Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 16 Ιούλη
  • Ανοιξε και το μέτωπο της Υεμένης
  • Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν, σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο
  • Μαρινακίες
  • Καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα μελέτης στατικής επάρκειας των σχολείων στη γραμμή 4 του Μετρό!
  • Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Προς συγκάλυψη, μέσω του βρόμικου παρασκήνιου
Πολιτική

Σκάνδαλο Νovartis

Προς συγκάλυψη, μέσω του βρόμικου παρασκήνιου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Ιαν 2019, 00:00

Οταν ο Παπαγγελόπουλος έλεγε ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους, δεν είχε φυσικά κατά νου κάποιους γιατρούς που έπαιρναν φακελάκια για να κάνουν κατευθυνόμενη συνταγογράφηση (αυτό, άλλωστε, δεν το έκανε μόνο η Novartis), ούτε κάποιους υπηρεσιακούς παράγοντες στον τομέα της τιμολόγησης του φαρμάκου, που τα 'πιαναν για να δίνουν αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων της Novartis. Είχε κατά νου τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονταν στην υπόθεση. Μόνο αυτό το γεγονός καθιστούσε το σκάνδαλο Novartis το μεγαλύτερο από συστάσεως ελληνικού κράτους. Οταν η δικογραφία πήγε στη Βουλή, διαπιστώθηκε ότι το μόνο που υπήρχε κατά των πολιτικών (δύο πρώην πρωθυπουργών και οχτώ υπουργών) ήταν οι καταθέσεις τριών προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίοι απλώς έλεγαν ότι «άκουσαν» ή ότι «εκτιμούσαν» πως οι συγκεκριμένοι πολιτικοί χρηματίζονταν από τη Novartis.
 
Ο «ασυγκράτητος» Πολάκης έγραφε τότε πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες ήταν κάποιοι που πιάστηκαν να χρηματίζονται και πως για να γλιτώσουν το τομάρι τους άρχισαν να συνεργάζονται και να κελαηδάνε. Προφανώς έχει δει πολλές αμερικάνικες ταινίες και σειρές και νομίζει πως ισχύει και στο ελληνικό ποινικό σύστημα ό,τι ισχύει στο αμερικάνικο. Δηλαδή, ο κατηγορούμενος να κλείνει ένα «ντιλ» με τον εισαγγελέα, να συμφωνούν και για τις κατηγορίες και για την ποινή που θα υποστεί και στη συνέχεια αυτός να μετατρέπεται σε μάρτυρα που «κελαηδάει» και «δίνει» άλλους. Στο ελληνικό ποινικό σύστημα, όμως, ο λεγόμενος μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος δεν πρέπει να έχει καμιά ποινική εμπλοκή, αλλά να καταθέτει σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία και να καλύπτεται πίσω από την ανωνυμία για τη δική του ασφάλεια.
 
Τόσος ντόρος έγινε τότε, αλλά δε θυμόμαστε κάποιος να βγήκε και να επικαλέστηκε τον Πολάκη για να υποστηρίξει ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι άκυροι, διότι εξαγόρασαν τη δική τους ατιμωρησία με τις καταθέσεις τους σε βάρος άλλων. Τους διέφυγε ή απλώς δεν έδωσαν τη δέουσα σημασία, γιατί εκείνο που επεδίωκαν ήταν να κληθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες να καταθέσουν  στη Βουλή, έστω και υπό καθεστώς προστασίας. Το αίτημά τους, πάντως, δεν έγινε δεκτό από τη συριζανελίτικη πλειοψηφία, η οποία αρνήθηκε να μπει στην ουσία της υπόθεσης και έστειλε το φάκελο πίσω στο δικαστικό μηχανισμό, για να διερευνήσει αυτός αν τελέστηκαν αδικήματα από τους υπουργούς. Ηθελαν ο φάκελος να πάει στα χέρια της έμπιστης (του Παπαγγελόπουλου) εισαγγελέα Τουλουπάκη, που ήταν αυτή που ήλεγχε και τους προστατευόμενους μάρτυρες.
 
Κοντεύαμε να ξεχάσουμε ότι υπάρχει δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, αν δεν μας το θύμιζε ο Πολάκης σ' ένα από τα γνωστά σόου ψευτομαγκιάς (αυτή τη φορά όχι από το facebook) αλλά από το βήμα της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν βάλουμε κάποιον στη φυλακή, δεν πρόκειται να δούμε εξουσία, φώναξε ο «μπρούταλ» υπουργός.
 
Εγινε ντόρος, ξεχάστηκε κι αυτό, μέχρι που στην τούρλα των γιορτών, λίγες ώρες προτού αλλάξει ο χρόνος, ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες έγινε από ανώνυμος επώνυμος και από μάρτυρας μετατράπηκε σε κατηγορούμενο. Ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Νίκος Μανιαδάκης ήταν ο προστατευόμενος μάρτυρας «Γιάννης Αναστασίου». Με το που του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ο μεν Μανιαδάκης άρχισε να δίνει συνεντεύξεις και να ισχυρίζεται ότι τον εκβίαζαν να «δώσει» τους Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα, τα δε κυβερνητικά στελέχη (και ο ίδιος ο Τσίπρας) άρχισαν να λένε ότι ο Μανιαδάκης είναι ο νέος Χριστοφοράκος και την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε η δραπέτευσή του. Ομως, ο Χριστοφοράκος ήταν το αφεντικό της Siemens στην Ελλάδα, ενώ ο Μανιαδάκης ήταν απλά ένας παρατρεχάμενος στο κύκλωμα του φαρμάκου. Με σημαντικό ρόλο; Ετσι δείχνουν τα πράγματα, όμως χρειάζονται και αποδείξεις.
 
Τις έχουν; Αν κρίνουμε από τη λυσσώδη αντίδραση Πολάκη, που ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε (με πλήρη κάλυψη  από τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρωθυπουργό) ότι συγκεκριμένοι δικαστικοί (εισαγγελείς και ανακριτές), τους οποίους κατονόμασε, κωλυσιεργούν σκόπιμα στη διερεύνηση πτυχών του σκανδάλου, μάλλον δεν έχουν τίποτα. Τον Μανιαδάκη τον κατηγορούν με βάση κατάθεση άλλης προστατευόμενης μάρτυρα, η οποία επίσης δεν έχει καταθέσει κάποιο στοιχείο. Μερικές μέρες αργότερα, ενώ στο μεταξύ ο Μανιαδάκης είχε γίνει όπλο της ΝΔ και κέρδιζε τις εντυπώσεις, εισαγγελικές «πηγές» διέρρεαν ότι τον ψάχνουν και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ξεσκονίζοντας κάποιες παλιές φορολογικές του υποθέσεις, τις οποίες είχε ρυθμίσει. Ο Μανιαδάκης ήταν ο ταμίας υπουργών, έγραψε ο Βαξεβάνης, που βρίσκεται σε απευθείας σύνδεση με τον Παπαγγελόπουλο. Μπορεί να το αποδείξει; Αν ο Μανιαδάκης είχε πάρει χρήμα από τη Novartis και το διοχέτευε σε υπουργούς, θα πρέπει να βρεθεί η διαδρομή του χρήματος. Αν όχι, τότε το πολύ ο Μανιαδάκης να αντιμετωπίσει κατηγορία για κάποιο φορολογικό αδίκημα. Δεν είναι υπουργός ή δημόσιος υπάλληλος για να πάει για δωροδοκία. Εκτός αν υπάρχει διορισμός του ως συμβούλου κάποιου υπουργού, οπότε το πράγμα αλλάζει.
 
Φυσικά, η κατάθεση του Μανιαδάκη ως προστατευόμενου μάρτυρα «Γιάννη Αναστασίου» ήδη ακυρώθηκε. Στο ελληνικό ποινικό σύστημα ο κατηγορούμενος δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και μάρτυρας. Και δημιουργούνται μια σειρά σοβαρά ερωτήματα για τους χειρισμούς που έγιναν από την κυβέρνηση και τους πιστούς σ' αυτήν δικαστικούς. Το βασικότερο: πώς κατέστησαν τον Μανιαδάκη μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος και μετά από ένα χρόνο τον καθιστούν κατηγορούμενο; Εψαξαν για τυχόν ποινικά κολάσιμη εμπλοκή του ίδιου και δε βρήκαν; Και τι βρήκαν μετά από ένα χρόνο;
 
Οπως αντιλαμβάνεστε, αυτό το ερώτημα, σε συνδυασμό με την παλιά δήλωση Πολάκη ότι τον έπιασαν στα πράσα κι αυτός κελάηδησε για να γλιτώσει, έρχεται να δικαιώσει αυτό που λέει ο Μανιαδάκης και διατυμπανίζουν σαν ντουντούκες οι πασοκονεοδημοκράτες. Οτι του ζήτησαν να «δώσει» Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα, αυτός αρνήθηκε και για να τον εκδικηθούν τον έκαναν κατηγορούμενο. Ομως κι αυτό το επιχείρημα «μπάζει», γιατί δεν απαντά στο ερώτημα: αφού ο Μανιαδάκης είναι καθαρός, τότε γιατί ως «Γιάννης Αναστασίου» «έδωσε» πολιτικά πρόσωπα;
 
Το μυαλό κάθε νοήμονος ανθρώπου κάνει τον εξής απλό συλλογισμό: ο Μανιαδάκης πρώτα έκανε τα χατίρια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, γι' αυτό και τον είχαν στα ώπα-ώπα ως προστατευόμενο μάρτυρα, αλλά στη συνέχεια άλλαξε στρατόπεδο (μέσα από ποιες διαδικασίες άραγε;), γι' αυτό τον έκαναν κατηγορούμενο και την υπεράσπισή του ανέλαβαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κανένας δεν ξεχνά αυτό που αποκάλυψε ο Γεωργιάδης. Οτι ο Μανιαδάκης, μόλις βγήκε από το γραφείο της εισαγγελέα Τουλουπάκη, του τηλεφώνησε και του είπε ότι τον εκβιάζουν να δώσει συγκεκριμένα ονόματα! Επομένως, ο Μανιαδάκης βρισκόταν σε επαφή με έναν τουλάχιστον από τους ερευνώμενους πολιτικούς.
 
Ολ' αυτά αποκαλύπτουν ένα βρόμικο παρασκήνιο απ' όλες τις πλευρές, που θα οδηγήσει στη συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis, η οποία έχει αλλάξει διοίκηση και εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα σα να μην τρέχει τίποτα. Για την ακρίβεια, δεν πρόκειται ειδικά για σκάνδαλο Novartis, αλλά γενικά για σκάνδαλο του φαρμάκου, όπως πολλές φορές μας έχει δοθεί η ευκαιρία να γράψουμε. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εν γνώσει τους ότι υπάρχει τέτοιο σκάνδαλο, ενδιαφέρθηκαν μόνο να βγάλουν πολιτική υπεραξία, βγάζοντας «στη σέντρα» κάποιους πασόκους και νεοδημοκράτες. Αδιαφορώντας για το «δέσιμο» της υπόθεσης, ενδιαφέρθηκαν μόνο γι' αυτή την πτυχή. Ξέρουν πολύ καλά ότι ποινικά δεν πρόκειται να φτάσουν σε κανέναν (μέχρι στιγμής το μόνο που παρουσίασαν είναι οι παντελώς άχρηστες καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίες μάλιστα γίνονται φύλλο και φτερό. Οι εντυπώσεις, όμως, σε βάρος των πρώην υπουργών έχουν μείνει. Μόνο γι' αυτές ενδιαφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αδιαφορώντας για το ότι έκανε μπάχαλο το φάκελο και στο τέλος θα βγουν λάδι οι πάντες.
 
Νεοδημοκράτες και πασόκοι, από την άλλη, καθώς βρέθηκαν κατηγορούμενοι και εν γνώσει τους ότι ο κόσμος «καταλαβαίνει», ρίχνουν όλο το βάρος στην καταγγελία της «σκευωρίας» και προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι υπάρχει μεν σκάνδαλο Novartis, όμως αυτό αφορά κάποιους γιατρούς, άντε και κάποιους υπηρεσιακούς παράγοντες (για τους οποίους όμως δε λένε τίποτα, μολονότι τότε ήταν υπουργοί) και σίγουρα όχι τις κυβερνήσεις.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Σκάνδαλο Νovartis

Διαβολοσκορπίσματα
Επόμενο άρθρο

Σκάνδαλο Νovartis

Αντισταθμιστικά από το παράθυρο

Σχετικά Αρθρα

Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο

Στριμωγμένος ο νεοδιρισθείς εισαγγελέας του ΑΠ Μπακέλας

Πολιτική 15 Ιούλ 2026, 13:07

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 21:47

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

Αγροτικά 9 Ιούλ 2026, 20:17

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 19:54

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

Πολιτική 7 Ιούλ 2026, 14:43

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 11:42
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούλη

16 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ανοιξε και το μέτωπο της Υεμένης

15 Ιούλ 2026, 21:09
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν, σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο

15 Ιούλ 2026, 20:02
Κόντρες

Μαρινακίες

15 Ιούλ 2026, 14:25
Παιδεία

Καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα μελέτης στατικής επάρκειας των σχολείων στη γραμμή 4 του Μετρό!

15 Ιούλ 2026, 13:26
Παιδεία

Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος

Αποτελεί μια εξαιρετικά εχθρική πράξη σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, των φοιτητών, της εκπαίδευσης και της έρευνας στα δημόσια πανεπιστήμια

15 Ιούλ 2026, 13:14
Πολιτική

Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο

Στριμωγμένος ο νεοδιρισθείς εισαγγελέας του ΑΠ Μπακέλας

15 Ιούλ 2026, 13:07
Εργατικά

Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή

Κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική μέσω της τρομοκράτησης, της επιβολής και του πειθαναγκασμού

15 Ιούλ 2026, 12:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

15 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας πήρε πίσω το φόρο 20% που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα πλοία για να περάσουν από το Ορμούζ

14 Ιούλ 2026, 21:02
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη

14 Ιούλ 2026, 20:13
Κόντρες

Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές

14 Ιούλ 2026, 19:01
Η παπάρα

Ο Πιερρακάκης φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό

14 Ιούλ 2026, 14:09
Διεθνή

Μπακαεΐ: Το Ιράν ενήργησε με καλή πίστη, αλλά οι ΗΠΑ οδήγησαν το Μνημόνιο της Ισλαμαμπάντ σε κρίση

14 Ιούλ 2026, 11:52
Διεθνή

Σταυροβελονιά με 48 λέξεις

14 Ιούλ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούλη

14 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο λιβανικός στρατός «αρνείται» τον συντονισμό με το Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπαγόρευσαν οι ΗΠΑ

13 Ιούλ 2026, 19:11
Διεθνή

H Παλαιστινιακή Αντίσταση τιμά τον Μοχάμεντ Ντέιφ

Δυο χρόνια από το θάνατό του

13 Ιούλ 2026, 18:45
Κόντρες

Κόμμα είν’ αυτό ή οργάνωση της κόζα νόστρα;

13 Ιούλ 2026, 14:46
Διεθνή

Το Ιράν διατηρεί στο ακέραιο την αμυντική του ικανότητα και απαντά σε όλα τα αμερικάνικα πλήγματα

Οι Αμερικάνοι αδυνατούν να ελέγξουν και να ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

13 Ιούλ 2026, 13:40
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούλη

1918: Εκτελείται η αυτοκρατορική οικογένεια στη Ρωσία.

1941: Ιδρύεται το Εργατικό Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο.

1945: Πρώτη έκρηξη ατομικής βόμβας σε δοκιμή στο New Mexico (ΗΠΑ).

1946: Οι δύο πρώτες εκτελέσεις του εμφυλίου στο Επταπύργιο (Θεσσαλονίκη).

1972: Συλλαμβάνονται εννιά Ελληνες και τέσσερις Γερμανοί για συμμετοχή στο “Κίνημα 20ής Οκτώβρη“.

1991: Απόπειρα κατά του τούρκου επιτετραμμένου Ντενίς Μπουλούκμπασι, τρεις τραυματίες (17Ν).

1991: Τέσσερις βόμβες σε γραφεία ασφαλιστικών εταιρειών (ΕΛΑ-1η Μάη).

2002: Συλλαμβάνονται οι Χριστόδουλος και Βασίλης Ξηρός και Διονύσης Γεωργιάδης για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Ποιος είναι λοιπόν ο επόμενος στόχος; Δεν είναι ένας αριθμός σε έναν πίνακα. Είναι ο στόχος που θα τον βρείτε στο τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας. Πιο πολλές δουλειές. Πιο καλές δουλειές. Υψηλότεροι μισθοί, ευημερία που να τη νιώθει ο πολίτης. Το όχημα είναι η ταχύτερη ανάπτυξη και η παραγωγικότητα. Και το στοίχημα άλλαξε τάξη μεγέθους: για δεκαπέντε περίπου χρόνια παλεύαμε να σταθούμε όρθιοι, τώρα παλεύουμε για το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. […] Κυρίες και κύριοι, πριν από δεκαπέντε χρόνια, το ερώτημα ήταν αν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα επιβιώσει. Πριν από δέκα, αν θα σταθεροποιηθεί. Πριν από πέντε, αν θα ανακάμψει. Ολα αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν, θετικά. Το σημερινό ερώτημα είναι διαφορετικής τάξης: Πόσο μεγάλοι μπορείτε να γίνετε και πόσο μεγάλη Ελλάδα μπορείτε να χτίσετε γύρω σας. Η δική μου απάντηση, και η πρόσκλησή μου προς εσάς, είναι μία: ο ρόλος που αξίζει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν είναι του ωφελημένου της ανάκαμψης. Είναι του αρχιτέκτονα της επόμενης φάσης. Μιας οικονομίας με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μιας κοινωνίας που δεν αφήνει κανέναν εκτός. Μιας δυνατής Ελλάδας σε μια δυνατή Ευρώπη. Αυτό είναι το επόμενο κατόρθωμα, που μας αναλογεί από κοινού. Και είμαι βέβαιος ότι, όπως πετύχαμε τα προηγούμενα, θα πετύχουμε και αυτό μαζί.
Κυριάκος Πιερρακάκης
(Το ορφανό του σημητισμού, που προσέτρεξε στην αυλή του Μητσοτάκη και κάνει καριέρα με τον αδίστακτο τρόπο του νεοφιλελεύθερου τεχνοκράτη, εκφώνησε ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Η κατακλείδα της ομιλίας του ήταν τα παραπάνω παρατιθέμενα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αστοί πολιτικοί, πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, γλείφουν τους τραπεζίτες. Μόνο τα λόγια που χρησιμοποιεί ο καθένας τους αλλάζουν, η ουσία παραμένει η ίδια. Ο λογογράφος του Πιερρακάκη είναι προφανές ότι έχει σημιτικές ρίζες. Γι’ αυτό και δε διστάζει, με έναν τρόπο πραγματικά εμετικό, όχι απλά να αναγορεύσει τις τράπεζες σε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και σε «ατμομηχανή της ανάπτυξης», όπως λένε όλοι, αλλά να τους προσδώσει και… κοινωνικό ρόλο! Οι τράπεζες θα ανοίξουν «δουλειές», θα οδηγήσουν στην αύξηση των μισθών, θα αυξήσουν καθοριστικά την ευημερία για όλους! Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν τις βασικές αρχές πολιτικής οικονομίας, το ρόλο των τραπεζών στον καπιταλισμό, την πραγματοποίηση της υπεραξίας κτλ, έχουν την εμπειρία των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Τη διάσωση των τραπεζών και το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες εργαζόμενων και συνταξιούχων. Τα κόκκινα δάνεια που ξεπουλήθηκαν στα vulture funds, τους γύπες του χρηματιστικού κεφάλαιου. Την επιδημία των πλειστηριασμών που ακόμα συνεχίζεται. Με απλά λόγια: έκοψαν μισθούς-συντάξεις για να διασώσουν τις τράπεζες – οι άνθρωποι φτώχυναν βίαια και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους – τα δάνεια πουλήθηκαν στους γύπες οι οποίοι άρχισαν εκβιασμούς και πλειστηριασμούς. Συμπέρασμα: ο Πιερρακάκης, αυτός ο αδίστακτος αριβίστας φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Σκάνδαλο Νovartis

    17Ν
    • Σκάνδαλο Νovartis

      Εφετείο 17Ν
  • Σκάνδαλο Νovartis

    ΕΛΑ
    • Σκάνδαλο Νovartis

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Σκάνδαλο Νovartis

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Σκάνδαλο Νovartis

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Σκάνδαλο Νovartis

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Σκάνδαλο Νovartis

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Σκάνδαλο Νovartis

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Σκάνδαλο Νovartis

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Σκάνδαλο Νovartis

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Σκάνδαλο Νovartis

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σκάνδαλο Νovartis

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σκάνδαλο Νovartis

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σκάνδαλο Νovartis

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Σκάνδαλο Νovartis

      Σκάνδαλο Νovartis

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σκάνδαλο Νovartis

      Σκάνδαλο Νovartis

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σκάνδαλο Νovartis

      Σκάνδαλο Νovartis

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σκάνδαλο Νovartis

      Σκάνδαλο Νovartis

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σκάνδαλο Νovartis

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Σκάνδαλο Νovartis

    Σκάνδαλο Νovartis

    Ποιοι είμαστε
  • Σκάνδαλο Νovartis

    Σκάνδαλο Νovartis

    Επικοινωνία
  • Σκάνδαλο Νovartis

    Σκάνδαλο Νovartis

    Όροι χρήσης
  • Σκάνδαλο Νovartis

    Σκάνδαλο Νovartis

    Ποιοι είμαστε
  • Σκάνδαλο Νovartis

    Σκάνδαλο Νovartis

    Επικοινωνία
  • Σκάνδαλο Νovartis

    Σκάνδαλο Νovartis

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo