«Το κοινό σημείο στην οικογένεια της Τουρκίας είναι ότι φάγανε όλοι τους κοτόπουλο που είναι άγνωστο πώς είχε μαγειρευτεί. Στην Ελλάδα, πάντως, δεν διατρέχουμε κίνδυνο από την κατανάλωση, καθως η νοοτροπία μας επιβάλλει ούτως ή άλλως καλό ψήσιμο ή βράσιμο των προϊόντων».
Τα παραπάνω δήλωσε σοβαρά-σοβαρά στον Τύπο («Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», 8.1.06) ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Τομέα Υγείας Π. Ευσταθίου. Βέβαια, καναδυό μέρες αργότερα η πλάκα άλλαξε. Από τον αρχικό ισχυρισμό περί κατανάλωσης μολυσμένου κοτόπουλου περάσαμε στο ότι τα παιδιά που μολύνθηκαν και πέθαναν έπαιζαν με τα κεφάλια των σφαγμένων κοτόπουλων. Ομως, τα γελοία επιχειρήματα του κ. Ευσταθίου αποκαλύπτουν πως το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται οι αρμόδιοι του ελληνικού κράτους είναι να καθησυχάσουν τον κόσμο και να μην υποστεί κανένα πλήγμα η πτηνοτροφία (και οι εισαγωγές πτηνών). Δεν ξέρουμε πώς μαγείρεψε το κοτόπουλο η τουρκική οικογένεια, λέει ο πονηρός Ευσταθίου, ξεχνώντας ότι μιλάμε για την Τουρκία και όχι για την Απω Ανατολή. Λέτε στην Τουρκία να τρώνε το κοτόπουλο… σούσι; Με τον ίδιο τρόπο που το μαγειρεύουμε και μεις το μαγειρεύουν. Ιδιες είναι η τουρκική και η ελληνική κουζίνα: βραστό-σούπα, τσιγαριστό-κοκκινιστό, ψητό στο φούρνο. Και πάντα καλοψημένο και καλοβρασμένο. Αν, λοιπόν, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού από την κατανάλωση μολυσμένου κρέατος, όπως παραδέχτηκε ο Π. Ευσταθίου, τότε αυτόν τον κίνδυνο διατρέχουμε και στην Ελλάδα.