Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 15 Απρίλη
  • Χααρέτζ: Το Ισραήλ δεν μπορεί να αντέξει επαναλαμβανόμενους γύρους πολέμου
  • Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν θα ξεκουραστούμε, δεν θα σταματήσουμε, ούτε θα παραδοθούμε. Αντίθετα, θ’ αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει»
  • Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…
  • Σαν σήμερα 14 Απρίλη
  • Ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν από τις ΗΠΑ: Και αν μπορούσε να εφαρμοστεί, θα τίναζε στον αέρα την ενεργειακή ισορροπία του παγκόσμιου καπιταλισμού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Η αστική τάξη μιμήθηκε τον Σύλλα
Πολιτική

Βεβήλωση μνημείων

Η αστική τάξη μιμήθηκε τον Σύλλα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Μαρ 2007, 00:00
Δε θα πολυασχοληθούμε με τις ανοησίες του Ρουσόπουλου, πως υπήρξε βεβήλωση και ασέβεια της ιστορικής μνήμης με την πυρπόληση του φυλακίου μπροστά από τον «άγνωστο στρατιώτη». Να υπενθυμίσουμε μόνο, ότι πάνω στο μνημείο αυτό μνημονεύονται και οι ληστρικές και τυχοδιωκτικές εκστρατείες της αστικής τάξης στην Αλβανία και στην Κορέα. Στην πραγματικότητα εκεί βρίσκεται η συνισταμένη του δόγματος της αστικής τάξης «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Γι’ αυτό και το τοποθέτησαν στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας. Ετσι, θα λέγαμε, ότι δεν μας καίγεται καρφί που βεβηλώθηκε ένα τέτοιο μνημείο.
 
Σ’ αυτούς όμως που παπαριάζουν για ασέβεια και βεβήλωση θα πρέπει να θυμίσουμε ποιος πραγματικά σύλησε τα μνημεία, ποιος πραγματικά ασέλγησε πάνω στην ιστορία και τον πολιτισμό. Ποιός είναι αυτός που χάριν του κέρδους κατέστρεψε, κατεδάφισε, κακοποίησε, παραμόρφωσε τα μνημεία και πάνω τους ανοικοδόμησε μια τσιμεντούπολη, ένα τέρας, αυτό που σήμερα αναφέρεται σαν οπτική ρύπανση. Η Αθήνα που σήμερα γνωρίζουμε δεν έχει καμιά σχέση με την ιστορική Αθήνα, το ιστορικό κέντρο έχει παραμορφωθεί απ’ την πολιτική των εκπροσώπων της αστικής τάξης. Η έλλειψη σεβασμού και ευαισθησίας οδήγησαν στην αισθητική πενία. Το ιστορικό κέντρο και τα μνημεία αντικαταστάθηκαν με μπετόν, αλουμίνια, ελενίτ, πλαστικά και ανοικοδομήθηκαν τεράστια τερατουργήματα αισθητικής ευτέλειας. Ακόμη και τα εναπομείναντα μνημεία δέχτηκαν «ασεβή σύσφιγξη» από οικοδομές άθλιας κατασκευής. Το «δαιμόνιον» της ελληνικής επιχειρηματικότητας σ’ όλη του τη λάμψη! Να τους θυμίσουμε όμως λίγο τα κατορθώματά τους.
 
Θα ‘ταν μια πόλη μαγική

Προκαλεί εντύπωση, όταν μελετάς το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, η καταστροφική μανία των εκπροσώπων της αστικής τάξης. Τα νεοκλασικά που κατεδαφίστηκαν είναι αμέτρητα, γι’ αυτό και θα καταπιαστούμε με τα κυριότερα απ’ αυτά. Σε συντομία, βέβαια, αφού ο καθένας μπορεί να ανατρέξει στη σχετική βιβλιογραφία και να ενημερωθεί αναλυτικά για το καταστροφικό έργο της αστικής τάξης.
 
Το αρχοντικό του Καρατζά: Το 1832 κτίστηκε στην πλατεία Κουμουνδούρου το σπίτι του Καρατζά, ηγεμόνα της Ουγγροβλαχίας. Αργότερα το σπίτι αυτό πουλήθηκε στον πολιτικό Αλέξανδρο Κουμουνδούρο, ο οποίος και του έκανε ριζικές επισκευές και διακόσμησε το εσωτερικό του με λαμπρές τοιχογραφίες. Το σπίτι αυτό πουλήθηκε στο δημόσιο και μετατράπηκε σε γυμνάσιο. Κατεδαφίστηκε στο τέλος της δεκαετίας του ‘70. Ο σύλλογος αποφοίτων αυτού του γυμνασίου έστειλε ένα γράμμα του οποίου σας μεταφέρουμε χαρακτηριστικό απόσπασμα: «Ούτε κτίριο πια, ούτε φοίνικας. Ισοπέδωση, θεριό πιο θανατερό από το θάνατο πέρασε από δω… Σκότωσε τ’ άψυχα που είχαν ψυχή για μας. Από ‘δω πέρασε η σύγχρονη αξιοποίηση!».
 
Εκείνη την εποχή βρισκόταν η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία. Και μετέτρεψε ένα νεοκλασικό κτίριο σε πάρκινγκ αυτοκινήτων. Μήπως θυμόσαστε τίποτε, κύριε Καραμανλή και κύριε Ρουσόπουλε; Ξαφνιαστήκατε; Να σας υπενθυμίσουμε ακόμα ότι εσείς κατεδαφίσατε το σπίτι της «κόρης των Αθηνών», στην οδό Αγίας Θέκλας στου Ψυρρή, και το μετατρέψατε και αυτό σε πάρκινγκ. Καταστρέψατε ότι υπήρχε και δεν υπήρχε στου Ψυρρή και το μετατρέψατε σε μια ακαλαίσθητη γειτονιά όπου κυριαρχεί η οπτική ρύπανση.
 
Και το παλιό κακουργοδικείο εκεί στου Ψυρρή; Κι αυτό θαυμάσιο έργο αρχιτεκτονικής, έργο του Χριστιανού Χάνσεν. Τα μορφολογικά του στοιχεία χαρακτηρίζουν τη νεοκλασική αρχιτεκτονική και επαναλαμβάνονται σ’ άλλα έργα του και κυρίως στο κτίριο του πανεπιστημίου. Εδώ και πολλά χρόνια το ιστορικό αυτό μνημείο της Αθήνας βρίσκεται εγκαταλελειμμένο, ετοιμόρροπο, με έντονα ίχνη εμπρησμού, χορταριασμένα παράθυρα, αισθητικά παραμορφωμένο, με «ασεβή σύσφιγξη» από οικοδομές άθλιας αρχιτεκτονικής.
 
Πού να σταθεί κανείς; Στο Δημοτικό Θέατρο που βρισκόταν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και που θεμελιώθηκε το 1857 σε σχέδια Μπουλανζέ και κατεδαφίστηκε το 1939; Το «ωραιότερο θέατρο της Ευρώπης» παρακαλώ. Στην πλατεία Κλαυθμώνος επί της Δραγατσανίου υπήρχε ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά κτίρια, η οικία Αμβρόσιου Ράλλη, η μετέπειτα αγγλική πρεσβεία, κτισμένη από τον αρχιτέκτονα Σταμάτη Κλεάνθη. Στη μέση της πλατείας βρισκόταν το νομισματοκοπείο που σχεδίασε ο Χριστιανός Χάνσεν. Στη γωνία Δραγατσανίου και Σταδίου κτίστηκε επίσης ένα υπέροχο μέγαρο σε σχέδια του γάλλου αρχιτέκτονα Γκαρνιέ, που έκτισε και την όπερα του Παρισιού. Ολα τα παραπάνω κτίρια κατεδαφίστηκαν.
 
Δε θα συνεχίσουμε γιατί δε χρειάζονται περισσότερα. Ομως πρέπει να παραδεχτούμε ότι μας συγκλονίζει ο… σεβασμός που επέδειξαν οι εκπρόσωποι της αστικής τάξης προς τα μνημεία, τον πολιτισμό και την ιστορία αυτού του τόπου!
 
Οι κανίβαλοι
του Βυζάντιου

Η παρακμή της Αθήνας κατά τους βυζαντινούς χρόνους υπήρξε χαρακτηριστική. Οι βυζαντινοί αυτοκράτορες με διατάγματα έκλεισαν τις φιλοσοφικές σχολές και με σιδερένια πυγμή επέβαλαν τη «νέα τάξη πραγμάτων», τον σκοταδισμό του μεσαίωνα, μετέφεραν θησαυρούς στην Κωνσταντινούπολη, κατέστρεψαν αρχαίους ναούς και στη θέση τους έκτισαν εκκλησίες. Μια περιήγηση στην Πλάκα θα μας πείσει για του λόγου το αληθές.
 
Οι μόνοι αρχαίοι ναοί που διατηρήθηκαν ήταν ο Παρθενώνας και το Ηφαίστειο, οι οποίοι όμως μετατράπηκαν σε εκκλησίες. Ομως, οι καταστροφές που έγιναν κατά τη μετατροπή αυτή ήταν τεράστιες. Κατά το κτίσιμο του Παρθενώνα άλλαξε η είσοδος και από τα ανατολικά πέρασε στα δυτικά, όπως είναι στις χριστιανικές εκκλησίες. Αυτό από μόνο του έφερε μεγάλες καταστροφές και στις δύο πλευρές του ναού. Η μεγάλη ζωγραφική που υπήρχε στον Παρθενώνα, όπως και στα Προπύλαια, εξαφανίστηκε, αφού δεν γινόταν η αναγκαία συντήρηση που γινόταν στους αρχαίους και ρωμαϊκούς χρόνους. Το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς στάλθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπου και εξαφανίστηκε. Ο Παρθενώνας ονομάστηκε «Παναγία η Αθηνιώτισσα» και το Ηφαίστειο «Αγιος Γεώργιος».
 
Αφάνισαν και τις
εκκλησίες τους

In God we trust. Περισσότερο στο χρήμα βέβαια πιστεύουμε και άμα λάχει στα κρυφά καταστρέφουμε και τις εκκλησίες, πουλούμε και τις εικόνες και όλα πηγαίνουν περίφημα. Ετσι σκέφτηκε η αστοτσιφλικάδικη εξουσία τον 19ο αιώνα, γι’ αυτό κατεδάφισε τις περισσότερες βυζαντινές εκκλησίες που λειτουργούσαν ακόμα και επί τουρκοκρατίας.
 
Στην παλιά Αθήνα υπήρχαν 129 εκκλησίες εκ των οποίων μόνο οι 24 σώθηκαν. Στου Ψυρρή υπήρχαν 21 εκκλησίες εκ των οποίων σήμερα σώζονται μόλις 8. Εδώ ήθελαν να κατεδαφίσουν και την Καπνικαρέα, τι να λέμε τώρα. Και κατηγορούν τον Στάλιν ότι έθιξε τις εκκλησίες στη Σοβιετική Ενωση. Το θράσος τους δεν έχει όρια!
 
Πρώτα το κέρδος

Το κέρδος μας πρωτεύει. Αυτό είναι το σύνθημα της αστικής τάξης και των εκπροσώπων της. Το βραχυπρόσθεσμο κέρδος, ο παρασιτισμός, η οικονομία της αρπαχτής επέβαλαν μια άναρχη και εγκληματική δόμηση που δεν σεβάστηκε ακόμα και συνοικίες σαν του Ψυρρή. Και τώρα πάλι που ξεκίνησε μια εκστρατεία για τη διατήρηση των μνημείων και την «ενοποίηση» των αρχαιολογικών χώρων, πάλι το κέρδος σκέφτεται. Ολα γίνονται για τη ανάπτυξη του τουρισμού και της «εθνικής οικονομίας» και όχι βέβαια για την ανάδειξη της αληθινής ιστορίας και του πολιτισμού. Διαστρεβλώνουν έτσι την ιστορία και εκπορνεύουν τα μνημεία χρησιμοποιώντάς τα προπαγανδιστικά για την «ανωτερότητα της φυλής», για την έξαρση του εθνικισμού και του «πατριωτισμού» και για την καλλιέργεια του μίσους ενάντια στους άλλους λαούς.
 
Τ.Κ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Βεβήλωση μνημείων

Αποδιοπομπαίος τράγος
Επόμενο άρθρο

Βεβήλωση μνημείων

Στα μαλακά οι κτηνίατροι της Kαβάλας

Σχετικά Αρθρα

Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…

…επειδή η ιδιοκτήτριά της δηλώνει αλληλέγγυη στους Παλαιστίνιους

Πολιτική 14 Απρ 2026, 09:54

Ο αυτοκρατορίσκος του «βαθέος κράτους»

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ χτίστηκε με δική του εντολή

Πολιτική 7 Απρ 2026, 20:49

Πιτσιλής: Πρώτα διατήρησε τους επίορκους του πρώην ΟΠΕΚΕΠΕ σε θέσεις προϊστάμενων, τώρα προκηρύσσει τις θέσεις για να τους ξηλώσει

Πολιτική 4 Απρ 2026, 09:09

Ανασχηματισμός-οπερέτα στην κυβέρνηση από έναν παραπαίοντα Μητσοτάκη

Πολιτική 3 Απρ 2026, 14:46

Φωτογραφική διάταξη Πιτσιλή για ν’ αφήσει εκτός «νέου ΟΠΕΚΕΠΕ» την Παρασκευή Τυχεροπούλου, παρά τη δικαστική δικαίωσή της

Πολιτική 1 Απρ 2026, 15:09

Χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: Το δικαστήριο δικαίωσε πλήρως την Παρασκευή Τυχεροπούλου

Διατάζει να επανέλθει στα καθήκοντά της στον (νέο) ΟΠΕΚΕΠΕ και να της καταβληθεί αποζημίωση

Πολιτική 30 Μαρ 2026, 18:55
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Απρίλη

15 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

ΙΣΡΑ

Χααρέτζ: Το Ισραήλ δεν μπορεί να αντέξει επαναλαμβανόμενους γύρους πολέμου

14 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν θα ξεκουραστούμε, δεν θα σταματήσουμε, ούτε θα παραδοθούμε. Αντίθετα, θ’ αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει»

14 Απρ 2026, 10:21
Πολιτική

Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…

…επειδή η ιδιοκτήτριά της δηλώνει αλληλέγγυη στους Παλαιστίνιους

14 Απρ 2026, 09:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Απρίλη

14 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν από τις ΗΠΑ: Και αν μπορούσε να εφαρμοστεί, θα τίναζε στον αέρα την ενεργειακή ισορροπία του παγκόσμιου καπιταλισμού

13 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Η Χεζμπολά αντιστέκεται στις ισραηλινές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μπιντ Τζμπέιλ στον νότιο Λίβανο

13 Απρ 2026, 07:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Απρίλη

13 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ

12 Απρ 2026, 09:32
Διεθνή

Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη

12 Απρ 2026, 05:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

12 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

11 Απρ 2026, 19:00
Πολιτισμός

Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν

Το έργο που έγραψε στη φυλακή ο ηγέτης της Χαμάς προσφέρει πληροφορίες για τις πολιτικές του απόψεις και την προσωπική του πορεία

11 Απρ 2026, 05:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Απρίλη

11 Απρ 2026, 00:01
Uncategorized

Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό

10 Απρ 2026, 18:51
Βαθύ Κόκκινο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

10 Απρ 2026, 13:45
Διεθνή

Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν

10 Απρ 2026, 10:45
Πολιτισμός

Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη

10 Απρ 2026, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Απρίλη

10 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Aπιαστο όνειρο για τους σιωναζιστές η κατοχή του νοτίου Λιβάνου – Βομβαρδίζουν αστικές περιοχές και δολοφονούν αμάχους

9 Απρ 2026, 20:09
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Απρίλη

Ημέρα δράσης κατά των στρατιωτικών δαπανών.

1902: Σοσιαλεπαναστάτες εκτελούν τον αρχηγό της μυστικής αστυνομίας Σιπιένγκιν (Ρωσία).

1955: Αρχίζει η παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης στους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ.

1956: Καθαιρείται ο Νίκος Ζαχαριάδης από την ΚΕ του ΚΚΕ.

1967: Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ κατά του πολέμου στο Βιετνάμ.

1970: Δεκαπέντε δυτικοευρωπαϊκά κράτη κατηγορούν την Ελλάδα για βασανισμό κρατουμένων.

1973: Βόμβα έξω από το ΙΣΤ’ αστυνομικό τμήμα Αθήνας.

1986: Αγγλοαμερικανοί βομβαρδίζουν τη Λιβύη σκοτώνοντας άμαχους ως αντίποινα για βομβιστική επίθεση σε club της Γερμανίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Βεβήλωση μνημείων

    17Ν
    • Βεβήλωση μνημείων

      Εφετείο 17Ν
  • Βεβήλωση μνημείων

    ΕΛΑ
    • Βεβήλωση μνημείων

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Βεβήλωση μνημείων

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Βεβήλωση μνημείων

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Βεβήλωση μνημείων

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Βεβήλωση μνημείων

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Βεβήλωση μνημείων

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Βεβήλωση μνημείων

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Βεβήλωση μνημείων

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Βεβήλωση μνημείων

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Βεβήλωση μνημείων

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Βεβήλωση μνημείων

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Βεβήλωση μνημείων

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Βεβήλωση μνημείων

      Βεβήλωση μνημείων

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Βεβήλωση μνημείων

      Βεβήλωση μνημείων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Βεβήλωση μνημείων

      Βεβήλωση μνημείων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Βεβήλωση μνημείων

      Βεβήλωση μνημείων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Βεβήλωση μνημείων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Βεβήλωση μνημείων

    Βεβήλωση μνημείων

    Ποιοι είμαστε
  • Βεβήλωση μνημείων

    Βεβήλωση μνημείων

    Επικοινωνία
  • Βεβήλωση μνημείων

    Βεβήλωση μνημείων

    Όροι χρήσης
  • Βεβήλωση μνημείων

    Βεβήλωση μνημείων

    Ποιοι είμαστε
  • Βεβήλωση μνημείων

    Βεβήλωση μνημείων

    Επικοινωνία
  • Βεβήλωση μνημείων

    Βεβήλωση μνημείων

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo