπωρο, χειμώνα και ξανά άνοιξη, καλοκαίρι…

Εκτύπωση 🖨
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΜέΡΑ25 ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕχασαν όλοι, αλλά παριστάνουν τους νικητές και τους αισιόδοξους (1)
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 11 Ιούνη

Σχετικά Αρθρα

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

Πολιτική 7 Ιούλ 2026, 14:43

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 11:42

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 10:03

Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών

Προσφέρει στήριξη στους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού και στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν

Πολιτική 2 Ιούλ 2026, 17:12

Διορισμοί στον Αρειο Πάγο: «Πόρτα για τον χειμώνα» πιάνει ο Μητσοτάκης

Πολιτική 1 Ιούλ 2026, 20:35

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη των Μελά-Ρέππα

Αγροτικά 1 Ιούλ 2026, 13:11
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού

Απαιτούν από τη Βηρυτό να αποκλείσει «ανεπιθύμητους» αξιωματικούς του λιβανικού στρατού από την ανάπτυξή τους στον νότιο Λίβανο

7 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

7 Ιούλ 2026, 14:43
Διεθνή

Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας

7 Ιούλ 2026, 11:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

6 Ιούλ 2026, 18:54
Κόντρες

Pain in the ass

6 Ιούλ 2026, 14:01
Αγροτικά

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

6 Ιούλ 2026, 12:05
Διεθνή

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

6 Ιούλ 2026, 09:39
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
Υγεία

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

6 Ιούλ 2026, 05:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά

5 Ιούλ 2026, 19:49
Διεθνή

«Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»

5 Ιούλ 2026, 18:38
Αθλητισμός

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

5 Ιούλ 2026, 14:01
Διεθνή

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

5 Ιούλ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
Διεθνή

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

4 Ιούλ 2026, 10:14
Διεθνή

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

4 Ιούλ 2026, 09:26
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

1927: Καθιερώνεται το επίδομα ανεργίας στη Γερμανία.

1939: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπογράφει δήλωση μετανοίας ενώπιον του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

1967: Συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη πέντε κομμουνιστές νέοι που έγραφαν αντιδικτατορικά συνθήματα.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των χουντικών.

1979: Δύο βόμβες στις αποθήκες Πετζετάκι στην Καλλιθέα (ΕΛΑ).

2005: Τετραπλή βομβιστική ενέργεια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε αστικό λεωφορείο του Λονδίνου προκαλεί τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου επτακοσίων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo