Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη
  • Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες
  • Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
  • Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι
  • Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά
  • Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ογκόλιθος του σκανδάλου ο Καραμανλής
Πολιτική

Ογκόλιθος του σκανδάλου ο Καραμανλής

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Ιαν 2008, 00:00

Ας δεχτούμε (ως υπόθεση εργασίας), ότι η ανάκριση έχει «δέσει» τον Αναστασιάδη ως κομιστή του DVD και τον Νικολιτσόπουλο ως συμμέτοχο στην προσπάθεια της Τσέκου να πουλήσει το DVD σε ΜΜΕ. Ας δεχτούμε (πάλι ως υπόθεση εργασίας) ότι δίπλα στην Τσέκου που κατηγορείται για εκβίαση του Ζαχόπουλου (κατηγορία που είναι στον αέρα) θα έχουμε άλλους δυο κατηγορούμενους, που όμως επ’ ουδενί δεν σχετίζονται με τον Ζαχόπουλο (τουλάχιστον με τα όσα έως τώρα έχει βγάλει η ανάκριση). Γιατί, όμως, να κατηγορηθεί ο Αναστασιάδης για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και να μην κατηγορηθούν ο Ανδριανός, που παρέλαβε απ’ αυτόν το DVD, o Aγγέλου, που του ανετέθη να ρίξει την κλωτσιά στον Ζαχόπουλο, και ο Καραμανλής, που πήρε την απόφαση (αφήνουμε έξω τον Ρουσόπουλο, αφού τυπικά κανείς δεν τον ενέπλεξε, αν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι γνώριζε τα πάντα και συμμετείχε στη λήψη των αποφάσεων);

Αυτοί θα μας τρελάνουν τελείως με την αυθαιρεσία και την προκλητικότητά τους. Εδώ και ένα μήνα έχουν βάλει όλη τη χώρα να ασχολείται με το «ποιος έδωσε το DVD;». Ερώτημα που θα μπορούσε να απαντηθεί από την πρώτη στιγμή, αν δεν το έκρυβε η κυβέρνηση και δεν συναινούσε η Δικαιοσύνη (με μια απλή κίνηση απαγγελίας κατηγορίας θα μπορούσε ο ανακριτής να ρίξει τον Ανδριανό στο καναβάτσο). Ερώτημα που απαντήθηκε (στην ανάκριση), όταν ο Καραμανλής με τον Ρουσόπουλο αποφάσισαν ότι το κρυφτούλι τούς κάνει ζημιά. Ο ίδιος ο Ανδριανός έμαθε από τους δημοσιογράφους στην Ινδία ότι… θα πάει «αυτοβούλως» στον ανακριτή και θα πει το όνομα. Τους το είχε πει ο Ρουσόπουλος, πριν το ανακοινώσει στον ίδιο τον ενδιαφερόμενο. Εδειξε ενοχλημένος, αλλά έσκυψε το κεφάλι και δεν είπε τίποτα, γιατί ξέρει πως αυτή είναι η μοίρα των αχθοφόρων.

Κι αφού μάθαμε (πάντα από κυβερνητικές πηγές) ποιος παρέδωσε το DVD, δε μάθαμε ποτέ γιατί ο Ανδριανός το πήρε (προφανώς ρώτησε περί τίνος πρόκειται, έτσι δεν είναι;), τι περιείχε (πρέπει να είναι κανείς βλάκας για να πιστέψει ότι περιείχε μόνο τις σκηνές που παραδόθηκαν στον εισαγγελέα Εφετών) και γιατί με βάση αυτό ξωπετάχτηκε ο Ζαχόπουλος. Ακόμη και πρωτοετής της Νομικής θα πει πως, αν υπάρχει αδίκημα για τον Αναστασιάδη, τότε υπάρχει και για εκείνους που πήραν και χρησιμοποίησαν το DVD που τους έδωσε. Αρκεί μόνο ότι το πήραν και το χρησιμοποίησαν για να διώξουν τον Ζαχόπουλο. Το ακριβές περιεχόμενο του «ντιλ» που έγινε μεταξύ Αναστασιάδη και Μαξίμου μάλλον δε θα το μάθουμε. Και βέβαια, δεν είμαστε αφελείς για να πιστέψουμε ότι ο Αναστασιάδης έδωσε το DVD… αφιλοκερδώς. Μπορεί να του αποδώσουμε πολλούς χαρακτηρισμούς, αλλά αφελή και μαλάκα δε μπορούμε να τον πούμε. Αυτοί γιατί το πήραν; Πήραν υλικό άχρηστο, ενώ ήξεραν ότι είναι προϊόν παράνομης πράξης; ‘Η πήραν υλικό που τους ήταν χρήσιμο, για λόγους που όλοι τους συζητούν, αλλά δημόσια δε μπορεί να τους πει κανένας, γιατί η απειλή της δίωξης κρέμεται πάνω από το κεφάλι του;

Ας σημειώσουμε και κάτι ακόμη, επί τη ευκαιρία! Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένας μήνας για να απαγγείλει η εισαγγελία κατηγορία και «κατά παντός υπευθύνου». Οταν απήγγειλαν κατηγορία κατά της Τσέκου και με συνοπτικές διαδικασίες, καταπατώντας το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, την έστελναν στον Κορυδαλλό, ξέχασαν να προσθέσουν και το «κατά παντός υπευθύνου»; Και να ήθελαν δεν υπήρχε περίπτωση να το ξεχάσουν, αφού η Τσέκου στην πρώτη κιόλας κατάθεσή της είχε αναμίξει ονόματα δικηγόρων (και όχι μόνο). Επομένως, το «κατά παντός υπευθύνου» ήταν μονόδρομος. Δεν το έκαναν, γιατί εκείνο που ενδιέφερε ήταν να στείλουν την Τσέκου στην «υγειονομική ζώνη» του Κορυδαλλού, να υποδείξουν αυτή ως μοναδική ένοχη και να έχουν λυμένα τα χέρια τους για το παιχνίδι των «διευθετήσεων» με όλο τον υπόλοιπο συρφετό. Δεν τους «έκατσε» και τώρα αναγκάζονται να προσθέσουν το «κατά παντός υπευθύνου». Κατά τα άλλα, θέλουν να πιστέψει ο ελληνικός λαός ότι λειτουργούν ως… ανεξάρτητη Δικαιοσύνη με μοναδικό γνώμονα… το νόμο.

Απαντούν όλα τα παραπάνω στο θεμελιώδες ερώτημα «γιατί ο Ζαχόπουλος σαλτάρισε από τον τέταρτο όροφο»; Και στο συγγενές ερώτημα «γιατί ο Καραμανλής τον τελείωσε πολιτικά, οδηγώντας τον στην αυτοκτονία, πράγμα που δεν έκανε με τόσους άλλους που συνελήφθησαν πολιτικά αμαρτάνοντες»; Για παράδειγμα, ο Τσιτουρίδης ξαναεκλέχτηκε βουλευτής, ο Ρεγκούζας το ίδιο, ο Μαγγίνας παραμένει στην κοινοβουλευτική ομάδα. Θυμίζουμε, ακόμη, κάτι που ξεχνιέται μέσα στον ορυμαγδό των γεγονότων και την αποπροσανατολιστική σκανδαλολογία. Τίποτε δεν θα είχε γίνει, αν ο Ζαχόπουλος δεν σαλτάριζε από το μπαλκόνι. Η συναλλαγή θα είχε ολοκληρωθεί κανονικότατα στο παρασκήνιο.

Ο,τι και να μας πουν ο Καραμανλής και οι επί της προπαγάνδας συνεργάτες του, ό,τι και να σκαρώσει η διατεταγμένη Δικαιοσύνη, τα παραπάνω ερωτήματα παραμένουν, είναι πολιτικά και οι απαντήσεις είναι πολιτικές και όχι αστυνομικοδικαστικές. Ο Ζαχόπουλος δεν σαλτάρισε επειδή αποκαλύφθηκε πως είχε γκόμενα (σιγά την είδηση!). Και το Μαξίμου δεν τον ξωπέταξε με τις κλωτσιές από την κυβέρνηση επειδή είδε ένα ολιγόλεπτο βίντεο με τα γκομενικά του (θα έβρισκε άλλο τρόπο να χειριστεί το θέμα, όπως τόσες φορές έκαναν οι Πασόκοι με τα δικά τους γκομενικά). Τον ξωπέταξε γιατί είδε το πλήρες DVD και αυτό έδειχνε πολύ περισσότερα από τις όποιες προσωπικές στιγμές του Ζαχόπουλου με την Τσέκου. Τι ακριβώς έδειχνε θα μπορούσαμε να το μάθουμε μόνο αν βλέπαμε το DVD. Και στο σημείο αυτό «παίζει» ο Αναστασιάδης. Γιατί ασφαλώς έχει κρατήσει αντίγραφο. Κι έτσι και τον στριμώξουν πολύ δεν το ‘χει σε τίποτα να το «βγάλει» και να τους τελειώσει.

Πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι ακόμη και παπαγαλάκια του Μαξίμου ή άνθρωποι που έχουν κλείσει πρόσκαιρη συμμαχία με το Μαξίμου (επειδή αυτό βολεύει τα επιχειρηματικά τους σχέδια) έχουν αρχίσει να λένε δημόσια αυτό που μέχρι τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας συζητούνταν μόνο στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια (με σπαρταριστές λεπτομέρειες μάλιστα). Οτι ο Ζαχόπουλος στη διάρκεια της ερωτικής του συνεύρευσης λέει διάφορες «ανοησίες» για τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του. Αν είναι έτσι, τότε γιατί το Μαξίμου έσπευσε να κάνει «ντιλ» με τον Αναστασιάδη και να πάρει το DVD; Φοβήθηκε ότι οι «ανοησίες» του Ζαχόπουλου θα κάνουν ζημιά στο ίματζ του πρωθυπουργικού ζεύγους, λένε. Είναι μόνο αυτό ή μέσα στον σεξουαλικό του οίστρο  ο Ζαχόπουλος λέει και άλλα, που ξεφεύγουν από το επίπεδο των προσωπικών; Οποια και να ‘ναι η απάντηση, τη μεγαλύτερη σημασία έχει το γεγονός της ύποπτης συναλλαγής του ίδιου του πρωθυπουργικού «περιβάλλοντος» με τη Μαύρη Τρύπα. Μπορεί να λένε ότι δεν υπήρξε συναλλαγή, αλλά δεν πείθουν ούτε τους πλέον αφελείς. Πολιτικά, ο Καραμανλής και οι συνεργάτες του είναι έκθετοι.

Αυτή η ιστορία κάποια στιγμή θα κλείσει. Οπως γράφαμε και στο προηγούμενο φύλλο, θα κλείσει με αναδιανομή της πίτας. Της πολιτικής, εκδοτικής, οικονομικής πίτας. «Θα κλείσει με αίμα», όπως λένε οι ξεκατινιαζόμενοι πρώην «φίλοι» και συνεταίροι. Σπεύδουμε να σημειώσουμε πως όταν αυτοί οι θρασύδειλοι λένε τη λέξη αίμα δεν εννοούν το δικό τους, αλλά αίμα άλλων και πιο συχνά εννοούν λεφτά. Γιατί μόνο αυτό το θεό πιστεύουν. Θα κλείσει αυτή η ιστορία με τρόπο παραπλήσιο μ’ αυτόν που έκλεισε το σκάνδαλο των υποκλοπών (γράφουμε στη σελίδα 3). Θα βολευτούν οι βασικοί πρωταγωνιστές, θα τηρηθούν τα «ντιλ» που έγιναν κι αυτά που θα γίνουν.

Εμείς, λοιπόν, ας κρατήσουμε τα βασικά συμπεράσματα. Τη σήψη του συστήματος από την κορυφή ως τον πάτο. Τη λειτουργία ενός παρασκήνιου μπροστά στο οποίο η λειτουργία της μαφίας μοιάζει με λειτουργία προσκοπικής οργάνωσης. Αυτοί κυβερνούν τον τόπο, αυτοί είναι οι κήνσορες της ηθικής, αυτοί είναι που παίρνουν τα αντιλαϊκά μέτρα και καταγγέλλουν τους εργαζόμενους ως συντεχνίες, προνομιούχους και ρετιρέ, αυτά είναι τα παπαγαλάκια που παραπληροφορούν, ελέγχουν, χειραγωγούν, αυτοί είναι οι επιχειρηματίες που λανσάρουν τα περί «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» την ώρα που απομυζούν τον τόπο και καταδικάζουν την εργαζόμενη πλειοψηφία στη φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια, την απελπισία, την ηθική παρακμή.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣενάρια για τη μετά-Καραμανλή εποχή
Επόμενο άρθρο Αλήτες, ρουφιάνοι, λαμόγια…

Σχετικά Αρθρα

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

Οικονομία 2 Δεκ 2025, 22:49

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με εντολή Βορίδη ακυρώθηκαν οι έλεγχοι της Τυχεροπούλου, που είχε στείλει στον εισαγγελέα ο Βάρρας, και άρχισαν να πληρώνονται τα λαμόγια!

Πολιτική 28 Νοέ 2025, 12:48

Μακιαβελικά

Πολιτική 24 Νοέ 2025, 14:43

Οι ρώσοι, οι κινέζοι, οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και η μπανανία Ελλάδα

Πολιτική 21 Νοέ 2025, 19:19

Ματαιώθηκε εκδήλωση σιωνιστικής εταιρίας στο Ηράκλειο

Χάρη στην καίρια παρέμβαση του κινήματος αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Πολιτική 21 Νοέ 2025, 13:58

Θα ζήλευε και ο Πινόκιο

Πολιτική 20 Νοέ 2025, 22:39
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

1 Δεκ 2025, 19:21
Αγροτικά

Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς – Παλλαϊκό μέτωπο στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών

1 Δεκ 2025, 14:26
Διεθνή

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

1 Δεκ 2025, 13:35
Κόντρες

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

1 Δεκ 2025, 11:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Δεκέμβρη

1 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Πάει κι ο «ψηλός», πλησιάζει η ώρα του «κοντού»;

30 Νοέ 2025, 09:40
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

1920: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του βασιλιά Κωνσταντίνου στο Μιλάνο.

1929: Εκτεταμένες συγκρούσεις απεργών των τραμ με απεργοσπάστες και χωροφυλακή (Αθήνα).

1929: Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται τη χορήγηση 13ου μισθού (Χριστουγέννων) στους εργάτες.

1931: Πολλοί τραυματίες σε συγκρούσεις αρτεργατών – αστυνομίας, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν στα γραφεία της ομοσπονδίας αρτεργατών (Αθήνα).

1936: Είσοδος της CNT στην ισπανική κυβέρνηση (υπουργεία Δικαιοσύνης, Εμπορίου, Υγείας και Βιομηχανίας).

1944: Ο «Δεκέμβρης» γενικεύεται με χιλιάδες θύματα, ο Σκόμπι κηρύσσει στρατιωτικό νόμο.

1949: Απολύονται από τη Μακρόνησο 1.590 «ανανήψαντες».

1992: Τραυματισμός στο πόδι του βουλευτή της ΝΔ Ελευθέριου Παπαδημητρίου (17Ν).

1992: Βόμβα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo