Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες
  • Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς
  • Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση
  • Σαν σήμερα 23 Αυγούστου
  • Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ
  • Λεβεντιά η κομμώτρια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ο Πατούλης xαρίζει 900.000 ευρώ στην ΚΑΕ ΑΕΚ!
Πολιτική

Ο Πατούλης xαρίζει 900.000 ευρώ στην ΚΑΕ ΑΕΚ!

Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Σεπ 2021, 20:56

Γράφαμε χθες για την Περιφέρεια Αττικής που (λέει ότι) δεν έχει λεφτά για να χρηματοδοτήσει τις απαραίτητες αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες, για να μην πλημμυρίσουν τα Μέγαρα από τους χειμάρρους που θα κατεβάσουν νερό και χώμα από τα καμένα Γεράνεια Ορη. Και για τον Πατούλη που κρύβεται και δε βγαίνει στο τηλέφωνο να απαντήσει στα δημοσιογραφικά ερωτήματα (ίσως να ποζάριζε σε κάποια καινούργια αυτοκρατορική πόζα, για να ‘χουν οι υποτακτικοί του να κρεμάνε το καρακιτσαριό στους τοίχους των γραφείων τους).

Και σήμερα «ανακαλύπτουμε» ότι η Περιφέρεια χαρίζει 900.000 ευρώ στην καπιταλιστική επιχείρηση ΚΑΕ ΑΕΚ, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις της νομικής υπηρεσίας της!

Η καταγγελία έρχεται από το Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, που έδωσε στη δημοσιότητα και τα σχετικά έγγραφα (τα παραθέτουμε στο τέλος). To σκάνδαλο έχει ως εξής:

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παραχώρησε το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Ανω Λιοσίων στο ΝΠΙΔ «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» (ΣΕΦ), το οποίο με τη σειρά του το παραχώρησε στην ΚΑΕ ΑΕΚ με ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης. Σύμφωνα με το συμφωνητικό μίσθωσης, η ΚΑΕ ΑΕΚ ανέλαβε με αποκλειστικά δική της επιμέλεια, δικές της φροντίδες, ενέργειες και δαπάνες να μετατρέψει και να μετασκευάσει τον κεντρικό αγωνιστικό χώρο του μισθίου από αγωνιστικό χώρο διεξαγωγής αγώνων πάλης και άλλων συναφών μαχητικών αθλημάτων σε αγωνιστικό χώρο που θα μπορεί να φιλοξενήσει διεθνούς επιπέδου αγώνες καλαθοσφαίρισης. Ανέλαβε δηλαδή όλες ανεξαιρέτως τις λειτουργικές δαπάνες της εγκατάστασης, επισκευής της αθλητικής εγκατάστασης κλπ.

«Ανέλαβε» η ΚΑΕ ΑΕΚ, τρόπος του λέγειν. Ερχεται η διοίκηση του ΣΕΦ και ζητά από την Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει εργασίες για: «Προμήθεια-εγκατάσταση υγρομόνωσης πολυουρεθάνης επί της οροφής, για τη στεγανοποίησή της – Προμήθεια-εγκατάσταση ξύλινου παρκέ FIBA, παρελκόμενων αρένας, ειδών αλουμινίου, ελαιοχρωματισμός – Προμήθεια- εγκατάσταση συστήματος ticketing – Προμήθεια-εγκατάσταση ηλεκτρονικών πινάκων, συστήματος φωτισμού, ήχου κτλ – Προμήθεια-εγκατάσταση ειδών αποδυτηρίων και ειδών υγιεινής».

Δηλαδή, η καπιταλιστική επιχείρηση ΚΑΕ ΑΕΚ νοίκιασε μπιρ παρά ένα δημόσιο γυμναστήριο (το οποίο ήταν για αγώνες διάφορων πολεμικών τεχνών) και ζητά εκ των υστέρων να της το μετατρέψει η περιφέρεια σε γήπεδο μπάσκετ κατηγορίας FIBA. Eίναι σαν να νοικιάζει μια οικογένεια ένα σπίτι και μετά να ζητάει από τον ιδιοκτήτη να της αγοράσει την οικοσκευή (και καλής ποιότητας, μάλιστα, όχι τίποτα φτηναδούρες)!

Ο Πατούλης ρώτησε σχετικά το Γραφείο Νομικής Υποστήριξης Περιφερειάρχη, το οποίο του απάντησε ότι αυτό το πράγμα δεν μπορεί να γίνει. Μάλιστα, υπάρχουν δυο έγγραφα του Γραφείου Νομικής Υποστήριξης Περιφερειάρχη, δείγμα του ότι ασκήθηκαν πιέσεις μπας και «βελτιωθεί» η γνωμοδότηση.

Τι γνωμοδότησε το Γραφείο Νομικής Υποστήριξης Περιφερειάρχη; Οτι μπορεί να γίνει εκμίσθωση ολυμπιακού συγκροτήματος χωρίς να προηγηθεί διαγωνισμός (πρόκειται για τη γνωστή φωτογραφική παρέκκλιση), «εφόσον η υποψήφια μισθώτρια ή παραχωρησιούχος Α.Α.Ε. υποβάλλει συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο αξιοποίησης ή επισκευής ή μετασκευής της ολυμπιακής εγκαταστάσεως και αναλάβει όλες τις δαπάνες αξιοποίησης ή επισκευής ή μετασκευής της, καθώς και τις δαπάνες της λειτουργίας και συντήρησής της». Αυτά αναφέρονται και στο Μνημόνιο Συνεργασίας με τη μισθώτρια ΚΑΕ ΑΕΚ. Γι’ αυτό, όπως σημειώνει το Γραφείο Νομικής Υποστήριξης Περιφερειάρχη, «μη νόμιμα προτείνεται με το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης η χρηματοδότηση με δαπάνη της Περιφέρειας Αττικής των εργασιών επισκευής και ανακαίνισης της εν λόγω αθλητικής εγκατάστασης καθώς τούτο αποτελεί υποχρέωση της μισθώτριας, όπως ρητώς ορίζεται στο άρθρο 56 παρ. 12 του ν.2725/2009, αποτελώντας νόμιμο όρο και προϋπόθεση για την εκμίθωση σε αυτήν χωρίς διαγωνισμό της ανωτέρω αθλητικής εγκατάστασης».

Ο Πατούλης έβαλε τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού να στείλει νέο έγγραφο στο Γραφείο Νομικής Υποστήριξης Περιφερειάρχη, με το κάλπικο επίχείρημα ότι τα έργα δεν αφορούν τη μισθώτρια ΚΑΕ ΑΕΚ, αλλά κάποια άλλα αθλήματα! Λες και το κουνγκφού και το τζούντο θέλουν σύστημα ελέγχου εισιτηρίων, φωτεινούς πίνακες και… ξύλινο παρκέ FIBA! Το Γραφείο Νομικής Υποστήριξης Περιφερειάρχη απάντησε και πάλι σαφέστατα:

«Σε κάθε περίπτωση, οι ανωτέρω εργασίες (ως πάγια περιουσιακά στοιχεία του γηπέδου) σύμφωνα με τα διδάγματα της κοινής πείρας και της λογικής δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν αφορούν στη χρήση του γηπέδου από τη μισθώτρια αλλά μόνον στη χρήση του γηπέδου από τρίτους. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την τεχνική μελέτη του έργου, τα είδη όπως η προμήθεια και η εγκατάσταση ηλεκτρονικών πινάκων, η προμήθεια και η εγκατάσταση παρελκομένων αρένας, η προμήθεια και η εγκατάσταση παρκέ κεντρικής αρένας, η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ticketing, θα πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Τα ανωτέρω είδη δεν μπορεί παρά να αφορούν στη χρήση της διεξαγωγής αγώνων καλαθοσφαίρισης και για την προμήθεια και εγκατάσταση τους έχει αναλάβει την σχετική υποχρέωση η μισθώτρια, σύμφωνα με το άρθρο 5 του από 20.7.2020 μισθωτηρίου με το ΣΕΦ. Ειδικώς δε για τις εργασίες στεγανοποίησης της στέγης, οι οποίες σύμφωνα με το Φ1/29919/2021 έγγραφο του ΣΕΦ, οφείλονται σε ελαττώματα του μισθίου που προϋπήρχαν της παραδόσεως της αθλητικής εγκατάστασης στην ΑΕΚ και ήταν αδύνατο να διαπιστωθούν από αυτή κατά το χρόνο σύναψης της σύμβασης μισθώσεως, επισημαίνουμε ότι το άρθρο 56 παρ. 12 του ν. 2725/1999 ορίζει ότι η μισθώτρια αναλαμβάνει όλες τις δαπάνες επισκευής του μισθίου και όχι μόνον αυτές οι οποίες προέκυψαν μετά από την παραλαβή του από την ίδια και χωρίς εν προκειμένω να εφαρμόζεται το π.δ. 34/1995 περί εμπορικών μισθώσεων».

Ο Πατούλης, όμως, δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Εβαλε την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας να αποφασίσει με τηλεδιάσκεψη (κατά πλειοψηφία) την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης, συνολικού προϋπολογισμού 899.248 ευρώ! Αυτό έγινε στις 31 Αυγούστου.

Η σύμβαση θα περάσει αναγκαστικά από προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνέδριου. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής γράφει στην ανακοίνωσή του πως ψιθυρίζεται ότι η Περιφερειακή Αρχή «έχει άκρες στο Ελεγκτικό Συνέδριο» και θα το περάσει! Μένει να δούμε αν το Ελεγκτικό Συνέδριο θα επικυρώσει αυτό το σκάνδαλο, που είναι πιο καραμπινάτο από το σκάνδαλο με τα 7 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν να δοθούν από την Περιφέρεια στον Παναθηναϊκό (Αλαφούζος) για να φτιάξει σουίτες στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Τότε χρειάστηκαν αρκετές προσπάθειες μέχρι να βρεθεί σύνθεση του ΕΣ για να εγκρίνει τη σύμβαση (και φιλότιμες προσπάθειες πρώτα από τον Σγουρό και μετά από τη Δούρου).

LEFTA_KAE_AEK
Εκτύπωση 🖨
ΚΑΕ ΑΕΚ ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝεότερες εξελίξεις στο σκάνδαλο του «παραμάγαζου» στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»

Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη

Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

Σχετικά Αρθρα

Γιατί ο «Μάκης το τσεκούρι» υπέγραφε Ο ΙΔΙΟΣ αποφάσεις να πληρωθούν παράνομες επιδοτήσεις τα λαμόγια που είχαν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα;

Παρακάμπτοντας τον ΟΠΕΚΕΠΕ και υπογράφοντας ο ίδιος να πληρωθούν τα λαμόγια, ο Βορίδης διέπραξε - απολύτως συνειδητά - ποινικά αδικήματα

Αγροτικά 17 Αυγ 2025, 13:05

Eλληνική συμμετοχή στο έγκλημα της ρίψης «βοήθειας» από αέρα στη Γάζα

Διεθνή 16 Αυγ 2025, 13:27

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Βορίδης, εν πλήρη συνειδήσει, υπέγραφε να πληρωθούν τα λαμόγια της εγκληματικής οργάνωσης του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

Με γκεμπελίστικα ψεύδη παραμύθιασε την Ολομέλεια της Βουλής

Πολιτική 12 Αυγ 2025, 20:08

Μεγάλη νίκη των σπουδαστών του Deree. Ακυρώνεται η συμμετοχή στο «εκπαιδευτικό» ταξίδι στο Ισραήλ

Πολιτική 12 Αυγ 2025, 18:01

Βουλώστε το – δεν ξεχάσαμε

Πολιτική 11 Αυγ 2025, 19:13

Ολη η Ελλάδα Παλαιστίνη

Πολιτική 11 Αυγ 2025, 18:09
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες

Σειρά της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την Ηπειρο 

23 Αυγ 2025, 13:50
Διεθνή

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

23 Αυγ 2025, 08:52
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

86 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2025, 00:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

22 Αυγ 2025, 19:09
Κόντρες

Λεβεντιά η κομμώτρια

22 Αυγ 2025, 13:11
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

22 Αυγ 2025, 09:40
Η παπάρα

Γιατί στέλνει non paper ο Κεφαλογιάννης;

22 Αυγ 2025, 09:32
Παιδεία

Λουκέτο σε 38 σχολεία της Ηπείρου – Μια σιωπηλή καταδίκη της Περιφέρειας

Σε αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2025-2026

22 Αυγ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Οι IDF είναι ναζί!

Σάλι Ρούνι και Kneecap

21 Αυγ 2025, 21:53
Εργατικά

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

21 Αυγ 2025, 20:32
Κόντρες

Οταν ο εγκληματίας φωνάζει «πιάστε τους, αυτοί το ‘καναν»

21 Αυγ 2025, 19:47
Αθλητισμός

Για τα μάτια του Ουίσαμ…

21 Αυγ 2025, 13:01
Καταστολή

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

21 Αυγ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Καταδρομική επίθεση μαχητών μέσα σε στρατόπεδο του σιωναζιστικού στρατού

Σήμερα το πρωί στη Χαν Γιούνις

20 Αυγ 2025, 17:58
Κόντρες

Τον ακούσατε τον Κούλη, ρε;

20 Αυγ 2025, 14:00
Διεθνή

Γάζα: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων

20 Αυγ 2025, 10:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Αυγούστου

20 Αυγ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

Ημέρα υπενθύμισης δουλεμπορίου και κατάργησής του.

Ρουμανία: Ημέρα απελευθέρωσης (1944-1990).

1927: Εκτελούνται στις ΗΠΑ οι ιταλοί αναρχικοί μετανάστες Νικόλα Σάκο και Μπαρτολομέο Βαντσέτι.

1939: Υπογράφεται το γερμανοσοβιετικό σύμφωνο μη επίθεσης (Μολότοφ – Ρίμπεντροπ).

1967: Αντιδικτατορικό πανό πίσω από τα γραφεία της Ολυμπιακής (Αθήνα).

1975: Απόφαση του δικαστηρίου για τους πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου 1967. Σε θάνατο οι Γεώργιος Παπαδόπουλος, Στυλιανός Πατακός και Νικόλας Μακαρέζος, σε ισόβια και σε μικρότερες ποινές πολλοί άλλοι κατηγορούμενοι. Την ίδια μέρα η κυβέρνηση (Κωνσταντίνος Καραμανλής) μετέτρεψε την ποινή σε ισόβια.

1982: Αναγνωρίζεται με νόμο η Εθνική Αντίσταση.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πηγές Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για αύριο, ο Υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης έδωσε εντολή για αυξημένη ετοιμότητα σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, στις περιοχές κατηγορία κινδύνου 4 και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες: Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας) και Κρήτης (ΠΕ Χανίων).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπεται για τον δείκτη επικινδυνότητας 4, με πρόσθετα μέτρα όπως η εναέρια έμφορτη επιτήρηση, η μεταστάθμευση ελικοπτέρου με ομάδα Δασοκομάντος στα Κύθηρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, καθώς και ο διπλασιασμός των περιπόλων και η διασπορά μηχανημάτων έργου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

(Xτες αργά το απόγευμα, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας το παραπάνω non paper. Αν ψάξετε τα σάιτ από χτες το βράδυ και τις εφημερίδες σήμερα, θα το βρείτε δημοσιευμένο σαν… ρεπορτάζ. Ετσι γίνεται το «ρεπορτάζ» στις μέρες μας. Η «γραμμή» έρχεται έτοιμη από τα Γραφεία Τύπου των υπουργών και απλά αναδημοσιεύεται. Για ποιο λόγο εκδόθηκε αυτό το non paper; Ο υπουργός που έχει αναδειχτεί σε πρωταθλητή των συνεντεύξεων το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας και τον ακροδεξιό Μπουμπούκο, ο υπουργός που δήλωνε με αλαζονεία, στις 20 Ιούλη, ότι «όσον αφορά στις ενάρξεις [δασικών πυρκαγιών] από την αρχή του έτους έχουμε μια μείωση γύρω στο 20%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε μια μείωση κατά 34% σε καμένες εκτάσεις και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε μια μείωση περίπου 90% με 95% όσον αφορά στα καμένα δάση», ένα μήνα μετά από τις αλαζονικές δηλώσεις του αισθάνεται την καρέκλα του να τρίζει. Και θέλει να μας μετατρέψει όλους σε παπαγαλάκια του. Να μας βάλει να γράψουμε ότι ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έδωσε εντολή να ληφθούν για σήμερα και πρόσθετα μέτρα πέραν των προβλεπόμενων. Εμμέσως πλην σαφώς, μας λέει ότι οι υφιστάμενοί του, οι επιχειρησιακοί, αποδεικνύονται ανίκανοι, γι’ αυτό και ανέλαβε Ο ΙΔΙΟΣ να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει «πρόσθετα μέτρα» πέραν των προβλεπόμενων, που αποδείχτηκαν «ανεπαρκή» το προηγούμενο διβδόμαδο. Θυμηθείτε πόσοι πέρασαν απ’ αυτό το πόστο και εκδιώχτηκαν μετ’ επαίνων: ο Τσακ Νόρις της πολιτικής προστασίας Χαρδαλιάς, που κολακευόταν να τον αποκαλούν Νικ Χαρντ. Η μεταγραφή αεροδρομίου Στυλιανίδης, που αποδείχτηκε παλτό και σήμερα δεν είναι καν στην κυβέρνηση. Ο τιτανοτεράστιος Κικίλιας. Μετά ο νυν Κεφαλογιάννης. Τους έβαζαν δίπλα και κάποιον απόστρατο στραταίο, επειδή -όπως έβαζαν τα παπαγαλάκια να γράφουν- είναι δυνατοί στο επιχειρησιακό σκέλος. Ολοι παραμερίστηκαν ως αποτυχημένοι. Ποτέ δεν τους χαρακτήρισε αποτυχημένους ο Μητσοτάκης -αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς, κάθε κυβέρνησης, που παραμερίζονται- όμως αυτό ήταν το μήνυμα στη λεγόμενη κοινή γνώμη. Ο Κεφαλογιάννης, γόνος παλιάς και ισχυρής πολιτικής οικογένειας, έχει καταλάβει πλέον πως δε θ’ αργήσει και η δική του σειρά. Ως υφυπουργός, ήταν υπό τον Καραμανλή στο υπουργείο που είναι καθ’ ύλην υπεύθυνο για το έγκλημα στα Τέμπη. Για πρώτη φορά υπουργός, παρατηρεί να καίγονται τα δάση απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, παρά τις προγενέστερες αλαζονικές δηλώσεις του. Προσπαθεί να οχυρώσει τον εαυτό του, μπας και συνεχίσει από κάποιο άλλο υπουργικό πόστο και να μην αναγκάζεται να τρέχει στο Μυλοπόταμο και να εκλιπαρεί τον Γρύλλο για ψήφους. Υπουργοί έρχονται και διώκονται, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο. Χειρότερη γίνεται, γιατί με την πάροδο του χρόνο συσσωρεύονται οι αιτίες. Σε αντίθεση με τα μπουρδέλα, που μπορεί να σωθούν αλλάζοντας «κορίτσια», τομείς όπως η δασοπροστασία εξαρτώνται πρωτίστως από την ασκούμενη πολιτική και τριτευόντως από τα πρόσωπα των υπουργών και των παρατρεχάμενων. Και όπως έχουμε απο-δείξει, ο δασικός πλούτος της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

    • Εφετείο 17Ν

      Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

  • ΕΛΑ

    Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

      Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

      Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

      Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

      Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

    Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

  • Επικοινωνία

    Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

    Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

  • Όροι χρήσης

    Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

    Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

  • Ποιοι είμαστε

    Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

    Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

  • Επικοινωνία

    Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

    Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

  • Όροι χρήσης

    Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

    Eνώ δεν έχει λεφτά για αντιπλημμυρικές-αντιδιαβρωτικές μελέτες

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo