Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ποιος και γιατί φοβάται την Παρασκευή Τυχεροπούλου και την αποκλείει από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»;
  • Εν κρυπτώ προωθείται η ίδρυση ξενόγλωσσων προπτυχιακών με δίδακτρα
  • Ηραν τον ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
  • Ο Αούν προσπάθησε να κρύψει ότι ο Αραγτσί του τηλεφώνησε το βράδυ της Κυριακής και τον ενημέρωσε για τη συμφωνία
  • Η Χεζμπολά απάντησε με «φωτιά» στα νταηλίκια των σιωναζιστών
  • Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι…
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Καπνός παραλλαγής, για να κρύψει τα νέα δεσμά
Πολιτική

Καπνός παραλλαγής, για να κρύψει τα νέα δεσμά

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Μαρ 2011, 00:00

Με δραματικούς τόνους προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την άνευ όρων παράδοσή της στις ορέξεις του γερμανο-γαλλικού άξονα. Μια παράδοση που αποτελεί εντολή της ελληνικής κεφαλαιοκρατίας και του διεθνούς χρηματιστικού κεφάλαιου και θα έχει ως αποτέλεσμα το αλυσόδεμα του ελληνικού λαού με νέα δεσμά, για πολλά χρόνια.

Ο,τι γίνεται τις τελευταίες μέρες είναι σκέτη προπαγάνδα. Οι κυβερνητικές αποφάσεις έχουν παρθεί και έχουν ανακοινωθεί ήδη στη Μέρκελ, κατά την πρόσφατη επίσκεψη των Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου στο Βερολίνο. Καθώς πλησιάζουμε στις δυο συνόδους κορυφής, της ευρωζώνης και της ΕΕ, υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση μιας «ελληνικής αντίστασης», με… πρωτοκαπετάνιο τον Παπανδρέου και καπεταναίους τους αρχηγούς των άλλων αστικών κομμάτων. Το σκηνικό στήθηκε από τους Γκέμπελς του Μαξίμου και το έργο άρχισε να γυρίζεται με τη συνδρομή όλου του κοινοβουλευτικού θιάσου. Αυτή τη φορά και η Παπαρήγα και ο Τσίπρας δέχτηκαν ν’ αποτελέσουν μέρος του ντεκόρ, ενώ ο Σαμαράς πήρε και ρόλο.

Το νέο σενάριο του πρωτοκαπετάνιου Γιωργάκη παίχτηκε στο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο ανακοίνωσε ότι «δεν θα αποδεχτεί καμιά λύση, αν δεν υπάρξει συνολική λύση». Είναι το γνωστό «ανάβω φλας αριστερά και στρίβω δεξιά». Εχοντας αποδεχτεί τα πάντα, δημιουργεί ένα σκηνικό εθνικού κινδύνου, δίνει στον εαυτό του τον πρώτο ρόλο κι όταν φέρει τα νέα μαντάτα θα τα επενδύσει με το σελοφάν μιας «μεγάλης εθνικής μάχης που δόθηκε με επιτυχία».

Μήπως το ίδιο δεν έγινε με το Μνημόνιο; Δεν διέψευδαν μέχρι και την παραμονή της υπογραφής του ότι θα προσφύγουν στο μηχανισμό που είχε δημιουργηθεί ad hoc για την Ελλάδα (σε εκείνη τη φάση), διότι δήθεν δεν τον χρειάζονταν, και μετά ο Παπανδρέου πήγε στο Καστελόριζο, ανακοίνωσε την προσφυγή και ταυτόχρονα εξαπέλυσαν μια εκκωφαντική προπαγανδιστική εκστρατεία ότι έσωσαν τη χώρα από την καταστροφή; Δεν ήταν ο ίδιος ο Παπανδρέου που τον περασμένο Σεπτέμβρη έλεγε από το βήμα της ΔΕΘ, ότι το Μνημόνιο τελειώνει το 2013, ότι η χώρα εκπληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της και δεν υπάρχει κανένας λόγος νέων δανείων, νέου Μνημόνιου ή κάτι ανάλογου; Δεν τον είχαν πιστέψει κάτι παντελώς άσχετοι, σαν τον Χρυσοχοΐδη, που δήλωνε πως όποιος μιλάει για επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους διαπράττει εθνική προδοσία; Πόσοι μήνες πέρασαν από τότε; Μόλις έξι και σήμερα ζητούν και επιμήκυνση της αποπληρωμής και μείωση επιτοκίων και έκδοση ευρωομολόγου (αυτό για ξεκάρφωμα) και επαναγορά ελληνικών ομολόγων, δηλαδή νέα δάνεια για να αποπληρωθούν τα παλιά.

Για να μη λέμε καλαμπούρια, ο Παπανδρέου δεν έχει καμιά δυνατότητα να διαπραγματευθεί κάτι στις Βρυξέλλες. Ούτε να ενταχθεί σε κάποιον άξονα, αν αυτός δημιουργηθεί (γιατί μέχρι στιγμής ο μοναδικός άξονας είναι ο γερμανογαλλικός). Γι’ αυτό και προσέτρεξε ως ικέτης στην «αυλή» πρώτα της Μέρκελ και μετά του Σαρκοζί, προσφέροντας «γην και ύδωρ», προκειμένου να του δώσουν την επιμήκυνση και επιτόκια ίσα μ’ αυτά της Ιρλανδίας. Αυτά του τα έχουν υποσχεθεί, όμως κανείς στο Βερολίνο και το Παρίσι δεν ασχολείται αυτή την περίοδο με τις αιτήσεις της Αθήνας. Εχουν να λύσουν σοβαρότερα ζητήματα, που σχετίζονται με το μεγάλο παζάρι ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Ευρωένωσης. Αν αυτό το παζάρι, για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας και τη λεγόμενη «νέα ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση» καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα, στις δυο συνόδους κορυφής της 11ης (είχαμε πάει στο τυπογραφείο όταν ξεκινούσε) και της 25ης Μάρτη, τότε θ’ ασχοληθούν και με τα αιτήματα του Παπανδρέου.

Οταν ο Παπανδρέου λέει ότι δεν θα ψηφίσει παρά μόνο συνολική λύση, δεν προσπαθεί να εκβιάσει τη Γερμανία και τη Γαλλία, αφού είναι δεδομένο ότι έχει εκφράσει δημόσια τη συμφωνία του και στο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας και στη «νέα οικονομική διακυβέρνηση». Απλά, προσπαθεί να βάλει και τα αιτήματα της κυβέρνησής του μέσα στο συνολικό πακέτο. Δηλαδή, την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. από την τρόικα, με μείωση των επιτοκίων δανεισμού και τη δυνατότητα επαναγοράς μέρους του συνολικού χρέους της χώρας με δάνειο από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Θα είναι ικανοποιημένος ακόμα και με μια δημόσια δήλωση του Βαν Ρομπάι (από τη Μέρκελ δεν τολμά να ζητήσει κάτι τέτοιο, ειδικά μετά την ανακοίνωση των τεσσάρων μεγαλύτερων συνδικάτων καπιταλιστών της Γερμανίας – βλέπε σελίδα 16), που θα παραπέμπει στο άμεσο μέλλον την εξέταση των ελληνικών αιτημάτων. Με μια τέτοια δήλωση θα μπορέσει να δημαγωγήσει στο εσωτερικό, γιατί αυτό είναι ο μοναδικός του στόχος. Γι’ αυτό, άλλωστε, σήκωσε όλον αυτόν τον εθνικό κουρνιαχτό και γι’ αυτό επεδίωξε να καταστήσει συνένοχους και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Παπαρήγα και Τσίπρας, μολονότι του έκαναν τη χάρη να πάνε στη συνάντηση (ο οπορτουνισμός είναι στοιχείο του πολιτικού τους DNA), δεν πρόσφεραν συναίνεση. Σαμαράς και Καρατζαφέρης πρόσφεραν συναίνεση «υπό όρους», ο Κουβέλης άνευ όρων και η Μπακογιάννη με κριτική από σκληρές νεοφιλελεύθερες θέσεις. Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε η κυβερνητική προπαγάνδα, δεν κατάφερε να φτιάξει κλίμα «κρίσιμων εθνικών στιγμών». Μπορεί να μπήκαν τίτλοι στις εφημερίδες, να σηκώθηκαν οι τόνοι στα δελτία ειδήσεων, όμως αυτό κράτησε μόλις μια μέρα και ο ελληνικός λαός το παρακολούθησε με απόλυτη απάθεια. Γιατί, ανεξάρτητα από το πώς εκδηλώνει την οργή του, είναι οργισμένος και έχει μάθει πια, κάθε φορά που γίνεται λόγος για νέες ρυθμίσεις μέσω του «μηχανισμού στήριξης», να περιμένει νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Ο Παπανδρέου, πάντως, κράτησε και την πισινή του, δηλώνοντας στο υπουργικό συμβούλιο πως «η μάχη μέχρι την 25η Μαρτίου είναι κρίσιμη, αλλά όχι το τέλος του κόσμου», καθώς «αν δεν υπάρξουν θετικές αποφάσεις, εμείς, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας, αλλά να ρίξουμε όλο και μεγαλύτερο βάρος στις δικές μας δυνάμεις», ενώ «από την άλλη μεριά, και καλά να πάει αυτή η μάχη, δεν σημαίνει ότι επειδή δημιουργήθηκε ένα καλύτερο κλίμα εμείς δεν θα πρέπει να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές ή να εφαρμόσουμε τις αλλαγές τις οποίες έχουμε αποφασίσει».

Αυτό, σε ελεύθερη μετάφραση, σημαίνει πως μονά-ζυγά ο ελληνικός λαός θα είναι χαμένος. Αυτά που έρχονται θα είναι χειρότερα απ’ αυτά που ζούμε. Ηδη, στην τελευταία επικαιροποίηση του Μνημόνιου μπορούμε να δούμε μερικά απ’ αυτά που θα έρθουν στο άμεσο μέλλον, όπως για παράδειγμα η κατάργηση και των τελευταίων φοροαπαλλαγών, προκειμένου να μαζευτούν χρήματα στα δημόσια ταμεία. Ομως –το ξανατονίζουμε– αυτά όλα θα μοιάζουν με χάδια μπροστά σ’ αυτά που θα φέρουν οι νέες συμφωνίες, που θα συνοδεύονται με νέα δάνεια.

Η κυβέρνηση παραδέχεται ανοιχτά πια ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Παραδέχεται αυτό που ήταν ορατό διά γυμνού οφθαλμού από την πρώτη στιγμή, ακόμα και από τα «μαϊμουδισμένα» νούμερα του πρώτου Μνημόνιου. Εδώ και δέκα μήνες, όμως, παραμυθιάζουν τον ελληνικό λαό ότι όλα πάνε καλά, επιδιώκοντας να τη βγάλουν καθαρή. Με το που πέρασε αυτό το κρίσιμο δεκάμηνο και οι αντιστάσεις δεν έφτασαν σε σημείο κρίσιμο για την κυβέρνηση και το σύστημα, άρχισαν να ξεφουρνίζουν τα επόμενα. Είτε με ελεγχόμενη χρεοκοπία είτε χωρίς αυτή, το βέβαιο είναι ότι ο ελληνικός λαός θα αλυσοδεθεί για πολλά χρόνια στο ζυγό του χρηματιστικού κεφάλαιου.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕπαγγελματίες διαφημιστές
Επόμενο άρθρο Το μεγάλο παζάρι των ιμπεριαλιστών

Σχετικά Αρθρα

Ποιος και γιατί φοβάται την Παρασκευή Τυχεροπούλου και την αποκλείει από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»;

Εντελώς ξεδιάντροπα, με φωτογραφική διάταξη, ο Πιτσιλής στέλνει στη «βαθιά κατάψυξη» την υπάλληλο που πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των παράνομων επιδοτήσεων

Πολιτική 16 Ιούν 2026, 18:59

Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…

Πολιτική 15 Ιούν 2026, 12:02

Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…

Πολιτική 12 Ιούν 2026, 13:22

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Πολιτική 11 Ιούν 2026, 21:26

Περονόσπορος θερίζει γενικούς γραμματείς

Πολιτική 11 Ιούν 2026, 19:32

Eπιχείρηση «Αποδομήστε τον Σαμαρά»

Πολιτική 10 Ιούν 2026, 19:25
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Ποιος και γιατί φοβάται την Παρασκευή Τυχεροπούλου και την αποκλείει από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»;

Εντελώς ξεδιάντροπα, με φωτογραφική διάταξη, ο Πιτσιλής στέλνει στη «βαθιά κατάψυξη» την υπάλληλο που πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των παράνομων επιδοτήσεων

16 Ιούν 2026, 18:59
Παιδεία

Εν κρυπτώ προωθείται η ίδρυση ξενόγλωσσων προπτυχιακών με δίδακτρα

Καταγγελία του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ

16 Ιούν 2026, 17:46
Διεθνή

Ηραν τον ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

16 Ιούν 2026, 13:44
Διεθνή

Ο Αούν προσπάθησε να κρύψει ότι ο Αραγτσί του τηλεφώνησε το βράδυ της Κυριακής και τον ενημέρωσε για τη συμφωνία

16 Ιούν 2026, 13:11
Διεθνή

Η Χεζμπολά απάντησε με «φωτιά» στα νταηλίκια των σιωναζιστών

16 Ιούν 2026, 12:29
Καταστολή

Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι…

Ο Αρειος Πάγος υλοποίησε την αμερικάνικη διαταγή και ξαναέστειλε τον Αλ. Γιωτόπουλο στη φυλακή

16 Ιούν 2026, 11:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούνη

16 Ιούν 2026, 00:01
Αθλητισμός

Γιούχα στη Νέα Υόρκη, γιούχα και στο Μέριλαντ

15 Ιούν 2026, 20:01
Διεθνή

Tρεχάτε ποδαράκια μου… (εντυπωσιακό video ντοκουμέντο)

15 Ιούν 2026, 19:35
Διεθνή

Γλείφουν εκεί που έφτυναν οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

15 Ιούν 2026, 19:09
Διεθνή

Colpo grosso του Νετανιάχου ή μοχλός πίεσης των Αμερικανών και προπαγανδιστικό τρικ για εσωτερική κατανάλωση στο Ισραήλ;

Μπορεί το Ισραήλ να εκβιάσει τις ΗΠΑ;

15 Ιούν 2026, 15:20
Η παπάρα

Ρε, τι πίνετε και δεν μας δίνετε;

15 Ιούν 2026, 13:20
Πολιτική

Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…

15 Ιούν 2026, 12:02
Διεθνή

Μνημόνιο Κατανόησης ΗΠΑ-Ιράν: Το Ιράν επέβαλε τους όρους του – Ο διπλωματικός πόλεμος συνεχίζεται

15 Ιούν 2026, 10:46
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούνη

15 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτισμός

Eρβαντ  Αμπραχαμιάν: Η σύγχρονη ιστορία του Ιράν

14 Ιούν 2026, 10:06
Διεθνή

Η Χεζμπολά στήνει ενέδρες σε σιωναζιστικές δυνάμεις στο Ματζντάλ Ζουν και το Κφαρ Τιμπνίτ

14 Ιούν 2026, 08:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούνη

14 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Αμπάς Αραγτσί: Η συμφωνία «ποτέ δεν ήταν πιο κοντά» στην ολοκλήρωσή της

13 Ιούν 2026, 10:28
Αγροτικά

Τι γύρευε η Εφη Αχτσιόγλου σε δίκη λαμόγιων του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ;

Για τις 30 Ιούνη διακόπηκε η νέα δίκη των Χλύκα (πατέρα και γιού) και Καλφούτζου

13 Ιούν 2026, 09:41
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούνη

1929: Απεργία λιμενεργατών στον Πειραιά, αιματηρά επεισόδια και συλλήψεις.

1945: Θάνατος Αρη Βελουχιώτη.

1955: Αποτυχημένο πραξικόπημα στην Αργεντινή, 160 νεκροί.

1956: Βόμβα Κυπρίων σε εστιατόριο της Λευκωσίας σκοτώνει τον υποπρόξενο των ΗΠΑ.

1958: Εκτελούνται δι’ απαγχονισμού ο πρώην πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Ιμρε Νάγκι και ο στρατηγός Μαλέτερ.

1960: Είκοσι χιλιάδες αριστεροί καταλαμβάνουν με έφοδο την ιαπωνική βουλή, 870 τραυματίες.

1986: Η φρουρά του Ανδρέα Παπανδρέου ανοίγει πυρ εναντίον τριών νεαρών σε Ι.Χ. τραυματίζοντας τον ένα, επειδή «κινούνταν ύποπτα» (αποδείχτηκε ότι ήταν μεθυσμένοι).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στα πολιτικά και διπλωματικά πηγαδάκια των Βρυξελλών και του Παρισιού σχολιάστηκε έντονα ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βλέπει στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup έναν πολύτιμο και σταθερό σύμμαχο για τη νέα βιομηχανική πολιτική της Ευρώπης. Η Γαλλία πιέζει συστηματικά για τη δημιουργία κοινών χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινού ευρωπαϊκού δανεισμού στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και η Αθήνα ευθυγραμμίζεται πλήρως με αυτήν τη στρατηγική επιλογή. Η συνάντηση αυτή στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς αποδεικνύει ότι οι δύο χώρες χτίζουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στις δημοσιονομικές αγκυλώσεις του Βορρά, διεκδικώντας μεγαλύτερη ευελιξία και γενναίες επενδύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάμε για την απόλυτη ταύτιση απόψεων.

Political

(Ο ίδιος ο εκδότης της Political υπογράφει το παραπάνω σχόλιο. Μιλάμε μας έφυγε το σαγώνι. Δεν φανταζόμασταν ότι οι παραμυθάδες θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρις εκεί. Ο Μακρόν περίπου εκλιπαρεί τη συμμαχία του Πιερρακάκη! Η Γαλλία του Μακρόν συμμαχεί με την Ελλάδα του Μητσοτάκη για να κάμψουν τη δημοσιονομική πειθαρχία του Βερολίνου! Κι όλα αυτά επειδή ο Πιερρακάκης είχε μια συνάντηση με τον προσωπάρχη του Ελιζέ και πέρασε κι ο Μακρόν να πει μια καλημέρα στα όρθια, αποτυπωμένη σε μια στραβοχυμένη φωτογραφία τραβηγμένη με κινητό. Ισα-ίσα για να αποκαλυφτεί το επαρχιώτικο κόμπλεξ του «βουτυρομπεμπέ». Η τελευταία φορά που είχαμε ακούσει παρόμοια αφηγήματα ήταν την περίοδο της μεγάλης κρίσης και των Μνημονίων. Τότε έλεγαν πως η Γαλλία του Ολάντ και η Ελλάδα του ΓΑΠ, του Σαμαρά, του Τσίπρα πιέζουν το γερμανικό δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε να συμφωνήσει στην έκδοση ευρωομολόγων. Τα οποία, ως γνωστόν, δεν εκδόθηκαν ποτέ. Ούτε διαταράχτηκε ο γερμανογαλλικός άξονας. Αλλά τότε έδιναν τον πρώτο λόγο στο Ολάντ. Κρέμονταν από τα «καλαμπαλίκια» του γάλλου προέδρου μπας και καταφέρει να πετύχει την έκδοση ευρωομολόγων. Τώρα το τερμάτισαν. Τώρα ισχυρίζονται ότι ο γάλλος πρόεδρος κρέμεται από τα «καλαμπαλίκια» του Πιερρακάκη και τον θέλει οπωσδήποτε σύμμαχο για να κάνει πίσω η Γερμανία του Μερτς! Τη ζημιά την έκανε ο Τραμπ. Από τότε που ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας άρχισε να γράφει τα πιο μεγάλα «φίδια», θεωρούν πως μπορούν όλοι τους να κάνουν το ίδιο. Μόνο που εδώ οι rednecks είναι πολύ λίγοι…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo