Μπορεί το πόρισμα της ΑΔΑΕ για το Vodafone gate να προσφέρει πρόσθετα επιχειρήματα για το ξεβράκωμα της κυβέρνησης, όμως το βασικό σημείο του δεν αναδείχτηκε καθόλου από τα ΜΜΕ, ακόμα και απ’ αυτά που ασκούν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Ποιο είναι αυτό; Οτι η υπόθεση δεν έχει τίποτα περισσότερο να δώσει σε αποδεικτικό επίπεδο. Τίποτα που να είναι ποινικά αξιολογήσιμο. Και προπαντός τίποτα που να οδηγεί, έστω και μέσα από δύσβατα μονοπάτια, στους ενόχους, σε εκείνους που είχαν οργανώσει και εκμεταλλεύονταν το συγκεκριμένο κύκλωμα. Το πολύ πολύ να κλείσει η υπόθεση με κάποιο πρόστιμο στη Vodafone από την ΑΔΑΕ.
Το ότι ο Κορωνιάς ψεύστηκε ξεδιάντροπα, χαρακτηρίζοντας τον Τσαλικίδη ως χαμηλόβαθμο στέλεχος που δεν είχε γνώση του λογισμικού νόμιμων συνακροάσεων είναι μια από τις αποκαλύψεις του πορίσματος της ΑΔΑΕ. Πώς όμως αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ανακάλυψη των πραγματικών αιτίων του θανάτου του μηχανικού; Ο Διώτης, πονηρός ων, δεν κλείνει την υπόθεση, μολονότι είχε πει ότι θα την έκλεινε από τα μέσα Μάρτη. Περιμένει να ολοκληρωθούν όλες οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη κι ύστερα θα βάλει κι αυτός τη σφραγίδα «αρχείο» πάνω στη δικογραφία.
Από την άλλη, το γεγονός ότι μέσα σε 70 μέρες η ΑΔΑΕ κατάφερε να βρει ό,τι στοιχείο ήταν διαθέσιμο, ό,τι ίχνος είχε μείνει, να εντοπίσει τα κέντρα της Vodafone από τα οποία διενεργούνταν υποκλοπές κ.λπ. αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη για το ότι επί 11 συναπτούς μήνες δε βρισκόταν σε εξέλιξη μια δικαστική έρευνα για την ανακάλυψη των ενόχων, αλλά μια επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου και εξαφάνισης των ιχνών. Μια δουλειά που έγινε πολύ καλά και με επαγγελματικό τρόπο, γι’ αυτό και ό,τι βρήκε η ΑΔΑΕ δεν οδηγεί πουθενά.
Είναι, βέβαια, περιττό να σημειώσουμε πως σ’ αυτή την επιχείρηση συνέπραξαν η κυβέρνηση και ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης. Και είναι απορίας άξιο (;) που κανείς δε μιλάει γι’ αυτή τη σύμπραξη.