Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 27 Ιούνη
  • Ναϊμ Κάσεμ: Εχουμε ανατρέψει το αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο και έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση
  • Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ
  • Στον Αρειο Πάγο δεν υπάρχουν κερατάδες
  • Οπλο τους η πολιτική κακομοιριά του κοινοβουλευτικού κρετινισμού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Μεταγραφές από το πανέρι (;)
Πολιτική

Μεταγραφές από το πανέρι (;)

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Φεβ 2019, 00:00

Ο μίνι ανασχηματισμός που έκανε ο Τσίπρας θα περνούσε απαρατήρητος, αν δεν περιελάμβανε τη μεταγραφή των Μωραΐτη και Τόλκα, δύο στελεχών του «βαθέος» ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχαν στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου. Τα υπόλοιπα στοιχεία του ανασχηματισμού ήταν είτε αναμενόμενα είτε μέσα στη λογική «ο ΣΥΡΙΖΑ είμαι εγώ», που ακολουθεί ολοένα και πιο προκλητικά ο Τσίπρας.

Ο Κατρούγκαλος θα γινόταν υπουργός Εξωτερικών, από τη στιγμή που είχε αποκλειστεί κάθε ιδέα επιστροφής του Κοτζιά. Στο Μαξίμου προφανώς γνώριζαν τι ξεκατίνιασμα θ' ακολουθήσει μετά την κατάθεση από τον Κοτζιά μήνυσης σε βάρος του Καμμένου κι αυτό ήταν απαγορευτικό για επιστροφή του στην κυβέρνηση (και βολικό, για ν' ασχολείται ο Καμμένος με τον Κοτζιά και όχι με τον Τσίπρα). Ο Κατρούγκαλος «έτρεχε» το υπουργείο μετά την παραίτηση του Κοτζιά (ο Τσίπρας μόνο τύποις ήταν υπουργός).

Δεν ξέρουμε αν η επάνοδος της Αναγνωστοπούλου οφείλεται σε τήρηση εσωκομματικών ισορροπιών ή προέκυψε από την ανάγκη να ενισχυθεί η κομματική παρουσία στην Αχαΐα, που εξακολουθεί να παραμένει «κάστρο» του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα των Παπανδρέου. Σε κάθε περίπτωση, αδιάφορη θα είναι η παρουσία της δίπλα σ' έναν Κατρούγκαλο που δε θα της αφήσει χώρο.

Οι άλλοι δύο (Μπάρκας και Χατζηγεωργίου) ανήκουν στην «παρέα» του Τσίπρα και ήρθαν να αντικαταστήσουν δύο άλλα «τσιπράκια» (Ηλιόπουλο και Νοτοπούλου) που χρίστηκαν υποψήφιοι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Είναι από τις περιπτώσεις που ο Τσίπρας δε δίνει λογαριασμό σε κανέναν, ούτε τηρεί τις εσωκομματικές ισορροπίες. Εχει τους «κολλητούς» του (δεν αναφερόμαστε στο προσωπικό, αλλά στο πολιτικό επίπεδο), τους ανθρώπους που είναι πιστοί αποκλειστικά σ' αυτόν, που τον βλέπουν σαν θεό, και κάποιους απ' αυτούς τους βάζει στην κυβέρνηση, έστω κι αν δε χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερες ικανότητες. Ολοι οι αστοί πρωθυπουργοί είχαν την «αυλή» τους και ο Τσίπρας δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ετσι, μοναδική έκπληξη του ανασχηματισμού ήταν ο Μωραΐτης με τον Τόλκα. Εκπληξη γιατί δεν είχε ακουστεί τίποτα γι' αυτούς όλον αυτόν τον καιρό. Ακούγονταν και γράφονταν διάφορα ονόματα (Ραγκούσης, Μπίστης, Παμπούκης, Τζουμάκας κ.ά.), ποτέ όμως τα ονόματα αυτών των δύο. Το παζάρι προστατεύθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας κι αυτό δείχνει ότι το χειρίστηκαν ελάχιστοι άνθρωποι.

Γιατί Μωραΐτης και Τόλκας και όχι, ας πούμε, Ραγκούσης, Μπίστης; Γιατί όχι η Λούκα που περιμένει υπομονετικά τόσα χρόνια και που στο κάτω-κάτω είναι τουλάχιστον δυο κλάσεις πάνω από τον κάθε Μωραΐτη και τον κάθε Τόλκα; Η απάντηση είναι απλή. Μωραΐτης και Τόλκας είναι new entries, ικανοί να κάνουν την έκπληξη, ενώ οι άλλοι έχουν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ (για την ακρίβεια έχουν προσχωρήσει στον Τσίπρα) εδώ και καιρό, οπότε καμιά έκπληξη δε θα προκαλούσε η υπουργοποίησή τους. Οταν ο Μωραΐτης, που μέχρι προχτές σκυλόβριζε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, γίνεται υφυπουργός από το τίποτα, το μήνυμα που στέλνεται σε κάθε πασόκο είναι σαφές: ελάτε μ' εμάς και δε θα χάσετε, ενώ αν μείνετε στο ΠΑΣΟΚ θα σας ξεχάσει ακόμα κι η μανούλα σας.

Γι' αυτό αισθάνθηκαν τόσο μεγάλη έκπληξη στο ΠΑΣΟΚ. Δεν είχαν πάρει χαμπάρι τι «ψηνόταν». Το έμαθαν μαζί με όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Γι' αυτό η έκπληξη μετατράπηκε σε υστερία και σε δηλώσεις της Φώφης για… «άλλους αμοραλιστές» που ενδεχομένως υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι «μπορούν να αποχωρήσουν από τώρα». Φοβάται ότι υπάρχουν κι άλλοι κι ότι ο Τσίπρας θα τους παίρνει κατά δυάδες και τριάδες, ώστε να δώσει την εικόνα ενός συνεχώς συρρικνούμενου και αποδυναμωνόμενου ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κι ενός ΣΥΡΙΖΑ που χτίζει «εντίμως» τη «μεγάλη προοδευτική παράταξη», της οποίας αναγκαστικά θα είναι ο κορμός, αφού είναι το εκλογικά μεγαλύτερο κόμμα.

Επομένως, δεν μπορεί να υποστηριχτεί με αξιώσεις η άποψη ότι ο Τσίπρας έκανε μεταγραφές «από το πανέρι» και όχι «από το ράφι». Σίγουρα δεν είναι πρωτοκλασάτοι ο Μωραΐτης με τον Τσόλκα, αλλά τη «δουλειά» μια χαρά την κάνει η μεταγραφή τους. Υπηρετεί την τακτική της συγκρότησης της «προοδευτικής παράταξης», ταυτόχρονα με τις φήμες που διαρρέουν τα υπόγεια του Μαξίμου, ότι «έρχονται και άλλοι» ή ότι ο Τσίπρας θα προτείνει τον Γιωργάκη για Επίτροπο στην ΕΕ.

Πολιτικά δεν έχει κανείς να πει πολλά πράγματα. Τι να πεις δηλαδή για τον Μωραΐτη, έναν καπιταλιστή της διαφήμισης, που ακόμα και στις 16 του περασμένου Δεκέμβρη (δυο μήνες πριν από την υπουργοποίησή του, δηλαδή) παραιτούνταν από το ΚΙΝΑΛ δηλώνοντας ότι «δε θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές», ενώ ταυτόχρονα υμνούσε το ΠΑΣΟΚ και «καταχέριαζε» τον ΣΥΡΙΖΑ, γράφοντας για «μια παράταξη που άλλαξε την μοίρα της χώρας και του ελληνικού λαού με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, άνοιξε την ευρωπαϊκή πορεία του τόπου με τις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη, κράτησε την πατρίδα μακριά από την χρεωκοπία υλοποιώντας παράλληλα μεγάλες μεταρρυθμίσεις με τις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου», η οποία (παράταξη) «πλήρωσε βαρύ πολιτικό κόστος για να στηρίξει τη χώρα, όταν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν χέρι χέρι στις πλατείες των αγανακτισμένων βαθαίνοντας τον διχασμό στην ελληνική κοινωνία, τροφοδοτώντας αυταπάτες και μύθους στους πολίτες». «Δε με αφορά η προσωπική καρέκλα», έγραφε στην ίδια επιστολή. Και το απέδειξε έμπρακτα μέσα σ' ένα δίμηνο, παίρνοντας καρέκλα υφυπουργού στην κυβέρνηση αυτού που έβριζε!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του οποίου έσκιζαν τα ρούχα τους κραυγάζοντας ότι αποτελούν το «νέο», ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την ανηθικότητα της «παλιάς» πολιτικής, κάνει ακριβώς τα ίδια. Ουδεμία έκπληξη για εμάς. Οι άνθρωποι που οργάνωσαν δημοψήφισμα-μούφα, παραμύθιασαν τον κόσμο, πήραν το «όχι» του και το έκαναν μέσα σε μια νύχτα «ναι στο τρίτο μνημόνιο», δε θα κώλωναν να βάλουν στην κυβέρνηση τον κάθε Μωραΐτη, προκειμένου να υπηρετήσουν την προεκλογική τους τακτική.

Θα επαναλάβουμε, λοιπόν, αυτά που τόσο καιρό τώρα γράφουμε για την αστική πολιτική. Ο βόρβορος, η συναλλαγή, η ανηθικότητα είναι συστατικά του DNA της. Η πλήρης ρήξη μ' αυτήν είναι όρος εκ των ων ουκ άνευ για την ανάπτυξη μιας ταξικής επαναστατικής πολιτικής.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο«Ούτε ένα ευρώ λιγότερο για τις θεραπείες των παιδιών μας»
Επόμενο άρθρο Τέλος εποχής

Σχετικά Αρθρα

Οπλο τους η πολιτική κακομοιριά του κοινοβουλευτικού κρετινισμού

Απ' αφορμή τη «σκιώδη κυβέρνηση» του Τσίπρα

Πολιτική 26 Ιούν 2026, 13:47

Πίσω έχει η Κοβέσι την ουρά

Πολιτική 25 Ιούν 2026, 13:38

Ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται τα στελέχη του που καταδικάστηκαν για το emailgate

Πολιτική 24 Ιούν 2026, 12:26

Θα παραδοθεί ο Αβραμόπουλος στις βελγικές δικαστικές αρχές ή θα έχουμε σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο;

Πολιτική 23 Ιούν 2026, 11:54

Οι σιωναζιστές έχουν φτιάξει λίστες ανεπιθύμητων στην Ελλάδα

Αυτό αποδεικνύει η απαγόρευση εισόδου, η ανάκριση και η απέλαση συνδικαλιστών που θα επισκέπτονταν τη Ραμάλα

Πολιτική 22 Ιούν 2026, 18:19

Σιωνιστικά θρασίμια έβρισαν ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Νάξο, απαιτώντας να κατεβάσει την παλαιστινιακή σημαία!

Πολιτική 20 Ιούν 2026, 19:35
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

27 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούνη

27 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Ναϊμ Κάσεμ: Εχουμε ανατρέψει το αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο και έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση

26 Ιούν 2026, 20:29
Παιδεία

Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ

26 Ιούν 2026, 19:40
Κόντρες

Στον Αρειο Πάγο δεν υπάρχουν κερατάδες

26 Ιούν 2026, 19:30
Πολιτική

Οπλο τους η πολιτική κακομοιριά του κοινοβουλευτικού κρετινισμού

Απ' αφορμή τη «σκιώδη κυβέρνηση» του Τσίπρα

26 Ιούν 2026, 13:47
Διεθνή

Η Χεζμπολά χτύπησε τους σιωναζιστές που (ξανα)παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός

26 Ιούν 2026, 08:49
Παιδεία

Πρόκληση! Κρατικός οργανισμός σπεύδει να νομιμοποιήσει κολλέγιο που έχει κάνει αίτηση να πανεπιστημιοποιηθεί

26 Ιούν 2026, 08:31
Διεθνή

Γλίτωσε το βέτο, όχι και το αλεξίσφαιρο τζάμι

26 Ιούν 2026, 07:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούνη

26 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Εξακολουθούν να βυσσοδομούν οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού

25 Ιούν 2026, 22:09
Κόντρες

Χωρίς τη φινέτσα του κονσιλιέρε

25 Ιούν 2026, 19:24
Διεθνή

Τα βρόμικα σχέδια του «Συμβουλίου Ειρήνης» του Τραμπ για αφοπλισμό της Παλαιστινιακής Αντίστασης θα αποτύχουν

Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης: Η συνείδηση του λαού μας και της ελεύθερης, επαναστατικής νεολαίας του θα σταθεί απέναντι στους μηχανορράφους

25 Ιούν 2026, 14:23
Πολιτική

Πίσω έχει η Κοβέσι την ουρά

25 Ιούν 2026, 13:38
Διεθνή

Ενας «θολωμένος» Τραμπ προσπαθεί να σταματήσει την κατρακύλα των Ρεπουμπλικανών

25 Ιούν 2026, 10:02
Παιδεία

ΟΛΜΕ: Αφωνία μπροστά στην πρόκληση του υπουργείου Παιδείας για το πολλαπλό βιβλίο

25 Ιούν 2026, 05:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούνη

25 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

ΕΑΣ, ΕΑΣ, να φύγει ο κερατάς…

24 Ιούν 2026, 21:02
Παιδεία

Ντράπηκε και η ντροπή: Κατακρατούν αυθαίρετα αντικείμενα εστιακών και φοιτητών στα Γιάννενα

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

24 Ιούν 2026, 18:52
Καταστολή

ΕΙΝΑΠ: Υστατη έκκληση για την υγεία του απεργού πείνας Α. Χατζή

24 Ιούν 2026, 18:37
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούνη

1907: Καθιερώνεται το εκλογικό βιβλιάριο στην Ελλάδα.

1929: Ιδρύεται η Αγροτική Τράπεζα.

1986: Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κηρύσσει παράνομη τη βοήθεια των ΗΠΑ στους Κόντρας (Νικαράγουα).

1994: Βόμβα και βίαια επεισόδια στο Γιοχάνεσμπουργκ έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 24 ατόμων.

1999: Πεθαίνει ο Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

“Το PosoKanei είναι μια πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών που δημιούργησε η νέα Ανεξάρτητη Αρχή. Ο καταναλωτής κοιτάζει ποιες είναι οι τιμές σε κάθε είδος και παίρνει μια απόφαση για το πού μπορεί να ψωνίσει φθηνότερα. Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντί να γκρινιάζουν, θα έπρεπε να πουν μπράβο που το κάναμε”, υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και σημείωσε πως είναι μια πρωτοβουλία που θα έπρέπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια από τις καταναλωτικές οργανώσεις. “Θέλουμε να συμβάλλουμε να υπάρξει καταναλωτική συνείδηση στους πολίτες και να συνεργαστούμε με το καταναλωτικό κίνημα. Είμαστε από την ίδια μεριά του λόφου”, τόνισε χαρακτηριστικά. Για το αν η δημιουργία αυτής της εφαρμογής είναι παραδοχή ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος ζωής, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε πως “δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Το να γνωρίζει ο πολίτης είναι αποδοχή ότι δεν κάνουμε τίποτα; Σε όλες τις χώρες το καταναλωτικό κίνημα επιβάλει πράγματα και έχει ισχύ, εδώ είναι περιορισμένη η παρεμβατικότητα του. Αντί να πολιτικολογούν ορισμένοι, θα έπρεπε να αναδεικνύουν ορισμένα πράγματα, εκθέτοντας όσους προσπαθούν να αισχροκερδίσουν. Ένα πιο ισχυρό καταναλωτικό κίνημα, θα βοηθούσε και θα έπρεπε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας”.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Μια βδομάδα μετά τη φιέστα του μεγάρου Μαξίμου, όπου «παρουσιάστηκε» στον Μητσοτάκη το PosoKanei για να εισπράξει το θαυμασμό του και τα θερμά του συγχαρητήρια, κατεβαίνει ο πήχυς. «Πώς κάνετε έτσι, ρε παιδιά, μια πλατφόρμα ενημέρωσης είναι, για να ενισχύσουμε την καταναλωτική συνείδηση», λέει ο πολιτικός γυρολόγος Θεοδωρικάκος, αποσυνδέοντας πλήρως το PosoKanei από την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ο λαός κάτι τέτοιες συμπεριφορές τις λέει «βάζω την ουρά στα σκέλια». Ο Μητσοτάκης δεν μοίραζε συγχαρητήρια για την «πραγματικά εξαιρετική και πολύ χρήσιμη εφαρμογή», με την οποία «από σήμερα ο έλληνας καταναλωτής αποκτά ένα ακόμα «όπλο» στη μάχη κατά της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους ζωής»; Πολιτική αλητεία και κυνισμό του αισχίστου είδους χαρακτηρίσαμε αυτή την τοποθέτηση. Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι ο καταναλωτής «θα γνωρίζει πια στην κυριολεξία πόσο κάνει κάθε προϊόν σε πραγματικό χρόνο, θα μπορεί να συνθέτει το δικό του καλάθι, να συγκρίνει τιμές, όχι μόνο εντός Ελλάδος αλλά και με αντίστοιχα προϊόντα στο εξωτερικό, έτσι ώστε να μπορεί να επιλέγει εύκολα τι και πού έχει συμφέρον να κάνει τις αγορές του»; Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι «είναι μία σημαντική πρωτοβουλία, η οποία ενισχύει τον ανταγωνισμό»; Τώρα όλα αυτά τα έβαλαν… να μην πούμε που. Εκαναν γαργάρα με ταβανόπροκες. Γιατί; Γιατί διαπίστωσαν ότι η αλήτικη προπαγάνδα έγινε μπούμερανγκ και τους χτύπησε κατακούτελα. Ο κόσμος βρίζει. Ακόμα και τα αστικά μίντια δεν βρήκαν κάτι που να τους επιτρέπει να στηρίξουν την προπαγάνδα του Μητσοτάκη και του Θεοδωρικάκου. Στις πιο ευνοϊκές περιπτώσεις κατέληγαν σε ένα «καλό είναι, αλλά η ακρίβεια…». Γι’ αυτό και αναδιπλώνονται. Το μόνο που έμεινε είναι ένα επικοινωνιακό φιάσκο και τα λεφτά που έβγαλε η εταιρία που έφτιαξε το πρόγραμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo