Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη
  • Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη
  • Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή
  • Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ο βόθρος έχει κι άλλο βάθος
Πολιτική

Ο βόθρος έχει κι άλλο βάθος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Φεβ 2008, 00:00
Είναι αδύνατο μια εβδομαδιαία εφημερίδα να παρακολουθήσει συστηματικά τις καθημερινές εξελίξεις-αποκαλύψεις του σκανδάλου Ζαχόπουλου-Καραμανλή. Και να το θέλαμε (που δεν το θέλουμε, για λόγους που έχουμε εξηγήσει) δε θα μπορούσαμε. Να, για παράδειγμα, την Πέμπτη το βράδυ η εφημερίδα μας έφευγε για το τυπογραφείο την ώρα που άρχιζε η Ζούγκλα. Αν ο άρχων της Ζούγκλας «πάτησε το κουμπί», εμείς δεν το προλάβαμε. Τι να γράψουμε, λοιπόν, για τις λεπτομέρειες του σκανδάλου, όταν δεν ξέρουμε ποιοι από τους πρωταγωνιστές του θα παραμένουν ακόμα στις επάλξεις το Σάββατο το πρωί που μας διαβάζετε; Τέρμα, λοιπόν, με τις λεπτομέρειες και επικέντρωση στην ουσία.
 
Οταν το μεσημέρι της 20ής Δεκέμβρη ο μόλις αποπεμφθείς («για λόγους υγείας», όπως ανακοινώθηκε) γενικός γραμματέας του ΥΠΠΟ Χρ. Ζαχόπουλος, πανίσχυρος στο πόστο του από το 2004, λόγω της ιδιαίτερης σχέσης του με τον Καραμανλή, πηδούσε από τον 4ο όροφο μιας πολυκατοικίας στο Κολωνάκι, ουδείς –πλην του Καραμανλή και των άμεσων συνεργατών του– φανταζόταν τι θα επακολουθούσε. Εκείνη τη μέρα το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι και άρχισε να κάνει «τρέλες». Ολες οι μέχρι στιγμής προσπάθειες να το ξαναβάλουν μέσα έχουν στεφθεί με παταγώδη αποτυχία.
 
Μολονότι καταβάλλεται προσπάθεια να κρατηθεί ο Καραμανλής στο απυρόβλητο και να φορτωθούν τα πάντα σε συνεργάτες του, αυτός εξακολουθεί να βρίσκεται στο κέντρο. Γιατί αυτό είναι ένα δικό του, καταδικό του σκάνδαλο.

Αλλωστε, και η σημειολογία των ημερών δεν του επιτρέπει να ξεφορτωθεί το σκάνδαλο. Δικός του άνθρωπος ήταν ο Ζαχόπουλος, δικοί του είναι ο Ανδριανός, ο Αγγέλου, ο Κλαδάς, που εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σ’ αυτή τη βρομερή ιστορία και μπαινοβγαίνουν στα ανακριτικά και εισαγγελικά γραφεία. Το δικό του περιβάλλον έχει κάνει όλους τους χειρισμούς και έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη να παραπληροφορεί και να ψεύδεται.
 

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, το καλύτερο για τον Καραμανλή είναι να μείνει με τη ρετσέτα των ηλίθιων χειρισμών γύρω από ένα βίντεο που δεν έχει τίποτα το επιλήψιμο από άποψη πολιτικής ηθικής, αλλά περιλάμβανε ονειδιστικές εκφράσεις για την προσωπική ζωή του ίδιου και της συζύγου του. Ξέρετε τώρα, αυτά που συζητά όλη η Ελλάδα και των οποίων μικρή γεύση έδωσε ο Καμπουράκης στη συνομιλία του με τον Χίο, που κυκλοφορεί σε όλο το διαδίκτυο. Ομως, ούτε το μέγαρο Μαξίμου έχει καταλήξει σε απόφαση να περιορίσει εκεί το ζήτημα, ούτε μπορεί εύκολα να καθαρίσει με κάτι τέτοιο. Διότι εύλογα αναρωτιέται κάποιος: μόνο για τα προσωπικά του Κώστα και της Νατάσας έλεγε ο… μιλητικός Ζαχόπουλος ή υπάρχει και άλλο υλικό, που μιλά για μίζες, προμήθειες, βολέματα ημετέρων και τα συναφή; Το βέβαιο είναι ότι, αν υπάρχει τέτοιο υλικό, όπως συζητιέται ευρέως, αυτό βρίσκεται σε χέρια ανθρώπων που παίζουν χοντρά στο παιχνίδι των πολιτικών και οικονομικών ανταγωνισμών και όχι στα χέρια «μυρμηγκιών» επιπέδου Τσέκου που νόμισαν ότι μπορούν να βγάλουν φτερά και να πετάξουν.
 
Το σοβαρότερο ερώτημα, όμως, που μπορεί να βάλει κάποιος είναι άλλο: όταν για μια τέτοια υπόθεση, που –όπως λένε– δεν έχει πολιτικό υπόβαθρο, έσπευσαν να κάνουν συναλλαγή με μιντιάρχες (εκτός αν πιστεύει κανένας πως ο ορκισμένος αντικαραμανλικός Μαυροτρύπας έδωσε το DVD επειδή αγανάκτισε με την… απρέπεια του Ζαχόπουλου), πώς ενεργεί σε άλλες περιπτώσεις, που έχουν πολιτικό υπόβαθρο; Ο,τι και να κάνει ο Καραμανλής, αυτό το ερώτημα, με την αυτονόητη απάντηση, θα τον συνοδεύει από εδώ και πέρα. Το ξαναείπαμε: αυτό το σκάνδαλο είναι κατάδικό του και πλέον δε θα μπορεί να εμφανίζεται ως υπόδειγμα πολιτικής ηθικής, ως ο άνθρωπος που δεν ανέχεται και πατάσσει τη διαφθορά, ως ο πολιτικός που τα ‘βαλε με τους «νταβατζήδες».
 
Η Ζαχοπουλειάδα ενδεχομένως να είχε κοπάσει αν παρέμενε στο επίπεδο Καραμανλής-Ζαχόπουλος. Ομως, το πράγμα απλώθηκε πολύ, καθώς έχουν εμφανή ανάμιξη άνθρωποι των ΜΜΕ κι αυτό πυροδότησε έναν άγριο πόλεμο ανάμεσά τους. Γιατί όταν μιλάμε για ΜΜΕ δεν μιλάμε απλά για εκδοτικές μπίζνες, αλλά μιλάμε για πολιτική και οικονομική εξουσία, που είναι κάτι απείρως δυνατότερο. Οι δυο βασικοί συνέταιροι του «Θέματος» ξεκατινιάζονται και βγάζουν ο ένας τα άπλυτα του άλλου στη φόρα, στο παιχνίδι μπήκε το MEGA και το συγκρότημα Λαμπράκη, Κυριακού και Αλαφούζος ρίχνουν πυρά ολόγυρα κι όποιον πετύχουν, όλος ο θίασος έχει βγει στη σκηνή κι άπαξ και βγουν αυτοί δε μαζεύονται εύκολα.
 
Βλέπουμε, λοιπόν, καθημερινά αποκαλύψεις για τη στενή διαπλοκή πολιτικής εξουσίας και ΜΜΕ. Αποκαλύψεις ενδιαφέρουσες, που πρέπει κανείς να τις κρατήσει στα υπόψη, για να τις θυμίζει όταν ο θόρυβος θα έχει κατακαθήσει και οι πτυχές και αυτού του σκανδάλου θα πάρουν το δρόμο για την τελική δικαστική τους διευθέτηση. Γιατί θα υπάρξει δικαστική διευθέτηση. Ηδη, οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου φροντίζουν να καλύψουν τα νώτα τους και τα νώτα των ανταγωνιστών τους. Η υπόθεση στήνεται έτσι ώστε στο τέλος ποινικά να βγουν όλοι λάδι. Γιατί στόχος του καθένα τους δεν είναι να στείλει τον αντίπαλο στη φυλακή, αλλά να του αφαιρέσει ζωτικό χώρο, να του πάρει δουλειές, ν’ αρπάξει το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας. Αλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτοί που φαίνεται να είναι στην πιο δύσκολη θέση ξέρουν πολλά και πουλάνε ακριβά τη σιωπή τους. Ποιος θα «τσιμπήσει», για παράδειγμα τον Μαυροτρύπα για κακούργημα, όταν το Μαξίμου, που πήρε απ’ αυτόν το DVD, υποστηρίζει ότι δεν έκανε καμιά συναλλαγή; Ποιος θα «τσιμπήσει» τον Κλαδά για συναλλαγή, όταν ο Ζούγκλας από τώρα προσφέρει διαφορετικές εκδοχές για τη μεσολάβηση Κουκοδήμου, παίζοντας το δικό του παιχνίδι και αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα για νέα συμφωνία;
 
Κάποια στιγμή, λοιπόν, θα πάει στο αρχείο και αυτό το σκάνδαλο. Χωρίς το σύστημα να χρειαστεί να φτάσει σε Ειδικά Δικαστήρια, όπως το 1989-90. Απλώς, θα αναδιαταχτούν οι δυνάμεις, αφού θα έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί. Θυμόσαστε, μήπως, οι παλαιότεροι πού κατέληξε η ιστορία με την «κάθαρση» του 1989; Μόνο ο Κοσκωτάς έμεινε κάποια χρόνια στη φυλακή. Νέοι μιντιάρχες αναδύθηκαν (Αλαφούζος, Κυριακού κ.λπ.), ενώ οι φανατικότεροι πολέμιοι του ΠΑΣΟΚ είτε έγιναν μέλη του (Ανδρουλάκης, Δαμανάκη) είτε παρακαλούν για την εύνοιά του (Κωνσταντόπουλος).

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕγκληματίες αλά καρτ
Επόμενο άρθρο ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σχετικά Αρθρα

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

Καταστολή 7 Νοέ 2025, 11:34

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο υπάλληλος του ΟΠΕΚΕΠΕ που πρώτος κατήγγειλε το σκάνδαλο κυνηγήθηκε υπηρεσιακά και απειλήθηκε από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Ανατριχιαστικά περιστατικά προκύπτουν από επίσημα έγγραφα που «θάβονταν»

Πολιτική 31 Οκτ 2025, 20:00

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στην κατ’ έφεση δίκη των νεοναζιστών εγκληματιών της ΧΑ και των παρακλαδιών της

Στις 12 Δεκέμβρη η αγόρευση της εισαγγελέα

Πολιτική 31 Οκτ 2025, 18:13

Φασίστες στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη!

Τι δουλειά είχε η ακροδεξιά «Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία» στη στρατιωτική παρέλαση;

Πολιτική 30 Οκτ 2025, 08:53

Kίνητρα στην αστυνομία για να κόβει αβέρτα πρόστιμα-χαράτσια του ΚΟΚ

Πολιτική 27 Οκτ 2025, 18:40

Ιδιώνυμο αδίκημα η διαδήλωση στο Σύνταγμα

Καταστολή 22 Οκτ 2025, 14:50
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη

9 Νοέ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα

8 Νοέ 2025, 06:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

8 Νοέ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη

8 Νοέ 2025, 00:01
Παιδεία

Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή

7 Νοέ 2025, 20:27
Παιδεία

Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!

7 Νοέ 2025, 19:50
Καταστολή

Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού

Εκλεκτός του Μητσοτάκη, που τον έκανε αρχηγό παρά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη

7 Νοέ 2025, 19:46
Διεθνή

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

7 Νοέ 2025, 14:06
Κόντρες

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

7 Νοέ 2025, 11:46
Καταστολή

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

7 Νοέ 2025, 11:34
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας

Μεθόδευση για παραγραφή

7 Νοέ 2025, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Κόντρες

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

5 Νοέ 2025, 18:54
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη

Ημέρα κατά του φασισμού και του αντισημιτισμού.

Καμπότζη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1953).

1921: Γενική απεργία στη Ρώμη, συγκρούσεις εργατών σιδηροδρόμων με φασίστες.

1923: Απόπειρα πραξικοπήματος από τον Χίτλερ που υπό την απειλή όπλου σε μπυραρία του Μονάχου αναγκάζει Βαυαρούς ηγέτες να τον υποστηρίξουν («πραξικόπημα της μπυραρίας»).

1974: Πεθαίνει ο Χόλγκερ Μάινς (RAF) από απεργία πείνας.

1989: Πτώση του τείχους του Βερολίνου.

1994: Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας κρίνει ένοχο τον Γιώργο Κοσκωτά για τέσσερις κακουργηματικές πράξεις και τον καταδικάζει σε κάθειρξη 25 ετών.

1995: Ο Γιασέρ Αραφάτ επισκέπτεται για πρώτη φορά επίσημα το Ισραήλ για να συλλυπηθεί τη χήρα του Γιτζάκ Ράμπιν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo