Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 21 Αυγούστου
  • Η πολεμοτρομοϋστερία είναι ο καπνός παραλλαγής που προσπαθεί να κρύψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν,
  • Με νέα δίωξη παραπέμπουν στο Πειθαρχικό συνταξιούχους (!) και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς στον Πειραιά
  • Η σιωνιστική τύφλωση του Συνήγορου του Πολίτη
  • The Economist: Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν κρίση στους πυραύλους αναχαίτισης μετά την εκτεταμένη χρήση τους στον πόλεμο με το Ιράν
  • «Η Αντίσταση έχει κόκκινες γραμμές και ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει την κατοχή»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Επιστροφή στην Αντιβασιλεία
Πολιτική

Επιστροφή στην Αντιβασιλεία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Σεπ 2010, 00:00

Μια από τις χειρότερες περιόδους του νεοελληνικού κράτους είναι η περίοδος της Αντιβασιλείας. Τότε που οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής εγκατέστησαν στην Ελλάδα έναν νεαρό και παντελώς ανίκανο βασιλιά και δίπλα του έβαλαν τρεις βαυαρούς αντιβασιλείς, οι οποίοι ασκούσαν ολόκληρη την εξουσία. Μια ματιά στα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη θα μας προσφέρει μια αυθεντική περιγραφή των χρόνων της Αντιβασιλείας.

Εκτοτε πέρασαν πολλά-πολλά χρόνια μέχρι να φτάσουμε, εν έτει 2010, σε μια μοντέρνα εκδοχή της Αντιβασιλείας, με αντιβασιλιά τον ιταλό Τομάζο Πάντοα-Σιόπα, ο οποίος θα ελέγχει τον πρωθυπουργό και όλα τα βασικά υπουργεία της κυβέρνησης ως προς την εφαρμογή των ντιρεκτίβων της τρόικας. Ως προς αυτό, η ίδια η απόφαση διορισμού του Σιόπα ως συμβούλου του πρωθυπουργού (ΦΕΚ 264 ΥΕΘΟ, 2.8.2010), την οποία θα εξετάσουμε αναλυτικά παρακάτω, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία. Γι’ αυτό άλλωστε, ο διορισμός του Σιόπα έγινε μες στο κατακαλόκαιρο, ώστε να περάσει στο ντούκου.

Το βιογραφικό του Σιόπα δείχνει βαρύ. Αν το προσέξει κανείς, όμως, θα διαπιστώσει ότι από άποψη σπουδών έχει να επιδείξει μόνο ένα πτυχίο Οικονομικής Σχολής της Ιταλίας και ένα μάστερ του ΜΙΤ. Αντίθετα, οι θέσεις του σε διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είναι πολλές και διαδοχικές. Υπήρξε πάντοτε στέλεχος του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της ΕΕ, τραπεζών και άλλων ευαγών ιδρυμάτων του χρηματιστικού κεφάλαιου. Πολιτική θέση πήρε μόνο μια φορά. Το διάστημα 2006-2008 ορκίστηκε από τον Ρομάνο Πρόντι (πρώην πρόεδρο της Κομισιόν και πιο πριν διοικητή της Τράπεζας του Βατικανού) υπουργός Οικονομικών της βραχύβιας «κεντροαριστερής» κυβέρνησης της «Ελιάς». Στη διετία της υπουργίας του ο Σιόπα πρόλαβε να κάνει πολλά. Αύξησε τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 67, μείωσε την κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων, πάγωσε μισθούς και συντάξεις, αύξησε το ποσοστό απολύσεων και μείωσε τις αποζημιώσεις, πετσόκοψε τις κοινωνικές δαπάνες, κατάργησε την οιονεί μονιμότητα των δημόσιων υπάλληλων, μετατρέποντας σε προσωρινές δεκάδες χιλιάδες μόνιμες θέσεις εργασίας. Επιχείρησε να καταργήσει ακόμα και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας! Τέλος, έβαλε μπροστά τις διαδικασίες πώλησης της Alitalia στο γαλλο-ολλανδικό κονσόρτσιουμ KLM-Air France, αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το ξεπούλημα, γιατί η κυβέρνηση Πρόντι έπεσε, ανοίγοντας το δρόμο στην επιστροφή του «καβαλιέρε».

Οπως βλέπετε, ο ντον Τομάζο έχει όλα τα προσόντα. Είναι ένα καπιταλιστικό γουρούνι, με όλη τη σημασία των λέξεων. Ενας ανάλγητος τεχνοκράτης, που δεν διστάζει μπροστά σε οτιδήποτε. Βλέπει μόνο τους αριθμούς που αφο-  ρούν την κερδοφορία του κεφάλαιου. Η δυστυχία των ανθρώπων τον αφήνει παγερά αδιάφορο.

Αυτόν τον άνθρωπο πήρε ως υπερσύμβουλό του ο Παπανδρέου. Γιατί άραγε; Δεν μπορούσε να βρει έναν Ελληνα με τα ίδια προσόντα; Φυσικά και μπορούσε και το πιθανότερο είναι να το έκανε, όμως τον Σιόπα δεν τον επέλεξε ο Παπανδρέου, του τον επέβαλε η τρόικα και ειδικά το ΔΝΤ που κάνει το κουμάντο.

Είναι πάγια αρχή του ΔΝΤ να διορίζει έναν υπερ-επιτηρητή σε όλες τις χώρες με τις οποίες υπογράφει δανειακές συμβάσεις. Εναν υπερ-επιτηρητή ο οποίος ασκεί καθήκοντα συμβούλου του πρωθυπουργού, χωρίς να τρίβεται με τους υπουργούς και τις κρατικές υπηρεσίες. Παρεμβαίνει δηλαδή στο ανώτατο επίπεδο, ενώ τα καθήκοντα των επαφών με τους υπουργούς και του ελέγχου των συμφωνημένων με καθέναν από δαύτους ασκούν οι απλοί επιτηρητές που επισκέπτονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη χώρα. Για λόγους πολιτικού τακτ, ο υπερ-επιτηρητής δεν ονομάζεται έτσι, αλλά παίρνει πόστο συμβούλου του πρωθυπουργού, για να φαίνεται στους ιθαγενείς ότι υπήρξε ελεύθερη επιλογή του πρωθυπουργού και όχι επιβολή από το ΔΝΤ.

Το ΦΕΚ διορισμού του Σιόπα, παρά τις προσεκτικές διατυπώσεις του, δεν αφήνει αμφιβολία για το ρόλο που θα διαδραματίσει ο γκαουλάιτερ της τρόικας. Από την αρχή ακόμη της απόφασης διορισμού του από τον πρωθυπουργό, ο ιταλός τεχνοκράτης συνδέεται ευθέως όχι με γενικά καθήκοντα συμβούλου, αλλά με καθήκοντα που απορρέουν από το Μνημόνιο. Αναφέρεται συγκεκριμένα: «Ο πρωθυπουργός έχοντας υπόψη […] 2. Το εγκεκριμένο πρόγραμμα οικονομικής, δημοσιονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής της Ελλάδας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, που χρηματοοικονομικά στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), με το μεγαλύτερο διεθνές δανειακό πρόγραμμα. 3. Το γεγονός ότι το πρόγραμμα αυτό συνδυάζει μοναδικά και πρωτοφανή χαρακτηριστικά και απαιτήσεις. 4. Την κατά συνέπεια ανάγκη εξασφάλισης συμβουλευτικών υπηρεσιών υψηλοτάτου επιπέδου στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση για θέματα που άπτονται της εφαρμογής του εν λόγω προγράμματος και ιδίως για θέματα μακροοικονομικής πολιτικής, χρηματοπιστωτικά και τραπεζικά θέματα, καθώς και θέματα δημοσιονομικής διαχείρισης. 5. Το γεγονός ότι είναι κρίσιμης σημασίας οι εν λόγω συμβουλευτικές υπηρεσίες για τα παραπάνω θέματα, να παρέχονται από φυσικά πρόσωπα ιδιαίτερα εγνωσμένου κύρους σε διεθνές επίπεδο και με σημαντική εμπειρία και αναγνώριση».

Ο Σιόπα, λοιπόν, δεν είναι ο άνθρωπος που «θα μας ξαναβγάλει στις αγορές», όπως επαναλάμβαναν μονότονα τα κυβερνητικά παπαγαλάκια, εκλαϊκεύοντας τη γραμμή του Μαξίμου. Συνδέεται ευθέως με το μηχανισμό «στήριξης» και τις απαιτήσεις του, για τα οποία προφανώς θεωρούνται ανίκανοι -ή έστω ανεπαρκείς- οι υπουργοί και υφυπουργοί και οι στρατιές συμβούλων στα υπουργεία (π.χ. το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων) και στο μέγαρο Μαξίμου. Πιο χαρακτηριστικά για το ρόλο του είναι τα καθήκοντα που του ανατίθενται: «Δικαιούχοι της παροχής συμβουλών του ανωτέρω, εκτός του Πρωθυπουργού, είναι οι υπαγόμενες υπηρεσίες στον Πρωθυπουργό, ο Υπουργός Οικονομικών, ο Υφυπουργός Οικονομικών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, καθώς και οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους».

Ο Σιόπα, λοιπόν, διορίστηκε γενικός δερβέναγας στην κυβέρνηση Παπανδρέου και έτσι η επιτήρηση παίρνει τα χαρακτηριστικά της οικονομικής κατοχής. Οσοι χαρακτηρίσαμε το περιβόητο Μνημόνιο, από τη στιγμή της υπογραφής του, δωσιλογικό, επιβεβαιωνόμαστε για μια ακόμη φορά. Πούλησαν τον ελληνικό λαό στο διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο, το οποίο δεν τους έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, γι’ αυτό και τους διορίζει και έναν υπερ-επιτηρητή, ο οποίος θα ασκεί τα ουσιαστικά καθήκοντα του πρωθυπουργού.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚράτος δωσιλόγων – κοινοβούλιο περιορισμένης ευθύνης
Επόμενο άρθρο Στρατηγικός εναγκαλισμός με το σιωναζισμό

Σχετικά Αρθρα

Η πολεμοτρομοϋστερία είναι ο καπνός παραλλαγής που προσπαθεί να κρύψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν,

Πολιτική 20 Αυγ 2026, 20:51

Η σιωνιστική τύφλωση του Συνήγορου του Πολίτη

Πολιτική 20 Αυγ 2026, 15:09

Αγκαλιά με τους γενοκτόνους εγκληματίες πολέμου και κατά της ανθρωπότητας ο αρχιστράτηγος του Μητσοτάκη

Πολιτική 19 Αυγ 2026, 14:12

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

Πολιτική 10 Αυγ 2026, 05:55

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

Πολιτική 9 Αυγ 2026, 11:47

Aνεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα

Πολιτική 31 Ιούλ 2026, 13:21
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτική

Η πολεμοτρομοϋστερία είναι ο καπνός παραλλαγής που προσπαθεί να κρύψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν,

20 Αυγ 2026, 20:51
Εργατικά

Με νέα δίωξη παραπέμπουν στο Πειθαρχικό συνταξιούχους (!) και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς στον Πειραιά

20 Αυγ 2026, 20:19
Πολιτική

Η σιωνιστική τύφλωση του Συνήγορου του Πολίτη

20 Αυγ 2026, 15:09
Διεθνή

The Economist: Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν κρίση στους πυραύλους αναχαίτισης μετά την εκτεταμένη χρήση τους στον πόλεμο με το Ιράν

20 Αυγ 2026, 10:43
Διεθνή

«Η Αντίσταση έχει κόκκινες γραμμές και ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει την κατοχή»

Δηλώσεις του εκπρόσωπου της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ

20 Αυγ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Αυγούστου

20 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Αμάν πια με τους εθελοντές

19 Αυγ 2026, 19:42
Πολιτική

Αγκαλιά με τους γενοκτόνους εγκληματίες πολέμου και κατά της ανθρωπότητας ο αρχιστράτηγος του Μητσοτάκη

19 Αυγ 2026, 14:12
Διεθνή

Μετά τη Γροιλανδία, ο Τραμπ προσάρτησε και το Στενό του Ορμούζ!

19 Αυγ 2026, 10:28
Διεθνή

Πολιτική Ανάλυση: Η ηγεσία της ΟΑΠ και η αρχιτεκτονική του αποκλεισμού

19 Αυγ 2026, 08:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Αυγούστου

19 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Αμα ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη

18 Αυγ 2026, 19:48
Ιστορία

Eτσι σφυρηλατήθηκε τ’ ατσάλι

18 Αυγ 2026, 08:16
Παιδεία

Ξεγυμνώνονται οι άρπα κόλλα αδειοδοτήσεις των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

18 Αυγ 2026, 07:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Αυγούστου

18 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

H πονηρή πορτοκαλιά

17 Αυγ 2026, 19:56
Διεθνή

Συνάντηση Αλ-Χάγια – Κούσνερ στην Αίγυπτο | Εντονη διπλωματική κινητικότητα για τη Γάζα

17 Αυγ 2026, 14:04
Διεθνή

Aπό εκεί που δεν το περιμένεις…

17 Αυγ 2026, 11:53
Καταστολή

Η Ευρωένωση ψάχνει χωματερή για τους «ανεπιθύμητους» – τώρα στη Ρουάντα

Η Μελόνι διαπραγματεύεται με το Κιγκάλι για return hubs, ενώ η ΕΕ μετατρέπει την Αφρική σε υπεράκτια ζώνη απελάσεων

17 Αυγ 2026, 07:49
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

1926: Κίνημα Κονδύλη και ανατροπή της δικτατορίας του Πάγκαλου.

1954: Συλλαλητήριο στην Αθήνα για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, 24 αστυνομικοί και εκατό πολίτες τραυματίες.

1959: Ο Νικήτα Χρουστσόφ εκλέγεται γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ.

1964: Πεθαίνει ο Παλμίρο Τολιάτι.

1967: Συλλαμβάνεται ο Μίκης Θεοδωράκης και εξορίζεται στη Ζάτουνα Αρκαδίας.

1970: Βόμβα στον σταθμό Θησείου προκαλεί διακοπή του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου επί ώρες.

1990: Δολοφονείται στην Κένυα ο Βρετανός περιβαλλοντικός ακτιβιστής Τζορτζ Ανταμσον.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo