Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τα Ιουλιανά του Γεωργιάδη
  • Το Παλαιστινιακό διχάζει το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ
  • Το Ιράν παγίδευσε τις ΗΠΑ με την ταχεία απάντησή του στην αμερικανική επίθεση, λέει άραβας αναλυτής
  • Εννιά νέες εστίες: Ενδημική στον ιό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων έγινε η χώρα μας
  • Σαν σήμερα 20 Ιούλη
  • Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Σταύρος
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Η δημαγωγία κύκλους κάνει
Πολιτική

Η δημαγωγία κύκλους κάνει

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Σεπ 2008, 00:00

Πριν τις εκλογές του 2004, ήταν ο Καραμανλής που έταζε τα πάντα στους μπουχτισμένους από την πολιτική των κυβερνήσεων Σημίτη εργαζόμενους. Οταν τον ρω- τούσαν πού θα βρει τα χρήματα, απαντούσε ότι θα εξοικονομήσει 10 δισ. ευρώ από τις σπατάλες του ΠΑΣΟΚ. Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε πλέον όλοι. Τα ταξίματα πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων (θυμόσαστε τη «μονιμοποίηση των 250.000 συμβασιούχων;) και με μια «απογραφή» και μια κοινοτική επιτήρηση η κυβέρνηση «καθάρισε». Δυστυχώς, τα βρήκαμε χειρότερα απ’ όσο τα υπολογίζαμε, είπαν (για «καμμένη γη» είχε μιλήσει προ αρκετών ετών ο Α. Παπανδρέου, που πάντα έψαχνε πρωτότυπες εκφράσεις για να πει τα ίδια πράγματα).

Πέντε χρόνια μετά, ο Παπανδρέου παίρνει τη θέση του Καραμανλή. Τάζει κι αυτός τα πάντα κι όταν τον ρωτούν πού θα βρει τα χρήματα, απαντά ότι θα τα βρει από τις φοροαπαλλαγές που  έκανε στις επιχειρήσεις η κυβέρνηση Καραμανλή. Η πλάκα είναι πως όταν τον ρώτησαν συγκεκριμένα (αφού είχε προηγηθεί η γενικόλογη ερώτηση από ένα «παπαγαλάκι» και είχε όλη την άνεση να πει τις παπαρολογίες του) αν θα αυξήσει το συντελεστή φορολόγησης κερδών, που η ΝΔ μείωσε από το 35% στο 25%, απάντησε: «Πράγματι, δεν μιλήσαμε για την αύξηση των συντελεστών, μιλήσαμε για άλλες μορφές φορολόγησης και, βεβαίως, παραμένουμε στη βασική αρχή, ότι όποιος έχει μεγαλύτερα εισοδήματα, όποιος έχει μεγαλύτερη φοροδοτική ικανότητα, θα έχει να πληρώσει και αυξημένους φόρους στο ελληνικό κράτος». Και συνέχισε με κάτι παπαριές περί «φορολογικής συνείδησης», «point system» και δε συμμαζεύεται. Για να μη δημιουργηθεί, μάλιστα, καμιά παρεξήγηση και τα πάρουν στο κρανίο οι καπιταλιστές, βγήκε η «τσαρίνα» Λ. Κατσέλη στην τηλεόραση και ξεκαθάρισε ότι «στο 25% δεν αυξάνεις τη φορολογία». Τελεία και παύλα.

Την παπαρολογία, βέβαια, και την αδυναμία επιχειρηματολόγησης επί του συγκεκριμένου τα ‘πιασε η κυβέρνηση και ο Αλογοσκούφης έβαλε τους επιτελείς του να κάνουν λογαριασμούς για το πόσο «κοστίζουν» οι υποσχέσεις Γιωργάκη, ώστε να τον βγάλει αναξιόπιστο. Η ανταπάντηση του Παπακωνσταντίνου ήταν πραγματικό περιβόλι. Η πλάκα γύρισε από την άλλη μεριά και άρχισε να παίζει τον… παραδοσιακό σκοπό της «αύξησης των εσόδων και της πάταξης της φοροδιαφυγής», που τα παραμέλησε η ανίκανη κυβέρνηση της ΝΔ. Μ’ άλλα λόγια, ίδια θα παραμείνει στην ουσία η πολιτική, όμως οι ικανοί και έντιμοι Πασόκοι θα εξασφαλίσουν και χρήματα για τους φτωχούς (άλλωστε, όλα τα μέτρα που εξήγγειλε ο Γιωργάκης θύμιζαν παροχές πτωχοκομείου).

Γεγονός είναι πάντως, ότι οι Πασόκοι χαμογέλασαν για πρώτη φορά μετά από χρόνια, καθώς είδαν τα δυο πρώτα γκάλοπ να τους φέρνουν μπροστά από τη ΝΔ. Εκείνο που μέτρησε δεν ήταν τόσο οι υποσχέσεις του Γιωργάκη, όσο η αγανάκτηση από τη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης, που συνοδεύεται από τη μπόχα των σκανδάλων. Την περίπτωση Βουλγαράκη την έχει πληρώσει ακριβά ο Καραμανλής. Τον στήριξε, τη στιγμή που αυτός καμάρωνε για τις μπίζνες του και τις off shore εταιρίες που έστηνε για να αποφύγει τη φορολογία. Οταν τον έδιωξε, ήταν πλέον αργά. Η ζημιά είχε γίνει. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση Ρουσόπουλου-Ζαχαρέα. Είπε στη Θεσσαλονίκη τις παπαριές του για το… ρόλο της σύγχρονης γυναίκας και μερικές μέρες αργότερα η Ζαχαρέα πήρε εντολή να αποσυρθεί στα καθήκοντα της συζύγου και μητέρας, μπας και φύγει λίγο η πίεση από τον πρωθυπουργό. Ευτυχώς που δεν ήταν υπουργός ο Παυλίδης, γιατί θ’ αναγκαζόταν να τον διώξει κι αυτόν.

Εκείνο που αναρωτιούνται όλοι είναι αν το πουλόβερ θα μπαλωθεί ή θα συνεχίσει να ξηλώνεται κι άλλο. Ο Καραμανλής είναι πιο αδύναμος πολιτικά από κάθε άλλη φορά, οι υπουργήσιμοι έχουν ξεσαλώσει, η κοινοβουλευτική ομάδα βράζει και μόνο μ’ έναν ανασχηματισμό μπορεί να βουλώσει στόματα. Μην αποκλείετε να δούμε σύντομα τη… μεγαλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων ετών, προκειμένου να βολευτούν όσο γίνεται περισσότεροι.

Και μ’ έναν σαρωτικό ανασχηματισμό, όμως, ο Καραμανλής δε μπορεί να αισθάνεται σίγουρος. Γιατί η καπιταλιστική κρίση οξύνει τον ανταγωνισμό, επιταχύνει τις ανακατατάξεις, διαλύει συνεχώς συμμαχίες και δημιουργεί νέες. Σ’ ένα τέτοιο ρευστό και ασταθές περιβάλλον καμιά κυβέρνηση δε μπορεί να είναι σίγουρη ότι δε θα δει κι άλλα άπλυτά της να βγαίνουν στη φόρα, προκειμένου να διευθετηθούν παρασκηνιακά διάφορες μπίζνες. Εκεί που νομίζουν ότι τα διευθέτησαν όλα και πέτυχαν ειρήνη, διαπιστώνουν ότι δεν είχαν πετύχει παρά μια πολύ σύντομη εκεχειρία.

Πέρα απ’ αυτό, το μεγάλο ερωτηματικό για την κυβέρνηση είναι η εργαζόμενη κοινωνία και η νεολαία της. Οχι ως ψηφοφόροι, αλλά ως θύματα της κρίσης. Θα υπάρξει και από εδώ και μπρος η νηνεμία (με τις μικρές μπόρες) που υπήρχε ως τώρα; Πώς μπορεί να είναι σίγουρος ο Καραμανλής γι’ αυτό, όταν τα πράγματα θα σφίξουν πιο πολύ, τα εισοδήματα θα εξανεμίζονται και οι άνεργοι θα πολλαπλασιάζονται και θα είναι αναγκασμένοι να ζουν σε βάρος των οικογενειών τους;

Γι’ αυτό και εκείνο που είναι αναγκασμένοι να σχεδιάσουν στο Μαξίμου είναι εκλογές όσο γίνεται πιο γρήγορα, για ν’ αρπάξουν μια ακόμα τετραετία. Η κυβέρνηση έχει το πλεονέκτημα να ορίζει το χρόνο των εκλογών και πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο Καραμανλής με το στενό επιτελείο του Μαξίμου αυτό κυρίως μελετούν. Περιμένουν μια μικρή ανάπαυλα, μια γκέλα του ΠΑΣΟΚ που θ’ αλλάξει τα δημοσκοπικά δεδομένα, για να προχωρήσουν σε εκλογές και να πάνε σε επαναληπτικές, αφού με τα σημερινά δεδομένα αυτοδυναμία δεν προκύπτει. Αλλιώς, θα εξαντλήσει την τετραετία.

Το σκηνικό μόνο «από τα κάτω» μπορεί ν’ αλλάξει. Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη και όξυνση της ταξικής πάλης, το σύστημα θα βρει διέξοδο κι αν όχι διέξοδο θα βρει τρόπο να διαχειριστεί την κρίση του με τον καλύτερο γι’ αυτό τρόπο.

► Ρωτήθηκε ο ΓΑΠ (από το «Ριζοσπάστη») πότε προβλέπει να δημιουργήσει την ανθρώπινη κοινωνία που επαγγέλεται, δεδομένου ότι επικρότησε τη σύμβαση που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τους βιομήχανους για αυξήσεις 1 ευρώ τη μέρα. Και τι απάντησε; Οτι «η ΓΣΕΕ είναι ένας ανεξάρτητος και ακηδεμόνευτος συνδικαλιστικός φορέας, η οποία έχει κάθε λόγο να διεκδικεί το καλύτερο. Θεωρώ ότι είναι θετικό που μπορούν οι κοινωνικοί εταίροι να κάθονται στο ίδιο τραπέζι και χωρίς παρεμβάσεις τρίτων να βρίσκουν λύσεις»!!!

► Ρωτήθηκε ο ΓΑΠ πώς υπόσχεται «άμεση μείωση των κρατικών τιμολογίων», όταν οι ΔΕΚΟ ιδιωτικοποιούνται. Αφού σημείωσε ότι η ερώτηση είναι «σωστή» και η ιδιωτικοποίηση που προωθεί η κυβέρνηση «τουλάχιστον σε σχέση με τις μεγάλες, στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις, που είναι η ενέργεια και τα δίκτυα επικοινωνίας, όπως και κάποιες βασικές συγκοινωνίες» είναι «λάθος» και ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει «τα δίκτυα τα οποία υπάρχουν να είναι, με τη μία ή την άλλη μορφή, πάντως, υπό δημόσιο έλεγχο» (πώς θα τα πάρει, όμως, δεν είπε), απάντησε ότι η λύση είναι «με την κείμενη νομοθεσία, να χτυπηθεί το όποιο καρτέλ, να ισχυροποιηθεί ο υγιής ανταγωνισμός, να ελεγχθεί η κερδοσκοπία, την οποία ζει πια ο ελληνικός λαός»!!!

► Τι φταίει για τις εξευτελιστικές συντάξεις, που παρουσιάστηκαν για μια ακόμη φορά με στατιστική εικόνα από την ΠΟΠΟΚΠ; Κατά τον Θ. Ρουσόπουλο φταίει… η διεθνής συγκυρία που είναι δύσκολη! Κι όταν η διεθνής συγκυρία δεν ήταν δύσκολη, όταν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης καμάρωναν για τους ρυθμούς ανάπτυξης, τι έγινε, γιατί δεν άλλαξε η εικόνα; Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνείται να ακολουθήσει αυτή τη λογική και επιμένει: «Αν κάποιος θεωρεί ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή διεθνής οικονομική κρίση, που αγγίζει και τη χώρα μας, επιτρέψτε μου να πω ότι δεν παρακολουθεί την πραγματικότητα»!!!

► «Εχουμε μια κυβέρνηση που τα τελευταία χρόνια, δυο χρόνια τουλάχιστον, έχει ξεφύγει πέρα από κάθε όριο. Ξεπουλάει ό,τι βρει μπροστά της. Ξεπουλάει τον εθνικό πλούτο. Ξεπουλάει το δημόσιο πλούτο. Εφαρμόζει μια σκληρή άδικη κοινωνικά πολιτική ενάντια στους εργαζόμενους, στους χαμηλόμισθους, στους χαμηλοσυνταξιούχους. Ενάντια στη νέα γενιά που βγαίνει στην αγορά εργασίας με πολύ χαμηλότερες δυνατότητες απ΄ ότι η προηγούμενη. Ενάντια σε όλους όσους περνάνε πάρα πολύ δύσκολα. Και την ίδια στιγμή, ευνοεί το μεγάλο κεφάλαιο, που βλέπει τα κέρδη του να αυξάνονται με ραγδαίους, ιλιγγιώδεις  ρυθμούς». Αυτά είπε στους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής ο Α. Τσίπρας. Αφού, λοιπόν, το πρόβλημα εστιάζεται στην κυβερνητική πολιτική των δυο τελευταίων ετών (και όχι στον καπιταλισμό και τη διαχείρισή του απ’ όλες τις κυβερνήσεις), βουρ να γκρεμίσουμε τη ΝΔ από την κυβέρνηση. Κι αν χρειαστεί… κάνουμε και καμιά συνεργασία, κανέναν… αναγκαίο συμβιβασμό.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤις χειρότερες μέρες δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα (1)
Επόμενο άρθρο Αγοράζουν χρόνο για το κουκούλωμα

Σχετικά Αρθρα

Γιατί δεν μιλούν για τον «γαλάζιο» Principal Dancer του σκανδάλου της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ;

Πολιτική 17 Ιούλ 2026, 21:36

Στο πλευρό του Βασίλη Γραβάνη – Η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη είναι καθήκον αδιαπραγμάτευτο

Πολιτική 17 Ιούλ 2026, 19:31

Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω

Πολιτική 16 Ιούλ 2026, 19:59

Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο

Στριμωγμένος ο νεοδιρισθείς εισαγγελέας του ΑΠ Μπακέλας

Πολιτική 15 Ιούλ 2026, 13:07

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 21:47

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

Αγροτικά 9 Ιούλ 2026, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Υγεία

Τα Ιουλιανά του Γεωργιάδη

20 Ιούλ 2026, 13:28
Διεθνή

Το Παλαιστινιακό διχάζει το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

20 Ιούλ 2026, 11:54
Διεθνή

Το Ιράν παγίδευσε τις ΗΠΑ με την ταχεία απάντησή του στην αμερικανική επίθεση, λέει άραβας αναλυτής

20 Ιούλ 2026, 11:18
Αγροτικά

Εννιά νέες εστίες: Ενδημική στον ιό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων έγινε η χώρα μας

20 Ιούλ 2026, 09:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούλη

20 Ιούλ 2026, 00:01
Η παπάρα

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Σταύρος

19 Ιούλ 2026, 11:34
Διεθνή

Φέρετρα Αμερικανών στρατιωτικών άρχισαν να φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Ο αμερικάνικος Τύπος αποκαλύπτει σημαντικές απώλειες στην αεροπορική βάση Μουάφακ Σάλτι στην Ιορδανία από πλήγματα του Ιράν

19 Ιούλ 2026, 09:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούλη

19 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιράν: Αναστέλλουμε την εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων του Μνημόνιου Κατανόησης

Χτυπήθηκαν και πολιτικοί στόχοι στο Κουβέιτ

18 Ιούλ 2026, 20:46
Διεθνή

Εκλογές στη σιωνιστική οντότητα: Το σύστημα θέλει να ξεφορτωθεί τον Νετανιάχου και έχει ήδη βρει τη διάδοχη λύση

18 Ιούλ 2026, 13:29
Διεθνή

«Φυλακές με Κροκόδειλους» – Το Ισραήλ αίρει το βασικό νομικό εμπόδιο για τη σοκαριστική πρόταση του Μπεν-Γκβιρ

18 Ιούλ 2026, 10:33
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούλη

18 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Γιατί δεν μιλούν για τον «γαλάζιο» Principal Dancer του σκανδάλου της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ;

17 Ιούλ 2026, 21:36
Πολιτική

Στο πλευρό του Βασίλη Γραβάνη – Η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη είναι καθήκον αδιαπραγμάτευτο

17 Ιούλ 2026, 19:31
Κόντρες

Τα δικά μας τα πλημμελήματα είναι καλύτερα

17 Ιούλ 2026, 14:11
Διεθνή

EKTAKTO: Το Ιράν βομβάρδισε αιφνιδιαστικά αμερικάνικη βάση στη Συρία

17 Ιούλ 2026, 10:04
Διεθνή

O Bανς στέλνει σιωνιστές «στο διάολο»!

17 Ιούλ 2026, 05:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούλη

17 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιρανικός Στρατός: Οι αμερικανικές επιθέσεις δε θ’ ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

Και οι 17 αμερικανικές βάσεις στην περιοχή έχουν καταστραφεί

16 Ιούλ 2026, 20:33
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούλη

Κολομβία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1819).

ΗΠΑ: Ημέρα Σελήνης (1969).

1941: Ιδρύεται το Εργατικό Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο.

1944: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ από τον συνταγματάρχη Φον Στάουφεμπεργκ (τουφεκίζεται αμέσως).

1945: Αρχίζει η δίκη της Νυρεμβέργης.

1950: Η βασίλισσα Φρειδερίκη σε επιστολή της στον στρατηγό Μάρσαλ προτείνει ο γ’ παγκόσμιος πόλεμος να αρχίσει από την Ελλάδα με στόχο τη Ρωσία.

1974: Εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Στην Ελλάδα κηρύσσεται γενική επιστράτευση.

1975: Εμπρησμός εισόδου στην πλαζ ΕΟΤ Βούλας, ενός βορειοαμερικάνικου αυτοκινήτου και αναγραφή συνθημάτων ενάντια στην αυθαίρετη περίφραξη των ακτών, εμπρησμοί και σε διάφορα σημεία της πλαζ Βουλιαγμένης (ΕΛΑ).

1999: Εξεγέρσεις ακροαριστερών σε έξι τουρκικές φυλακές, 43 δεσμοφύλακες όμηροι.

2001: Δολοφονείται ο νεαρός ακτιβιστής Κάρλο Τζουλιάνι από Ιταλούς καραμπινιέρους στη διάρκεια διαδήλωσης στη Γένοβα (150 τραυματίες, οι εβδομήντα αστυνομικοί).

2002: Συλλαμβάνονται οι Ηρακλής Κωστάρης και Κώστας Καρατσώλης για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οταν μιλάμε για νέες δομές, δεν εννοούμε νέα ονόματα σε παλιού τύπου κομματικά όργανα. Εννοούμε ένα σύγχρονο, υβριδικό κόμμα που συνδυάζει τη δημοκρατική λειτουργία των οργανωμένων μελών με τη σταθερή συμμετοχή ανθρώπων από την κοινωνία. Αξιοποιούμε την προσωπική επαφή και τα ψηφιακά εργαλεία για ενημέρωση, διαβούλευση και παραγωγή πολιτικής, δημιουργώντας θεματικά δίκτυα στα οποία οι πολίτες συνεισφέρουν με τη γνώση και την εμπειρία τους. Η δομή της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει το Εθνικό Συμβούλιο, την Πολιτική Επιτροπή, το Κεντρικό Συντονιστικό και παράλληλα τους θεματικούς Τομείς για την επεξεργασία και παραγωγή εφαρμόσιμων πολιτικών. Στόχος μας δεν είναι ακόμα ένας μηχανισμός αναπαραγωγής προσώπων, αλλά ένας ανοιχτός, δημοκρατικός και αποτελεσματικός φορέας που αφουγκράζεται, τεκμηριώνει, αποφασίζει και λογοδοτεί.

Νίκος Τρίαντος, τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών ΕΛΑΣ

(Νάτος και ο… νεωτερισμός: υβριδικό κόμμα. Δηλαδή, κόμμα και μη κόμμα, την ίδια στιγμή. Το «κόμμα» θα είναι ένας μηχανισμός μερικών εκατοντάδων ανθρώπων, που τους διόρισε ο αρχηγός. Αυτός μοιράζει και τα πόστα σε πρώτη φάση, ενώ σε επόμενη φάση θα δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ώστε να εξασφαλίζονται οι ισορροπίες. Οι διορισμένοι θα γίνουν εκλεγμένοι, αλλά με διαδικασίες απόλυτα ελεγχόμενες. Το «μη κόμμα» θα δουλεύει μέσω Ιντερνετ. Σε μια φαλκιδευμένη διαδικασία που θα τους καλλιεργεί την ψευδαίσθηση της συμμετοχής. Κάπως έτσι θα βγάζουν και «αντιπρόσωπους» για το συνέδριο αποθέωσης του αρχηγού. Αλλά να μην μας τα πουλάνε αυτά για νεωτερισμό. Οταν τα έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης με το Ποτάμι, τον κορόιδευαν. Οτι τάχα αποκλείει τη ζωντανή επαφή, την τριβή και τη ζύμωση στις διαδικασίες βάσης και άλλα τέτοια ηχηρά. Το δρόμο του ακολουθούν. Εναν αρχηγοκεντρικό εκλογικό μηχανισμό στήνουν, ποντάροντας στη στήριξη που θα τους προσφέρουν ισχυρά μιντιακά συγκροτήματα και καπιταλιστικοί όμιλοι. Τα «μέλη» θα είναι για τη λάντζα. Θα παίρνουν τις εντολές στο Viber ή στο WhatsApp και θα τρέχουν να κάνουν τον χειροκροτητή του αρχηγού ή του υποψήφιου βουλευτή στις συγκεντρώσεις του και να μαζεύουν ψήφους πόρτα-πόρτα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo