Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οταν ο Τσίπρας βρίζει τη Ρόζα Λούξεμπουργκ
  • Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ
  • Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16
  • Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «Εξωστρέφεια» σημαίνει (και) προσφορά υπηρεσιών στους εφοπλ(η)στές
  • Σαν σήμερα 30 Ιούλη
  • Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Πάντα διαπλεκόμενες αστική πολιτική και Δικαιοσύνη
Πολιτική

Πάντα διαπλεκόμενες αστική πολιτική και Δικαιοσύνη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Απρ 2016, 00:00

Μια εισαγγελέας καταγγέλλει τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ότι της άσκησε πιέσεις για να επιστρέψει το φάκελο μιας υπόθεσης που αφορά μεγαλοκαπιταλιστή σε άλλη συνάδελφό της, η οποία θα ασκούσε δίωξη κατά του μεγαλοκαπιταλιστή. Ο αναπληρωτής υπουργός, πρώην εισαγγελέας κι αυτός, βρίσκεται κατηγορούμενος από την αντιπολίτευση και κατά την απολογία του αραδιάζει ονόματα δικαστικών που διορίστηκαν «από εμάς» ή «από τους άλλους». Η εισαγγελέας που κατήγγειλε τον αναπληρωτή υπουργό βρίσκεται κατηγορούμενη από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, η οποία έχει κάνει μήνυση σε έναν πανεπιστημιακό που της άσκησε κριτική, ενώ για να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέστειλε επιστολή σε αρχηγό κόμματος της αντιπολίτευσης.

Το μόνο βέβαιο είναι πως η πολιτική σύγκρουση για τα ζητήματα της Δικαιοσύνης, που φαίνεται να πέρασε σε ύφεση μετά τη διήμερη συζήτηση του «θέματος Παπαγγελόπουλου» στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, θα ξαναφουντώσει. Το θέμα δεν είναι απ' αυτά που διευθετούνται εύκολα, ενώ η «περίεργη» σύνθεση της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και το πολιτικό πρόβλημα που αυτή αντιμετωπίζει, λίγους μήνες μετά την επανεκλογή της, επιτρέπει στην αντιπολίτευση να εγείρει τέτοια ζητήματα και να εμφανίζεται ως υπέρμαχος της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Οταν το πρωθυπουργικό επιτελείο έχει επιλέξει έναν καραμπινάτο δεξιό, πρώην άνθρωπο των μυστικών υπηρεσιών, για να ασκήσει έλεγχο στο δικαστικό μηχανισμό και να στήσει το δικό του πυλώνα εκεί, επειδή ο «κανονικός» υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός αγνοεί αυτά που «γίνονται αλλά δε λέγονται» και δηλώνει στη Βουλή ότι καλά έκανε ο υπουργός του και είπε στην εισαγγελέα πώς να χειριστεί την υπόθεση, πώς να μην πάρει την πάσα η αντιπολίτευση, που διαθέτει δικούς της πυλώνες στο δικαστικό μηχανισμό, οι οποίοι αισθάνονται ότι κινδυνεύουν να παραγκωνιστούν;

Τα περί διάκρισης των εξουσιών και ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης είναι ένα ωραίο αστικό ιδεολόγημα, που έρχεται από την εποχή του Διαφωτισμού. Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν υπήρξε και ούτε πρόκειται να υπάρξει, ούτε με την ευρεία ούτε με τη στενή έννοια του όρου. Με την ευρεία έννοια του όρου, σε ένα ταξικό σύστημα δεν μπορεί να υπάρξουν κρατικοί θεσμοί ανεξάρτητοι. Ο ταξικός χαρακτήρας του κράτους (κάθε κράτους) καθορίζει και την εξάρτηση των θεσμών του απ' αυτό το χαρακτήρα. Το Δίκαιο είναι θεσμός ταξικός και αντανακλά τον ταξικό χαρακτήρα της εξουσίας που υπηρετεί και τις σχέσεις της άρχουσας τάξης με τις υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις και στρώματα. Επομένως, ο μηχανισμός επιβολής αυτού του Δικαίου δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητος, όσο κι αν προσπαθεί να μασκαρευτεί ως τέτοιος. Γι' αυτό και όταν χρειάζεται να κατασταλεί ο εσωτερικός εχθρός, ο μηχανισμός επιβολής του Δικαίου της αστικής τάξης εμφανίζεται ανελέητος. Συχνά πιο ανελέητος από τα αστικά πολιτικά κόμματα. Γιατί τα κόμματα ελέγχονται από τους οπαδούς τους και μπορεί να τους χάσουν στις κάλπες, ενώ ο δικαστικός μηχανισμός είναι ανεξέλεγκτος. Αυτός ο ίδιος μηχανισμός αναλαμβάνει δράση όταν το σύστημα αναγκάζεται να εκτραπεί από τον κανονικό κοινοβουλευτισμό και να περάσει σε απολυταρχικές μορφές κρατικού ελέγχου (η νεοελληνική ιστορία είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα, μέχρι το 1974).

Υπό τη στενή έννοια, ο δικαστικός μηχανισμός δεν είναι ανεξάρτητος από ομάδες συμφερόντων της αστικής τάξης και από τα πολιτικά κόμματα εξουσίας. Οι διαφορές ανάμεσα στους καπιταλιστές δε λύνονται μόνο στην «αγορά», με τον «υγιή ανταγωνισμό», συχνά λύνονται στα δικαστήρια, τα οποία καλούνται να αποφασίσουν κυρίαρχα. Επομένως, υπάρχει εξ ορισμού μια τεράστια βάση διαπλοκής ανάμεσα στο δικαστικό μηχανισμό και τους καπιταλιστές, ως διαχειριστές επιχειρήσεων και ως κατόχους μεγάλων ιδιωτικών περιουσιών. Και βέβαια, αυτή η διαπλοκή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς συμμετοχή και της αστικής πολιτικής. Γι' αυτό το κάθε κόμμα δημιουργεί θύλακες μέσα στα ανώτατα κλιμάκια του δικαστικού μηχανισμού και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να ενδυναμώσει αυτούς τους θύλακες και να αποδυναμώσει τους θύλακες που διατηρούν τα άλλα κόμματα. Πρέπει, λοιπόν, να θεωρούμε δεδομένο πως η κόντρα θα συνεχιστεί, με ή χωρίς συγκεκριμένη αφορμή. Η ζέση με την οποία ο Τσίπρας προσωπικά υπερασπίστηκε τον Παπαγγελόπουλο, σε αντίθεση με τον Παρασκευόπουλο που προσπάθησε να κρατήσει κάποιες αποστάσεις, δείχνει ότι «έχουν τραχανά απλωμένο». Και βέβαια, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ακόμα και το Ποτάμι, που έχει προλάβει ήδη να δημιουργήσει δεσμούς με τμήμα του δικαστικού μηχανισμού, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν τον «τραχανά των Τσιπραίων». Κι αν η σύγκρουση εκτραχυνθεί και κινδυνέψει να τεθεί εκτός ελέγχου, θα παρέμβουν οι «σοφοί» στην κατεύθυνση κάποιου συμβιβασμού.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜια ωραία ατμόσφαιρα
Επόμενο άρθρο Προβολές ταινιών και συζητήσεις

Σχετικά Αρθρα

Ευλόγησον δέσποτα Νόλαν

Πολιτική 29 Ιούλ 2026, 11:14

Κυπριακό: Γιατί να κάνει την παραμικρή υποχώρηση η Τουρκία;

Πολιτική 27 Ιούλ 2026, 19:57

Και η Κύπρος στο χάρτη του «Μεγάλου Ισραήλ»

Πολιτική 27 Ιούλ 2026, 09:40

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος

Μαφιόζικοι χειρισμοί για το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αγροτικά 25 Ιούλ 2026, 12:53

Δεξιός να ντουφεκάει δεξιό;

Πολιτική 23 Ιούλ 2026, 18:50

Γιατί δεν μιλούν για τον «γαλάζιο» Principal Dancer του σκανδάλου της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ;

Πολιτική 17 Ιούλ 2026, 21:36
Ροή Ειδήσεων
Η παπάρα

Οταν ο Τσίπρας βρίζει τη Ρόζα Λούξεμπουργκ

30 Ιούλ 2026, 11:52
Κόντρες

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

30 Ιούλ 2026, 09:02
Παιδεία

Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16

30 Ιούλ 2026, 07:11
Παιδεία

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «Εξωστρέφεια» σημαίνει (και) προσφορά υπηρεσιών στους εφοπλ(η)στές

30 Ιούλ 2026, 07:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου

Παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του Πειθαρχικού ενάντια στη δυνητική αργία

29 Ιούλ 2026, 21:21
Διεθνή

Ευφυής στρατιωτική κίνηση του Ιράν στριμώχνει τους Αμερικάνους στα σχοινιά

29 Ιούλ 2026, 20:05
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει προπαγάνδα αποσιώπησης

29 Ιούλ 2026, 18:15
Παιδεία

Η πρύτανης του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων σε ρόλο κυβερνητικού εκπρόσωπου

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Π.Ι.

29 Ιούλ 2026, 13:40
Κόντρες

Λυπήσου τους, Dr Trump

29 Ιούλ 2026, 13:15
Πολιτική

Ευλόγησον δέσποτα Νόλαν

29 Ιούλ 2026, 11:14
Διεθνή

Η Ουκρανία ζήτησε συγγνώμη από το Ιράν για την επίθεση σε τάνκερ του

29 Ιούλ 2026, 09:17
Αθλητισμός

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

29 Ιούλ 2026, 08:46
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούλη

29 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκληρή απάντηση της Χεζμπολά στον λιβανέζο υπουργό Εξωτερικών

28 Ιούλ 2026, 21:43
Εργατικά

Εξαμίλια Κορινθίας: Ενα ακόμα καπιταλιστικό έγκλημα

28 Ιούλ 2026, 19:22
Διεθνή

Ιράν: Το καθεστώς του Ορμούζ είναι υπόθεση δική μας και του Ομάν, όχι των ΗΠΑ

Συνομιλίες Αραγτσί με τους ομολόγους του από Ομάν και Σαουδική Αραβία

28 Ιούλ 2026, 12:29
Καταστολή

Πήγαν να ζητήσουν άσυλο και τους συνέλαβαν

Μια μητέρα με δύο μικρά παιδιά οδηγήθηκε σε κρατητήριο και αντιμετώπισε απέλαση – Μια έγκυος γυναίκα και ο σύντροφός της κρατήθηκαν χωρίς καταγραφή επί σχεδόν έναν μήνα!

28 Ιούλ 2026, 09:52
Παιδεία

Διορισμοί εκπαιδευτικών με το σταγονόμετρο

28 Ιούλ 2026, 08:38
Αθλητισμός

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

28 Ιούλ 2026, 08:30
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

Ημέρα φιλίας.

Κούβα: Ημέρα μαρτύρων επανάστασης.

1903: Σε παράνομο συνέδριο του Εργατικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ρωσίας σχηματίζονται δύο μπλοκ: Οι οπαδοί του Λένιν μπολσεβίκοι (πλειοψηφούντες) και του Μάρτοφ μενσεβίκοι (μειοψηφούντες) με κοινό σκοπό την ανατροπή του τσαρικού καθεστώτος.

1919: Επέμβαση του στρατού σε φυλετικές ταραχές στο Σικάγο, 31 νεκροί και πεντακόσιοι τραυματίες.

1920: Δολοφονείται ο Ιων Δραγούμης.

1931: Ανταλλαγή πυροβολισμών σε απόπειρα της αστυνομίας να διαλύσει συγκέντρωση εκατό ατόμων στις Σέρρες. Νεκρός αξιωματικός της χωροφυλακής, τραυματίας ο διοικητής της.

1955: Συλλαμβάνεται η Ρούλα Κουκούλου, σύζυγος του Νίκου Ζαχαριάδη.

1978: Βόμβα και εμπρησμός στην είσοδο της πλαζ ΕΟΤ Αλίμου, αναγραφή συνθημάτων (ΕΛΑ).

2006: Πεθαίνει ο Murray Bookchin.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πιστεύω στη δύναμη της πολιτικής γιατί έχει τη δυνατότητα να κάνει τα πράγματα καλύτερα για τους ανθρώπους. Και δεν μπορώ να κατανοήσω καθόλου κάποιους πολύ αριστερούς, τόσο πολύ, που λένε ότι εμείς δεν θα ασχοληθούμε ποτέ με τη διακυβέρνηση παρά μονάχα στη δεύτερη παρουσία του σοσιαλισμού. Οι οποίοι έχουν την ευκολία να φεύγουν από τα προβλήματα και την ευκολία να το παίζουνε πάντοτε τζάμπα μάγκες διαμαρτυρόμενοι, αλλά ποτέ αναλαμβάνοντας ευθύνη. Πώς αλήθεια θα κάνεις τις συνθήκες καλύτερες για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό αν δεν πάρεις την ευθύνη;

Αλέξης Τσίπρας

(Αυτό το θεωρητικά αμόρφωτο ον κάνει κάτι διαδικτυακά event με τίτλο «Ask Alexis Live», όπου απαντά σε ερωτήσεις πολιτών. Επανέφερε, λοιπόν, τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς». Maς λέει ότι θέλει την αστική κυβέρνηση για να βελτιώσει τις συνθήκες «για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό». Το είδαμε αυτό την περίοδο 2015-19 που ξανακυβέρνησε, παίρνοντας την κυβέρνηση με ωμά ψέματα και χυδαίες υποσχέσεις για νταούλια και ζουρνάδες. Αν σταματούσε εκεί, στα νέα ωμά ψέματα και τις νέες χυδαίες υποσχέσεις, που είναι μάλιστα πιο «μαζεμένα» από τα προηγούμενα, ίσως να μην ασχολούμασταν μαζί του. Εχει περάσει σχεδόν ενάμισος αιώνας από τότε που ο Μπερνστάιν διατύπωσε τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς» και το θέμα θεωρητικά έχει εξαντληθεί. Ομως αυτός ο πολιτικός αλήτης προκαλεί μιλώντας για «τζάμπα μάγκες», που δεν «αναλαμβάνουν ευθύνη». Μετά τη συμμετοχή του σοσιαλδημοκράτη Μιλεράν στην κυβέρνηση του Βαλντέκ-Ρουσό, δίπλα στον δήμιο των Κομμουνάρων στρατηγό Γκαλιφιέ, η Ρόζα Λούξεμπουργκ έγραψε σε μια σειρά άρθρων στη Λαϊκή Εφημερίδα της Λειψίας – Leipziger Volkszeitung – έναν οξύτατο θεωρητικό και πολιτικό λίβελλο ενάντια στον «κυβερνητισμό». Οχι μόνο από άποψη αρχών, αλλά και με βάση την πείρα του μιλερανισμού. Γενικεύοντας θεωρητικά αυτή την πείρα, έγραψε: «Μέσα στην αστική κοινωνία, η σοσιαλδημοκρατία είναι από τη φύση της κόμμα της αντιπολίτευσης. Δέν πρέπει να γίνει κυβερνητικό κόμμα παρά πάνω στα ερείπια του αστικού κράτους». Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ «τζάμπα μάγκας»; Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ, ο Καρλ Λίμπκνεχτ, ο Βλαντιμίρ Λένιν και όλοι οι επαναστάτες σοσιαλδημοκράτες εκείνης της εποχής άνθρωποι που απλά «διαμαρτύρονταν» χωρίς να «αναλαμβάνουν ευθύνη»; Η Ιστορία έχει απαντήσει στο ερώτημα. Σημασία έχει τι ευθύνη αναλαμβάνει κάποιος και για λογαριασμό ποιων. Ο Τσίπρας και οι όμοιοί του, πάντως, δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό «των εργαζόμενων, των φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων». Αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό των ντόπιων κεφαλαιοκρατών και των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων. Το πρόβλημα με αυτά τα πολιτικά καθάρματα είναι ότι δηλώνουν αριστεροί και συμπεριφέρονται ως υβριστές της Αριστεράς)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo